64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Met
    amikor hálókártyát cseréltem egy gépben akkor bejött a chello oldala és szólt, hogy regsiztrálni kell a kártya számát, megtettem és ment de fel is hívhatod az ügyfélszolgálatot és rögtön megcsinálják
  • Robogo
    Na jó ezt lehet,hogy föladom ez nekem túl magas és úgysem lenne kész ezzel a megoldással szombatra a net,szóval majd kihívom a szólgáltatót!:(

Köszi a segítséget mindenkinek!
  • Robogo
    Jaja Chellom van!
  • HITMorpheus
    Vagy összekinlódsz egy routert a régi gépedből (olcsóbb de problémás)
    vagy veszel egy kábel/adsl router-t és abba klónozod a MAC-et. Ez utóbbi drágább ugyan (amit érdemes megvenni az 15k és up), de hamarabb összehozod vele...
  • Met
    chellod van?
  • Robogo
    Sajnos az lenne a legjobb megoldás ha át tehetném a hálókártyát csak az a helyzet,hogy egy komplet gépet vettem és azt nem lehet felnyítni mert akkor a garanciáját elveszti szóval ez azt jelenti,hogy semit nem pakolhatok bele a gépbe 1 évig.:(
    Szóval most kettő gép van!Teljesen más a kettő gép,a két gép közt "ég és föld" van!

Narancs:Ha föl hívom a szolgáltatót akkor pontosan mit kell mondanom?A hálókártya Mac adress-jét hol lehet megnézni?És aztán a szolgáltató meg fogja adni a passát meg a felhasználót az új hálókártyához?Mert én úgy tudom,hogy a szólgáltatónak ki kell jönnie házhoz és itt csinálja meg a másik gépbe a netet vagy nem így van?Mert nekem szombat 6-ra már müködnie kellene az internetnek!FONTOS!

AKI TUD AZ LÉGYSZI SEGÍTSEN!!!!ELŐRE IS KÖSZ!!!!!!!
  • Hooker
    Probléma megoldva
  • HITMorpheus
    Vagy rakd át a hálókártyát az új gépbe. Egyébként ki a szolgáltatód?
    Mert nem feltétlenül jelentkezik be mac adress szerint (pl: hdsnet
    Ugyanazt a beállítást használod, mint a régi gépen?
  • Hooker
    ? HITMorpheus: Mert volt frissebb és úgy gondoltam hogy nem árthat ha a legfrisseb javitott kiadású bios van a gépen.
    Egyébként a régi gépeimen is mindig a legfrisseb bios volt és azokkal soha nem volt probléma
  • [Jakuza]
    Szerintem meg nem.
    Nagy eselye van arra, hogy az egy Palomino magos AMD.
    Kozel azonos arert mar lehet hasonlo alaplapokat venni TB AMDvel.
  • Borg
    Együtt a kettő igen, ha van némi garancia rájuk.
  • Narancs
    Ha kábel neted van, akkor a szolgáltatót kell fölhívni, hogy regisztrálja be az új hálókártya Mac adress -jét...
  • betyarr
    Megtudná mondani valaki,hogy az abit nf7-nek van-e koaxális kimenete?
  • Hulk
    EPOX EP-8K3A (Via333) Alaplap + AMD (1800+) Proci...ez megér így összesen 15.000HUF-ot????
  • Robogo
    Hello mindenki!

Kéne egy kis HELP!

Na vettem egy gépet!De az a helyzett,hogy később veszünk egy monitort hozzá szóval most két gép van egy monitorral!Csak hogyan lehet megcsinálni,hogy az új gépbe legyen az internet és nem a régi gépbe?Mert ha átdúgom az internet kábelét akkor úgy nem jó!HELP!
    Előre is kösz!
  • HITMorpheus
    Csak egy kérdés: Miért frissítetted a bioszt?
  • Hooker
    Üdv mindenkinek!

Lenne egy kérdésem amire eddig nem kaptam senkitől sem értelmes választ illetve megoldást.
    Van egy Intel 875PBZ alaplapom. Pár nappal ezelőtt a gyári bios-t (P25) fel frissítettem az Intel oldalán található legfrissebre(P27).
    A frissítést az ún. ExpressBios-al végeztem ami a windowsból indítva automatikusan elvégez mindent helyettem (leállítja a gépet , be bootol, frissíti a Bios-t, majd újraindul).
    Az úrjaindítás után azt tapasztaltam, hogy az alaplap nem látta az 1ik IDE csatornát - speciel akkor az 1. volt az - (ezért nem tudta betölteni a windowst.
    Megcseréltem gyorsan a kábelt, úgy elindult a gép, de továbbra is csak a secondary IDE channelt látta. Aztán egy kicsit kavartam a Bios beállításaiban, nagy nehezen be tudtam állítani, hogy az elsődleges csatornáról Bootoljon. De továbbra is fenn állt a probléma, hogy egyszerre csak az egyik csatornát látta a BIOS.
    A Windowsban viszont már mind a két IDE csatornán lévő eszközök megjelentek és működtek is.
    Azóta már próbáltam visszatölteni a régebbbi Biosokat is de ua. az eredmény volt. Volt már bios reset meg minden amit el tudok képzelni.
    Na ki mit tud erre monani. Miért van ez? Fordult már elő valakivel hasonló eset?

