64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Punkerwork
    alaplap gyártó oldaláról letöltöd a legfrissebb bios-t
  • kbx
    Ja, hogy a bios frissítést, értem! És azt hogy kell???
  • Punkerwork
    hát csináld meg azt elöször :)
  • kbx
    Hogy érted hogy az legyen az első
  • Punkerwork
    akkor az legyen az első
  • kbx
    Agp 4x-es bios friss nem volt
  • Punkerwork
    agp hányszoros? bios frissítés volt?
  • kbx
    Acorp alaplap socket 375, intel celeron 1100 proci
  • Punkerwork
    "kb 5 vga volt benne, hdd-odd minden elképzelhető formában (master-slave, primary-secondary, lehúzós-visszadugós-földhövágós...), több típus.
    tápcsere, ramcsere, stb...
    alapkonfig: kv7-v, 2600+barton, 256pqi vagy kingston, abit r9550 128cdt, samsung 80 giga ide, valamilyen odd, fdd, codegen 400w.
    ugyanez kv7 és nf7 simán megy!!! Tippre alaplap a baj, de a kv7-v 2700+ procival pöcc-röff megy. a barton magra gyanakszom, hogy nem szereti, de egyenlőre próbálkozunk bios túrással.
    kb 20 ugyanilyen konfigról van szó, eddig kb 6-8 jött vissza, vagy nem is ment ki. a többi gondolom a karácsonyfa alatt van, az majd jövő héten jön :("
  • Punkerwork
    kicsit bővebben, milyen alaplap stb.....?
  • kbx
    Hali!

Van egy Ati Radeon 9600 xt kártyám, de nem működik a gépemben, miután feltelepítem és újraindítja magát a gép csak az XP üdvözlő oldala jelenik meg eltorzúlva... Egy hozzáértő ismerősöm azt mondta hogy a BIOSban kell valamit állítani. Tud valaki segíteni, pls????!!!
  • Perba
    De itt nem találom meg :( az alaplapom 865PE Neo 2 Platinum
  • adam17
    http://www.msi.com.tw
  • Perba
    Vlki tud adni egy linket MSI AGP Driverhoz?Létezik ilyen?
  • [NST]Cifu
    Először próbáld meg átmásolni valahova, a biztoság kedvéért. Ha ezek után nem sír érte a win, akkor meg töröld le.
  • [NST]Cifu
    A win újraindulása annyit tesz, hogy valami problémája van, az XP ilyenkor alaphelyzetben nem kék képernyőt ad ki, hanem újraindítja a gépet. Ez kismillió okból lehet, hardver-összeakadástól kezdve driverhibákig minden felmerülhet.

Ötletek:
    -Ha az "alap" win felál, csak a driverek felrakása után csinálja, akkor valószinüleg driver hiba, tehát próbálj másik drivert szerezni/felrakni hozzá.
    -Indísd el csökkentett módban, és nézd meg az eszközkezelőt, nincs-e valami gubanc ott esetleg.
    -Próbáld meg lebontani a gépet olyannyira, amennyire tudod (CD-ket, alapból nem használt winyókat lehúzni, hangkártyát kivenni, esetleg az egyik memóriamodult is kiveheted, stb.), ha így elindul, akkor szépen egyenként visszarakni a dolgokat, így kiderülhet, pontosan melyik elemnél is kell a hibát keresni.
  • [NST]Cifu
    A frame buffer-ben vannak eltárolva a kész, lerenderelt képkockák, innen mennek a VGA kimenetre.
  • KViktor15
    Sziasztok! Miért van az hogy ki van kapcsolva minden hibernálás és a C meghajtón mégis ott van a hiberfil.sys? ami a legjobban idegesít az az hogy a mérete 530MB. Nem lehet vhogy eltűntetni? Előre is kösz
  • VinylToy #6076
    Nemrég vettem egy Asus A7V8X-X alaplapot, bele egy Sempron 2,2-es procit, és memóriát (Blitz 256/333, és Samsung 256/333-as van benne), és a windows induláskor állandón újraindul, esetleg valaki tudja mi lehet a baja?

Köszi előre is!
  • steweee
    mit csinál/javít a képminőségen a frame buffer effects ? mert emiatt fagyott ill. sötétült el a falalk és a háttér a star wars kotorban? nem tudtam elképzelni hogy mi baja van, visszaraktam a virtuális memóriát is, hátha amiatt, de mihelyt kikapcsoltam megjavult a dolog
  • raziel.
    hja annak kellett hogy legyen de mégse volt az...

de köszi azért a tippeket
  • [NST]Cifu
    Hihi... na látod ez az ami fel sem merült bennem sem, mert annyira evidens... :))
  • raziel.
    hehe pék faszát valami barom ugy kötötte be gépbe a cuccokat hogy egy ide kábelon volt két vinyo....

