64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
kiszseee #4653 Hi!
Az a problémám, hogy van egy Geforce 3 Ti 200-am és a legújabb forceware van telepítve. De nem akar egyszerre menni a tv meg a monitor. Csak az egy megjelenítőt lehet kiválasztani. Próbáltam már tvtool-al is, de semmi eredmény. Tud valaki segíteni ? -
#4652 Amint azt már egy régebbi hozzászólásomban írtam, ez erősen alaplap és RAM márka/típus függő dolog.
Neked úgy látszik szerencséd van az összeállítással, viszont Crokin meg nem... -
#4651 Akkor meg az DDR333 512 MB-osnak túl kevés a 133 MHz. -
Roll #4650 De eddig nem csinált ilyet. -
#4649 Valszeg frissítést vált mint nálam!:)))Nálam 60hz-ról 85-re. -
Roll #4648 Mitől van az hogy a monitor kikapcsol az xp töltőképernyő és az üdvözöljük szöveg között? -
#4647 Amikor a kettő együtt ment, akkor nem a 256-os volt túlhajtva, hanem az 512-es ment 133(266)FSB-vel. -
#4646 Nekem a 2000+ xp majd másfél éve megy akár 10x180 mhz-en is.Most 10x179-en megy 333-as Infineon ramokkal dualban,abszolút stabilan! Nf-7. -
#4645 Én nem azt mondtam, hogy a 256-os meghibásodott, hanem azt, hogy a túlhúzástól elszáll.
De ha így érthetőbb: nem szereti, ha túlhúzzák azért, hogy mellette DDR333-as is lehessen. -
#4644 Igen, végül én is erre a konklúzióra jutottam.
166-ra úgy tudtam belőni, hogy biosban expert mode, aztán tudtam állítani a mem frekit, ott ahol az van hogy BySPD meg auto stb. Na itt vannak százalékok, és ahogy azokat állítottam, nőtt a mem frekije. Tehát fsb 133 volt, mem frekije meg 166 :) Persze nem indult el.
A 256-os ramnak semmi baja, most isa azzal megy. -
#4643 Az nem olyan biztos.
Mint ahogy azt se nagyon teheted meg, hogy FSB csökkentéssel túl "lelassíts" egy procit.
A másik meg, hogy mit is lőttél te be 166 MHz-re?
Mindkét RAM-ot? Vagy mindkét RAM foglalatnál külön-külön tudtad állítani? Az egyiket 133-ra a másikat pedig 166-ra?
Mert ha nem így van, akkor lehet, hogy a 256 MB-os szállt el a túlhúzástól.
A lényeg, hogy jobb lenne, ha mindkét RAM DDR266-os lenne. Ahhoz a procihoz nem kéne erőltetni a DDR333-at... -
#4642 Az én procim csak 133-as FSB-vel megy, elvileg csak 266MHz-es ramot tehetek mellé. Ilyenkor nincs is semmi baj.
De ha az 512-essel akarok operálni, akkor gáz van mert ő 166MHz-et szeretne kapni. De akkor nem értem, miért tudom a bios-ban belőni 166-ra, hisz úgyse megy... Miért nem tud menni magától kussban 133-on? Azért mert 333-as a ram, kéne működnie 266-on szerintem.
-
#4641 Ja és persze kihagytam egy másik fontos dolgot.
A saját alaplapoból kiindulva:
Tudja fogadni a 400, az 533 és a 800 MHz FSB-s procikat és lehet belerakni DDR266, 333 és 400-as RAM-okat is, de egy 400 MHz FSB-s proci mellé csak DDR266 RAM-ot lehet rakni.
Vagy az 533-as Northwood procik mellé nem lehet DDR400-as RAM-ot rakni.
Egyedül a 800 MHz FSB-s procikhoz lehet mindhárom fajta RAM-ot rakni, de ott is ha DDR333-as RAM-ot raknék bele, akkor az csak 320 MHz-en futna.
A lényeg az egészből az, hogy minden egyes alaplapnál kicsit más a memóriakezelés, de vannak közös alapelvek.
És mindeddig arról az esetről beszéltem, amikor a RAM-ok ugyanolyan "alapfrekvenciásak". -
#4640 Élt 17 évet, született : homyály fedi, a halál oka: tulságosan gyorsan futás és a végén végkimerülés... -
#4639 Az alaplapokhoz szoktak adni "némi" írásos anyagot és köztük szokott lenni a memória kompatibilitási táblázat mindenféle márkára és típusra lebontva és hogy azok hogyan "muzsikálnak" a slotok valamelyikében.
És persze azt is leírják, hogy ha több modult raksz be, akkor azokat hogyan, milyen elosztással érdemes. Némelyik alaplapnál nem mindegy, hogyan rakod be a RAM-okat. -
#4638 Samsung mind a kettő. -
Borg #4637 Az nForce elég háklis a ramokra... milyen típusú az az 512-es?
Nekem pl az Epox csinálta ezt, amikor próba képpen egy Elixir (NANYA) CL3-as 400-as ramot beletettem. Egyszerűen csak sípolt, és egyátalán nem bootolt be vele. Haverom másfajta alaplapjában meg simán ment. -
#4636 256-al megy minden gond nélkül. Az 512-öt ha belerakom külön, akkor bios reset után is egyből sípol, emiatt a memtest kilőve.
De sikerült már együtt a kettőt járatni 133-as FSB-vel.
