64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Met
    Talán a lap gyártójának a honlapjáról?
  • Kaplan
    én nem tom honnan lehetne alaplapi drivert leszedni... ötlet?
  • [NST]Cifu
    3D Device Falied?!

Így hirtelen túl sok ötletem nincs, végignéztem pár fórumot, úgytünik sok nV tulaj küzd hasonló problémákkal, állítólag az újabb driverek megoldják a problémát, tehát irány az alaplapgyártó (vagy az alaplapi chipset-gyártó) weboldala, és letölteni a legújabb AGP drivert (vagy komplett driver-csomagot), majd irány az nVidia weboldala, és leszedni valamelyik újabb VGA drivert. Videókártya drivert először uninstalláld, majd új AGP driver fel, utána új nV driver fel.
  • [NST]Cifu
    Elvileg jó, de szvsz egyszerűbb, ha simán átkonvertálod SVCD-be (ha CD-t fogad, akkor elvileg SVCD-vel is meg kellene bírkóznia) mondjuk NERO-val.

Mivel?
    Pl.: Super DVD creator, DVD Complete, Sonic MyDVD, stb...
  • Shep
    Ja igen mivel tudok mpeg2-re konvertálni?
  • Shep
    Egy viszonylag régi Samsung, csak CD-t /újraírhatót nem/, DVD-t játszik le, mp3at dvixet stb-t nem, arra már rájöttem, hogy csak a + os DVD lemezeket szereti a neroval megírt - ost kilöki, szóval ennek fényében érdekelne, átkonvertálom a filmet mpeg2-re felírom +os DVD-re és elvileg jó?
  • Kaplan
    ja azután , hogy visszaolvastam amit írtam! :D elég gáz volt :)
  • Kaplan
    na szóval! :)
    fent van a vga driver de vmiért nem indít el egy játékot sem
    vmit olyat ír ki , hogy 3d device failed stb.
  • [NST]Cifu
    Az első probléma, hogy valahogy valaki kihámozza, hogy mi is a problémád. Nem tudod felrakni az videókártya drivert? Miért, mit ír ki? Milyen driver van most fent?
  • Kaplan
    Segítség!
    Van nékem egy geforce fx 5200-s kártyám és egy l4vxa2-m , és xp-m.
    amikor felraktam az xp-t akkor gyorsan fel az alaplap dolgai, a dx9 és a nvidia driver.. akitől vettem a gépet az azt mondtam xp-re naon meg kell szenvedni vele , hogy rárakja a vga kártya dolgait..
    mi lehet a probléma mert ugyebár így egyetlen játékkal sem tudok játszani.
    jó lenne ha tudnátok segíteni.
    PLÍZ
  • [NST]Cifu
    Látatlanban én továbbra is csak ötleteket tudok adni. A szoftverhiba (driver) akkor kizárható? Megpróbáltál több IDE drivert is? Esetleg meg lehet próbálni az alap M$ IDE drivert, hátha...

A 9800 berakása után jelentkezett, ez oké, de nehéz elhinni, hogy csak emiatt ilyesmi hiba fellépjen. Próbáld meg, hogy az egyik vinyót lehúzod a kábelről, és így milyen sebességel ír.
  • [NST]Cifu
    Bonyolultabb a kérdés, minthogy egyszerű választ lehessen adni: tudnillik milyen asztali lejátszó? Ha kezeli a SVCD-ket (esetleg a DivX/Xvid formátumot is), akkor pofon egyszerű, NERO-val simán ilyen formátumban kell megírni CD-ként és kész. Ha csak DVD-t játszik le, akkor zűrösebb ügy, mivel át kell konvertálni MPEG2-be...
  • [NST]Cifu
    Több szabvány is van már, 1394a (400Mb), 1394b (800Mb), és van 4, 6 és 9 pin-es is. A rák tudja pontosan miért, bevallom DV kamerán kívűl máshoz én még nem használtam FireWire-t...
  • raziel.
    baker ugye átálitottam tegnap őket és jo lett de most is abba vannak ultra dma5 be mindegyik és lol nemjok...másolás is belassult meg irás is fos...szal ilynkor?
  • raziel.
    na ugye mutkor volt a gondom hogy egyik vinyorol a másikra csak alig másolt stb és átálitottam ultra dmra a másikat is és megoldotott

na de ujabb gond...

me elinditom nerot irok vele és a tárolo le fel ingadozik és 40 perc alatt irja meg a 13 helyett a dvdt szal mi a csöcsöm van?
  • nemcsakfeel
    a CD-ket nem játsza le a Dvd ????

átkonvertálhatod SVCD formátumba, az még jól is fog kinézni DVD-n.
  • Shep
    Egy kicsit amatőr kérdés, hogyan lehet azt megcsinálni, ha lehet egyáltalán, 1 CD-s filmből DVD-s verziót csinálni, úgy hogy az asztali lejátszó is lejátsza?
  • nemcsakfeel
    ok, így tiszta sor.
    a feketés kinézetűt ismertem fel, a másik fajta is van rajta.
    minek van kétféle ,??
  • [NST]Cifu
    Látod az lehet:
    Firewire 6 pin és 4 pin.
  • nemcsakfeel
    mind2 firewire ugyan úgy néz ki? lehet hogy tudatlan vagyok és két fajta van belőle...
  • [NST]Cifu
    Furi...
    Nekem csak egy plusz Firewire kivezetéses PCI-hátlap van a dobozban (két Firewire csatival) és egy USB 2.0-ás kivezetéses hátlap (ezen is két csati van). Ennyi. Igaz az enyém már másfél éves. :D
  • steweee
    köszi, most már minden világos. z axis nincs, de hat switchem van. egész jó ez a speedlink joy twistel, force vibrationnal 6.000-ért.masszív és tartósnak tűnik.
  • richter
    Most vettem egy ASUS A7N8X-E delux alaplapot és egy 160GB-os Samsung SATA-s winchestert. Próbálok rá xp-t instalálni, de nem megy.

