64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#5854 Ez esetben tényleg egy plusz vezérlőkártya lesz a megoldás. :) -
Pogi #5853 Sziasztok!
Lenne egy egyszerűnek tűnő kérdésem.
Adott egy ASUS V9570 videókari, sima mezei tv kimenettel, mondom rákötöm tv-re most először, mert nemrég vettem, s azóta nem használtam a még, nézek valami filmet a tv-n,meghát kiváncsi vagyok milyen képe is van a kicsikének.Össze is kötöm a hozzá mellékelt S-video&kompozit kábellem, ám láss csodát nem választható a beállításokban Klón mód.Meg semmi más, egyedül csak az "Egy megjenítő".A tv-t magát felismeri, vagy rajta vagy a monitoron tudok képet szerezni, egyszerre nem.Ilyet még soha nem tapasztaltam, felraktam, kipróbáltam minden létező régi és új Drivert, beállítást, Xp újratelepítést, és semmmi.Valami megoldásfélét tudnátok nekem segítségképpen ajánlani?PLS, már t*k*m teli van. -
_Vegeta_ #5852 Nem is tom mit mondjak a reszletes utmutatasert. Nagyon szepen koszi!
A gond az h 160as winyom mar van, es vezerlokartyara is szuksegem lesz, mert hamarosan uj winyoval fogok boviten igy az ide eszkozok szama mar 6lesz, tehat kell egy ide vezerlokartya. Ez nemgond, ugytom 7k korul lehet kapni ata133ast bar meg nem neztem utanna.. Tehat nekem az tokeletes h ha a vezerlokartyaval mukodni fog a 160as. Megeccer koszi a reszletes infot sokat segitettel, lekoteleztel. -
#5851 Igen és talán. Igen, megoldaná a problémádat, de kérdés, hogy megéri-e (nyersz egy vezérlőkártyával annyit? Vagy kicsivel többért veszel egy 60 vagy 80Gigás vinyót...). A témával kapcsolatban ajánlom a Seagate ide vágó oldalát. Elvileg van lehetőség arra, hogy szoftveresen megold a problémát WinXP alatt, de ahoz vagy ügyeskedni kell, vagy olyan XP kell, amely alapból SP1-es vagy SP2-es.
Ami a RAID-ot illeti, otthoni, átlag felhasználásra én nem sok értelmét látom, az általánosabban elérhető RAID szintek:
RAID 0: Két vinyó kell hozzá (elvileg), az adatokat párhuzamosan írja (és olvassa) a két vinyóra, vagyis jelentősen gyorsul az adatok írása és olvasása. Apró probléma, hogy a "bontás" miatt ha az egyik drive elszáll, akkor lehet integetni az adatokank, mert azok visszanyerhetettlenül elvesznek ilyenkor.
RAID 1: Az adatokat párhuzamosan két drivera menti, és ha az egyik kiesik, zavartalanul megy tovább minden a második driverról. Érthető okokból akkor hasznos nagyon, ha fontosak az adatok.
RAID 0+1 és 1+0: Párhuzamosan 4 merevlemez kell, amely egyfajta keverékét használja a RAID 0-nak és a RAID 1-nek. Az eredmény az, hogy egyfelől gyorsul az adatok mozgatása, másfelől jó a hibatűrés, hiszen egy drive kiesése még nem jelent komoly adatvesztést (a RAID 1+0 kicsivel lassabb, de ez még képes elviselni akár egy második lemez kiesését is).
Namost miért felesleges egy otthoni felhasználónak ez? Azért, mert a RAID 0 és a RAID 1 esetén két azonos drive esetén csak egy drivenak megfelelő méret lesz elérhető (tehát két 80 Gigás vinyó esetén összesen 80 gigád lesz), RAID 0+1 vagy 1+0 esetén ugyanez hatványozva. -
_Vegeta_ #5850 Bakker te hulyevagy. :) Viccet felreteve, a kerdes meg mindig fennall, szal emberek: Megoldas lenne az idekartyesz avagy sem ? -
#5849 megvan a megoldás ilyenkor:
sajátgép jobb gomb kezelés, számitogép kezelés, lemez kezelés és ott lemez 2 nek irja és ott lelehet formázni -
#5848 És egyébként a haverodnál ment a vinyó?
Jól van jumperelve?
Próbáld meg a WinXP Vezérlőpultjában a Hardverek hozzáadása/eltávolítása menüpontot. -
#5847 op rendszerem xp és ntfs de ezé a 4 gigásé fogalmam sincs mert nem látom se totál commanderbe se sajátgépbe pedig bios felismeri meg ezsközelelő is hibátlanul...szal iylenkor mivan? -
#5846 Oprendszer? Fájlrendszer?
Win98? NTFS? -
#5845 nya ez a gondom:
haver hozott egy 4 gigás vinyot
betettem biosba felismerte, belépek vinbe, vezérlőpultba is fent van viszont total commanderbe meg sajátgépbe nem látom...
ilyenkor mit tudok csinálni? -
#5844 azt nem használom -
#5843 Köszi!
