64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Impi
    A CPU és VGA hűtését is ellenőrizd, lehet hogy leállt.
  • bigapó
    Köszönöm.

Szal, lehet, hogy az XP install is megoldhatja? Mert azt tudnék "venni":) Gyenge gép, de van benne 384 Mb ram, úgyhogy talán menne.
  • [NST]Cifu
    Nagyon nehéz ebből kiokoskodni mi lehet a gond. A probléma akár lehet egy IRQ összeakadás is. Javaslom próbáld meg a következőket:

1.: Ha a gép elbírja, rakj rá egy WinXP-t próbaképpen.
    2.: Ha ez nem alternatíva, akkor jön a csupaszítás. Először vegyél ki minden nem létfontosságú alkatrészt (húzd le a nem használt vinyókat, CD-romokat, vedd ki a hálókártyát, hangkártyát, ha több memóriamodul van benne, akkor csak egyet hagyj benne, stb.) a BIOS-ból is tilsd le a nem szükséges dolgokat (mondjuk SATA-vezérlő, integrált hálózati vezérlő, IrDA, stb.), a videókártyánál pedig vegyél mindent vissza (pl. AGP Fastwrites-t). Ha ez megvan, akkor ismét telepítés. Ha így sem megy fel, akkor a bent lévő cuccoknál van a hiba (lehet alaplap hiba is). Ha felmegy gond nélkül, akkor a kivett cuccoknál van a gebasz, kezd el visszarakni az alkatrészeket, ill. visszakapcsolgatni a BIOS-ban a dolgokat, de egyszerre csak egyet, majd windóz elindít, megnéz működik-e, kikapcs, és egy újabb alkatrész/beállítás következik. Amelyik visszarakása után jelentkezik a hiba, ott a gubanc, annál kell körülnézni.
  • Glpetyus
    Köszi
  • bigapó
    Hi!

Gondolom jó helyre írok, ha nem akkor sry:)

Az történt, hogy a gépentyűm otthon nem nagyon akarta betölteni a windózt(winfos98). Mondom, nó problem, re-install következik. DE! Mikor felmásolta a fájlokat és éppen a plug&play eszközöket kereste volna, hirtelen kék-halál képernyő jött be (végzetes kivétel, ezen és ezen a címen, de mindig máshol, mert azóta próbáltam párszor és más memória címeket írt ki, tehát elvileg az nem lehet gond.) Kérdeztem ismerősöket és szerintük videókártya-gondja lesz. Szerintetek?
    Mit szokott először plug&play-ként felismerni? Kuka az egész vagy azért még menthető?
  • [NST]Cifu
    A drivers alatti tételeket (4.-8.), ha nem használod a SATA-t, akkor a 8.-as értelemszerűen kimaradhat. Ugyanez igaz a többire (ha nem kell LAN, akkor az integrált hálózati eszközt tilsd le a BIOS-ból, és nem kell hozzá driver (6.), ha nem kell az integrált videó videókártya akkor ugyanez (5.)).
  • Glpetyus

Inkább nézd meg a linket,és mond a sorszámokat :DD
  • Punkerwork
    milyen lap? ha via-s akkor via 4in1, ha nforce akkor az nforce driver kell, via-nal kell még a hangdriver, ezenkívül max akkro kell keresgélni ha sis-es, de akkor is ott van a gyártó oldalán az adott laphoz kiválogatva mi kell.
  • Glpetyus
    Gondolom kell az audio driver,graphic driver,lan...stb.
    De melyik a "fő" driver?
    Sry
    [amatőr] :D
  • Glpetyus
    Ezaz,én nem tom mit szedjek le,van 1000 dolog. :P
  • Punkerwork
    gyártó honlapjáról szedd le amik vannak hozzá :)
  • Glpetyus
    Hi ^^
    Egy amatőr kérdés következik^^
    Adott egy alaplap,aminek nincs meg telepitő CD-je...
    Vki meg tudná mondani,hogy innen mit kéne letölteni hozzá?
    Köszi
  • Gabesz amd64
    Nekemis így volt egyszer csak fagyogatott mint állat aztán DELO ZERO!!

pont roszkor jöt a halála!!

Most ott porosodik a monitorom mellett! Jó kis dísz mit ne mondjak!
  • ERIK
    Pedig soha nem húztam,nem gyötörtem!
  • ERIK
    Passz!Egyszercsak megált!
  • ERIK
    Nem!Az ideiglenes is pár hónapra szól!
  • Gabesz amd64
    Hát ez gáz!!
    Hogy sikerült megdögleszteni a procidat?

