64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • [NST]Cifu
    Attól függ, a egybe van-e szerelve a hűtőbordával (ilyen pl. az NF7 deszkákon), vagy leszerelhető róla.
    Magyarul ha az NF7-SL-edről van szó, akkor a válasz nem.
  • seAke
    hi!

Kérdésem az lenne hogy ki tudom-e cserélni az alaplapi chipset ventit anélkül hogy kiszedném az egész alaplapot?
  • reaper4
    az max a bios resetelésével jár, de az sem kellemes.
  • Narancs
    nero szar...jobbat nem tok mondani, nekem is rakoncátlankodik...
  • grebber
    Az alaplap elemének kimerülése okozhat kékhalálokat?
  • Roll
    Erre valami ötlet? #6804
  • [NST]Cifu
    Nekem így van megcsinálva. Mégis van a 30 másodperces üresjárat...
  • Tufa16
    megoldódott. most a kérdés az, mit tegyek hogy ne vágjon le a netről ha bekapcsolják a másik gépet..
  • Tufa16
    semmi tüzfal nincs. a két gép még nem is látja egymást. mintha nem is lennének összekötve
  • Roll
    Valami tűzfal nem zavar be? Nálam is ez volt, nálam a pc-cillin tűzfala szórakozott és emiatt volt a gixer.
  • Tufa16
    Egy gyors kérdés. Van két gép itthon, összekötve. két három napja kihuztam a gépből a lan kábelt. Namost ma ujra megpróbáltam összekötni, bedugtam, ujraindítottam mindkét gépet, viszont nem veszik észre egymást. Próbáltam öket egy moziba küldeni, de igy sem ismerkednek. Na. viccet félretéve. Mit tegyek, hogy ujra legyen hálózat? :)
  • Roll
    És van olyan progi ami leteszteli a memória minden részét?
  • Roll
    Sziasztok!

Légyszi segítsetek. Mitől fagyhat ki a cd,dvd-írás 99-100%-nál kb. 10-ből 2-szer?
    Újraraktam az xp-t is már. Fent van az új 6.6 -os nero.
    Memória? vagy mi a probléma?
  • czky
    Az én volt NF7-S alaplapomban volt 2db 256-os cas 2,5-esek, és 1 512-es cas 3-as és soha semmi baja nem volt.
    A mostani lapomban először volt 2db 512-es, az 1ik cas3, a másik cas2,5-ös volt és abszolút nem akart menni duálban.
    Ugyanezek a ramok NForce2-vel olyan fäszán mentek duálba, mint az állat!!! "Szal ilyen formában ez hülyeség." -> Én saját tapasztalatból mondom a dolgokat és nem leírások alapján...
  • Nemcso
    Nálam azonos memoriák mennek dualban, de ismerősnél kb. 1 éve gond nélkül megy egymás mellett a 333/400 -as páros, természetesen 333-on.

...lehet, hogy szerencséje volt ?...nem t'om.
  • Borg
    Ja. Mehet egymás mellett, de csak 333-on, és laza késleltetésekkel. Tuning oda már nem téma... És akkor örülhet ha csak minden 10. programja fagyogat a ramok hibázása miatt.
  • Nemcso
    Egymás mellett mehet 333 és 400 MHz-es memo is, nem lesz belőle probléma. Ha dual-ban akarod használni, akkor fontos az azonosság a két memo között.
  • Borg
    Az AMD és főleg hozzá az nForce2 chipkészlet sokkal háklisabb a ramra, mint az intelek. Szal ilyen formában ez hülyeség.
    Ugyanúgy követelmény, hogy teljesen egyforma modulok legyenek, sőt, az alaplapoknál feltüntetik a kompatibilitás listát is általában.
  • czky
    Attó függ milyen procihoz lesz. AMD-nél elég a MHZ, Intelnél minden. Oldalak száma, méret, MHz, késleltetés, és márka...
  • Crokin
    Elég ha Mhz-ben egyeznek.
  • gyick
    Hi!Ha akkor venni egy másik memoria modult(dual miatt),akkor a két memoria modulnak kell valamiben egyezni?(pl.méret, márka, késleltetés)
    olvastam ojat hogy a két modulnak pont ugyanojannak kell lenni....
  • NeoMaN
    Ezt kell pontossan csinálni, csak a helyi hálózatnál írd be ezeket, ne az internetkapcsolatnál. Máris rögtön használható a gép...
  • NeoMaN
    Be kell állítani valami fasz IP címet (akármit) annak a hálókarinak a tulajdonságainál (nem a net felé, hanem a belső nem létező helyi hálózat felé), amilyekbe a net van dugva. Ha hazaérek elmagyarázom, így fejből most nem megy. Nálam is ez volt, kb. 30mp-ig nem lehetett a gépet használni, mert kereste a helyi hálót és a helyi háló IP címeket....
  • czky
    Ja igen. Nekem a router miatt lehet fix ip-m. Sorry a hülyeségért. ADSL-hez télleg nem jó a fix ip, csak LAN-ra...
  • [NST]Cifu
    Vezérlőpult -> Hálózati kapcsolatok -> (a kapcsolat nevén jobb gomb -> tulajdonságok) -> "A kapcsolat a következő elemeket használja" ablakban válaszd ki a TCP/IP protokoll-t, majd tulajdonságok gomb -> Itt kiválasztod "A következő IP-cím használata" és beírod az IP-címet.

