64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Stann
    Hali!

Szóval néha úgy 2-3 mp-re mindig leáll a gépem(nem a vinyo), és nagyon lassú, meg furcsa dolgokat is produkál.
    Ilyenkor mi lehet a hibás?
    A Ram nem hiszem, mivel egyesével is kipróbáltam. Egyedül a tápra(200w-os) vagyaz alaplapra gyanakszom(régi tomato).
    Amúgy egy 1,1-es cerka, 384mega Rammal. Esetleg egy új táp megoldaná a problámát?
  • Breki33
    akkor ott meg tudod nézni mi fut nem?
  • Breki33
    egyetértek
    sőt az adaware-t is nagyon ajánlanám
    meg valami tisztességes registeri karbantartót
    nortonét vagy az új Easy Cleaner-t pl
  • NeoMaN
    Nem lehet, hogy valami trójai vagy egy DC++ kliens dolgozik a háttérben? Javaslom, hogy futtasd le a spybot-ot...
  • drkard
    Kicseréltem Ati Radeon 9200 SE 128 Mb-os videókártyámat Ati Radeon 9600 serial 256 Mb-ra. A Prince of Persia című játékkal játszottam és az új kártyával nem engedte maxra húzni a speciális efekteket(kivilágosodott a képernyő). Úgy emlékszem az előző kártyával full beállításokon játszottam. Lehet az új kártyám valamiben gagyibb, vagy csak én toltam el valamit? Segítsen aki tud!
  • bon
    a feladatkezelő előjőn de nem mindig. amikor nincs belasulva akkor jön csak elő ott tudom újraindiítani a gépet mert sokszor a start menüre se reagál. és nem sikerült helyreállítani sem. Még szerencse, hogy Ghostolva van a rendszerem.
  • Breki33
    két kérdés

a feladatkezelő sem jön elő?
    a helyreállítási konzollal sem tudod helyrerakni?
    (CD-s indítás)
  • bon
    Üdv a problémám a következő az utobbi két napba jelentkezett a következő esemény a gépemmel: Fátszok a Fay Cry játékkal közbe megy a letöltés a Flashget-el az ADSL elérésemmel, egyszer csak megáll a játék köube a kép majd elkezd akadozni majd megint megáll eközbe észrevettem, hogy a adsl elérésem is megszakadt a gép erőforrása teljes terehlése ekkor már nulla egy programot se tudok elindítani az internetre se tudok csatlakozni. Egyszer csak amgához tér a gép egy pár perce majd emgint kezdődik előről a belasulás. Megfigyeltem azt is, hogy a szagatás ütemme azonos az ADSL Bridge-n lévő LAN led vilogásával. Plusz azt is megfigyeltem ADSL Bridge-n, hogy össze visza vilog diag. act. lan usb led eszerre világit villog a kihuzom az alaplapi hálókártyámból akkor megnyukszik. De a Winxp-be nem tudok semmit se csinálni. Ha nyomok egy Reset-et akkor pedig a windows többé nem indul el adatbázis, fájlsérülés és egyéb hibával próbálna indulni de sikertelenül csak a rendszer újratelepíés segit. Kitapasztaltam, hogy ha nem inditom ez az internetett akkor semmi baja sincs a gépenek stabil tökéletesen mükődik inden. Internet elindításánal észrevettem azt is, hogy a sebességre csak 10mbps ir ki pedig midig 100-at szokot.

Én arra tippelek, hogy vagy az ADSL Bridge vagy az alaplapi hálókártyám örült meg vagy haldoklik valamelyik.

bocs, hogy iylen hosszan és zavarosan irtam le a próblémám de csak így tudtam a gondolataiamt leirni.

Ötleteket várok, hogy ki mire tippel mi lehet a baja és esetleg mit csináljak.

Ja egyébként az eset azóta fordul elő mióta ártaktam a gépem egy új szám. házba.

