64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • [Jakuza]
    Érdekes nekem a rögtön helyett a Winamp jön be.
  • ollie
    nekem rögtön bejön
  • perempe
    Felraktam a Winamp 5.0-át, de 10 másodperc alatt töltődik csak be! Nálatok is ilyen vacak? (A 3.0/2.9 szuperül ment.)
  • Gerry
    Intel Chipset Software reinstall volt? (Nem árt feltenni a legfrissebet!)
  • Geeryy
    hi!
    fellttem a kx audio drvert a hangkartyamhoz(audigy2-dobozos) es ugy szol mint egy szokol valamint mikrofon se jo.a line-out rögziti a cucc.
    ha vki hasznalja segitsen plz.
  • Adi
    újra indulnit akartam írni. So se űjraindul se kikapcsolni!
  • Adi
    Hi!
    Lenne nekem egy olyan problámám, hogy a gép egyszerűen se újra se kikapcsolni nem akkar!!!
    Akár mit nyomok.
    Mi lehet a gond? Xp-m van.
    Állandóan kézzel kell kikapcsolnom!
    Mint egy konzolt!:)
  • ollie
    Hát ennyit el kéne bírnia. Régi a táp vagy új? Talán valami baja van neki, meg kéne nézetni, de persze a legeygszerűbb, ha kölcsön kérsz egy másikat, és kipróbálod a géped azzal, vagy pedfig te viszed el egy haverhoz a te tápodat (az első a célszerűbb).
  • BlackWolf
    nekem is ilyen kartyam van csak ti500as biossal es a problema egyertelmuen a ventillator az van hogy gondolom ez a kartya se 1-2honapos mar ugye... az enyem 1.5eves es a ventillator mar eleg ratyi rajta nemporog fel csak nehezen szoval nekem is 3-szor 4szer kell bekapcsolni a gepet hogy bejojjon a kep de utana tokeletes.ha kitisztitod a ventit egy ideig menni fog rendesen de utana megint elofog jonni a hiba ..(en most fogom lecserelni a kartyat)jo kis kartya de eljart felette az ido meg jobb vga-t erdemel a konfigod
  • Kiru
    Ja a többi:
    2x256MB Kingston 400MHz Dual
    1 db 120GB Samsung winchester
    1 db mobil rack - üresen
  • Kiru
    A táp 350W-os Coolink
    P4 2,8C
  • O0D:
    tap venti ki iktathato vmivel???

tul nagy terhelese nincs, viszont azt se szeretnem ha leegne...
  • Laalee
    minden ujrainditáskor nincs egér vagy használat közben egyszercsak elmegy és nincs többé, amig ujra be nem dugod?

nekem van egy noname usb s egér az alaplapom elég régi, ez a 2 azt játszotta, hogy nemvolt egér bekapcsolások 95%nál. végül fogtam egy usb-ps2 átalakítót és ps2 porton tökéletesen megy.
  • ollie
    Próbáld ki egy másik gépen is, valamint a tieden is próbálj ki másik egeret (USB-set). Lehet, hogy csak a driver meghülyült. Kipróbálhatod azt is, hogy leinstallálod a driver-t (eszözkezelőben), újraindítod a gépet és magától visszateszi, hátha megjavul.
  • Titan
    #2851 PLZ!!!
  • ollie
    Mekkora tápod van és milyen márka? Mik vannak még a gépben? Proci, mennyi memóriamodul, hdd, stb.
  • ollie
    Gondolom mpeg 4 hangsáv. A DVD-n is mpeg 4 formátumban van a film (ha jól tudom). Mp3 amúgy mpeg 1 layer 3.
  • Kiru
    Segítsetek!

