64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#5574 Helloka!!Lehet nem ide tartozik de azért megkérdezem.Linux alól hogy tudom a Winfosos partícióról elérni a zenéket.??(hallgatni akarom) -
#5573 NeA CD le van zárva? Nekem a régi 24x olvasóm a lezáratlan CD-ket nem olvassa be csak pörgeti-pörgeti. -
#5572 Hozzájutottam egy nagyon öreg komplett géphez. 1 óra buherálás után jónak tűnik egy valamit kivéve. Van benne egy Panasonic cd olvasó, de nem hajlandó működni. Az eszközkezelőben hibátlannak tűnik, de berakok egy cd-t, akkor azt csak pörgeti, de nem olvassa be.
Van valami ötlet, netán valami bios beállítási hiba lehet? -
#5571 Hello mindenki!
A problémám az volna, hogy a gépemből a TV-re kirakott kép nagyon "brummos"! Mi okozhatja ezt? A segítséget előre is köszi!!! -
#5570 Valószínűleg menni fog, legfeljebb a sebessége más lesz. Konkrét tapasztalata volt ezzel kapcsolatban egy ismerősömnek, hogy egy 40 GB Maxtor vinyó megtáltosodott a kábel megfordításától. Neked meg lehet, hogy majd lelassul. ;) -
davos80 #5569 Majd akkor meglátom, most csináltam 60 Gigáról biztobsági mentést, szóval baj nem érhet. -
#5568 A maxtornak van progija amivel lehet vizsgálni a mechanika állapotát, gondolom a samsungnak is van.
Az hogy isoból installoztál nem terhelés mert én is úgy szoktam.
Szerintem vidd vissza, max visszadobják de 3 év garidő alatt csak tönkremegy. -
davos80 #5567 Najó, lényegtelen a katt az elején, lehet, h hülyén hallok.
A lényeg, h volt a fagyi, és utána nem akarta tőteni a wint, és kattogott közben.
MOst éppen megy, kérdem, vigyem vissza? Be se vennék, mert működne.
Várjam meg még tönkrebaszódik?
Nincs vmi progi, ami megvizsgálja hardwareesen, és rájön a hibára, márha van?
Lehet attól a baj, h "le volt terhelve"? (DVD ISO fájl install.) -
#5566 Miért nem próbálod ki fordítva? Max nem bootol be. -
Borg #5565 Nekem sem ad semmilyen hangot a winyo bekapcsoláskor. Szerintem nem normális, ha kerregést hallasz. SMART mit mutat?
5558 valaki? -
davos80 #5564 Egy ilyen ellenőrző basz lehet, minden vinyónál van, csak max nem hallod.
Sztem jelzi, h készen van, vagy fax tudja mi. -
#5563 Te én nem hallomm kerregni a vinyómat bekapcskor -
davos80 #5562 Bekapcsoláskor mindig kerreg 1-et. -
davos80 #5561 Olyasmi kattogás volt többször egymás után, mint amikor általánosan bekapcsolom a gépet, csak legalább 3*. -
#5560 a kattogás hardver hibára utal de lehet, hogy csak az áramellátásával volt/van gond, nézd meg a tápcsatlakozóját -
davos80 #5559 Probléma : 80 Samsung vinyó, éppen telepítem képfájlból a Pacific Assaultot, és hirtelen fagyi.
Reset, majd kis kattanások, mintha a fej odabaszódna a mágneshez.
Miért lehet ez?
Túl sok volt neki a DVD install+letöltés+fórumozgatás?
Vagy hardwarehiba?
Most éppen megy. -
Borg #5558 Kérdésem lenne.
Van ugye egy 80-eres ide kábel, aminek van alaplapi, slave, és master csatija. Mi van akkor, ha én fordítva kötöm be?
Tehát a master végét az alaplapra dugom, az alaplapi csatiját pedig a master winyora?
Elméletben simán mennie kellene szerintem, és többek szerint is. Elvileg sima 80 ér van, aminek az egyik végére egy csati, másikra még egy csati, és a közepére is fel van tűzve egy. Tehát semmi keresztbekötés, másfajta csati stb nem játszik be. Viszont van olyan, aki azt mondja, hogy nem megy igy, nem fog működni. Szal mi az igazság? -
IcEKiNg #5557
van egy 200-as seagate sata barracudám, felment rá az xp szépen, de egyfolytában pörög. legalábbis a gépház ledje szerint. és a hőmérséklete is kb fél óra-óra alatt 25 fokról felkúszik 50-re. ez normális? (a rendszervisszaállítást kikapcsoltam) mit csinálhat?
help plz -
#5556 Sziasztok !
Áramingadozások után a gépem indítás elött állandóan futtatja a scandisc-et ! Hogyan tudnám kikapcsolni ?
