64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • [NST]Cifu
    dB = decibel, vagyis a hangerő mértékegysége. Úgy 25-26dB-n túl már eléggé lehet hallani a ventillátort, 30 felett pedig már egyenesen (legalábbis szerintem) zavaró. A 36dB már egy turbinahangnak felel meg (ha fülhalgatóval játszol, akkor van értelme ilyen hangos hűtőnek...).
    A hűtőt magát nem ismerem, de bevallom én egy kicsit tartok ezektől a változtatható sebességű hűtőktől. De ez csak az én véleményem.
  • [NST]Cifu
    Pár napja volt erről szó, az lehetséges megoldások:

1.: olyan WinXP-t raksz fel, amelye alapból tartalmazza az SP1-et (esetleg az SP2-őt). Az alap WinXP esetén trükközni kell, mivel fel kell rakni a 48bites LBA módot (vagyis fel kell rakni az ehhez szükséges update-t).
    2.: ATA-133-as csatlakozót használsz (ha van az alaplapon, bár felteszem nincs).

Itt van Seagate oldala erről a problémáról.
  • Tufa16
    Win xp prof hun
  • Gabesz amd64
    melyik Winfost raktad fel?
  • adam17
    Ő, ehez ti mit szólnátok, mi a véleményetek, ha vennék egy új hűtőt:
    Coolermaster Aero 7 Lite

Ez pont 5000 pénz lenne, és mivel állítható a fordulatszám, ha kell a hűtés, tud azért némi teljesítményt nyújtani. Ennél feljebb árban nem szeretnék menni...

Ja és nem tudom mit jelent pontosan a dB ? Azt tudom hogy a zaj erőssége, de ti mihez méritek? Nekem a mostani hűtőm 19 dB -s, és nem hallok belőle semmit... De ettől miben különbözik egy 24 dB -s, vagy egy 36 dB-s? Meg tudná ezt vki mondani? Köszi
  • Tufa16
    Kellene help! Van egy 200as seagate winyóm. Namost windows telepítésénél 127 gigát irt ki, utánna windowsban is ez volt. Biosban 200asnak van kiirva. Mit tegyek? :S
  • Gabesz amd64
    nekem is van egy ilyen VGA-m ami tök ezt csinálta!betölt a Windows + a hangja,de nincs kép!feketeség van!

Szal meghalt a VGA!
    jah és Sapphire a kártyám márkája..
  • Gabesz amd64
    csak az 5700-esnél ott a probléma hogy 128 bites a memória!!!
  • phredon
    Sziasztok!

Hihetetlen dolog történt a gépemmel, eddig még csak ehhez hasonlóval se találkoztam. Unreal közben kicseréltem az usb-s egeret egy ps/2-re, erre a képernyő teljesen zavarossá vált, mint később kiderült besz.rt a videókártyám ami egy nem éppen olcsó Gexcube Ati radeon 9600 pro 128 mb. Ha elindítom a gépet nem jelez semmit, ugyanugy elindul a windows csak teljesen fekete a kép. Természetesen próbáltam már más gépben is, megtisztogatni a csatlakozórészt, de csak annyival lett "jobb", vagy lehet véletlen, hogy vmi zavaros kép bejön néha, változik vmit ahogy tölt a windows és ha mozagtom az egeret mozog egy kis négyzet.

Vkinek van vmi tippje mi lehet ez, esetleg vmi remény arra, hogy ismét működőképes legyen?

Köszi: Phredon
  • Gabesz amd64
    Nem,5700Ultra!
  • Kaplan
    Nvidia GeForce FX5700 LE 256MB AGP TV 17848Ft +ÁFA
    (22310Ft)

