64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • steweee
    jók az lg-k, nekem 4082b, tesómnak 4081b-je van. és irkáltam is sokat vele.az egyik legjobb választás, nec-t meg egyebeket soha nem vennék mert akit csak ismerek mind befürdött vele. viszont igaz hogy némely lemezfajtát nem szereti. én az ezüst traxba (a feketét nagyon szerette) és egy megnemmondom már milyen színű aritával voltak gondok, azokat harmadába rontotta, de pl most rózsaszín aritát használok, és nagyon bejön. jó választás, de még jobb a pio 107d/108d mert az minden lemezt "eszik" és a többiek akiknek ez van dicsérik és elégedettek vele
  • Borg
    Baromság.
    RITEK, VERBATIM, TDK, PHILIPS alapanyagokra irok (DVD+-R/RW, CD/RW), mindet irja a megadott (ill. max) sebességgel. Firmware frissítés ugye ugyanúgy elérhető az LG írókhoz is, amivel az új típusokat is rendesen kezeli. Ennek ellenére nekem az első sorozatú A300 FW van, és mindent kezel tökéletesen.
  • jani1191
    LG-ről olyat hallottam hogy nem minden lemezt lehet vele megírni olyan sebességgel mint ami a dvd-ree van írva. Meg némelyiket nem is tudja írni.
  • Met
    PC-s vagy tv-s?
  • Aspyrin
    Első lépés (inf driverek)
    Második lépés(sata driver)
  • Roll
    nem akarok xp-t installálni, az egy másik vinyón van, csak annyit akarok hogy menjen ez a rohadt satas vinyó.
  • Aspyrin
    Nálam a következő megoldás volt:
    Amikor benyomod a winxp telepítőjét már az elején kiírja, hogy "más blabla-tól származó vezérlő : F6" ha jól emlékszem. Nah, megnyomod és vársz amig diagnosztizál. Ha időben nyomtad meg akkor a diagnosztika végén kiad egy ablakot, ahol kitod választani a floppyról való drivertöltést (automatikusan megkeresi). Ennyi.
  • steweee
    sürgősen kellene egy 5.1-es házimozi hangfalrendszer. jó minőség de nem csúcskategória viszonylag olcsón. tud vki ilyet ajánlani ?
  • Borg
    Az alaplapodnak van könyve nem?
    Annak a vége felé mindig van szoftvertelepitési guide.
  • Roll
    már leszedtem a gigabyte honlajáról a silicon sata drivert és ugyanezt írja ki, mikor ott a honlapon ott van hogy xp-hez
  • Roll
    Így indul a gép:

???
    Hogy kelle ezt a sata winyót működésre bírni?
  • Roll
    xp-van és 200/xp-t írnak
  • Borg
    Innentől passzolok, nekem nincs SATA-m.
  • Roll
    egyiket most sikerült felrakni és a tálcán bejött egy új ikon az óra mellett: sata link.

Ez kellett nekem?
  • raziel.
    ja hát az sincs kizárva:) én is csak addig dicsérem amig nem megy tönkre:)
  • Borg
    Tehát nem XP-s drivert adtak a SATA vezérlődhöz? Akkor milyent?
    Vagy nem is window xp-d van?
  • Roll
    abban a sil könyvtárban meg több minden van, a legtöbbnél olyat ír ki hogy get fail key mikor telepíteni akarom.
  • Borg
    Nade azért olyant én is tudok mondani, hogy haveri körben 4-5 pio ment tönkre, és az is ugyanennyire lenne igaz ;)
  • Roll
    pontosan, de mikor elindítom az új harver varázsló bejön és azt írja ki nem lehet telepíteni mert más platforma készült.
  • raziel.
    első mondatom már ez volt:

"de az LG cuccok a leggagyibbak az tuti, 4-5 haverom kukába dobta már a dvd iróját..."

szal pont nem baromság mert pont haveroknak romlott el pont lg dvd irójuk pont nem is egy hanem pont 4-5 db szal pont érdekes meg a mit kapott egyik ugye garanciára még az is 1 honapig birta szal lol...

de ha neked birja több mint egy éve hát legyen el hiszem és helyedbe én is azt mondanám hogy jo de én enyi esetről tudok leirtam...

amugy neke osztrák Lite-on volt az birta 2 honapig:)))) aztán vettem Pioneert és az perfect

szal mindenki azt dicséri amelyik beváltt neki ez ilyen logikus

• Borg
    Tehát van egy másik winyod, amin van xp, és ezt mellé akarod betenni? Kitalálom ám a gondoaltaidat, nehogy leird mi a probléma :)
  • Roll
    nem még csak beraktam, de még sehol a winyó
  • Borg
    Mi a gondod egyátalán?

