64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • raziel.
    ok nekem megvan a bibi dma5be kellett csak rakni a másik vinyot de nemtom mi vagy ki állitotta el....nc
  • akyyy
    Helósztok
    Szal van egy kormányom, a neve ez: double vibration controller 2

A baj hogy nem igazán értek a joysticochoz. Be van üzemelve meg minden meg működőképes, a gond az hogy magától elkezd néha kormányozni és rezegni... windózba nyugodt, de pl az NFS menüjében(!) már mocorog a kicsike (más játékban is)
  • raziel.
    jut ezsembe ezek a gondok onnnét kezdődtek hogy vettem 9800 prot és uge azt a tápra dugtam és meglehet hülye kérdés de vinyo másolás meg irásnál hogy azért nemjok mert kevés lehet a táp vagy vlaami? meglehet baromság de én már nemtok semmit kitalálni hogy mtől vannak:(((((
  • raziel.
    felhasznált olvasási tárolo szöld csik le meg fel ingadozik...
  • raziel.
    figy eddig jo volt a másolás oda visza csak egyik napról a másikra lassult be mostmár másol olyna 2000kval...szal nem értem mi lehet

meg dvdt most irok és az is kibszott lassu 25 perc alatt ir meg egyet 4xesen a 13 perc helyett...

szal valami gáz van de mi?
  • grebber
    Akinek ugyanolyan alaplapja van mind nekem légyszives irja le hogy kell biost frissiteni milyen fájlok kellenek hozzá!!!!!
  • grebber
    Lol mégsem tünt el. huh már tajtákoztam az idegtől.
  • grebber
    Na ezek a nemsemmi dolgok csak úgy magától eltünt a gépemről egy 2.x GB-os iso!!!
    Ez hogy lehetséges??
  • HRaVeN1
    9700 + 2.6-os p4-el jobban megy
  • nemcsakfeel
    az 50-60 nem olyan rossz..
  • HRaVeN1
    Időzítéseket most nemtom fejből, cl 2.0-n van. 1024×768 felbontás, és még nem igazán sikerült belőni, hogy sok fps-sel menjen. Most kb. 50-60-al megy, de néha leesik 15-re is
  • HRaVeN1
    Köv hónapban veszek új memóriákat, ésm ajd akkor beállítom.
  • nemcsakfeel
    biosban memória időzítések? milyen felbontás, stb..
    sikerült már beállítani úgy hogy sok fps el menjen ? most mennyivel fut?
  • [NST]Cifu
    Állísd szinkronba a memóriát az FSB-vel - de ehhez 333Mhz-es ram kell!

Biosban:
    CPU Softmenu III.-> CPU FSB/DRAM ratio meg legyen 3/3 (vagy 4/4 vagy 5/5).

De még 1x: ehhez 333Mhz-et bíró rammodulok kellenek!
  • HRaVeN1
    NF7-S, 2600 barton, 512 ddr. A memória 266-on megy, lehet, hogy ez a baja?
  • nemcsakfeel
    firmware update a megoldás, asztali cuccokhoz nem tudok sajna ilyen oldalt :(
    gyártó oldalán nézted már? szervízbe esetleg kérdezz rá, milyen url-t ajánlanak..
  • nemcsakfeel
    milyen konfigod van mellé?
  • HRaVeN1
    Nincs semmi
  • [NST]Cifu
    Najó, de milyen beállítások mellett? AA? AF? Nálam 8xAF és 4xAA mellett is 30+ volt az FPS LANpartyn, pedig én voltam a szerver (20+ játékos).
  • HRaVeN1
    4.12, 4.10 driverekkel próbáltam. Opengl beállításokat is variáltam, de ugyanolyan, max rondább.
  • nemcsakfeel
    az vmilyen boot probléma, esetleg a 40 es vinyón volt bootmanager / egyéb rendszertöltő progi?
  • HellBurner
    Vettem egy 160-as Samsung vinyót és a egy GHOST image-ből akartam rá renszert rakni amit még a maxtor 40-es vinyóról szedtem le (az image jó), de miután felrakom és újraindítom azt írja hogy \system32\hal.dll korrupt vagy nincs is, másoljam fel (de ott van). Mi lehet a baj? Lehet hogy a ét vinyó különbözik és nem lehet átrakni?
  • [NST]Cifu
    Milyen driverrel, milyen beállítások mellett?
  • barret
    Nekem 9600 pro-val fullon megy:) 512mb 333-as rammal.
  • HRaVeN1
    Akkor viszont nem tudom, hogy miért, de a CoD eléggé szaggat 9800pro-n, és már csak a ram, ami sz*r a gépben
  • [NST]Cifu
    Amennyiben a nem márkás ramokkal azonos frekin és beállításokkal megy, nincs semmi előnye FPS terén annak, hogy akár Corsair akár Kingston csúcsramjaid vannak.

