9628
Klasszikus, és új horrorok, B-kategóriás remekművek topikja
-
Milyen fenntartásaid vannak a Nekromantik-kal szemben? Miért nem akarod megnézni? -
Cvd #1541 No úgy néz ki talán megérte a bizalom fifiben, ma megnéztem az általa ajánlgatott Deathwatch-ot ami egész jó volt, meg a Dagont ami meg még tetszett is. Mindenesetre a Nekromantikokig nem süllyedek ha stukkert nyomnak is a fejemhez.:) Viszont mivel ez B-film topic is, este megnézem az 56-os Forbidden Planet-et. Csészealj űrhajó, vérgagyi effektek, mi kellhet még kedd estére? :)) -
Ramza #1540
-
Na megnéztem teljesen.
Nagyjából áll az, amit írtam, viszont hálégnek volt egy jelenet, amin hangosan röhögtem, nevezetesen, mikor Tosaka barátunk egész teste egy gusztusos fekéllyé változik, és spriccel belőle a genny, az nagyon ott volt! :DD
Ramza barátommal egyetemben én is azt mondom, hogy ez az eddigi legbetegebb japán film (vagy csak simán film :D), amit láttam. -
Nem.
Azért nehéz megtalálni, mert az még a rendező amatőr korszakában készült, így nem nagyon terjedt el, kevés embernek van meg. Nem kell feltétlenül megnézni a Versus előtt (én is utána néztem meg, Ramza már úgy kapta tőlem a 2 filmet, hogy a DtH-t nézze meg előbb), de szvsz üde folt az amatőr filmek között. A teljes sztori kibontakozik a Versus-ban önmagában is, szóval a DtH nem kötelező, csak ajánlott. :) -
Down to hell nem fut más címmel/is/? Mert így a leg elvetemültebb csákóknál sem találom :)! -
Voáv, télleg, #1402, #1403. :D -
Ramza #1535 Kb. ugyaezt írtam annak idején én is rá :) -
Családi okok miatt tegnap nem tudtam végignézni az Organ-t, csak 1 órát láttam belőle.
Eddigi érzéseim eléggé vegyesek, ugyanis eléggé véres, kegyetlen, (=japán) de ez az agyrém dolog egyelőre nem nyerte el tetszésemet. Nemtom, valahogy zavarosak számomra a történések, ráadásul a szereplőket persze alig bírom megkülönböztetni, mintha valahol elvesztettem volna a fonalat. :/
Persze a végén majd meglátjuk. -
Ramza #1533 Ja, még egy-két dolog. 8 pontot kap tőlem, mert megérdemli (a Harvesteres 10 szvsz nagyon sok. Vazz, nem Beyond ez!)
A leginkább az tetszett, hogy üvölt belőle az igazi nyolcvanas évekbeli horror-fíling, ugyanakkor mégis más. Mert japán, na. -
Ramza #1532 Jó depressziós lettem estére (tényleg, valaki nem tud valami munkalehetőséget?), ezért úgy döntöttem, hogy durván le kellene sokkolni magamat.
Kb. három éve hajtottam az Evil Dead Trap című japán klasszikust (a második része persze durva régen megvan, de azt nem akartam az első előtt megnézni), végre lejött a héten, gondolotam akkor meg is nézem.
A film első fél órája után (mondom, rossz hangulatban voltam) ismét elgondolkodtam, hogy mekkora egy perverz, beteg fasz vagyok, hogy ilyeneket nézek, és még tetszik is :) Nálam már csak a japánok rosszabbak, mert ők meg is csinálják ezeket...
Na a lényegre rátérve.
Tulajdonképpen leginkább a slasher kategóriába lehetne besorolni, de meg van fosztva minden klisétől és negatívumtól, amivel az amerikai tucathorrorok lejáratták ezt a stílust. Minden másodpercében japán. És nagyon brutális. Szemgolyó átszúrása késsel - már a második percben. Emellett a sztori is hangulatos, na nem Oscar díjas a forgatókönyv, de bőven nézhető ebben a stílusban, a szereplők elég jók.
Ahogy a harvesteren is írják, a végére nagyon elborul az egész. Nem tudom, hogy az utolsó 20 percre hozták-e meg a kokószállítmányt, vagy valami más oka lehet, de egy kicsit talán már sok is, amit látunk: az utolsó jelenet amellett, hogy kiszámítható, egy kicsit már nevetséges is, és így elrontja a hangulatot. Ennek ellenére ajánlom mindenkinek, ha nem lenne ilyen késő, már most elkezdeném nézni a folytatást.