Maradj csak az ATHLON-nál!!
  • Met
    ha ideiglenes akkor nem mindegy?
  • ERIK
    Hali!Meghalt a 2800+-os bartonom!Most ideiglenesen tudok egy 2200+ Athlont,meg egy 2500+ Sempront!Szerintetek melyiket?
  • reaper4
    + van 1 hotfix hozzá. sajna már nemtom h honnan szedtem le, de a google-val biztos megtalálod. persze nem biztos h ez segít.
  • czky
    az baj! próbáltad másik driverrel?
  • [NST]Cifu
    Például nézd meg autós boltokban, bár ott szerintem min. 1kg-os kiszerelésben lehet csak kapni.
  • Met
    hol lehet szilikon zsírt venni?
    kenő zsír kell, nem hűtő
  • Zetorg
    most megnéztem kicsit jobban és nekem csak a zöld és a fekete kimeneten jön a hang, pedig 5.1-re van állítva :(
  • czky
    próba képpen csak két csatornásan csatlakoztasd a hangszórókat hogy szól-e egyáltalán a többi!
  • czky
    ilyet már nekem is csinált
  • czky
    a surround hangszórókat meg a narancs színűbe
  • reaper4
    volt amikor magától vissza állította 2 speakerre aztán csodálkoztam h mér nincs sub :)
  • reaper4
    a feketébe dugd a sub/centert a zölbe az első hszórókat. nekem ennyi van bekötve :D
  • Zetorg
    az megvan
  • czky
    A surround mixer-ben állítsd át a kimenetet 5.1-re.
  • Zetorg
    vettem egy SB Live! 5.1 Digital hangkártyát.feltelepítettem, beállítottam.
    a probléma az, hogy csak 2 pár hangfal szól.mondjuk az első 2, a center a sub.akár hogy dugom be nem szól az összes :(

eltudnátok mondani, hogy mit, hova dugjak?vagy van-e valami speciális beállítás, amit nem vettem észre esetleg?
  • Titan
    Az XP-nél a Helyi Biztonsági beállításoknál a "Programok hibakeresése" mellé beállított felhasználókat miért nem jegyzi meg és kezeli???? ...és rendszergazdaként vagyok bejelentkezve....
    PLZ HEELP!!!

( Az a rohadt Punkbuster-hez kéne, mert nyekereg, hogy Inadequate o/s privileges)
  • barret
    Végülis elindul nem?
    Utána csinálj visszaállitási pontot,és arról rendszervisszaállitást.Talán megoldja!
  • Roll
    Szisztok!

A gépemen az xp nem töltődik, be már vártam 10 percet de akkor is csak a csíkok rohangáltak.
    Csak úgy hajlandó elindulni ha a legutolsó helyen konfigurációt választom. Rendszervisszaállítást szokásom szerint kikapcsoltam.
    Mit lehet ilyenkor tenni? Xp-m 1 hetes, újra rakni nem akarom.
    Van valami progi ami kideríti mi a baja?

köszi
  • [NST]Cifu
    WHQL = (Microsoft) Windows Hardware Quality Labs
    Az M$ által bevizsgált és elfogadott driver.

Az AGP Gart nevéből következőleg az alaplap AGP driver... :)
  • mochee
    Az biztos nem, 410W-os Chieftec
  • Shep
    nem lehet, hogy a táp kicsi neki?
  • mochee
    Hát én nem húzok semmit a gépemben, az alábbi konfiggal rendelkezem:

MSI 865PE Neo2-P alaplap, Asus GeForce 6800 GT/TD 128MB videokártya, 512 MB nemtommilyenmárka 400Mhz-s Ram, 2,8 Ghz Intel proci

Valaki tud valamit, hogy ezek közül esetleg nem szereti egymást 2 összetevő? Én a videokártyára gondolok, valaki nem tudja melyik driver most a legjobb? (a hivatalos 66.93, vagy valami nem hivatalos???)

A videokártyához WHQL driver mire jó, meg az AGP Gart driver??
  • Shep
    nekem akkor volt ilyen mikor húztam a procit de nem bírta már a dolgot, vagyis instabil volt a cucc, ja meg nem tetszett az xpnek az isdn kártyám sem és néha azzal is csinált ilyet.