9628
Klasszikus, és új horrorok, B-kategóriás remekművek topikja
  • Ramza
  • Loál János #1701
    :D

Lehet, hogy nálam úgy fajult el ez a betegség, hogy ilyen szörnyű filmeken ilyen jókat röhögök. :C
  • Driller
    Na jó, de ő "Loál": mindenen röhög! ;-)
  • fifi
    Pont ezt akartam mondani!
    Loál tanácsára néztem meg mindkettőt, és bár sztem nem volt olyan rosssz film, Jörg Buttgereitnak legkevésbé a nevettetés volt célja...Pont a másik véglet, az hogy elgondolkodtató, hogy ilyen "beteg" emberek sétálnak szabadon az utcákon...-a beteg szóval kapcsolatban kéretik nem vitát nyitni... :)
    Mindenesetre nekem a kicsit sem volt kedvem röhögni a filmen!
  • Ramza
    Az a gond, hogy ezzel (mármint Veled) 100%-ig nem tudok egyetérteni.
    Igen, jót röhögtél (én is), mert ez kellett a feszültségoldáshoz, és ahhoz, hogy az agyadnak bebizonyítsd, Te nem vagy beteg, hogy hullabaszós filmet nézel.
    Ugyanakkor én bizonyos pontokon igenis éreztem, hogy ezt a rendező a legkevésbé sem poénnak szánta, sőt, sok más rendezőhöz hasonlóan szándékosan próbált átesni a ló túloldalára.
    A gumipöcs sem azért volt ott a végén, hogy jót kacagjunk rajta, hanem mert a jelenetet más segédeszközzel nem tudták volna megcsinálni :)

Szóval az, hogy ki mit tekint humornak, ilyen szempontból relatív.
  • Ramza
    Na akkor megnyugodtam :)
  • Glpetyus
    :D
  • Driller
    Szép folyamatosan a régi kritikák is átkerülnek ide, párhuzamosan az újakkal. Túl sok jó anyagot írtunk az évek során ahhoz, hogy elveszejtsük őket - és még ami ezután jön... ;-)
  • Loál János #1694
    "Humornak nyoma sincs a Nekroban. Buttgereit korai rövidfilmjei, pl. a Horror Heaven, még bővelkedtek a vizuális poénokban, de a Nekromantik sötéten komor, kellemetlenül szigorú film." - Sokkmagazin

???

Hát nemtom, én ritkán röhögtem annyit, amennyit a Nekromantik-on. Külön kiemelve a befejezést.
  • Ramza
    Hogy ezt a Sokk magazint mióta keresem!
    (mióta a sokk.ini.hu-n teljesen más van, azóta).
    De hogy a régi kritikákat miért nem lehet visszatenni... Itt olvastam előszőr az Evil dead trap-ről, Argento filmjeiről, stb. - ezek már nincsenek fent.
  • Ramza
    Lehetséges, bár nagyon adja magát a befejezés.
  • Ramza
    Nono!
    Az érthetetlen fogalmazás filmes topikokban az én privilégiumom :)
  • Driller
    Vakrémület-kritika
  • Glpetyus

Sry legközelebb majd átfogalmazom a "bonyolúlt" mondataimat :P

• Loál János #1688
    A mai napig nem néztem újra, ezért nem tudok érdemben hozzászólni, arra emlékszem csak, hogy kiskoromban nagyon tetszett.
    Rosszul emlékszem, hogy van ennek is alternatív befejezése?
  • Ramza
    Csak megnéztem, 7 pontot kapott, az annyira nem is gáz.
  • Ramza
    Cannibal Apocalypse -