Jano, ha a harmadikat látod, töltsd le légyszi! Ja, és csak a Te kedvedért: a zenék pont olyanok, mintha a Goblin csinálta volna. Tudod, ők írták a Suspiria zenéjét is :) -
Ramza #1531 Down to hell + Versus
És japán. -
Deathwatch tetszeni fog ne fossál! -
Mi az a vietkong film ami első része vmi ilyen hogy Down to hell/?/ vagy hasonló. És uténa van egy film ami ehez kapcsolódik...
Lehet hogy ez pont az Organ? Vagy mi ha nem ez? A két film címe kéne, volt már itt korábban is szó róla! -
Most megnehezítetted a döntésemet! :DD
Őőő...
Legyen Organ. -
Ramza #1527 Jó filmet akarsz látni, vagy kegyetlen horrort?
Eszerint döntsél. -
Vagy a Da Eye 2-t nézzem? -

Most megnézem az Organ-t! -
Ramza #1524 Igen, sajnos a Jano gyerek nem egy intelligens, kifinomult ember, így nem nagyon tudta megérteni ezt a finom lélektani horrort. Nem gond amúgy ha majd elmúlik 13 éves, talán még lesz esélye rá.
-
Mekkora humor már! -
Mi Ramzával nagyon egyetértünk az ilyen filmek világában, kivéve az ótvarnál is szarabb Suspiria-ban, amit Ő ajánlott, és a Nekromantik-ban, amit ÉNE ajánlottam Neki, de annyit hájpoltam, hogy másra számított a kizsgyerek, és így sajnos nem tetszett neki.
-
Ramza #1521

Ehh, beteg faszság :) -
Ramza #1520 Akkor imádkozzál, hogy ne Guinea Pig-et hozzon legközelebb :D -
Cvd #1519 Dehogynem. Szombaton is csináltam két olyan izét, meg a helyére tettem azt a kis szines bigyót. De aztán elfogyott a lelkesedés.:) -
Cvd #1518 A fő gond az hogy mikor fifi beállít hogy megint hozott valami irtózatos mesteművet amit mindenképp látnom kell mielőtt meghalok akkor minden egyes alkalommal hiszek neki, dacára a folyamatos csalódásoknak.:) De hiszem hogy egyszer tényleg beesik valami ami tetszeni fog. Ez a Dellamorte egyébként úgy a feléig esélyes volt, de a második fele, és különösen a vége nagyon nem tetszett. -
Sose dolgoztál, ne fogd a filmekre!!! :) -
Ramza #1516 Ha Dellamorte nem tetszett, akkor talán nem is kell többet ebbe a topikba írni :) -
Cvd #1515 "Meg ráerőltetem Cvd-re had szokja :)"
Tökömet! Péntek-szombaton két általad mesteműnek titulált alkotást is megnéztem (Dellamorte, Ginger Snaps 2) munkahelyen, hát utólag belegondolva inkább dolgoztam volna...:) -
így van! Én is az 1 valami halvány utánérzésére számítottam, de nagyon kellemes meglepetést okozott! És van benne pár nagyon ijesztő rész! -
Te meg nézd meg az án hozzászólásom végén a jelet...
meg most is :)
Ja mára megvan 6-ig! -
Jó. -
Ramza #1511 Nézd meg majd a második részt is!
Az általában kevésbé szokott tetszeni az embereknek, pedig szerintem az alapötlet (nem a már sokszor látott "halottlátás", hanem ami azon túl van) zseniális, bár maga a film talán egy kicsivel tényleg halványabb, viszont legalább nem ismétli az első részt -
The Eye
Tetszett! Néha a hideg is kirázott, ami manapság elég ritka. Bejött a film háromnegyedénél fordulatot vett sztori, addig eléggé a Hatodik Érzék-re hajaz a film. Ami viszont ezután történik, az eléggé feldobja az összhatást.
10 pontot azért nem adnék rá, mint amennyit a Harvester-en kapott, de egy 8-ast megérdemel. -
Ramza #1509 Nem vetlek meg, mert a Guinea nem valódi, hanem beállított.
Olvasd el még egyszer a hozzászólásomat :) -
Ja a digit trükkökre sem volt túl sok zseton, mert egy karambol és még egy-két hasbaszúrás-fejbelövés olyan loálul néz ki hogy hihetetlen... -
Volt 1-2 jelenet, ami rohadtul tetszett, abszolút nem értem, miért hagyták ki, és a másik befejezés is úgy teljes, ha előtte látod a kivágott szkeccseket. -
Csak a véget...Tizenvalahány mega. Megéri a kihagyottakkal is tökölni?
Mondjuk meg kéne megint nézni a filmet, mert elég régen láttam. -
Jut szmbe, láttad a kihagyott jeleneteket is, vagy csak az alternatív véget? -
Nagyon nagy türelem kell hogy ne lődd ki menet közben! Ezt most nagyon komolyan mondom! -
Hmmm, kiírva figyel valamelyik lemezen, szal...