Windowst akarsz frissen installálni rá?
  • Roll
    3 pontot elolvastam de mindenféle hibát írt ki.
  • Roll
    az valamiért nem megy, ja hogy dos-ból kell
  • Borg
    Ezen nem értem mit nem találsz, még le is van irva.

"3.\SiI
    -- Silicon Image Serial-ATA RAID Driver

7) BootDrv
    If you want installing driver during new Windows OS
    to RAID/SCSI/Serial ATA SIDE.Please insert empty disk to floppy
    and run "..\\BootDrv\\menu.exe" under DOS mode environment for get
    driver.

"
  • Roll
    Sziasztok!

Vettem egy sata winyót, de nem boldogulok vele. Biosba bekapcsoltam, de az alaplap lemezéről nem tudom mit kell telepíteni. Egyszerűen nem látok olyat hogy sata driver. Mi kell hozzá:

\---+-->\README.TXT
    |
    |
    +-->\Chipsets\-->\VGA
    | |
    | +-->\INFupdate\
    | |
    | +-->\IAA\
    | |
    | +-->\EnableUSBS3XP\
    | |
    | +-->\USB20\
    | |
    | +-->\IAA RAID\
    |
    +-->\Audio\ +-->\ADI\
    | |
    | +-->\Sigmatel\
    | |
    | +-->\RealTek\
    |
    +-->\Network\ +-->\Intel\
    | |
    | +-->\RTL\
    |
    +-->\Utility\ +-->\Directx\
    | |
    | +-->\Adobe\
    | |
    | +-->\Norton\
    | |
    | +->\Ite\
    | |
    | +-->\Gigabyte\
    |
    +-->\Other\ +-->\Promise\
    | |
    | +-->\ITE_RAID\
    | |
    | +-->\SiI\
    | |
    | +-->\SCSI\
    | |
    | +-->\Winbond\
    |
    +-->\Drivers\
    |
    +-->\NMS\
    |
    +-->\PROSETII\
    |
    +-->\BootDrv\

II)

1) README.TXT
    -- This introduction file

2) Chipset
    1.\VGA(WHQL)
    -- Intel Graphics VGA driver

2.\INFupdate (WHQL)
    -- Intel INF Update(Chipsets) Utility

3.\IAA (WHQL)
    -- Intel Application Accelerator (Chipsets) Utility

4.\EnableUSBS3XP
    -- Enable S3 for USB Device at Windows XP

5.\USB20
    -- OrangeWare/MS/NEC USB 2.0 Host Controller Driver

6.\IAA_RAID
    -- Intel Application Accelerator (Chipsets) Utility for RAID

3) Audio
    1.\ADI
    -- ADI AC'97 Audio Driver

2.\SIGMATEL
    -- SIGMATEL AC'97 Audio Driver

3.\RealTek
    -- RealTek AC'97 Audio Driver

4) Network
    1.\Intel (WHQL)
    -- LAN Driver for Intel 82557/82558/82559/82562

2.\Rtl
    -- LAN Driver for RealTek 8139/8130/8100

5) Utility
    Include following utilities
    1.\Directx
    -- DirectX 8.1 for Win9x/ME/2000 from Microsoft.

2.\Adobe
    -- Acrobat Reader Ver.5.0 from Adobe.

3.\ITE
    -- ITE Smart Card GSM Editing Utility

4.\Norton
    -- Norton Internet Security 2002

5.\Gigabyte
    -- Gigabyte Management Tool
    -- Gigabyte Windows Utility Manager
    -- Gigabyte @BIOS Flash Utilty
    -- Gigabyte Faceward
    -- Gigabyte Mainboard DMI Viewer Utility
    -- EasyTune 4
    -- FaceWizard

6) Other
    Include following driver
    1.\Promise
    -- Promise PCI Raid Driver.
    -- Promise FastTrak Utility.
    -- Promise ATA100 Driver.
    -- Promise ATA133 Driver.

2.\Winbond
    -- Winbond MS/SD/SCR Device Driver
    -- Winbond Smart Manger for Smart Card Reader (for 9x/ME)

3.\SiI
    -- Silicon Image Serial-ATA RAID Driver

7) BootDrv
    If you want installing driver during new Windows OS
    to RAID/SCSI/Serial ATA SIDE.Please insert empty disk to floppy
    and run "..\\BootDrv\\menu.exe" under DOS mode environment for get
    driver.

Note : Suggest to install Promise driver prior to UltraATA Ddriver.

