64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Anubys
    avichop (bár lehet, hogy az csak divx-et tud, de egy próbát megér)
  • Narancs
    Amúgy nem tudsz mondani egy olyan progit, amivel ketté lehet vágni egy Xvid filmet?
  • Narancs
    Megcsináltam, de még mindíg szaggat...:(
  • [Jakuza]
    Hat igen.
    Annal a coedcnel elofordultak ilyen hibak.
    Pl. keyframe hiba, amikor a kulcs framenel megallt a lejatszas, vagy indexelesi hiba amikor a frame es hang kozott korrekciora volt szugseg.
    Esetleg probald ki azt, hogy Virtualdubbal kiszeded belole a hangot es ugy is megnezed, hogy hang nelkul is szaggat e vagy csak maga a video.
    Csinalsz egy masolatot a filmbol -> Vdub elindit -> Video fülnel - direct stream copy beallit -> Audio fulnel no audio -> File menu - save avi (masnevvel mint az eredeti)
    Igy kapsz egy audio sav nelkuli videot.
    Ha igy nem szaggat, akkor folytatjuk a megoldastani segelyorat. :P
  • Narancs
    Lehet hogy most is ez van?
    Hibás frame?
  • [Jakuza]
    Tehat Divx3.
    Felteheted esetleg azt a codecet, de annal a codecnel meg elofordulhat hibas frame es azert rangat.

Divx3 alpha
  • Narancs
    Video codec: 4CC: Div3/Div4 name: DivX3 Fast Motion
    Audio Codec: name: 0x0055(MP3) ID'd as MPEG-1 Layer 3
  • [Jakuza]
    Na de milyen tipus kell hozza ?
    Xvid ? Divx ?
    Lehet nem is az hanem mpg ?
    Ird le hatha okosabbak leszunk utana.
  • Narancs
    Föltettem mindent, kipróbáltam mindent, de még mindíg szaggat.
    Gspot azt írja ki, hogy 2 compatible codecs installed.
  • [Jakuza]
    Nezd meg melyik codec kell hozza.
    Ajanlom hozza a Gspot nevu progit ami kilistazza melyik codec kell a lejatszasahoz.
    De nagy valoszinuseggel Xvid es te meg a regit hasznalod azert akadhat.
  • saviola
    Próbáld meg a Vplayerrel. Bár ezekhez nem nagyon értek de nekem ez még eddig mindig jól lejátszotta. Nálam is volt hasonló eset, és aztán lejátszottam a vplayerrel és jól ment.
  • Narancs
    Mi az a release?
    Nem mindegyik van fent.
    Föltettem a legújabb DivX -et, meg Ac3 filtert.
    BS Player legújabb verziójával játszom le, próbáltam annó mindenféle codec -kel és lejátszóval, de mindíg szar volt...
    Fölteszem amiket írtál és megnézem mi a pálya!
  • Met
    Vedd lejebb a lejátszás minőségét (kép, hang) annó a 466-os celeronommal nekem is megakadt high detail-en.
  • Anubys
    Lehet, hogy a movie rossz, de ennek relatíve kicsi a valószínűsége, főleg, ha release.
    Pár kérdés:
    1. Mivel játszod le?
    2. Minden codec fentvan, amit írtam, és mindenből a legújabb?
    3. A T2 nekem is megvan, mondj egy byte-os fileméretet, megnézem, nem ugyanaz-e, ha igen, akkor azzal le tudom tesztelni, hogy mi a pálya.
  • Narancs
    Kössz szépen, de nem használok codec pack et, mert már szívtam velük annó.
    A Terminátor kettővel már 1 évvel ezelőtt is ezt csinálta, azóta kb 2X volt teljes formázás meg reinstall, ezért gondoltam hogy nem software -es a hiba sajnos.
    Aztán most már arra is gondoltam, hogy mi van ha maga a movie rossz, ez nem lehet?
    Rosszul rippelték, vagy ilyesmi...?
  • Anubys
    Kitalálom: codec pack-ed van fent, igaz?

Sajnos a pack-ek nagyrésze szétcseszi a médialejátszást, és uninstallálni sem tudod őket anélkül, hogy ne maradna fent valami szemét a gépeden. A Legjobb amit tehetsz, hogy windows install után, külön rakod fel a codec-eket. Ezek kellenek (A sorrend is fontos!):

1. DivX 3.11 (a régi divx hangkezelése más, mint az újé, ezért kell)
    2. a legújabb divx (most éppen 5.12, ha jól emlékszem)
    3. legújabb xvid
    4. AC3Filter
    5. -optimális, ha nem akarod felrakni az új mediaplayert- Windows Media 9 codecs
    6. -optimális, ha SVCD-t is akarsz nézni- Elecard MPEGEnc
    7. -optimális, ha feliratokat is akarsz- Direct VobSub

