Klasszikus, és új horrorok, B-kategóriás remekművek topikja
-
Ramza #1579 Azt tisztelem ebben a Jano gyerekben, hogy képes a világ valaha készített legrosszabb filmjeit előkotorni az internet legszégyenteljesebb bugyraiból. Olyan filmeket, amiket még készítőik sem írnak bele életrajzukba, ha pedig valaki célozna ezekre, akkor letagadják, mondván, csak valami névrokon készíthette.
Na ilyen a 19 érvényes szavazattal bíró They don't cut the grass anymore című mozi is (most már 20, mert leszavaztam, bár az csak később fog megjelenni).
Ne zavarjon meg senkit az alacsony pontszám, a hülye súlyozás miatt ennyi, amúgy az átlag sokkal magasabb (tipp imdb-vadászoknak: mindig érdemes a pontszám mögé nézni, pláne akkor, ha kevés a szavazat, mert kiderülhet, hogy a szupertitkos imdb-súlyozási rendszer egy rakás szar néha).
Na, térjünk a lényegre.
Nagyon-nagyon régen röhögtem ennyit hangosan filmen, talán utoljára a Bad Taste volt rám ilyen hatással.
A sztori eleve loál, két texasi paraszt felköltözik kertésznek a városba, ahol mindenkit megölnek, akin nem kantáros gatya van, 4 általánosnál magasabb iskolai végzettséggel rendelkezik vagy éppen fiatalabb náluk. Hivatalosan persze csak yuppie-kat és gazdagokat ölnek.
Magának a filmnek nincsen sztorija (már ezen kívül). Ölés, öt perces belezés (komolyan, percekig csak nézzük, ahogy nejlonszatyor méretűre szeletelik-belezik az áldozataikat.
Aztán átvezető jelenet, majd kezdődik minden előről, hogy aztán a végén nagy fordulatot vegyen a két srác élete (mert ugye they don't cut the grass anymore :)
Ami a legzseniálisabb, az a maszkmesteri munka. Gyakorlatilag ha felkérek innen az sg-ről egy embert, hogy készítsen horrort, az valószínűleg ügyesebben megoldaná ezt a dolgot. Az elején látjuk ahogy machetével az egyik rosszfiú elkezdi verni egy férfi hátát, amin a póló alatt jól látható kispárna van! Később egy nőre ülnek rá, akinek a hasából elkezdik kihúzni a beleit, bár jól láthatólag a hölgy hízott 12 kilót egy perc alatt, vagy neki is párna van odatéve.
A legjobbat le akartam kapni, de mivel rendszert telepítettem tegnap, ezért még nincs felrakva a képlopó (filmből meg printscreen-el nem lehet, ugye), így kimarad.
Bánhatjátok, mert öt percen keresztül hahotáztam utána. Megpróbálom leírni, bár képtelenség szavakkal átadni. Egy néni szájába dinamitot tesz a férfi, majd meggyújtja. Vágás, majd vissza a nő arcára. Premier plán, mindent lehet látni. Trükk? Ugyan. Maszk? Minek. Beraktak a csak helyett egy babát (!!!), gondolván, hátha nem fog feltűnni a 3 másodperces jelenetben senkinek, hogy egy műanyagbaba van ott :D
Na, lassan összegezni kell, mert kruva sokat írtam. Maga a film, ha jól belegondolok - és mivel kiélesedett egy rokontopikban a "mondanivaló"-vita - a legrosszabb, amit valaha láttam, ehhez kétség sem fér. Eddig a Kung-fu cannibals-é volt a megtisztelő cím, de ez simán veri mindenben.
Ugyanakkor olyan szórakoztatási értéke van, ami csak a legnagyobb alkotásoknak adatik meg. Nem vagyok a hangosan és ordenárén röhögős típus (azt meghagyom a Bud Spencer rajongóknak), de ezen beszartam.
Jano, nem tudom, hogy láttad-e már, de ha nem, akkor AZONNAL nézd meg!
(8/10)