Elöre is köszi !!! -
#5555 szar az iró vidd vissza. -
#5554 Vazz leirta, hogy nem ACPI hanem APIC mode, ami a 15-nel magasabb IRQ-kat engedelyezi az OP. rendszer szamara es semmmi koze nincs az energia takarekossaghoz. -
#5553 Hi!
A gépemben 2 vinyó, egy cd olvasó és egy dvd író van. vinyó-dvd, vinyó-cd párosításban.
Az Xp a cd transfer mode-ját automatikusan leveszi PIO-ra, egy-két cd betétele után. Ezután már filmeket sem tudok normálisan nézni a cd olvasóból. Ha visszaállítom, hogy a bios határozza meg, akkor utána egy darabig megint jó a transfer mode.
Kérdés: hogyan lehet kikapcsolni az xp-nek ezt a felülvizsgálatát?
-
lowdog #5552 és íme, néha a legkézenfekvőbb dolgokat nem vesszük számításba a hibakeresésben!
valóban a kábel volt a ludas, méghozzá a lehető legtriviálisabb módon: a kábelem egy patch kábel, viszont az egyik hálókártya Auto-MDIX-es (ha jól tudom, így hívják azt a technológiát, amely segítségével a hálókártya felismeri a kábel típusát és hogy milyennek kéne lennie, majd a megfelelő módon tudja hasznosítani), ezért működött. a többiben pedig "gagyibb" kártya van ezért csak X kábellel megy...
:))
kösz a segítséget
üdv
lowdog -
chadi #5551 Hali!
Szerintetek ez miért lehet?
Van egy NEC dvd íróm. Amivel a dvd lemezek megírásával semmi baj nincs. Viszont ha cd -t szeretnék írni és belehelyezem az üres cd-t akkor kattog az író és nem ismeri fel benne a lemezt, az íróprogi meg folyamatosan az üres lemezt kéri.Néha hiba üzi is van :power calibraton error.
Firmware a legfrissebb.több író prgival is megpróbáltam.a kipróbált lemezek tdk,verbatim,philips. ja és a philipsből 2 megírt gond nélkül(ua dobozból)8-at nem.
please help
köszke -
M@niac #5550 Hellotok!
Lehet, hogy ez nem pont ebbe a topicba illik bele, de lenne egy kerdesem... Per pillanat kint vagyok Amerikaba, es ha tegyuk fel, veszek valamilyen elektronikai cuccot, tudok venni otthon valamilyen atalakitot, hogy be tudjam dugni a 220-as konnektorba is a cuccot?? -
#5549 lehet h külön kell engedni h ne automatikus energia gazdálkodás vagy mi legyen -
csikszem #5548 Hi all! Nincs több tippem, azért írok ide. Abit IC7 alaplap, nem lehet Disabled-re állítani az APIC MODE-t(nem ACPI). Legújabb BIOS fent figyel, de van egy X az opció mellett, és nem bírok hozzáférni. ??? -
#5547 Na ez kellett nekem, egyébként azért mert magyar wint használok, attól még tudom mi hogy van angolul :)
Thx -
#5546 Gondolom sokan rendelkeznek magyar windowsal es ezert nem fogjak megtalalni. Mivel nekem nem Magyar a windowsom, csak sejteni tudom, vajon mire is fordithattak le a MS Hungarynal ezeket a menuket.
De talan valami ilyesmi lehet: Jobb klikk a Start menun, majd Tulajdonsagok ---> Testreszabas ----> Szemelyes menuk hasznalata -
#5545 Ne benazzatok mar annyit. :)
Jobb klikk a Start menun majd properties.
Customize, majd az use personalised menu opcio kikapcsolasa. -
#5544 vagy mapákbarendezed őket és kész -
HITMorpheus #5543 Én ugy oldom meg, hogy egy kis "rendet" tartok a start menüben. Kategorizálom a programokat, igy nem nyúlik hosszúra a lista..... -
#5542 Pffff ez engem is zavar... -
#5541 Nem nem arra gondolok, hanem hogy a régen használt programokat elrejti a startmenüben és egy kis nyílra kattintva lehet őket előhozni, na ezt hogy lehet kikapcsolni. -
#5540 taskbaron jobbklikk,tulajdonsagok,és a talca automatikus elrejtese... -
#5539 Ja a buborék akármik le vannak tíltva, szóval vmi registrys megoldás érdekelne, ha lehet. Előre is kösz. -
#5538 Hogyan lehet a start menüben az automatikus elrejtést kikapcsolni? -
#5537 teszem [nyomkod] de egyre jobban szédülök de már látom európa partjait -
#5536 Nyomj egy delete-t. ;P -
#5535 *Segítség!* Ohioban vok és felkapott egy tornádó,, és találltam egy leptopot, itt körözök egy fél órája az atlani oceán felett ,, mit tegyek?????