Várom a válaszotokat.
    Köszi
  • silbor
    9.0c már régen az van fent. :o(( mondjuk nem uninstaltam a régit (de gondolom nem is kell)
  • GellZoli
    Hello

Egy kis segitség kellene! Vettem egy két új dolgot. 2.8Ghz 800fsb Northwood procit ,IS7 alaplapot meg GEIL Duel Channel DDR500 PC4000 1GB ramot , de eggyüt nem akar elindulni a gép semmi jelet nem ad monitornak. Hibásak nem hiszem ,hogy lehetnek mert haveromnál teszteltem egy IC7-ben a ramokat meg a procit. Az IS7 alplapot meg egy 2.2 Celeron procival meg a rammal amit vettem és ugy ment meg a videokártyát is tehát minden jo de a 2.8 procival még se akar elindulni.

Előre is kösz mindent mindekinek
  • HITMorpheus
    directx?
  • silbor
    sziasztok. volna egy kis kérdésem. a WOW nálam mindig kifagy memoria hibajelzéssel de csakő. más progi nem jelez ilyen hibát. már mindent kipróbálgattam és a vido kártyinka (NVIDIA FX 5600) oldalán a WOW-ot külön kiemelik és ezt írják:

World of Warcraft
    Publisher: Blizzard Entertainment
    Developer: Blizzard Entertainment
    Genre: RPG / MMO
    Multiplayer: Internet
    Recommended GPU: GeForce 6 Series
    Minimum Recommended: GeForce FX 5700
    Release Date: 2004

hmmmmm..... akkor az én FX 5600-am nem jó hozzá?????? Lehet h. ezért száll el mindig minden 10-20 mp-es játék után???

A hibajelzés ez:
    World of WarCraft: Assertions Enabled Build (build 4044)

Exe: E:\Games\World of Warcraft\WoW.exe
    Time: Nov 11, 2004 1:46:28.171 PM
    User: gábor
    Computer: PC
    ------------------------------------------------------------------------------

This application has encountered a critical error:

ERROR #132 (0x85100084)
    Program: E:\Games\World of Warcraft\WoW.exe
    Exception: 0xC0000005 (ACCESS_VIOLATION) at 001B:00681746

The instruction at "0x00681746" referenced memory at "0x8F078508".
    The memory could not be "read".

WoWBuild: 4044
    nem húzom a gépet és a memtest sem jelez gondot illetve a 3D mark sem produkál hibát.
  • lowdog
    LED van.
    driverből a setup program nélkülit szedtem le, a szokás hatalma :)
  • nemcsakfeel
    Szerintem bármelyik realtek driver ( setup programja ) jó hozzá, nekem is többféle típus van, és mindegyikre 1 prg-t használok.

A kábelben ne legyél biztos, nekem volt hogy egy kábel jó volt négy péhzez, az 5el meg nem ment.. ( talán az anya oldali csatlakozó rugalmas érintkező fülecskéit kéne jobban kihajtani )
    Van LED a kártyákon?
  • lowdog
    sajnos a kártyához semmilyen szoftverem nincs, de megnézem a realtek oldalán hátha van (új drivert egyébként szedtem le hozzá de semmi).
    mozgatni is próbáltam még tegnap este, de nem segített.
    egyelőre nincs még egy kábelem, de mivel a kábel másik géppel tökéletes, ezért talán ez kizárható. (de azért megpróbálom amint sikerül még egy kábelt szereznem)
  • nemcsakfeel
    hálókártyához adott programot futtasd le ( nekem XP alatt nem fut, csak w98 alatt :=( ), azzal próbáld meg tesztelni, úgy többet tudsz róla.
    Amúgy nem lehet hogy a 3. gép csatlakozója laza vagy ilyesmi, szal ha megy a teszt, és abban mozgatod a kábelt akkor közben egy-két pontnál fog menni ( hasonló már volt nekem is.. )? Próbáld ki másik kábellel.
  • lowdog
    sajnos nem, egyrészt mert van, de nem használom, másrészt (és ezért nem használom) a három gép fizikailag nem egy helyen van.
    az 1-es és a 3-as fix, a 2-es egy notebook.
    ezt elfelejtettem leírni :) bocs.
  • Met
    nem lenne egyszerűbb venni egy switch-et?
  • lowdog
    Üdv mindenki!
    Van egy kis problémám az itthoni hálózatommal, már egy pár hete rágódom rajta, de nem tudtam még megoldani. Gondoltam, megosztom veletek, úgyis sokan biztos nagyon unatkoznak :) hátha tudtok segíteni!