Amiben ezek a ramok többet tudnak az (általában) a nagyobb tuningpotenciál, és a nagyobb megbízhatóság.
  • [NST]Cifu
    3 Mbyte/sec? Az elég karcsú. De ez így megint édeskevés. Ilyen esetben minimum a hardver és szoftverkörnyezet illik felfedni (alaplap, milyen driver van fent, stb.).

Látatlanban több javaslatom is van, de ezek csak találgatások:

-Másik IDE drivert felrakni (nForce2 alaplapi drivercsomag esetén az 5.** verziókat kerülni!)
    -Megnézni, hogy rendesen fel vannak-e ismerve a driverek és az IDE eszközök (Vezérlőpult->Rendszer->Hardver->Eszközkezelő->IDE ATA/ATAPI vezérlők->Elsődleges/Másodlagos IDE csatorna->Speciális Beállítások alatt Ultra DMA üzemmód 4 v. 5 van-e).
    -Megnézni, hogy jó kábel van-e hozzá (nem-e 40 eres kábelen próbál valaki ATA-133-as teljesítményt elérni.)
    -Töredezettségmentesísd a meghajtókat, ha nagyon nagy káosz van a vinyókon, akkor az jelentősen lelassíthatja az adatátvitelt.
  • steweee
    nem lehet szignifikáns különbség ugyanazon termékek teljesítménye között gyártótól függetlenül, a márkás leginkább arra jó, hogy többet fizess érte, de sokkal kisebb valószínűséggel is romlik el, meg jobban húzhatók általában
  • HRaVeN1
    Márkás PC3200-as ramnak van köze ahhoz, hogy hány fps-sel mennek a játékok? Szóval noname pc2100-sal kevesebb fps van, mint egy kingston hyperx-szel?
  • raziel.
    haj

van két vinyom egy 80-as meg 120-as na és másolok egyikről a másikra és 3000kval másol csak mitől lehet?
  • misi9
    Jaja, Xp-m van. Miért, van az op-rendszerben olyan opció?
  • grebber
    Kösz majd új rendszertelepítésnél felteszem.
  • [NST]Cifu
    Abban semmi meglepő nincs, hogy új rendszerrel is ez áll fent, ha 1x ugyanaz az IDE driver van feltelepítve. Próbáld meg a legújabb alaplapi drivert letölteni, és azt felrakni (ha nForce2 alaplapod van, akkor az 5.xx verziót kerüld, van már 6.akárhányas béta).
  • grebber
    És akkor mi lehet ha pl új rendszerrel is ez a tény áll fennt?
  • nemcsakfeel
    SMART-t vmilyen analizalo progival tudod megnezni pl. everest, a vinyora vonatkozo statisztikai adatok, irashibak, stb. szamat adja meg.

lowlevel format nem csak a regi biosokbol lehet, hanem a vinyo gyartoja szokott kiadni hozza progit
  • [NST]Cifu
    Esetleg talán olvasd el a kézikönyvét, abban benne kellene lennie!
  • nemcsakfeel
    gyorsformazassal a bad sectorokat felesleges kutatni..
  • [NST]Cifu
    Szvsz valami gubanc lehet az IDE driverrel...
  • dolfy #5936
    Szevasztok skacok!
    Ma vettem egy Mercury DVD 3783-as DIVX asztali dvd-t!A régebbi filmeket le is játsza de az újabbakat nem, ezt írja "codec not supported"!gondolom nincs megfelelő codec a ketyerében!Az lenne a kérdésem h Mercury-hoz hol találok ilyen codec frissítést a neten???Please segítsetek m már nagyon idegesít!
    Előre is köszi mindenkinek!
  • steweee
    egy sima partition magices gyorsformattálásra gondoltam. ha újból jelentkeznek bad sectorok, akkor visszaviszem