most megcsináltam hogy elsődleges ide kábelon primary masteri a fővinyo primary slave cd iro
    másodlagos kábelon secondary master a másik vinyo és secondary slave a dvd iro és igy perfect
    lol kurva anyjukat
  • nemcsakfeel
    minden kártyát próbáltad csere kártyával is?
    videókari,.. ?
    nekem pl. linux nem ment fel addig amíg dvd olvasó a sec. masterre volt dugva.. telepítés után rádugva tökéletesen megy...
  • Gabesz amd64
    nekem se ment fel múltkor a windows.Telepítés közben ujraindult + többször lefagyott!!És a probléma hamar kiderült...meghalt a procim
  • [NST]Cifu
    Ha csak egy db 256-os modult hagysz benne, akkor csinálja?
    Én alaplap/deszka/cpu hibára gyanakodnék...
  • [NST]Cifu
    Én azért csodálkozok, mert nekem is GlacialTech hűtőm van (Iglo 2500, és olyannyira meg vagyok vele elégedve, hogy most fogom lecserélni egy Iglo 2520-ra - és ezek egy 2200Mhz-re (3200+ szintre) felhúzott, 1.85volton járatott Barton 2500+ procit hűtenek úgy, hogy alapjáraton 46-47C°, terhelve 56-59C°-os), és eddig teljesen meg voltam elégedve velük. A GlacialTech Iglo 2520 hűtő 4000Ft, ha inkább kerülnéd a GlacialTech-t, akkor ott van a Thermaltake Silent Boost vagy a Spire FalconRock/WhisperRock szériája.
  • [NST]Cifu
    Ezt most nem teljesen értem.
    Az, hogy egy program 100%-osan leterheli a CPU-t, az teljesen normális dolog...
  • Met
    A vinyón és a cdromon kívűl húzzatok le mindent. Mostanában elég sok olyannal találkoztam, hogy nem megy a telepítés és az optikai meghajtó másik ide csatornára helyezésével, vagy csak slave master variálásával megjavul.
    Másik lap, másik proci?
  • Punker
    alaplap: abit kv7-v
    bios:13, a legfrissebb

cpu: 2600+ barton
    ram: 256/512 pqi/kingston/samsung/ meg vagy 3 fajta noname, mind jó a memteszt szerint.

jelenség:
    winxp sp1/sp2 nem megy fel.
    se cd-ről, se hdd-ről
    memória hiba/fájl olvasási hiba/kék halál, rapszódikusan változik.
    10ből 1* felmegy rendesen, akkor már a bootolásnál fagy.

tippeket várok.
    most próbáljuk az órajelet csökkenteni, hátha a szorzó vagy az fsb nagy, de tipre nem ez lesz a trükk :(((
  • adam17
    MIkor bootolsz az XP cd-ről (kék képernyő), akkor irja hogy nyomd meg az F6-ot (kb 3 mp-ig), ha nem nyomod meg akkor meg magától ismergeti fel az eszközöket, aztán kérdez, hogy hova mit, mit formázzon...stb... SZal' amikor a fájlokat másolja már akkor hiába nyomod az F6-ot!
  • Gabesz amd64
    jah most veszem észre hogy SATA!bocs
  • jani1191
    A bios felismeri. Telepítéskor hiába nyomom az F6-ot nem reagál rá.
  • nemcsakfeel
    bios felismeri?

jha hogy Sata-s a vinyó. olvasd el az alaplapod kézikönyvében a rávonatkozó részt...
    xp telepítéskor amikor inicializál megnyomod az f6 ot, és beteszed azt a floppyt amit az alaplaphoz kaptál
  • Gabesz amd64
    talán probáld meg az FDISK-kel particózni!!
  • jani1191
    Hi
    Lenne egy problémám.
    Adott Abit AN7 és egy Samsung 80Gb SATA
    Nem tudom felrakni a windowst rá, a telepítő nem találja a winyót.
    Tudom volt már ez téma bocs hogy nem olvastam vissza.
  • Tufa16
    javitok. nem 6000ezer, csak simán 6000 :)
  • Tufa16
    Nekem egy Thermaltake Silent Boost van. 19 dB, 2600os bartont 47foknál nem engedte jobban felmelegíteni. 6000ezer forint volt
  • adam17
    Nem tudsz ajánlani, vagy valaki egy viszonylag csendes ventit, AMD XP 2600+ processzorhoz? A mostani GlacialTech egyszerűen nem hűt rendesen, ugyanakkor 19 dB a zajszintje ami sztem elég jó... nem is nagyon hallom.
    Ja és 5000 pénz alatt kéne lennie...
  • Torry
    Sziasztok!

Hatalmas nagy problémám lenne!
    Kb 3 napja a gépem 100%-os prociterhelést nyom az összes játékban.Például COD közben a CODMP.exe szívja le 100/-osan a procit.
    Gondoltam vírus vagy spyware, nem sikerült semmit sem találni.CSináltam egy Winreinstall-t de még mindig megvan a probléma.
    Attól tartok, hogy hardveres probléma lesz. Éppen ezért MEMtest-et már futtattam, semmi hiba.
    Kérdésem az lenne, hogy hol nézelődjek tovább, tehát mi okozhatja (melyik alkatrész hibája) ezt a 100%-os leterheltséget?

Előre is köszi!