Az ADSL kapcsolat esetén nehogy fix IP-címet állíts be, hagyd meg 'IP-cím automatikus kérésén'!!!
  • azoli
    I am the LUUUUSER! hol kell beállítani a fix IP címet?
  • [NST]Cifu
    Hmmm... ezt a NIS dolgot kipróbálom, bár a másik kártyának fix IP címe van (LAN-ra szoktam használni).
  • czky
    Ha van fent pl NIS, akkor fix h sokáig fog szarakodni az egész. Másik: a hálókártyán állítsatok be FIX IP címet és gyorsabb lesz. Nekem legalábbis a fix ip gyorsított ezen a problémán.
  • [NST]Cifu
    Nálam is ez van, igaz csak kb. 30 másodpercig. Ötletem nekem sincs, szerintem valami hálózati ügyeskedés lehet, de nem tudtam rájönni, mi a gyenge pontja, a hálózati részt kipurgáltam, újraraktam, rádugtam a másik hálókártyára, stb.
    Ha valakinek van ötlete, arra én is kiváncsi lennék.
  • azoli
    Üdv! Olyan gondom lenne:

Gép elindul bejelentkezek és van hogy 2-3 percig szarakodik valamit az ADSL! ráadásképp semmit nem tudok addig csinálni, teljesen lefoglalja a gépet! Ötlet van valakinek?
  • nemcsakfeel
    így mint ezt, nem? áááááááááááááá
  • barret
    Csak a ventit,és a bordát:))))
  • raziel.
    hm kérdezősködtem máshol is;) és mindenki tápra gyanakszik ugyanis....

ugyanis 2 irom 2 vinyom van, aztán pár honapja vettem uj proci hütöt és akkor nembirta már el a táp szal lekellett huzni kislemez meghajtot...és csak ugy ment ráadásul azota jött a radeon 9800 pro +ba még a táptherhelésnek szal sztem nem foroghat azon a sebességen, ezé kéne táp...
  • Gabesz amd64
    Azt megnézném hogy kimosod a VGA-d!!!
  • nemcsakfeel
    ki kell mosni és kész.
    évente egyszer megteheted..
  • Gabesz amd64
    Na látod arról beszélek a kemény porrol!
    nincs oyan hogy nem porosodna valami a gépbe!
  • czky
    Az enyém nem porosodik :) Ezt úgy lehet elérni, h rendszeresen tisztítod :)
    Láttam már én is olyan hűtőt amiből csavarhúzóval lehetett csak kiszedni a port, mert meg is volt keményedve :)
  • barret
    Én Atim meg hideg,persze nem a gyári procihuto van rajta!
  • Gabesz amd64
    Hát vannak széria hibásak is ám! elöbb utóbb behal a venti!Porosodik és te meg észre se veszed hogy lassab forog!

Jah az igaz hogy az ATI jobban melegszik!
  • czky
    Sőt, én feltuningoltam BIOS-ban a cuccot 9800XT szintre!!!