1, Az instalálás elején F6
    2, Magadom az alaplap sataraid vezérlőjének driverét
    3, Elindul az instalálás (partícionálok, formázok, fájlok másolása)

Ezek után az első újraindulásnál az instalálás közben kék halál. Valami gond van a meghajtóval közli velem. Már letöltöttem a legujabbat az ASUS honlapjáról, de nem érdekli. A merevlemezre felmásol egy csomó fájlt, de utána szerintem nem találja a drivert, ezért nem tud mit kezdeni a winyoval.

Tud valaki segíteni?

Előre is köszi
  • raziel.
    ment a kép csak most értem haza sry
  • nemcsakfeel
    Hátsó kivezetést, ami pci hely hez van betéve lap. ott van két USB + firewire + egy x.. ( olyasmi mint egy USB, csak a téglalap egyik széle ferde )
    Kézikönyvében nem találtam meg, átfutottam.
    Talán "S" es.
  • [NST]Cifu
    Most a hátsó kivezetéseket mondod? Mert az ott van a kézikönyvben. :D
    Egyébként a két hátsó USB 2.0 kivezetés mellett én csak az RJ45 LAN kivezetést tudom, mást nem.

Pontosan milyen deszka? NF7-S? Vagy NF7-S2?
  • nemcsakfeel
    Hi all!

Az alaplap problémám megoldódott, lap csere lett, egy Abit NF7-s re. Még nem volt időm összerakni a gépet, remélem jól muzsikál majd.
    Az USB kivezetések mellett van egy csatlakozó ami nem tudom hogy micsoda is.. amiket tudok :) RJ 45, Optikai Hang, 5 db jack Hangnak, 2 USB + 2 külön lapon, egy firewire, meg még egy, az mi???? Firewire hez tartozik az is ????

Nem tudtok vmilyen szervíz leírást esetleg az előző ( MSI k7n2 delta L ) laphoz? Merre lehet találni ilyen leírásokat? Ennél rosszabb állapotba már nem kerülhet :( MSI vel végeztem, ez már a második lapjuk volt ami "fogta magát és tönkremegy" et játszott.
  • grebber
    Akkor ide is leirom én is légyszives küld képek hogy nekd hogy van,mert nekem is nforce 2 van de ilyenek nincsenek hogy ultra dma5!!!
  • [NST]Cifu
    Bizonyos esetekben egy külön Axis (játéktól is függ), az én Saitek-nél is olykor 4 axist látnak a programok (x, y, twist és throttle). A hat switch a joy tetején 8 irányú "nézelődő" kar.
  • steweee
    de az egy külön kar, azért nem tudom állítani a sajátomon mert nincs rajta olyan ? a a hat switchet is meg tudnád mondani hogy mi az ?
  • [NST]Cifu
    Gázkar.
  • [NST]Cifu
    Ez sokmindentől lehet, pl. memóriahiba, alaplapi hiba, CPU hiba...

Javaslatok:

-Ha tuningolva van valami, akkor vedd vissza.
    -Nézd meg, nem-e melegszik túl a gép (pl. Everest, vagy bármilyen más monitorozóprogram)
    -Ha valamit változtattál a gépen (pl. egy plusz memóriamodult raktál be, vagy hasonló), akkor ott nézz körül.
  • steweee
    ja és a hat switch ?
  • steweee
    a z axis a joysticknél merre van ? van amelyiket lehet fel-le is mozgatni ? mert az x, y, Rz (twistesnél) egyértelmű, de van olyan konfigurálási lehetőség a motogp 2!-ben hogy z axis. egy repülősnél nem lepődnék meg rajta, hátha vmi csodajoy már tud ilyet is, na de egy motoros játéknál ???
  • raziel.
    na ide is irom hogy hol

vezérlőpult >> rendszer >> eszközekelő >>> ott van hogy ide ata/atapi vezrélők ott lejön egy még egy cucc nekem nforce2 van ott és arra jobb klikk tulajdonság utána elsődleges chanel és ott lezsenk a vinyok
    és mindegiyknek ultra dma5ön kell legyenek legalábbis nekem
  • raziel.
    eh akkor figyelmetlen voltam...

de köszi azért
  • Morphin
    hogy lehet a név alá írni valamit??
  • Roll
    Egyre többször látok egy hibát a gépemen:

a program egy olyan memóriacímre hivatkozott, amin nem végezhető el a következő művelet: olvasás.

explorer-nél, nfs-nél. szinte mindennél előjön de nem mindig.
    mitől lehet ez?
  • [NST]Cifu
    Még tegnapelőtt írtam, hogy nézd meg, tényleg DMA módban futnak-e a vincsik. :)))
  • grebber
    Kicsi ugyanaz a gondon nekem is,de csak akkor lassú az irás ha nem a fővinyó melett van az idó,és akkor lassú a másolás is ha nem a fővinyó melett van a másik vinyóm.

Nem értem énsem mi lehet.
    Most mindig eldöntöm mikor mi legyen inkább az irót tettem a fővinyó mellé legalább gyorsan irok de lassan másolok :(