Lejátszáshoz pedig Media Player Classic (ez egy hekkelt Media Player, sokkal több funkcióval, sokkal gyorsabb, és nem küld ki semmit sehova... :)

Mindezeket megtalálod a www.doom9.org -on.
  • Narancs
    Hell!
    Kéne egy kis Help!
    szóval leszedtem az Apokalipszis Most c. filmet, avi formátumban.
    Elindítom, de kb 1 másodpercenként megakad a film.
    Terminátor kettőnél ugyanez van.
    A többi film hibátlanul megy.
    Mi lehet a gáz?
    Lejátszás közben állandóan veszettül kerregteti a vinyót.
    Esetleg kevés a memória és onnan swappel?
    Tudom nem annyire HW téma, de segítsetek lécci mer roppant dühítő a dolog, annó K6-II AMD vle voltak hasonló élményeim...
    Nf7-S
    80Gb Maxtor sata

• nemcsakfeel
    Lehet valahogy barkácsolni KOAXos hálóra túlfesz védőt ???
    Most 2 újabb hálókártya ment szét, az egyiken látható is hogy egy ic elsült..
    a gond az, hogy haver gépe másik utcában is van, és máshonnan van a betápja, és különböző földpotenciálon van a kábel két vége.
  • saviola
    Hali! Hol tudom ezeket kikapcsolni?
    POPUP blocker, POPUP killer
  • Met
    Nem tudsz lukat vágni a tartón? Teszel a ház oldalára egy ventit, kb. a vga szintjére és azzal szembe vágod a lukat a tartón.
  • Anubys
    ...mármint felső szellőzésest...
  • Anubys
    Az a baj,hogy egész pontosan 3 centivel vékonyabb a gépház, mint az über sz.gép asztal háztartónak szánt izéje, csak fent van hely, ezért is vettem felső hűtéses házat...
  • Narancs
    Örülök hogy megoldódott, sztem ha leveszed az oldallapot, és belógatsz/földrótozol egy 8centis ventit a kártya környékére (mondjuk közvetlen rá, oldalról vagy alulról) akkor vissza is teheted a gyári órajeleket simán!
  • Anubys
    Na srácok, videokártya... Lejjebb vittem kicsit a ferkijét, most megy minden... Majd megoldom valahogy a hűtését, nehogymár a default sebességen ne menjen rendesen... :)

Köszi mindenkinek a segítséget!
  • Akuma
    Sosem lehet tudni
  • Anubys
    Vasárnapi installom után nem hinném, hogy tele lenne szeméttel a registry... Bár ha az újabb venti pucolás sem segít, akkor megnézem, vesziteni nem veszíthetek vele, nem igaz? :)
  • Akuma
    Futtasd ezt a progit
  • Anubys
    Okés, majd 5 felé írok, hogy mi a helyzet, most még a melóhelyen vagyok...

mindenesetre köszi a tippeket mindenkinek
  • Narancs
    Szedd ki mindkettőt (!), tűzfalat + vírusirtót + minden háttérben futó fost lőlj le, több ötletem nincs, ha így se megy akkor passz...
  • Anubys
    PCI mindkettő, SB Live 5.1 hk...
  • Narancs
    Hangkártya + hálókártya integrált, vagy van benne pci -os?
  • Gerry
    Akkor egyelőre passz. Most más ötletem nincs.
  • Anubys
    Nem, ADSL-em van, ha játszom, lekattanok...
  • Anubys
    A Doom 3 speciel "biztonsági másolat", mert kíváncsi voltam rá, hogy milyen, és noCD crack van hozzá, tehát műxik CD nélkül is... Szóval ez kilőve, de azért köszi... Én asszem otthon megvizslantom megint a videókártyá hűtőjét, hátha...
  • Narancs
    nem tudom, nem írtam ki CD -re, csak deamonba benn van a cucc...
    Nem kell??
    Akkor hülyeség, sorry.
  • Akuma
    Doom 3-hoz kell CD???
  • Narancs
    Nálam is uyagnúgy semmit se csinált a gép, nem kerregett a gép.
    Ha nem vettük ki a CD -t akkor is ment tovább a játék csak tovább tartott míg lehül, ezért többet kellett várni...
  • Narancs
    Megvan!
    Most jutott eszembe, hogy annó nálam is ez volt a régi cd olvasómmal (52X ASUS)!
    Ha túlmelegesett a CD, a játék megállt, nem lehetett mit tenni, mint kivenni a CD -t, lehűteni, visszatenni és játszani tovább...
    Csak 1 ötlet, de lehet hogy ez a gáz nálad is!
    Milyen a CD olvasód?
    Próbáld meg másikkal, vagy deamon tools -al mensd le .bin -be a játék CD tartalmát és futtasd vinyóról...
  • Gerry
    Folyamatosan neten van a gép? Nem lehet, hogy vmi windowsupdate, vagy spyware progi a háttérben gonoszkodik?
  • Gerry
    "Vasárnap installáltam újra a vincsit, volt format is"