Adott három gép, a (szempontunkból) lényegesebb paramétereik a következők (hálókártya, oprendszer):
    1. gép
    ASUS A7N8X DELUXE -ra integrált hálókártya, Realtek® 8201BL PHY
    Windows XP SP1

2. gép
    integrált (notebook), SIS-900 based PCI Fast Ethernet Adapter
    Windows 2000 SP4

3. gép
    Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC (PCI-os)
    Windows 2000 SP4

(intermezzo: bocs, de egy kib*szott hatalmas légy repült ide a falra, ráb*sztam egy hatalmasat egy 150 oldalas könyvvel - és el is találtam - aztán elrepült. most félek. bocs, de meg kellett osztanom valakivel. mit csináljak vele?! vaslégy b+)

szóval, a helyzet:
    1 és 2 összekötve AZ utp kábellel minden működik, 1-esre megy az ADSL, 2-esnek kiosztja az ip-t és megy azon is a net.
    a gond, hogy ha 1-est és 2-est széthúzom, majd ugyanazzal A kábellel összekötöm 2-est és 3-ast, akkor mind a kettőn az "A hálózati kábel nincs bedugva" üzenet jelenik meg.
    Kérdés: mi lehet ennek az oka?
    a 3-asnál (csak annál lehet valami gond szvsz) próbáltam hálókártyát egyik slotból másikba rakni, ip-ket kiosztani, de semmi. a kártyának jónak kellene lennie, mivel mikor még nem volt meg az 1-esbe az alaplap, ezt a kártyát használtam a régivel, és működött.

ötleteket, javaslatokat, megoldásokat várom! :)

üdv
    lowdog

ui: a 2-est kipróbáltam még egy negyedik géppel és szintén A kábellel, de ugyanaz történt mint a 2-es és 3-as összekötésekor: kábel nincs bedugva... róla viszont annyit tudok csak biztosan, hogy XP SP1-et futtatott, és egy hasonló ASUS alaplap volt benne, de ha jól emlékszem, nem integrált hálókártyás volt, de ha ez jelentőséggel bír, utána tudok járni.

• Dj Révész
    Hát ez egy zsír új tuner, úgy hogy jónak kell lennie. De azért köszi!
  • Carlos Aguilar
    Szerintem nem jó a driver az op rendszerhez
  • Dj Révész
    Sziasztok! Van egy kword usb külső tv tunerem, de a driver telepítésnél ezt írja ki a winxp:

c:\windows\system32\autoexec.nt. A rendszerfájl nem megfelelő a futó MS-DOS és microsoft windows alkalmazásokhoz.
    Az alkalmazásból való kilépéshez kattintson a bezárás gombra.

Valaki tudna segíteni? Köszi!
  • fle go
    Van koaxialis bemenet/kimenet, osszekotottem igy mar mindjart mas!
    Koszi!
  • Shep
    futtatás services.msc és ott engedélyezdd a nyomtatásisor vezérlőt
  • picsu
    helo mindeki! kövi lenne a problemam! nem tudom feltelepite a hp deskjet 3745os nyomtatom driveret! hibaüzenet a következő! nyomtatasi sor vezerlo (spooler) nem engedelyezett vagy az eszköz le van tiltva.. vagy vmi ilyesmi.. aki tud segiteni pls irjon! vagy winreinstall lesz a vege
  • g0a
    szevasztok!! tud vki mondani nekem 1 oldalt ahol notebook alaplapok arai vannak? behalt 1 hp noti abba keresnék vmit...

koszi!!
  • Met
    Ha van az alaplapon koaxiális hangkimenet és az erősítőn is van akkor érdemes azzal. Ha nincs akkor egy olyan hangkártyát amin külön jön ki az 5.1 csatorna. De szerintem egyszerűbb ha veszel egy asztalit, én 17000ért vettem Thomsont ami lejátsza a +/- os lemezeket. Nem zúg közben a gép stb.
  • fle go
    vagy esetleg erdemesebb lenne egy sima sztali DVD lejatszot vennem ehhez a rendszerhez?
  • fle go
    Udv mindenkit!

Ezek az eszkozeim vannak, + egy LG DVD ROM. Mivel meg nem volt nem is foglalkoztam a hazi mozi rendszerekkel, igy nem igazan tudom, hogyan celszeru a szamitogeppel osszekotni, az erositot ugy hogy 5.1-es hangot kapjon. A gepbol minden csatornat kulon kulon ki kell vezetni, vagy eleg egy kabellel osszekotni a gepet es az erositot? Ebben kernem a segitsegeteket.
    Elore is koszi a valaszokat!
  • Shep
    Nem tud vki windows XP registry javító programot, mert azt hiszem az sérült meg és nincs kedvem újrarakni az xp-t
  • Crazyn
    Köszi a linkeket, majd kipróbálom.