64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Impi #6896 A CPU és VGA hűtését is ellenőrizd, lehet hogy leállt. -
#6895 Köszönöm.
Szal, lehet, hogy az XP install is megoldhatja? Mert azt tudnék "venni":) Gyenge gép, de van benne 384 Mb ram, úgyhogy talán menne. -
#6894 Nagyon nehéz ebből kiokoskodni mi lehet a gond. A probléma akár lehet egy IRQ összeakadás is. Javaslom próbáld meg a következőket:
1.: Ha a gép elbírja, rakj rá egy WinXP-t próbaképpen.
2.: Ha ez nem alternatíva, akkor jön a csupaszítás. Először vegyél ki minden nem létfontosságú alkatrészt (húzd le a nem használt vinyókat, CD-romokat, vedd ki a hálókártyát, hangkártyát, ha több memóriamodul van benne, akkor csak egyet hagyj benne, stb.) a BIOS-ból is tilsd le a nem szükséges dolgokat (mondjuk SATA-vezérlő, integrált hálózati vezérlő, IrDA, stb.), a videókártyánál pedig vegyél mindent vissza (pl. AGP Fastwrites-t). Ha ez megvan, akkor ismét telepítés. Ha így sem megy fel, akkor a bent lévő cuccoknál van a hiba (lehet alaplap hiba is). Ha felmegy gond nélkül, akkor a kivett cuccoknál van a gebasz, kezd el visszarakni az alkatrészeket, ill. visszakapcsolgatni a BIOS-ban a dolgokat, de egyszerre csak egyet, majd windóz elindít, megnéz működik-e, kikapcs, és egy újabb alkatrész/beállítás következik. Amelyik visszarakása után jelentkezik a hiba, ott a gubanc, annál kell körülnézni. -
#6893 Köszi -
#6892 Hi!
Gondolom jó helyre írok, ha nem akkor sry:)
Az történt, hogy a gépentyűm otthon nem nagyon akarta betölteni a windózt(winfos98). Mondom, nó problem, re-install következik. DE! Mikor felmásolta a fájlokat és éppen a plug&play eszközöket kereste volna, hirtelen kék-halál képernyő jött be (végzetes kivétel, ezen és ezen a címen, de mindig máshol, mert azóta próbáltam párszor és más memória címeket írt ki, tehát elvileg az nem lehet gond.) Kérdeztem ismerősöket és szerintük videókártya-gondja lesz. Szerintetek?
Mit szokott először plug&play-ként felismerni? Kuka az egész vagy azért még menthető? -
#6891 A drivers alatti tételeket (4.-8.), ha nem használod a SATA-t, akkor a 8.-as értelemszerűen kimaradhat. Ugyanez igaz a többire (ha nem kell LAN, akkor az integrált hálózati eszközt tilsd le a BIOS-ból, és nem kell hozzá driver (6.), ha nem kell az integrált videó videókártya akkor ugyanez (5.)). -
Inkább nézd meg a linket,és mond a sorszámokat :DD -
#6889 milyen lap? ha via-s akkor via 4in1, ha nforce akkor az nforce driver kell, via-nal kell még a hangdriver, ezenkívül max akkro kell keresgélni ha sis-es, de akkor is ott van a gyártó oldalán az adott laphoz kiválogatva mi kell. -
#6888 Gondolom kell az audio driver,graphic driver,lan...stb.
De melyik a "fő" driver?
Sry
[amatőr] :D -
#6887 Ezaz,én nem tom mit szedjek le,van 1000 dolog. :P -
#6886 gyártó honlapjáról szedd le amik vannak hozzá :) -
#6885 Hi ^^
Egy amatőr kérdés következik^^
Adott egy alaplap,aminek nincs meg telepitő CD-je...
Vki meg tudná mondani,hogy innen mit kéne letölteni hozzá?
Köszi -
#6884 Nekemis így volt egyszer csak fagyogatott mint állat aztán DELO ZERO!!
pont roszkor jöt a halála!!
Most ott porosodik a monitorom mellett! Jó kis dísz mit ne mondjak! -
ERIK #6883 Pedig soha nem húztam,nem gyötörtem! -
ERIK #6882 Passz!Egyszercsak megált! -
ERIK #6881 Nem!Az ideiglenes is pár hónapra szól! -
#6880 Hát ez gáz!!