Interface: · AGP interface; · 8x AGP supports.
    Chipset: · nVIDIA GeForce FX5700le .
    Memory: · 256MB DDR RAM.
    Bus: .AGP 8X
    128-bit graphics architecture
    Ports:VGA + DVI + S-Video
    GeForce FX5700 le 256MB 8X AGP w/TV/DVI
  • Kaplan
    nem LS hanem LE
  • Kaplan
    5700 ls vagy mi
  • Gabesz amd64
    Ha ultrát veszel az 5700-es-ből akkor igen
  • Gabesz amd64
    nyomsz egy olyat hogy: Fájl--Mentéss másként.Azt kijön egy olyan ablak hogy:Weblap mentése
    Ennyi..
  • Shep
    Milyen programmal lehet egy teljes weboldalt letölteni a hozzá fűződő tartalommal együtt?
  • Kaplan
    hello, holnap vagyis ma akarok venni egy geforce fx5700-s de nem tudom , hogy mennyire jó vga kártya ! jobb mint a ati radeon 9600?
  • adam17
    Hát már nem azért de a hivatalos weboldalon azt írják max 3000+... Szal' a 2600+ -t lazán kéne hűtenie...ez meg ilyen határeset.
  • [NST]Cifu
    Még a 2470light-nak is el kéne bírnia egy Barton 2600+-al. Érdekes mindenestre.
  • [NST]Cifu
    Az NF7-S v2.0 nem egyenlő NF7-S2!
    Nekem is v2.0-ám van, nincs azzal semmi baj.

1.: Érdekes, ilyet mondjuk én még nem tapasztaltam (igaz egy viszonylag régi BIOS van még fent)
    2.: Nekem is kicsit lazán van benne az Altec Lansing jackdugója, túl sokat nem tudtam vele csinálni. :(
    3.: Dual-ban megy a ram? Ez ugyan nem jelent túl sokat (pár %-ot), de azért az is számít.
  • nemcsakfeel
    "Pontosan milyen deszka? NF7-S? Vagy NF7-S2?"

A dobozon csak sima S es van, de az everestet megnéztem és az S V2.0 át ír. Érdekes dolgokat tapasztalok.
    1. előző bootoláskor a memória frekvenciájára 798 MHz-t írt ki ( 266 os RAM )
    2. a hangkártya jack ajzata kicsit vastagabb lehet, mert az erősítőmmel összekötő jack lötyög benne
    3. a memória írás / olvasás eredménye pár százalékkal kevesebb (( EVEREST ) mint az MSI lapnál. (( ennek a biosát még nem turkáltam szét ))

• cicai
    A ventilátor alig szolt csak hát zavart, hogy melyik hardver lehet a rossz. Mielőtt kivettem volna gépből semmi baja nem volt. A kártyát meg 2003 szeptemberében vettem. Nagyon meg voltam vele elégedve, mert elment rajta az általam leg gépigényesseb játék is. De nem az a kérdés, hogy mire jó, mert ezt mindenki másként látja és a témát már máshol bőven ki lett vesézve. Szerintetek, akkor mit lehet vele tenni. Esetleg a tuningolok nem tudnátok segíteni.
    Mert úgy gondolom, ha valamit fel lehet tuningolni azt egy, kicsit le lehet butítani. Persze lehet baromságot, kérdezek.

Az elözmények a fenti szöveghez a Inno3D nvidia4Ti 4600 topikban volt csak hát zárolták.
    segitsetek
  • adam17
    Az...
    Ráadásul annak is a ventijével van baj. Ráadásul 2 külön helyen vettem a kettőt, így bejárhatom egész Budapestet!
  • reaper4
    csupa játék ez a számítástechnika :)
  • adam17
    Azért köszi.. Akkor hétfőn eztis visszaviszem, úgy ahogy a Radeon 9800 Pro-mat!
  • reaper4
    ha a boltban is azt mondták akkor vidd és cseréltesd le másra.
    legalább kiderül h ez-e a szar. tudom ez nem vigasztal, de sajna nekem más ötletem nincs
  • adam17
    Itt van: http://www.glacialtech.com/pop-product2470light.htm
    Először aszittem rossz az enyém, mire megnéztem a honlapot, b*sszameg ez 1700 RPM-en pörög, még örülhetek hogy nekem 1800! De akkor hogyisvanez...?? Akkor ne is vigyem vissza garival? Mert felhívtam őket és asszonták az télleg kevés...
  • reaper4
    az én procim alapban 46 fokos (2500+ barton)
    viszont a referencia cooler 3300 at pörög.
    nagyon furcsálom azt az 1800 as pörgést ,de azt a ventit nem ismerem.
  • adam17
    Nincs húzva, alapon van (166*11,5).
    Már 1x leszedtem a bordát, a hővezető szír is rajta van, nincs letakarva semmivel... Mit a fenét csináljak?
    Így kb nem is tudok játszani semmivel mert tök hamar felmelegszik a cpu...
  • Shep
    köszi megnézem.
  • [NST]Cifu
    Ha a proci alapon 50C°+ és nincs húzva, akkor ott valami gond lehet. Lehet, hogy nincs rajta rendesen a hűtőborda, vagy szélsőséges esetben lehet, hogy az aljáról nem vették le a műanyag védősapkát (a GlacialTech hűtőkön alapból van hővezető zsír, és ezt egy műanyag védősapka takarja, amit a felhelyezés elött le kell szedni).
  • adam17
    Hello!

