64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#5934 Mitol lehet a hiba annak maximum a joisten a megmondhatoja.
De akar egy aramszunet,fagyas is okozhat logikai hibat a vinyon, ha az eppen adatokat irt ra.
Eppen ezert mondtam, hogy probald leformazni.
A low level formatot en sem ajanlom, az ujabb winchestereknek inkabb art, mint hasznal. Fizikai hiba ellen meg semmit nem tudsz tenni, bad block ilyenkor altalaban meg tovabb szokott terjedni, ezert nem erdemes sokat kotlani a cseren. -
#5933 Én azért nem ajánlanám a low-level formatot :)) Mondjuk az úgyis csak régi biosokban van. -
steweee #5932 mik azok a smart adatok ? a formattálás egyébként beterveztem neki -
#5931 SMART adatokat nézd meg, meg ha úgyis üres egy low-level format. -
steweee #5930 most végeztem rajta partition magic 8-al is hibakeresést, talált még pár hibát de ennyi,úgy néz ki működik. kérdés meddig. mindenesetre nem túl jó előjel. van vmi tipp mitől lehet ez ? rossz a mágneskorong felülete pár helyen? várható további meghibásodás is, vagy lehetséges hogy innentől kezdve semmi baja ? -
#5929 Hat barmi elofordulhat.
En eloszor szepen lementegetnem az adatokat rola, aztan egy formatot nyomnek ra, hatha csak valami logiai hibak folytan sikerult a windowsnak megadasra kesztetni a winchestert.
Utana kiderul minden, ha format utan nem talalsz rajta bad szektort megusztad, ha nem akkor csere. -
steweee #5928 van egy egyhónapos samsung 80 gigás vinyóm (rack)ami ma elkezdett baszakodni. eddig nem volt baja és alig volt használva. először is lefagyott filmnézés közben, majd kék képernyőre váltott és kiírta hogy hibás a fájlrendszer a meghajtón (winXp-ntfs)majd újraindulás után chkdsk val végigment rajta és talált is hibákat és a vindóz felállása után sem működött jól, majd sajátgép/meghajtóválasztás-> jobb klikk, ellenőrzés, újabb újraindítás, és legalább egy órás!!!! vizsgálat után (5 teszt) az alábbiak az eredmények: árva fájlrendszer-rekordok törölve (kb 40db), fájlrendszerszegmens 1252 olvashatatlan, összegzés: 260kb-nyi terület kivonva a forgalomból, egyébként jó, és most működik is. kérdésem az lenne, hogy volt e vkinek hasonló, mi lehet az oka, és várható e hogy megpusztul a drive, mert akkor talán nem tárolok rajta fontos adatot addíg amíg ki nem nyiffan és ki nem cserélik garba (3 év) -
ERIK #5927 Hát ez szomorú tény!
Köszi
-
#5926 Nekem lenne egy olyan kérdésem hogy az miért van hogyha egy kábelen van a két vinyó akkor marhagyorsan másol, de ha külön kábelen van a sebesség a 10x-ére csökken????? -
#5925 Xp-je van miért?? -
#5924 Win reinstall, SP2 elfelejt. -
ERIK #5923 Sziasztok!
A problémám az hogy felraktam az xp sp.2-t,és azóta egy csomó oldalt nem tudok megnyitni,amit elötte meg tudtam!Azt írja hogy színtaktikai hiba!Mit lehet csinálni?Előre is köszi! -
stormnet #5922 Olyan progi sztem nincs, de milyen oprendszered van ?
-
#5921 csak lehet hogy az alaplap nem vezerli, tehat a lap ment szet. masik eset amikor a lap kapcsolna, csak a tap szallt el... -
#5920 A mikroelektronika nem az asztalom, de ha nem kapcsolódik be arra, hogy bedugod a hálózatba, (és a kapcsolója be van kapcsolva) akkor ott olyan problémák vannak, amit nem hozzáértőnek nem illik piszkálni. :)) -
#5919 a "matrica" a bovito lapocskan van, az USB csatlakozo mellett egy BlouTooth-os cimke, gondolom az alatt van a nagyfrekis resz. Ha ezt a cimket levennem akkor gondolom nem tetszene neki...
Nem tudod hogy tapot melyik csatlakozojan keresztul es hogyan lehetne vezerelni hogy bekapcsolodjon? -
#5918 Akkor rossz helyen kerestem... :)
Elolvasva azt veszem ki, hogy a Bluetooth és az USB azonos rendszeren osztozik, vagyis ha a Bluetooth-ot rányomod, az USB csatlakozó (amit valami matrica vagy cimke (?) fed) nem működik. -
#5917 de,de onnan leszedtem, csak eppen exe ben van, ami telepiteskor onkicsomagol egy pdfet.itt talaltam msi online -
#5916 Ehh... Sajnos az MSI oldalárol nem lehet leszedni az alaplap kézikönyvét, mint az ABIT vagy ASUS esetén... kiváncsiságból megnéztem volna mit írnak róla... -
#5915 Én 1 olyan progit keresek, amivel progikat tudok jelszóval levédeni. Please proginevet adjatok, ne pedig lehordjatok, mert fontos lenne. -
Pogi #5914 Sokszor jártam így, nekem nForce2-es alaplapom van, bármilyen kártya is volt benne, havonta egyszer legalább, rendszertelen időközönként beadta a kék képernyőt (kivettem hogy újraíndítson ha gáz van), egyébként itt általában kiírja, hogy melyik file okozta a hibát, meg hogy mit javasol cserére ilyesmi.Akkor oldódott meg, ha nem raktam fel az nForce driverét.Nekem általában valami nv4c...dll, valami szar b*sz*tt be mindig. Na ekkor döntöttem hogy bye-bye nForce driver. -
#5913 pedig eszerint jártam el: -
#5912 Ez is nForce 2 es lap, csak ez MSI..