Hogy sikerült megdögleszteni a procidat?
Maradj csak az ATHLON-nál!! -
#6879 ha ideiglenes akkor nem mindegy? -
ERIK #6878 Hali!Meghalt a 2800+-os bartonom!Most ideiglenesen tudok egy 2200+ Athlont,meg egy 2500+ Sempront!Szerintetek melyiket? -
#6877 + van 1 hotfix hozzá. sajna már nemtom h honnan szedtem le, de a google-val biztos megtalálod. persze nem biztos h ez segít. -
#6876 az baj! próbáltad másik driverrel? -
#6875 Például nézd meg autós boltokban, bár ott szerintem min. 1kg-os kiszerelésben lehet csak kapni. -
#6874 hol lehet szilikon zsírt venni?
kenő zsír kell, nem hűtő -
#6873 most megnéztem kicsit jobban és nekem csak a zöld és a fekete kimeneten jön a hang, pedig 5.1-re van állítva :( -
#6872 próba képpen csak két csatornásan csatlakoztasd a hangszórókat hogy szól-e egyáltalán a többi! -
#6871 ilyet már nekem is csinált -
#6870 a surround hangszórókat meg a narancs színűbe -
#6869 volt amikor magától vissza állította 2 speakerre aztán csodálkoztam h mér nincs sub :) -
#6868 a feketébe dugd a sub/centert a zölbe az első hszórókat. nekem ennyi van bekötve :D -
#6867 az megvan -
#6866 A surround mixer-ben állítsd át a kimenetet 5.1-re. -
#6865 vettem egy SB Live! 5.1 Digital hangkártyát.feltelepítettem, beállítottam.
a probléma az, hogy csak 2 pár hangfal szól.mondjuk az első 2, a center a sub.akár hogy dugom be nem szól az összes :(
eltudnátok mondani, hogy mit, hova dugjak?vagy van-e valami speciális beállítás, amit nem vettem észre esetleg? -
#6864 Az XP-nél a Helyi Biztonsági beállításoknál a "Programok hibakeresése" mellé beállított felhasználókat miért nem jegyzi meg és kezeli???? ...és rendszergazdaként vagyok bejelentkezve....
PLZ HEELP!!!
( Az a rohadt Punkbuster-hez kéne, mert nyekereg, hogy Inadequate o/s privileges) -
#6863 Végülis elindul nem?
Utána csinálj visszaállitási pontot,és arról rendszervisszaállitást.Talán megoldja!
-
Roll #6862 Szisztok!
A gépemen az xp nem töltődik, be már vártam 10 percet de akkor is csak a csíkok rohangáltak.
Csak úgy hajlandó elindulni ha a legutolsó helyen konfigurációt választom. Rendszervisszaállítást szokásom szerint kikapcsoltam.
Mit lehet ilyenkor tenni? Xp-m 1 hetes, újra rakni nem akarom.
Van valami progi ami kideríti mi a baja?
köszi -
#6861 WHQL = (Microsoft) Windows Hardware Quality Labs
Az M$ által bevizsgált és elfogadott driver.
Az AGP Gart nevéből következőleg az alaplap AGP driver... :) -
mochee #6860 Az biztos nem, 410W-os Chieftec -
#6859 nem lehet, hogy a táp kicsi neki? -
mochee #6858 Hát én nem húzok semmit a gépemben, az alábbi konfiggal rendelkezem:
MSI 865PE Neo2-P alaplap, Asus GeForce 6800 GT/TD 128MB videokártya, 512 MB nemtommilyenmárka 400Mhz-s Ram, 2,8 Ghz Intel proci
Valaki tud valamit, hogy ezek közül esetleg nem szereti egymást 2 összetevő? Én a videokártyára gondolok, valaki nem tudja melyik driver most a legjobb? (a hivatalos 66.93, vagy valami nem hivatalos???)
A videokártyához WHQL driver mire jó, meg az AGP Gart driver?? -
#6857 nekem akkor volt ilyen mikor húztam a procit de nem bírta már a dolgot, vagyis instabil volt a cucc, ja meg nem tetszett az xpnek az isdn kártyám sem és néha azzal is csinált ilyet.