64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Met
    Alaplapi driver (van külön sata?) fent van?
  • mochee
    Szevasztok! Valaki segítsen! Vettem ma egy Maxtor SATA 120 gb vinyót, és bedugom, és nem ismeri fel. A gépem: MSI 865PE Neo2-P alaplap, meg nemtom a többi érdekes-e, de 512 Mb DDR 400 RAM, Intel 2,8 Ghz proci, és GeForce Ti4200.
  • ent
    Mi köze egyébként a hardveres pinnacle pctv krtya és a net között (letöltés szintjén)???
  • ent
    A konfigom mutatja, hogy nem!
    Hardveres
  • ent
    Eddig nem volt csak modemem és soha nem töltöttem le ezerrel. Egyébként 56-65k val jön a mikro-lan!
  • CSOCSO
    en voltam...
    az a baj hogy nem igazan voltak regen problemak ezzel.. ez most meg elojott.. lehet haldoklik a fej vagy valami..
  • via_mala
    Nekem pont ilyet csinál a gép, ha az agyonhasznált CDRW lemezeimet akarom beolvastatni a Pioneer DVD-íróval. Nekem is az a véleményem, hogy az íród nem szereti az Imation-t. (Mintha már feltetted volna egyszer ezt a kérdést, és mintha már ugyanezt válaszoltam volna, de lehet, hogy nem te voltál :)
  • CSOCSO
    ezt adtak + tok jol nezett ki:)
    (jobban nez ki mint a pio meg a nec egyutt)
    de tudom.. ez elegge LOL...
  • CSOCSO
    ok.. akkor esetleg legyen dvd iro vasarlas?? ok.. szerintetek melyiket?

NEC 3500
    Pio 108
  • Metwork
    Azt tudom de olyan kell, hogy közben tudjam használni.
  • Johnyy
    letömöríted a mappát és levéded jelszóval...
  • Metwork
    Van valami progi amivel lehet jelszóval védeni könyvtárakat, hogy mások ne tudjanak belenézni? Mivel USB-s vinyórol van szó, olyan kellene amit nem kell a gépekre külön telepítgetni.
  • Punkerwork
    ha találsz ilyet szólj :)
  • Professor
    Sziasztok!

Viszont most én kérdeznék.

Olyan kütyü kéne, ami vezeték nélkül átviszi a monitor jelét. Elég, ha tudja a 800x600-at, persze jó lenne 100 Hz-el.

Köszi: Bálint
  • Professor
    Szia!

Az LG írókkal komoly fenntartásaim vannak. Az ASUS-t nem ismerem ilyen téren, de miért nem mondjuk a Pioneer - Toshiba - NEC hármas közül választasz, hogy a Plextor-t vagy a TEAC-ot ne is említsem? Olvass utána itt, vagy máshol, pont van ilyen topic itt is: Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok- már 1141 db hozzászólással, csak lapozni kell a témáknál.

Bálint
  • Professor
    Szia!

Ahogy nézem elég drága cuccokat sorolsz fel a "láblécedben", hogy került hozzád az az Optorite, vagy mi? A CD- vagy DVD-író az egyik olyan alkatrész, aminél csak a legjobbak közül szabad választani, a másik pedig a lemez, főleg, ha nem csak 1-2 hónapra kell a rajtalévő. Legalább az egyiknek mennie kell, ha nem mind a kettőnek.

Bálint
  • Professor
    Szia!

Általában azért jobb, ha digitálisan viszed át a jelet a számítógépből az erősítőbe, mert az olcsó számítógépes hangmegoldásoknak biztos rosszabb a hangja. Az ASUS egy ideje Analog Devices chip-eket is rak az alaplapjaira, ami egy komoly cég, na persze ők is gyárthatnak gyenge dolgokat, de meg kell hallgatni. Mondjuk, az is igaz, hogy az olcsó, meg a nem is olyan olcsó házimozis cuccokba se tesznek jó DAC-ot. Szerintem, kösd össze így is és úgy is, hallgasd össze a kettőt, döntsd el, hogy szól jobban, és már meg is van a válasz. Gyanítom a Yamaha fog nyerni.

Amúgy ha TV-n szeretnéd nézni, akkor lehet, hogy jobb, ha asztali lejátszót veszel, a zaj miatt meg mindenképp. Ha így teszel, ugyanaz a kérdés marad, mármint, ha a lejátszón van 5.1-es kimenet. Még egy dolog: a digitális összeköttetések közül a coax jobb, mint az optikai.

Bálint
  • [Jakuza]
    Egyertelmu probalkozz masik lemezekkel, mert ezt az irod nem szereti.
  • CSOCSO
    Ahoy.. van egy nagyobbacska /mihezkepest/ problemam..
    van egy optorite vagy milyen dvd irom...
    es imation dvd -r lemezeket szoktam irni ( van vagy 50 eddig)
    de altalaban ha a dvd iroba teszem ezeket a dvd lemezeket.. akkor leall a gep amig ki nem veszem a lemezt.. bar mostansag vagy lefagy a gep.. vagy negynehezen tovabbmegy...
    nemtom mi tevo legyek.. mar megcsereltem a felosztast (mostmar slave) jumpereket is attettem jo helyre.. es cable selecttel is megprobaltam... de nem jobb:((
    most vagy nezek masik dvd lemezeket... vagy vehetek dvd irot. de a dvd iro alig fel eves...
    firmware frissites is megvolt!!!!....
    egyszeruen nem ertem:(
  • nemcsakfeel
    net tv: ?
  • barret
    Flashget hány k-val tölt le?
    Tedd kézibe,és húzd lejjebb a csúszkát!
  • Narancs
    Eddig nem szaggatott? Eddig milyen neted volt?
  • ent
    Szega all!
    Előfizettem egy mikrós netre, de nem is ez a lényeg!
    Újratettem a rendszert egy jogtiszta xpvel és a netről letöltsé közben (flashget) a tv nézése kegyetlenül szaggat!