Note : For detail description, please reference the readme file in
    the corresponding directory where the driver is located.
  • Zsömbi
    Bocsi, rosszul írtam. Nekem a rendszer üresjárati folyamata 00-van végig és a CPU-használat:100%. Tud valaki segíteni? Már formatáltam is a gépet de semmi. Előre is köszi.
  • Borg
    Pont ez a baromság amit te irsz.
    Mert az, hogy a dvd rom, meg a cdrom szar LG-ből, még nem jelent semmit a dvd íróra vonatkozóan.
    Hameg volt 1 haverod, akinek tönkrement 1, hát istenem. Gyártási hiba, minden szériában van. Véletlen. Véletlenül olyan haverod is lehetne, akinek pio ment tönkre, de véletlenül olyan nincs. Semmit nem jelent.
    4 másik embernek van körülöttem 4040-es írója (egyszerre vettük), és egyiknek sincs semmi baja. MIndent megírnak, olvasnak (nálam 100cd, meg 75dvd járt már benne kb írásra). És ugyanígy, pl a hwsw fórumon is rengeteg embernek van, és panaszt nem nagyon látni.
  • Carti19
    Én most vettem 1 Pioneer 108-ast mivel LG beszart...hulladék volt az egész, 2 lemez után már képtelen volt normálisan megírni a dvd-ket! Pioneer viszont kifogástalanul müködik!
  • raziel.
    most nem azért hogy azért:)

de az LG cuccok a leggagyibbak az tuti, 4-5 haverom kukába dobta már a dvd iróját...
    szal enyit erről utána küldtek havernak egy nagyobb lg-t garra és az is tönkre ment szal enyit erről ha tud ramot irni hanem az kitérdekel..
    nélam lg cd iro is alig adja ki a cdt
    dvd romom lgbe meg már tönkre ment
    többet én lg cuccot neveszek az biztos
  • raziel.
    hm szal lekéne resetelni routert, még ezt az éjszakát testelésnek szánom:))))

szal megnézem hogy leálle akkor majd holnap
  • Borg
    Mi mennyi?
  • Perba
    Mennyi is az?:)
  • Borg
    Mit jelent az, hogy nem hallottál jókat róla? Rosszakat hallottál róla? Vagy csak a többiről hallottál jót, erről meg semmit?

Csak mert nagy lámaság. Az LG DVD írókban hitachi belső van, össze sem hasonlíthatóak a cd íróikkal. És ugye az összes márka közül az LG tud egyedül DVD-RAM-ot irni. Nálam több mint 1 éve szolgál tökéletesen a 4040B-m.
  • Doma #6139
    Hasonló gondom nekem is volt. Nálam a router volt a ludas.
    Úgy tűnt mintha nagyobb mennyiségű adatforgalmat nem tudott volna lekezelni...
    Miután az lereseteltem akkor ment.

Amúgy mostanában az a hiba fordul elő nálam, hogy megy a net. Böngészni lehet egyszerre mind a két gépen. De amint nekiállok játszani fater meg honfoglalózni, elkezdek lagolni (alacsony ping mellet) utána pedig lehal a net mindkét gépen. Ilyenkor általában áramtalanítom a kábelmodemet kb 5 percre és utána megy minden rendesen. Azért nem gyanaxszom a routerre mert a két gép azon kersztül tud kommunkiálni.
    Jah kábelmodemet mikor idehozták januárban és elmentek akkor néztem hogy az aljára filcel fel van írva: "rossz"
  • raziel.
    Na nekem viszont olyan gondom van hogy:

adsl-em van +router na szal flashfxp-t szoktam éjjelre benyomni tölteni de pl éjfélkor ugy hagyom gépet reggelre nézem nem tölt lesemmit mert olyan mindha a net ujraindult volna szal nézem irces logokat is pl tegnap is 8-9 kor elmentem és 12kor délbe szakadt a net pedig csak töltés volt beállitva meg tegnap is

azt tudom hogy adsl nél ip frissitések vannak naponta de 3x volt már ilyen szal ez valami más lehet sztem...nemtom értelmesebben elmondani de ugyhagyom a gépet és 2-3 ora mulva szakad a net...mitől lehet?
  • raziel.
    csaki pioneer ;]

nekem ez a 2. dvd irom és kibaszott jo szal csak ajánlani tudom
  • Perba
    A teszt eredmények az Asus mellet döntenek,szeritnm is az a legjobb,én is most fogok venni,a NEC tesztjei picivel rosszabak mint a Asusnak,de hát NEC,nekem még nm volt NECem,nemtudom...Pioneer,arról nem halottam,de hát a Pioneer nem lehet rossz,az LGről én sem halottam jókat,DE a barátaim akik nagy gépfanok,ők mind az LG-t ajánlják!
    A döntés a tiéd :)
  • jani1191
    Most akarok DVD-RW-t venni. Szerintetek melyiket érdemes venni ami jó is? Szerintem az LG ki van zárva nem hallottam sok jót róla.
    1. NEC ND-3500 16x, Dual-Layer
    2. Pioneer 108 16x, Dual-Layer
    3. LG 4160B 16x, Dual-Layer
    4. Asus 1604P 16x, Dual-Layer