Van egy Inno GF3 Ti200-as videókártyám egy ASUS P4P800 alaplapban.
    A problémám, hogy a gép csak 5-6 indítás után indul el.
    Ha viszont elindul tökéletesen működik, minden teszt lefut, a játékok mennek.
    Előtte mintha nem látná a videókártyát, sötét a képernyő – bár nem sípol.
    Az alábbiakat csináltam meg:
    - a BIOS-ban a VGA-ra vonatkozó valamennyi beállítást kipróbáltam: frekvencia, feszültség.
    - megtisztítottam a VGA csatlakozót a kártyán
    - kicseréltem az alaplap BIOS-át
    Ennek ellenére mégsem megy!
  • cSuwwi
    Még annyit a témához, hogy az 512-es modul még új, karácsonykor lett véve. Nem is rossz, mert egy haveromhoz átvittem, és órákig nyüstöltük, de nem fagyott le 1x sem.
  • cSuwwi
    Az összes ram SD. Ez lemaradt.
  • cSuwwi
    Mégegy elmés kérdés. Mostmár 2 régi gépem van. A kettőből összeraktam ezt: Acorp 6PMA alaplap, P3-733, 1GB RAM, stb...

A gondom a rammal van. 2 db 133MHz-es 256MB-os SAMSUNG SD-RAM, és 1 db 133MHz-es 512MB-os noname modulom van. Berakom a gépbe, elindul, minden. Kiírja hogy 1GB-RAMom van, a Windows alatt is. De kb. 15-20 perc múlva, (van hogy 5 percen belül), fogja magát, és újraindul csak úgy... Restart után -> Súlyos hiba, bekerül a naplóba...
    Bármilyen játékkal, az indítás után 2-3 perccel vagy csontra lefagy, vagy újraindul...
    Rájöttem, hogy az 512-es modul okozza. Ha más slotba rakom úgyanez van. Ha az első slotba rakom, akkor csak 256MB-os modulnak ismeri fel, akkoris ha egyedül van, akkoris ha a többi rammal. Ha csak az 512-es van benne, akkoris ezt csinálja, hogy fagyogat. Állandóan. A windows újratelepítés sem segít. A BIOS-ban is állítgattam már, nem lett jobb. Az alaplap leírása szerint támogatja az 512-es modulokat. Össze nem akadnak a ramok. Akkor mi a búbánat lehet???

A másik gépem alaplapjára nem tudom cserélni, mert egy 1000 éves ABIT VL-6-os, ami csak max. 256-os RAM modulokat kezel -> 768 MB Ram, de itt meg az a baj, hogy nem hajlandó elindulni a 733-as P3-assal, amikor anno még együtt vettem őket! Majd a P3-as jött ebbe az Acorp-ba.
  • Vez
    állítsd össze gépedet kalkulátor
    A megfelelő menüpontot választva össze tudod nagyjábol rakni
  • cSuwwi
    Újonnan durván egy 150 ropi...
  • Lammer
    1-2 fokkal.
    pioneer,toshiba roxxx
    már megelőztem a következő kérdésedet is...
    :)
  • Lammer
    jesszum!
    Suxtrál árlista
    innen mazsizd össze...
  • cSuwwi
    sajnos több. Vazz. És ha teszemazt ezt újonnan boltban vettem volna, kb. mennyi lehetne? Ugyanez a konfig.
  • cSuwwi
    aha. hmmm. A NEC író az jónak számít? Azzal etetett, hogy az LG 4040B-né jobb. Én nem akartam elhinni...
  • Lammer
    115 szerintem...
    és akkor neki is korrekt és neked is...
  • Borg
    Nem jelent semmit, használt cuccok. Értelmes vevő lehúzza ennyire az áraikat ;)
  • cSuwwi
    Az alaplap 2004 februári, 2 év garival, a többire többé-kevésbé szintén ez igaz. A ház, ahol én láttam 11 volt, gondolom máshol is akörül lehet...
  • Borg
    nagyjából használtan...
    nf7 10
    2500+ 15
    512/333 12
    mx440 8
    400w (ez csak valami gagyi lehet) 8k
    maxtor 15
    ház 3
    dvdrw 25