Valami olyasmire számítottam, mint a C. Holocaust vagy a Ferox, de teljesen mást kaptam. Ha emlékeim nem csalnak - most nincs kedvem megnézni -, valami irreálisan magas pontszámmal rendelkezik a film a harvesteren.
    Nincs vele különösebb gond, de ha nem éreznék olthatatlan vágyat, hogy állandóan 80-as évekbeli olasz b-filmeket nézzek, akkor nem nagyon tetszett volna :)
    Ami pozitívum, hogy a forgatókönyv elég tűrhető (inkább akció, mintsem horror-klisékkel), és végre nem csak a zombik fertőznek harapással :)
    Kár, hogy a legvégét kb. a 40-ik percben tudtam, hogy mi lesz. 6/10, de csakis kategórián belül (mert amúgy öt alatt kapna) - végülis szórakoztató, csak éppen nem értem, miért lett klasszikus (az lett? :)
  • Ramza
    Na jó, de nálam két hétnél nem tartott tovább soha!
  • Loál János #1684
  • Loál János #1683
    (Amúgy - ha érdekel valakit - mostanában nem néztem kemény horrort. :/ Talán egy kicsit megcsömörlöttem az elmúlt másfél év dőzsölésében, nem kívánom annyira a brutál filmeket. Ha jól emlékszem Ramzámnak is volt ilyen időszaka, remélem nálam is elmúlik hamar.)
  • Ramza
    Most elmegyek, estére ajánljál nekem filmet azok közül, amiket még nyár elején átírtál, mert most azok vannak soron.
    Feltételek: durva legyen. Ennyi. (Nekromantik nem ér :)
    Előnyt jelent: nyolcvanas évek eleji készítés, európai rendező, zonbik.
  • Loál János #1681
    Jóvan, csak látszik Rajta a bizonytalanság! :D
  • Ramza
    Igen, nagyon jó az a befejezés! Csak egy gond van vele: fél perc az egész.
    Míg az eredetiben egyrészt - SPOILER! - teljesen mások és máshogy halnak meg a végén, másrészt a "vadászós" szál is jobban ki van fejtve, harmadrészt pedig az őrült pap is bejövős.
  • PetruZ
    Szerintem a remake megváltoztatott vége is jó. Amikor azt a fára akasztott zombit lődözik a "bátor" gyerekek és a csaj ezt nézi, kicsit elgondolkozik az ember azon, hogy azért mi sem vagyunk komplettek (ezen a történeten belül, ofkoz :) ). De az eredeti vég is durva a teljes reménytelenség miatt. Csak "másmilyen" durva. :)
  • Ramza
    Oké, ez igaz.
    Mondjuk a forgatókönyvről egyrészt lerí, hogy köze van hozzá (ez a remake sokkal jobban követi az eredeti eseményszálakat, mint pl. az új Dawn), másrészt viszont a "kemény" utolsó 10 percet ebbe is beletehette volna simán.
  • PetruZ
    Hát legyen... :) Azt írta: "egy" kemény horror filmet szeretne nézni. Nem feltétlenül trancsírt, inkább Psycho-jellegűt, de lehet trancsír is. Akkor most ő döntse már el, mit akar, ne mi. ;)
  • PetruZ
    De a forgatókönyv az övé volt (meg az egyik producer is ő volt), azért mondtam, hogy Romero műve.
  • Ramza
    A 90-es nem Romero műve, hanem Tom "Sexmachine" Savini-é.
  • Ramza
    Van.
    De az is előfordulhat, hogy örökké inaktív marad az egész, akkor pech.
  • Loál János #1673
    Nekem lejött egy kis idő után úgy is. Éjszakára bekapcsolva hagytam a gépet, és hipp-hopp lejött a maradék száz mega, pedig előtte vártam már vagy 1 hetet.
  • Loál János #1672
    Igen, ez volt a teljes mondat, de ez nem azt jelenti, hogy (Tőled idézek): ""trancsír" film, ami olyasmi, mint a Psycho".
  • fifi
    Akkor a 68-ast nem láttam...
    ---más---
    Ha elfogy a seeder, akkor van rá esély hogy valaha be tudom még fejezni a letöltést? Mert eléggé izgalmas dolgokat szakíotttam félbe!
  • PetruZ
    Ja, ja, nekem is baromira bejött.
  • PetruZ
    Van az eredeti 1968-as, fekete-fehér, meg Romero "sajátkezű" remake-je 1990-ből, színesben. Most döntsd el, melyiket nem láttad. ;)
  • PetruZ
    Ööö, úgy látom ezt írta:

"Nem feltétlen kell a trancsír,inkább olyasmi mint a régi Psycho (remélem jól írom)... najó trancsír is jöhet"

:)
  • fifi
    Mé' van abból "nem" eredeti?
  • Ramza
    Megnéztem az eredeti Night of the living dead-et.
    Szégyellem, hogy eddig nem láttam, annak ellenére, hogy a remake-et vagy négyzser megnéztem korábban.
    Hát igen, Romero tud valamit, az biztos. Nagyon jó zene, igazi színészek, nagyon jó hangulat és hiába voltak már a harmincas években zombifilmek, mégiscsak ez az alap. Romero pedig a tanár.
    Nagyon meg vagyok elégedve.
  • fifi
    Akkor Ju on. Nekem az most nagyon tetszik per pillanat!
  • Jano
    Őőő, úgy látom azt írta:

"Nem feltétlen kell a trancsír,inkább olyasmi mint a régi Psycho "
  • PetruZ
    Huhh, "trancsír" film, ami olyasmi, mint a Psycho? Hát, nem sok ilyen van. Régi klasszikusok közül érdemes válogatni, az újak szinte kivétel nélkül csak keménynek akarnak látszani, de nevetségesek. A Harvester jó kiindulási alap, ha a pontszámokat leosztod mondjuk 2/3-al, illetve van egy-két olyan film, ami eléggé túlértékelt náluk. :) De tény, hogy a legnagyobb magyar zombis és "B"-film review gyűjteményt náluk találhatod.