Örülnék, ha tudna vki segíteni.
    Aug 18-án vettem ezt a gépet, tök jó blabla megminden, de voltak olyan gondjaim hogy játék alatt vinnyogott a PC Speaker. Nembaj gondoltam, biztos a billentyűzet miatt.
    Aztán az utóbbi napokban amikor a PoP 2 toltam, meg már quake 3 alatt is előfordult, a PC speaker vmi rendszeres szólamot hallatott (ahh :) ), nem csak egyet sípolt.... Mondom basszus nehogy megsüljön itt nekem vmi.
    Felraktam az Abit AN7 alaplapomhoz adott cd -ról egy Utility-t, ami méri a FAN Speed-eket + hőmérsékletet, gondoltam megnézem mi a helyzet.
    Ahogy elindítom a progit elkezd megállás nélkül szirénázni a Speaker, proci windowsban alapon 55-60 fok, a venti meg csak 1860-1900 RPM-el pörög. Huha mondom itt gáz lesz, ujraindítom, akkor is vinnyog folyamatosan... Miután teljesen áramtalanítottam a gépet abbahagyta... Na, bolt felhív, gond elmond, megoldást keres, mondták vigyem vissza a ventit és megnézik. Ezt meg is teszem hétfőn, ha nem tud vki segíteni...
    ...DE!
    Utánanéztem a honalapon a ventilátoromnak, ami egy GlacialTech Igloo 2470 Light (3000+), és ott azt írják hogy ez 1700 RPM-pörög +-10%. Hoppá mondom, akkor lehet még sincs gond vele...?!
    De akkor mi a francért hagyja így felmelegedni a CPU-t?
    Most már nem tom visszavigyem-e vagy ne, újat kéne vennem, de most így karácsony tájékán nincs rá nagyon 5000-9000 cashem...
    Mit lehetne tenni, mért nem hűt rendesen szerintetek??

Kösz előre is... bocs ha hosszúra sikerült.

Ja a gépem egyébként:
    Abit AN7 alaplap, 300 W Chieftech táp, AMD Athlon XP 2600+, 512 Samsung DDR RAM (400 Mhz), Maxtor 160 Gb winyo (8Mb)

A feszültség értékeket is megnéztem, azok is rendben vannak...
  • [NST]Cifu
    Azt sem tudod, hogy milyen chipsetes? Ha inteles-es alaplap, akkor pl. irány az www.intel.com, ha Via chipsetes, akkor meg a www.via.com.tw
  • Kaplan
    hát nálam az ég világon semmit nem jelenít meg a megjelenítés résznél
  • nemcsakfeel
    gép leírásánál minden hardver elemre tartalmaz linket is, próbáld meg azokat kutatni
  • Kaplan
    meg van , de mit próbáljak + vele?
  • Kaplan
    aida? nem vágom, mi az?
  • nemcsakfeel
    próbáld meg az aidával
  • Kaplan
    hát rohadtul megszopatott ez a dolog, lövésem sincs mi lehet
  • Kaplan
    ez a gond , hogy az ecs oldala kiismethetetlen ...