64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • lama
    ok, és mégegyszer köszi!
  • Laalee
    ez a kapcsolóüzemü táp :D
  • Laalee
    mindezt magyarul
    http://www.juventus-team.hu/tesztek/450.html
  • Gerry
    Ezt csak akkor tudod meg, ha kipróbálod. Kérj kölcsön havertól, akárkitől egy olyan tápot, ami biztosan elég, mondom, pl egy 360W-os Chieftec, Enermax, stb, de próbára akár egy 400-as Codegen is elég, ha azzal beindul, és nem resetel, akkor a márkásabb darabok biztosan menni fognak.
  • lama
    már csak abban reménykedem, hogy valóban ez legyen a gond..
  • Gerry
    Nincsmit, amúgy mondom, ez a te villanyszámládon nem módosítana, még ha figyelné is az ELMŰ, akkor is havi 8-10 Ft-nál nem jelentene többet, de nem is nézik...
  • lama
    köszi az infókat, akkor valóban nem fontos, villanyszámlára még fussa...
  • Gerry
    Fesz ingadozás ellen nem véd, oda egy jóminőségű szünetmentes táp kell, pl valami jókis APC, de az ugye elég drága.
  • Gerry
    "PFC is short for Power Factor Correction. The PFC is a number between 0 and 1, is is stated as £f(greek letter Lambda) which is the ratio of the real power consumed and the RMS power consumed. There are two forms of PFC, passive PFC (mostly just called PFC) and active PFC. Passive PFC is done by a choke and active PFC is done by an electronics circuit. Active PFC is more expensive because it takes more components to build. The typical figure of passive PFC is 0.65 whilst the typical figure of active PFC is 0.98. Example calculations (an efficiency of 85%, AC line voltage of 230V and a power of 300W are used in these calculations):
    Passive PFC: 300W / (230V x 0.65 x 0.85) = 2.36 A (RMS current)
    Active PFC: 300W / (230V x 0.98 x 0.85) = 1.57 A (RMS current).
    Conclusion: The higher the PFC, the lower the RMS current drawn from the AC line." Nos, ez az amit az áramszolgáltató csak a nagy cégeknél (ipari méretek) figyel, magánszenélynél nem, vagyis tulajdonképpen annyit tesz, hogy "spórolsz" az elmü-nek kicsit, de mivel ha azt a 360W-ot nem használod ki, és ha kihasználnád, akkor is csak jelentéktelen összeget jelentene egy évre levetítve, ezért az áramszoláltató nem figyeli a magán személyeknél a dolgot, így hát fölösleges az aktív PFC de még a passzív is.

Régen én is kevertem a dolgot, de utánna felvilágosítottak, hogy ezt jelenti, nomeg utánnaolvastam, és megértettem a dolgot.
  • ubi
    PFC, annyi W-ot vesz fel a táp, amennyire szüksége van a gépnek!
  • lama
    fesz ingadozás elleni védelem, ha jól tudom...olvastam egy forumon, hogy már nem érdemes venni pfc nélküli tápot...
  • Gerry
    Nem sértésből, de tudod egyáltalán, hogy mi az?
  • Gerry
    És arra neked marha nagy szükséged van.
  • lama
    igen, de Aktív PFC nincs benne ennyiér...
  • Gerry
    A 360-ast már 11-12e-ért meg lehet kapni, és bőven elég neked is az. Szerintem pénzkidobás 20 rugó egy 400-asért.
  • lama
    szóval aszongyátok, hogy táp...
    már látom a szomorú jövőmet... 20.000ft -400-as Chieftec

köszi a válaszokat!

üdv: lama
  • Adam5
    a #2775 is hozzá van
  • Adam5
    valaki tudja?
  • Gerry
    Ha jó minőségű, akkor el. Havernak a konfigja: Chaintech 7NJS, Athlon XP 2400+, 2*256MB DDR, Radeon 9800, Maxtor 80GB/7200RPM P-ATA, Maxtor 120GB/7200RPM/8MB Cache S-ATA, Maxtor 20GB 5400RPM (mobil rackben), CD-ROM, DVD-RW, házhűtő ventik, és egy 300W-os Chieftec hajtja.
    Nekem kb ugyanez a konfigom, csak a 80-as winyó nekem IBM, a 120-as S-ATA 8MB Cache az Seagate, de szintén mindkettő 7200-as, nekem van benne egy LG DVD-/+RW/RAM, egy Teac CD-RW (40*12*48), egy R9700Pro, és a mobil rackben egy 30GB-os WD alaplap, CPU, RAM, ventik ugyanaz mint a haveréban, és nekem egy 360W-os Chieftec viszi a cuccot, sőt volt már, hogy 4 winyó is bent volt + a két optikai...
  • lama
    köszi de nincs vírus, az volt az első, amit néztem, még egy ad-waret is lefuttattam...
  • Adam5
    a 3.
  • Adam5
    "egyre többször előfordul, hogy egyszerűen újraindul a gépem"
    nekem vírustól volt