Vki megoldással?
  • jpetya
    Sziasztok!
    DVD-irót szeretnék vásárolni szerintetek melyiket?
    ASUS DRW-1604
    LG 4160 B
    NEC ND-3500
  • tHoMaSmAn
    Sziasztok!
    Problémám a következő: Y-160 USB-IrDA XP oprendszer SP2 nélkül
    benyomom neki az eszközt, keresi a drivert... berakom a minidisc-et, fél óra keresés, és nem találja az xp-s drivert...
    Ha a CD-ről nyomom a setupot, akkor feltesz pár file-t a c:\widows\usb-irda könyvtárba, és kéri huzzam ki az eszközt, oszt majd ha ujra bedugom, akkor a windows befejezi a telepitését az eszköznek...
    Csakhogy ezután ujra fennáll a probélma, kezdődik minden előröl

Tenap sikerült müködésre birni vmi csoda folytán, ma csak anyit tettem, hogy átdugtam az elől lévő USB portból a hátsóba?
    MA MI A ...ÉRT NEM MEGY??
    PLS HELP!!
  • the Godfather
    Keresem a Sapphire vidkártyákhoz adott CD-n levö Redline nevü progit. Ha valakinek megvan, esetleg feltenné valahová, letöltés céljábol, nagyon hálás lennék.
  • Morphin
    Aha nekem megvan az UHU 1.1-is de jelenleg Xp van fenn meg a Fedora 3(linux i386).A fedora-nak látnia kéne?
  • nemcsakfeel
    15 E körül lehet egybe..

#5624 : biosba belépsz gép bekapcsolás után ( pl. amikor teszteli a memóriát megnyomod a [Delete] gombot. ) az első menüpontba belépsz, és megnézed miket ír ki.
    keresel utána egy Ide Auto Detect menüpontot, arra rányomsz, elvileg az összes vinyódat, cd-det kiírja.
    1: ha nincs köztük a dvd meghajtód, akkor azzal vagy kábel probléma van, vagy vidd vissza boltba.
    2: Ha látja, akkor win reinstall.
  • morfium
    Azt hogy tudom megnézni? Már nézegettem, de cd-dvd meghajtóra utalást nem láttam... Bocsi ehhez a részhez kicsit láma vagyok.
    Amikor bekapcsolom a gépet, villog a lámpája, amikor bootolni akar róla, így gondolom látja...
  • Met
    BIOS látja?
  • morfium
    Sziasztok!
    HELP!!!
    Egyik pillanatról a másikra eltűnt a DVD meghajtó a gépemről, újraindítás után sem jelenik meg. Új hardver keresése sem segít. Valami ötlet, sürgős lenne!
    Előre is köszi!

• Ramore
    Nincs valakinek véletlenül egy felesleges, de hibátlan serial (soros) portos egere?
  • raziel.
    mégse 128k val szedek!!!!!!!!!!!!
    csak warezrol jött 100 zal najo
    KIRÁLYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
  • raziel.
    hé 512-es adslem van és ugye 64k töltés

de most töltök 100-zal nemtom kétszerezte netet már matáv???

de akkor meg miért nem 128-al szedek?
  • Punker
    pár ezer forint
  • Eszter
    Sziasztok.
    Tanácsot szeretnék kérni...
    Mennyiért lehetne eladni egy Mercury alaplap, AMD 1800+ proci, GeForce4 MX 440 128 MB videók., ház, billentyűzet, LG cd író kiépítést.
    Fejlesztés után megmaradt, és nem levélnehezéknek akarom használni.
    Köszi a tippeket.
  • nemcsakfeel
    milyen disztribuciod van???

az ujabbak mar mind ismerik az ntfs-t! pl uhu.. 1.1

amugy csak kell hozza szedned ntfs ertelmezot + be kell mountolnod -ro ra.
  • BBking
    Ezen nem tudom miért csodálkozol?! Mindenki tudja, hogy az FX szériák szarok! Dobd ki! Vegyél ATI-t!
  • Morphin
    Azt vágom honnan kéne linux alól csak a baj az hogy kéne valahonnan hmm.. ez a izé az hogy lássa az ntfs-t.Mert így nem látja!!
  • neonx
    Nekem is van egy gondom a Geforce 5900 ha elinditok egy játékot Pl NFS,HL2 10 perc után lemegy 3-10 fps-re,és beszaggat de ha kilépek a windowsba utánna vissza akor nincs gond, pedig nincs húzva a kártya és friss a driver van fent.
    2.4 proci huzva van 3.0-ra egyszerüen nem tudom mi a baj és ha leveszek minden részleteséget,meg texturát meg mindent (a windowba a kártya beállításnál)akkor nem csinálja de rohadt szar a kép meg nagyon csunya de úgy mükszik rendesen,és nem hiszem hogy azért egy FX5900-nek ezt kellene produkálni,VAGY IGEN de nem is XT.És már nem tudom hogy mit kellene kitalálni hogy jo legyen.
    Portalanitottam
    Uj windows raktam
    4 Driverel probáltam
    Játékok amivel probáltam (NFS,HL2,Medal)
    Az Nfs LOw beállítással Megy 30-40 fps
    És van ugy hogy beszaggat és lemegy 3-10 Fps
    AZT HITTEM HOGY MELEGSZIK A GÉP DE NEM MERT AMIKOR LEMEGY 3 FPS-RE RÖGTÖN KILÉPTEM ÉS A KÁRTYA HŐMÉRSÉGLETE 69C FOK DE AZ JOOO MÉG NEM.

SEGITSETEK!!!!!