Igen vmi olyasmi, hogy két csati egybe van fogva, USB -s bővítőlap Bt vel..
Jumper beállítást nem írt az alaplapi könyvecske. De lehúzás után sem műkidödik. Holnap go szerviz nézzék meg hogy a táp jó-e, ha nem, akkor alaplap csere :( -
#5911 Az Újraindulás kvázi ugyanaz, mint a kékhalál, csak pepitában (az XP egyik vonása, ki is lehet kapcsolni, és akkor kék halál lesz újraindulás helyett).
Tippelni tudok, de vagy a videókártya, vagy a hangkártya körül lehet a probléma (de lehet akár az alaplap is). Próbáld meg, hogy kiveszed/letiltod a hangkártyát, vagy másik videókártát raksz bele.
(nem túl nagy segítség tudom, de a számítógépes hibakeresés egyik alapmotívuma az, hogy szépen végigpróbálgatsz mindent, aminek egy kis köze is lehet a hibához...) -
#5910 Felteszem valami ősrégi program lehet, a mostani programoknál már ez aligha jön elő. Elvileg amúgy a C:\ meghajtón (vagy amelyikről Bootolsz) kell lennie a gyökérben egy Config.sys-nek. -
#5909 Ja, hogy a tápventi sem pörög fel? Na az már zűrös... :((
Ha találgatnom kellene, akkor valami zárlatot okozott a Bluetooth, de ezért aligha kapot Nobel-díjat. :)
Hogy van megoldva a rádugás? Rendesen lett rárakva? Mert pl. az NF7-esen azt hiszem az USB bővítőlap és a FireWire ugyanolyan csatikkal és lábkiosztály van megoldva, csak az egyik USB, a másik meg FireWire... Lehet, hogy itt is valami ilyesmi van, és ez rövidre zárta a deszkát? Az alaplapi leírás nem ír valami okosságot, pl. Jumper vagy Dip kapcsolót át kell állítani?? -
Fishbone #5908 csao! Vki segítsen! Ha el akarok indítani egy járékot akkor vagy újraindul v. kékhalál Xp-m van, már újra raktam ugyan az! De miért csak játékoknál teszi ezt!? -
stormnet #5907 Hi, lécci segítsetek
egy progim az indításkor azt írja ki, hogy a config.sys ben állítsam be ezt : FILES=150
Sztetek ezt hogy kell ? -
#5906 Már próbáltam hogy lehúztam minden eszközt az alaplapról, nem vezetett semmire.
Az alaplapomhoz USB mellé adtak BlueTooth-t is, csak azt eddig nem használtam, és nem volt rádugva az alaplapra. Ezt akartam beüzemelni.
Kondik szépnek tünnek, tápban nem ment ki a biztosíték.. A molex csatin lenne fesz, akkor forogna a tápventi legalább, nem? de még megnézem.. -
gyick #5905 htx -
Perba #5904 Én is válaszoltam akkor leirtam oda még1x nézdd meg a választ -
#5903 Egy-az-egybe most látom ezt a szöveget 3x (javítok: 4x) tőled. De még az elsőre válaszoltam, amire azóta sem reagáltál... Így ugyan aligha fogsz segítséget kapni... -
#5902 Ezt egy kicsit bővebben ki kellene fejteni, mert kicsit érthetettlen.
ugyanis alaplapra bluetouth-t rádugtam a lapra
Ez kicsit érthetettlen...
Miből lehet eldünteni hogy a táp szállt el vagy az alaplap?
Nézd meg az alaplapon található kondikat, nincs-e felpuposodva valamelyiknek a teteje, esetleg nem-e "pukadt ki" valamelyik.
A tápnál fogj egy ventit, amely molex csatis, rakd rá (csak azt, semmi mást), és kapcsold be a tápot. Ez nem 100%-os megoldás (csak a 12V-ot teszteli, persze ha van megfelelő molex-venti (háromlábú) átalakító, akkot az 5V-ot is letesztelheted), de azt meg tudod nézni vele, hogy teljesen halott-e a táp. -
Perba #5901 Mit húzok le? -
#5900 Ha lehúzod akkor megy? -
Perba #5899 Hali!Mitől van az hogy a textúrák csúnyák MINDEN játékban (pl a falak,hordok,tereptárgyak)egyedül az emberek és a fegyverek néznek ki úgy ahogy kell!Nem volt ilyen 1 hete lett ilyen minden!Club 3D Ati Radeon 9800 PROm van,catalyst 4.11 -essel sem jó,4.7-sel sem(ez volt alapból a CDn amit adtak hozzá)Az Omega segithet??PLZ HELP! -
Segítségeteket szeretném kérni, ugyanis alaplapra bluetouth-t rádugtam a lapra, ezután se kép, se hang, se ventiket nem kapcsol be a gép.
Miből lehet eldünteni hogy a táp szállt el vagy az alaplap? Már eggyik sem garos.. Esetleg a házon lévő kapcsoló ? -
#5897 Nyugi, ők is leformázták volna és nekik is eltüntek volna a badsectorok. -
Doma #5896 Nem igazán tudom hogy sírjak vagy nevessek, ugyanis a winnyó még garos volt és elvileg kicserélték volna.
Így viszon nem lesz miért kicserélni és nem lesz újabb egy év gar, csak 4-5 hónap -
#5895 Segítséget kérnék minden olyan embertől aki nagyon ért a képek bizergálásához pl téglalap alakú képből korong alakú képet tud csinálni!!!!
Mert cd-re szeretnék képet nyomtatni csak a képet ugy kéne megcsinálni hogy korong alakú legyen.