itt nézd meg ott van a felsorolásnál
  • lama
    szerinted egy 350 esnek el kell bírnia?
  • Gerry
    Mercury-val eddig csak rossz tapasztalatom volt, úgyhogy nem kommentálnám. Próbáld ki egy 350W-os Codegennel, vagy egy 400-assal, esetleg valami márkásabb darabbal!
  • lama
    még nem, mert nincs elég nagy. ez egy 380 as mercury, de van 2 optikai meghajtó és 3 vinyó + 1-2 venti...
    szóval táp lehet?
  • Gerry
    Talán tápegység? Próbáltad már másikkal?
  • lama
    Sziasztok!

szeretném kikérni a véleményeteket. mostanában egyre többször előfordul, hogy egyszerűen újraindul a gépem.
    ha megnyitok egy alkalmazást, videót, dvd felpörög,rippelek stb. kezd egyre jobban idegesíteni....
    mi lehet a gond?
    köszi: lama
  • Laalee
    amióta nincs rackban nem csinálja, kb 4 éve megvan, frankón működik. a zaj miatt nem elfogadható az aktiv rack, igy mostmár csak dísznek van a gépben :D
  • Laalee
    quantum, akkor tulmelegszik a rack ban és a belső elektrónika letiltja a vinyót, azt visszakapcsolja, nekem is ezt csinálta régen a passzív rack ben a quantum vinyóm. hűteni kell.
  • Adam5
    laptopát= laptop táskát
  • Adam5
    hol lehet venni laptopát viszonylag ólcsón? (én itt néztem)
  • Gerry
    USB TV kártya létezik, kb 15-20e Ft lehet, de ezt csk saccolom. GTA tényleg elég király, nosztalgia móka!
  • Adam5
    bazd qrva jók a beépitet hang szórók!
    Gerry: Gta első része télleg rulez :) jó elő venni enyi idő után

PCMCIA-ra lehet tv kártyát dugni? (1épként mennyi egy tv kártya laptop hoz?)
  • Gerry
    Quantumból már több tucatnyit láttam megdögleni, pont úgy, ahogyan mondod, kattog, zakatol, csapkodja a fjet ide-oda, aztán kampó.
  • a_n_d_r_e_w
    Amilyen szerencsés ember vagyok, lehet, hogy szimplán csak pechem volt :)
    De ami fontos, hogy nálam kattognak egy jót, aztán vígan élnek tovább.
    Egy Quantum adta meg magát hosszas kattogás és zakatolás után havernál, de itthon minden rendben van.
  • Gerry
    Érdekes. Akkor vagy neked volt eddig peched, vagy nekem szerencsém, de eddig nekem egyik sem kattogott. Mondjuk láttam olyant, ami elkezdett katogni, de az akkor szinte azonal meg is adta megát.
  • a_n_d_r_e_w
    nálam eddig egy nem tudom milyen 20Gb Maxtor, egy 80 GB és 120 Gb DiamondMax9 volt. Nem állandóan, de egyszer-kétszer már kattantak eddig.
    Nem egy gyakori jelenség, de megfontolandó. (Abit ST-6)
  • Gerry
    Érdeles, nálam volt pár Maxtor winyó, D740X-6L, Diamondmax9, stb, és egyikkel sem volt gondom. (alaplapok: ASUS P4T és Chaintech 7NS, ők a sajátaim; Abit NF7/NF7-S, Shuttle AE22, Abit IS7, Abit BD7-II, Abit BE7 ezek haveroké, és céges alaplapok, szintén mindenféle többnyire Maxtor winyókkal...)
  • a_n_d_r_e_w
    Az is lehetne, de nem hiszem.
    Eddig az összes Maxtor winchester amivel találkoztam csinált ilyet, még a legújabb is. Nem tudom miért van, nagyon idegesít, a megoldás engem is érdekelne.
  • Gerry
    Talán kontaktos a Rack csatlakozója?