Meg a NeroInfoTool is. -
#5842 A DVD Decrypter megmondja -
#5841 LENNE EGY kérdésem Pocket PC-khez van magyar rendszer?? -
#5840 Honnan lehet megtudni, hogy egy Pioneer 107 DVD-íróban milyen verziójú firmware van?
Az Everest megmondja? -
#5839 A 160 GB formázva 137 GB, sehogy sem lesz több. -
_Vegeta_ #5838 Udv!
Lenne egy hardware kerdesem, csak hirtelen nemtom hova lenne erdemes irni, e mellett a topic mellett dontottem. :)
Szoval a kerdes az lenne h van énnekem egy asus tusl2c alapom, amin ata 100as idevezerlo vagyon. A problema az h van egy samsung160as winyom csakhogy az ata100 nem latja a 160giggat, azaz nem tudja kihasznalni csak 137et. En arra gondoltam h ha vennek egy ata133as ide vezerlokartyat, akkor azzal mar vinne a winyo 160giggat? Ez egy komoly kerdes tenyleg lila foggalmam sincs, h igy okés lenne a dolog.
Egy masik kerdesem pedig h megeri-e a raid. Tom mire jo a raid, de megeri-e az a kerdes.
Ha vki felvilagositana azt koszonettel fogadom. :) -
#5837 Ha csak ott jelentkezik a hiba, akkor talán nézd meg a NFS:U2 FAQ-ot... -
Rolee Papa #5836 csá. 3.2es cpuval, 1gb rammal felszerelt gép és aza gond vele, hogy van benne egy gef 5700-es és rángat meg ronda az nfsu2, bele lett pattintva egy 5500-ös is azzal is. Egy 64 megás gef4-el viszont megy faszáúl. Mi lehet a hiba? Driverek ujak. Köszi. -
#5835 Már megvan. -
#5834 Akinek Pocket PC-je van kérem segitsen.
Hogyan tudok én a kézirásommal irni bele mert eddig nem nagyon jött össze???? -
#5833 thx asszem menni fog -
#5832 Simán feltenném hidd el csak ahhoz érteni és használni is tudni kéne. -
#5831 go install linux ;] -
#5830 ÁÁ feladom nem értem a PC-ket.
Egyszerűen minden szar benne hiba hiba hátán de a legidegesitőbb hogy lóf.sz sem tudja mi a hiba. -
#5829 -----> Megvan a megoldás 2k alá is
Ugyanaz az eljárás, csak "regedt32" progit kell indítani regedit helyett. Meg nem jobbklikk, hanem fennt security -> permissions. -
#5828 A regedit bejön, de nem tudom megcsinálni ayt amit a Shade nevű játékhoz kell, nincs ott az engedélyezés menüpont mikor a regeditben rányomok a könyvtárra XP alatt ment a dolog 2000 alatt nem
ja a regedit32 filet nem találja. -
#5827 regedit32 -
#5826 na várjál regeditben böngészve ay lemaradt, ott akarom ezt előhozni -
#5825 a fotatás regedit az nem megy? vagy is abbba a könyvtáron? -
#5824 Windows 2000-nél hogyan lehet a registryben előhozni az egyes bejegyzésekhez tartozó engedélyeket, mert XP-nél jobb katt a könyvtáron és kész na de win2000ben? -
#5823 szoftverbázis, és keress "mp3 konvert" -
#5822 Jumpereld át a Piot és/vagy tedd külön kábelre. -
#5821 nemakarom kiirni:))) de nagyon kéne -
#5820 nero, ha ki akarodírni! -
#5819 biztos bootos cd??? és át van álítva a bioszban?? -
#5818 nem hardwerhoz tartozik sry de honnét tudok olyan progit szedni ami pl mp3-akat átkonvertálja AU-ba? -
#5817 Vettem egy Abit IS7 alaplapot, mert az Asus P4S800-zal nem ment a Radeon 9800 Pro.
Most viszont a boot-olható WinXP CD-ről nem akar boot-olni.
Ha a Pioneer 107 DVD-zróba teszem, akkor fel sem villantja a led-et, ha pedig egy régebbi Sony CD-ROM-ot dugok a gépbe, és abba teszem a CD-t, akkor felpörög a CD, de azt mondja, hogy nem Boot CD.
Másnak nem volt ilyen baja ezzel az alaplappal? -
#5816 ja minden jól volt rajta, vissza vittem, még élt a 3 napos garancia, adtak egy másikat, azon kivül, hogy nem kapcsolt be az alaplap, a billenytűzetet sem ismerte fel, a cserelap az viszont frankó! Szerencsére.Azért kösze!! -
#5815 A bekapcs gombot jól dugtad rá a lapra? Nem ragad be a gomb? Nincs multimédiás billenytűzet rádugva a gépre?