Tehát összvissz: 100k-nál többet semmiképp sem ér...
  • cSuwwi
    Hi all. Lenne egy kérdésem. Most vettem egy gépet havertól, x Ft-ért, arra lennék kíváncsi (aki valamennyire jártas a témában), hogy össz-vissz mennyiért lehetne egy ilyen cumót most beszerezni. Magyarán arra lennék kíváncsi, hogy mennyivel vágott meg, mert ebben nem vagyok annyira otthon. Szal' a gép:

Abit NF7-es nForce2-es alaplap, AMD Athlon XP 2500+, 512MB 333MHz-es DDR-RAM, Abit Gef.4 MX 440 64MB DDR-RAM, 400W-os táp (valami minőségi, csak most nem jut eszebe a neve), 80GB-os Maxtor vinyó, egy sötétszürke ház, marha jól néz ki (ez 11. rugó volt, már megtaláltam egy oldalon), és egy NEC DVD-RW, (+,-,-os, 4x-esen ír, elvileg 16x-os az újraírása, még nem néztem meg). Összeszerelve, és egy pár progival + XP-vel kaptam meg. Erre mondjatok valami árat, hogy mennyit érhet.

(Csak olyan válaszoljon, aki valamennyire ért is hozzá, köszönöm!)
  • Borg
    Jah, amúgy anno a 120-as P1-emen gyárilag egy 80x80x25mm-es passzív borda volt. Az nem melegedett annyira.
  • Borg
    Hát ha jól emlékszem, azért ezek a P1 szerű AMDk melegedtek eléggé.
    Szvsz -mivel socket7 ha jól emlékszem- egy nagyobb (mondjuk gyári Intel) P3 hűtőborda venti nélkül elég lehet rá...
  • nemcsakfeel
    mekkora hűtőborda kell egy 133 Mhz és Amd re, hogy venti nélkül mehessen? nagyon nagy terhelés alatt nem lenne, csak routerként megy.
    vagy vmi más módszer ami nem romlik el és halk,?
  • Shep
    Nem tud vki egy teljes verziós getdataback letöltési helyet, fontos lenne.
  • Titan
    Skacok!
    Van 1 USB-s Logitech opt.egerem és mostanában olyat csinál, hogy kifagy!!! Ha kihúzom és bedugom, akkor ismét műxik...
    Tönkre ment? Vagy....
  • Shep
    közben rájöttem, hogy le az volt amit írtál, le volt tiltva a port a biosban, most elvileg jó, felrakja amit kell, de még nyomtatni nem nyomtattam, de hát így már elvileg mennie kell.
  • Met
    A nyomtató az jó? A biosban nincs letiltva a port?
  • Shep
    A következő hibával küzdök, rádugom a nyomtatót az LPT1-re nyomtatnék erre nem megy, nézem, hogy mi lehet a gond, hát látom, hogy nincs feltelepítve a nyomtatóport, ez kapásból gyanússá válik, mivel a win telepítésénél kapásból felrakja, na jó mondom akkor felrakom én, raknám fel erre ezt az üzenetet kapom, a nyomtatóport telepítve van de vszinű nem fog megfelelően működni mert:

A Windows nem tudja megállapítani az eszköz beállításait. Nézze meg az eszközhöz kapott dokumentációt, majd az Erőforrások lapon állítsa be a megfelelő konfigurációt. (Kód: 34)

Próbáltam 98 alatt is a dolgot, ott a wint teljesen újraraktam, de ott is ugyanez a gond, csak ott máas hibakódot ír, az alaplapcsere óta van ez a probléma, ill csak most jött elő mivel most akartam nyomtatni. Abit NF7-es alaplap a többi em hiszem, hogy most fontos lenne, van vkinek vmi ötlete, mi lehet a gond, és hogy lehetne megoldani? Vagy egyszerűen szar a nyomtatóport az alaplapon, és cseréltessem ki?