Előre is köszi a segítséget.
  • O0D:
    XP betöltéséhez kéne help. van 3 oprendszer: w98, xp, linux. Az aktív partíció a w98 é, mert az XP is arra pakolt bootmenüt. Feltettem egy bootmanagert ( Boot Magic 5 ), és ez a szerencsétlen nem bírja bebootlolni az XP-t. Ha a 98 ast indítom h majd onnan a bootmenüből választom az xp-t akkor hivatkozik egy bizonyos
    AUTOCHK programra, majd leáll.
    Közvetlenül inítanám akkor meg: nontldr

Próbáltam h letiltottam a bootmanageremet, de ugyan az maradt a hiba. A linux bootmanageréből ( grub 0.94 )ugyan ez a hiba.
  • Shep
    tehát, ha csak 1 felhasználós a gép akkor nyugodtan kilőhetem?
  • FL
    Process File: ctfmon or ctfmon.exe
    Process Name: Alternative User Input Services
  • Shep
    A ctfmon.exe file mire szolgál? Mi igényli ezt a filet? /WinXP/
  • davos80
    Az történt, hogy egy 80-as samsung vinyót NTFS-ből konvertálltam FAT 32-re(pmagic 8.0), és mikor befejezte, az 50 Gigás partícióból 5 gigásat ismert fel.A ha beléptem a sajátgépből a vinyóra, kijelöltem az összeset, akkor kiírta, hogy 50G, de nem tudtam egyik fájlt sem megnyitni.Win XP Prof.Sp1 nélküli
  • perempe
    Jó ADC képességű hangkártyára lenne szükségem. Milyet ajánlotok?
  • Shep
    akkor én arról az óráról hiányoztam :), vagy lehet csak a feledés homályába merült, egyébként általánosban, vagy középsuliban, a főiskola kilőve mert nekem nem volt fizika szerencsére a mechanika,vasbeton meg hasonló cuccok bőven elegendőek voltak, nem hiányzott volna még a fizika is.
  • Borg
    Konkrétan a farcryban van (ugye), és a nevének megfelelően doppler effektus:) Fizikából tanulnod kellett;)

Lényege, hogy jobban meg tudod különböztetni a hangjából valaminek, hogy távolodik e, vagy közeledik.
  • Shep
    Nem tud vki. olyan oldalt ahol 3200+ vs hasonló kaliberű intel proci van összehasonlítva?
  • Shep
    tehát akkor ez eszi a teljesítményt rendesen, ha jól sejtem
  • NeoMaN
    visszhang, rezonancia.
  • Shep
    Nem teljesen idevágó, de azért megkérdem, mi az a dopler effekt, a hangkártya beállításoknál van egyes játékoknál.
  • savafan
    Sziasztok!

Segítség kellene!
    Van 3 db Maxtor 80GB-os 7200-es vinyóm. Nagyméretű videók alakítgatására (is) használom. Az utóbbi időben olyan dolgokat csinál, hogy ha kitörlök valamit az intézőből, akkor annak csak egy része tűnik el. Ez a nagy méretű fájloknál van így. Ha egy kb. 1 gigás fájlnál nagyobbat törlök akkor a felirat eltűnik az intézőből de a lemezen lévő üres hely nem annyival növekszik mint kellene. A héten így tűnt el kb. 4-5 giga helyem. Már csináltam formázást is és utána pár nappal megint hülyéskedett.
    Van valami ötletetetek, hogy mivel lehet tutira kitörölni vagy nézzek más vinyók után?
    Előre is köszi a segítséget!
  • mochee
    Kösz, várom a hatást. 150 cucc blockolva lett, ha minden igaz.
  • Met
    Nem feltétlenül ott van.
    Nekem nincs a BIOS-ban, csak a display properties-nél tudom kikapcsolni a fast write-ot.
  • NeoMaN
    BIOS-ban keresd!
    A méásik, hogy megnézed műxik-e rendessen a karin a hűtőventi. Ez a 2 dolog okoz leggyakrabban fagyást 3D-ben.
    Monnyuk a BIOS-ban az AGP-t is visszavehetnéd 8-ról 4x-esre, ha 8-on lenne....
  • Imote
    Kikapcsoltam az automatikus újraindítást és így nem kapcsol ki csak kilép. Az eseménynaplóban semmi érdekeset nem találtam, nem úgy mint a bios-ban. A bios proci hőmérője (alapon, a biost nézegetve) 52-53 fokot mutat, míg a windowsból a hardware doki 43-45 fokot. Melyiknek lehet hinni, ha az alaplapinak, akkor nem magas ez egy kicsit? (a procin Spire Easy stream IV hűtő van).
    Neoman, mi az a AGP fastwrites? Mert így nem találtam meg, nincs valami más neve ennek? Szerintem minden driver a helyén van.
    Üdv és köszi!
    Nem tom' a választ, nekem windows 99-em van, és ott is FAT32 partíció van, mint a 98-nál...
  • davos80
    Ja, de a kérdésemre nincs válasz?
    A szánkóról vetted a davos80 nevet?
  • davos80
    Fat táblát milyen progival lehet helyrehozni
  • davos80
    Az történt, hogy egy 80-as samsung vinyót NTFS-ből konvertálltam FAT 32-re(pmagic 8.0), és mikor befejezte, az 50 Gigás partícióból 5 gigásat ismert fel.A ha beléptem a sajátgépből a vinyóra, kijelöltem az összeset, akkor kiírta, hogy 50G, de nem tudtam egyik fájlt sem megnyitni.Win XP Prof.Sp1 nélküli.