Csak akkor ujraindítás után nem megy a win :(
-
#4635 valószín nem fog menni, mert lehet hogy hibás mag a RAM modul, vagy kényes a deszkád az ilyesmire.
Próbáld ki csak az 512 modullal, aztán meg csak a 256os egységgel a gépet, futtass Memtestet is...
-
#4634 -
#4633 -
#4632 Semmit...
Neked annyi -
#4631 SEgítség 15 vérszomjas eb követ , épp most futok előlük leptoppal a kezemben,,,, mi tegyek? -
#4630 Ja, a gép:
Chaintech 7NJL1,AthlonXP 1800+ (133FSB), 512MB(333) 256MB(266) ram, Radeon 9800Pro, 40GB Seagate, cd író, dvd olvasó, 360W sirtec. -
#4629 Nos, lenne 1 problémám.
Sípol a gép :)
A rammal van baja, mégpedig azért, mert a 133-as FSB-vel egyszerűen nem tudom beállítani, hogy rendesen menjenek a ramok. Van egy 256MB(266Mhz) + 521MB(333Mhz) . Bios reset után ha benne van mindkettő, akkor megy egy ideig a gép rendesen. Aztán egyszercsak csontra fagy a gép. Nem kékhalál, hanem rendes fagyás. Meg lehet csinálni, hogy ez a két ram rendesen menjen együtt?
-
#4628 Figyu, nem kell össze-visza kérdezgetned.
Egyszerűen beírod egy keresőbe: "P4 Celeron D" - és máris kapsz róla infót (az árlistákon kívül is...)
Itt az EGYIK cikk a sok közül, amit találni lehet róla (ez speciel a prohardverről van, de a többiben is hasonlókat írnak):
Megjelentek a Celeron D processzorok -
kelkaposzta #4627 Bazzze, mindenki totál mást mond. Most má fingom nincs mit csináljak :) Legalább van vki aki probálta ezt a fajta procit? :D -
#4626 100% hogy VGA, egyertelmuen utal ra a sipjelzes.
Tuti nem a vinyo. -
#4625 És hol a vinyó?
Mondjuk ez egy egyébként is "érdekes" összeállítás...
Egy jó procihoz egy aggastyán videokari...
Egyébként még 3 évvel ezelőtt nekem is ilyen Vanta-m volt - igaz, egy P3-as gépben... -
#4624 magoy=magos -
#4623 Amit írtam, az úgy van - a típus miatt egyértelmű:
P4 Celeron D - ez a butított Prescott magoy proci
Az előző P4 Celeron prociban pedig a butított Northwood mag "ketyegett". -
#4622 Videokartya, legalabbis a sipjelzes azt jelzi.
Lehet nincs rendesen bent a foglalatban a VGA kartya. -
Daza500 #4621 Üdv mindenkinek!
Következő a gondom: átraktam új házba az alaplapomat a processzorral. Ezzel még nem volt semmi gond, de a monitoron nincs kép, a gép be sem bootol. Bekapcsoláskor a speakerből 'hosszú-rövid-rövid' hangjelzés érkezik... mivel lehet baja? (már az öszes kártyát+ramot kivettem/cserélgettem)
hardver:
ECS K7S6A
AMD Athlon XP 2000+
256MB DDR RAM
nVidia Vanta TNT2 32MB
Sound Blaster 128 PCI
előre is kösz a segítséget! -
kelkaposzta #4620 Ahány fórum, annyi válasz :D Máshol azt mondják h a cerkák nem prescott magossak;-) -
#4619 Hát igen...
Ezt a procifajtát úgy is hívják, hogy "a butított Prescott".
Az Intel ezzel akarja megakadályozni, hogy az "olcsó asztali gépes" vásárlóközönség átpártoljon AMD-re -
#4618 Az a baj a Prescottal, hogy jobban melegszik. Persze az is baj, hogy Celeron, már ha a teljesítmény a fontos:) -
kelkaposzta #4617 Specifications: Processor Intel Celeron D Processor. Processor Number 335, 330, 325, 320. Architecture 90 nm process technology L2 Cache 256KB. Clock Speed 2.40 to 2.80 GHz. Front Side Bus 533 MHz. Chipset Intel 865PE, 865P, 865GV, 865G, 848P, 845PE, 845GV, 845GE, 845G, 845E Chipset. Features Data Flow Analysis, Speculative Execution, Non-Blocking Level 1 Cache, Streaming SIMD Extensions 3, Dual Independent Bus (DIB ).!
Vki tud vmit erről a prociról? Me Amd és e között vaciálok Senkit nem ismerek akinek személyes tapasztalata lett volna vele. Na jó, kivéve a számtech. boltba lévő ismerős aki ajánlotta
pontossan ez az:
P4 Intel Celeron D 2400MHz dobozos
socket 478 tokozású, 2400MHz, FSB: 533MHz, 256Kb cache, dobozos kiszerelés hűtőventillátorral együtt
Ja és ez vmi prescott magos cucc -
#4616 thx, megpróbálom... -
#4615 lenne egy problémám.már elég régóta valamiért nincs külsőnézetben az autós játékokban motorhang ,de más játékoknál meg pl:fegyverhang nincs, meg ilyesmi.újraraktam a hangkártyadrivert de nem segített.tehát szinte minden játéknál a legfőbb dolgoknak nincs hangja.miért?amúgy SB live 5.1-em van. -
#4614 A W-LANos topicba kerdezgess.
Ha esetleg nem tudnanak seiteni akkor nezz el ide: Vezetek nelkuli LAN