• NeoMaN
    Segítsetek mán 1 picit.
    Valamit elbaxtam. Nem futnak a web-es java alkalmazások (pl.www.jojatek.hu). Mi a fasz van? Hiába tiltom le a tűzfalat, és engedélyezem a java-t, csak szürke üres ablakot kapok. JVM telepítve van, és nemtok rájönni mi a baj...
  • NeoMaN
    Biosban agp fastwrites--->off legyen.
    A vidkarin rendessen megy a hűtőventi?
    Alaplapi driver fennt van?
    És talán a vinyó is lehet ludas.....
  • Borg
    A voltjaid rendben vannak szerintem, nem az lesz a gond. Hacsak nem ingadoznak terhelésre. Ezeket multiméterrel mérted, vagy az alaplapi mérőprogival? Utóbbi nem ér semmit.

A 256MB ram is lehet kevéske, de ha csak játékok közben fagy, akkor javaslom:
    - előbb kapcsold ki az automatikus ujrainditást. A sajátgép/tul/ résznél találod meg valamelyik fülön, egy gombra nyomás után. Megnem mondom most pontosan hol. A lényeg, hogy hiba esetén a windows ne inditson ujra automatikusan, mert ekkor a kék képernyőnél (ha van) leolvashatod a hibát.
    - ha nincs kék képernyő, akkor -> eseménynapló, ha itt sincs nyoma, akkor mégiscsak a tápellátás lesz a gond.
  • Imote
    Sziasztok!
    Van valami gyíkja a gépemnek, de nem tudok rájönni, hogy micsoda. Jó lenne, ha tudnátok segíteni. A gond az, hogy játék közben kb. 10 perc után a masina kifagy, de leggyakrabban reseteli magát. Jelenség még, hogy egy egyszerű ablakot elindítva meglehetősen sokat gondolkodik és utánna is csak szakaszosan jön be az ablak. (ezt nem mindig csinálja). Norton antivírus napi frissítéssel sem talált semmit. A hardware doktor nevű program az alábbi értékeket mutatja: proci hőm.:58-59fok; +5V:5,14V; +12V:11,9V-12,1V (ezek lógnak ki egy kicsit, de nem tudom ezeknél a fesz. értékeknél mennyi a tűrés). A konfig az alábbi: P4 3Ghz 800Fsb(HT); Abit IS-7; 256Mb DDR(400)samsung; codegen 400W táp; Ati 9600pro(EZ); régi 40 Gb-os maxtor vinyó; WinXp+Sp1;
    Az alaplapnak majdnem a legújabb biosa van fent, Catalyst 4.1. Csak játékok alatt csinálja ezt, se telepítés, se film, se egyéb más alkalmazás futtatása alatt nem. Ha valakinek van valami ötlete, azt előre is köszönöm!
  • Ramore
    nagyon sok olyan átkos cucc lehet a gépen, amit se a spyboot, se az adaware nem tud leirtani, némelyiket meg sem találják
  • Ramore
    köszi!
  • ZaJanga
    a spybot search & destroy-t használd inkább!!
  • mochee
    Kösz, ráakadtam egy Adaware 6 personalra, és leirtattam vele 89 cuccot, most már semmi hibát nem ir ki. Egyedül azt nem értem a dologban, hogy ha már igy szárnyakra kapott az internet, akkor miért tart sok ideig az, hogy a cim sorban az explorerben legördítsem a címeim listáját.
  • ZaJanga
    Alapból csak 4-et tucc de ha veszel egy pci-os ide vagy scsi vezérlőt akkor ez akár megduplázódhat.
  • ZaJanga
    Költözök majd valszeg de még nem biztos és nincs kedvem a gép eladásával kínlódni.
    (Izrael)