64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • ibrik
    Hypersnap-DX v5.61.00 - ennél jobb képlopó nem nagyon van, és ez ráadásul a magyarítást is tartalmazza.
    Crack/serial-t pedig bárhol találsz hozzá az ismert oldalakon.
  • Falconer
    Először csinálja, vagy már kezdettől fogva? Mert akkor lehet hogy a szolgáltató hibája
  • Falconer
    Nem tudtok valami jó kis screenshooter programot ami szépen magától elmenti a lekapott képeket?
    thx
  • dardevil
    Tudna nekem valaki segíteni ?

Játék - COD multi - közben 5-10 percenként mindíg kiírja, hogy
    CGAME_CONNECTIONINNTERRUPTED ( kapcsolat akadozik ). Ekkor a pingem ugye felugrik majd szépen visszaáll.
    Mindegyik szerveren csinálja - vírusom, trójaim nincs.
    Az XP-t nem nagyon van kedvem újrarakni.
    Valami ötlet ? Előre is KÖSZI !
  • ibrik
    Elnézést a "pagefile.sys" az XP-ben a lapozófájl neve, win98-ban természetesen más, de ugyanott van a "C:" partíció gyökerében.
  • ibrik
    Nem "MRB", hanem MBR.
    Ebből vinyónként van 1 db.

Na szóval, akkor menjünk bele a windows lelkivilágába...
    Ha telepítesz egy windows-t (akármelyiket), hiába adsz neki egy másik telepítési célpartíciót, mert igaz, hogy a "\Windows" és a "\Documents and Settings" (vagy "\Dokumentumok") és a "\Program Files" mappák a megadott célpartíción "landolnak", de sok rendszerfájl, amelyek a gyökérben szoktak lenni (autoexec.bat, config.sys), meg szintén ott, amelyek rejtettek (boot.ini, io.sys, msdos.sys, pagefile.sys,... stb), továbbra is a "C:" partícióra (az 1-es számú vagy "master" merevlemez, aktív elsődleges partíciójára) fognak kerülni.
    És mivel a Win98 nem kezeli az NTFS fájlrendszert, ezért a "C:" partíció ebben az esetben NEM LEHET NTFS, csakis FAT32 (vagy esetleg FAT16) lehet.
  • shaky
    A lábak a csati belsejében nézve is hibátlanok, leszedtem a csati hátlapját is már. hátha.. de mégsem.

valami más ötlet?

gondoltam bioszfrissítésre is, de billentyűzet nélkül az sem megy, sőt el sem jut odáig.
  • shaky
    gondolom el akarná indítani a mission_I*_2 -töltését, de már nincs ott az anyag.
    befolyásolja a letöltéseket vagy csak kidobja az ablakot?
  • Rash87
    Valaki segítsen már,hogy ez miért írja ki,minden letöltés kezdetekor:
  • shaky
    mivel másik tuttijó bill.-el is kipróbáltam már, így az nem lehet ludas.
    Az alaplapi csatlakozójába csak belenézni tudok, és minden ugyanúgy néz ki benne mint az egér csatijában, minden érintkező ugyanúgy látszik. Ránézésre semmi baja.
  • NeoMaN
    Ez nálam csak úgy működött, ha előszőr feltettem a win98-at. Aztán xp cd betesz, és win98 alól indít az XP telepítés a másik partícióra. Ezután van bootmenü is....
  • Scape
    Nem lehet, hogy érintkezési hibája van. Gondolok itt arra, hogy áramot kap tehát az még érintkezik de a többi rész nem. Esteleg nézd meg az alaplapnál nem látsz e valamit. Forrasztások, stb...
  • Wanted
    Kösz a segítséget.
    Igazad van.
    Jelenleg 3 részre van partícionálva a vinyóm. a 3.-ra szeretném feltenni a win98-at. Az elsőn van az xp.
    Az első kettő ntfs, a harmadik fat32.
    Ha a win98 telepítő cd-jéről bootolok, akkor csak a fat32-t látja, ami jó is lenne, de nem engedi telepíteni, mivel azt hiszem nem primary-ként van megadva?
    Ez az MRB vinyónként van, vagy partíciónként?
    Régebben ezzel a módszerrel sikerült telepítenem a win98-at az xp alá, csak arra nem emlékszem, hogy milyen tipusú partícuiót állítottam be neki.
    A feltelepítés után az XP-n belül is be tudtam állítani, hogy melyiket töltse be és a boot menüt is létrehozta magának.
  • shaky
    Pedig induláskor még a led-ek is felvillannak!
    azt semmi...sőt dobtam neki egy cmos törlést, az sem segyített rajta, és most nem tudok még csak a biosba sem bemenni vagy továbblépni, mert kéne neki nyomni F1-et vagy Del-t.
  • shaky
    Hali!

Van egy öreg p3-as gép, amin ma nem megy a billentyűzet!
    látott már valaki ilyent?
    Minden megy rajta csak a billentyűzet nem... próbáltam már 3 másik bill.-el de egyikre sem reagál.
    Abit BE6-II Penti3
    mi lehet vele?
  • ibrik
    Rossz a kérdés.
    Kevered a partíció és a fájlrendszer fogalmát.

Általában a könnyebb módszer, ha előbb egy FAT32-es fájlrendszerű elsődleges partícióra Win98-at telepítesz és azután telepíted az XP-t egy másik (bármilyen) megfelelően nagy méretű partícióra. Az XP ekkor saját maga létrehoz egy boot-menüt is, hogy indításkor választhass a két rendszer közül.

Nem lehetetlen a fordított sorrendben telepítés sem (WinXP után Win98), de nagyon sok szöszmötöléssel jár.
    A problémát az okozza, hogyha egy rendszert telepítesz, akkor az a merevlemez MBR-ében (Master Boot Record) rakja el magáról az infókat (pl. hogy melyik partíción van a windows, honnan induljon a gép). Nos, (mint már fentebb írtam) míg az XP (és még a Linux különböző változatai is) képes érzékelni a már telepített rendszerek nyomait az MBR-ben és készít egy megfelelő boot-menüt, hogy használni lehessen mindkét rendszert, ezzel szemben a régebbi windows-ok (Win95, 98, ME) telepítéskor teljesen "kitakarítják" az MBR-t és onnantól már csak kizárólag ő indul el, ha bekapcsolod a gépet.
  • Wanted
    de milyen fat32?
    Elsődleges, logikai, stb.?
  • phredon
    fat32-re
  • Wanted
    Sziasztok!
    Xp alá, a vinyó második partíciójára win98-at szeretnék telepíteni.
    Milyen filerendszerre kell particionálni, a FAT32-n belül?

• Rash87
    Hát nem.
    Néha-néha szoktam,például ezuátn is megnéztem,de nem talált semmit.

Amúgy ez úgy volt,hogy letölöttem egy fájlt,és utána 5 mp-el később még1-et,és már ezt írta ki ilyen rövid idő alatt
    Nem értem :(
  • HITMorpheus
    Nem futtatál le valamilyen spyware progit, egyszer nekem is csinákt hasonlót...
  • Rash87
    Sziasztok.

Egy kis segítség kellene,akármit le akarok tölteni,akkor ezt írja ki:

És nem tudom mitől,pedig reggel még jó volt

Ha valaki valamit tudna erről mondani,ne tarsa megában
  • Szamee
    Szevasztok!
    Van egy nagy gondom. Három gépet akarok hálózatba kötni ( egy xp és két win98) egy D-link DI-604es típusú routerrel. Az a helyzet hogy nem akar összejönni. Ha valaki tudna nekem egy részletes leírást adni nagyon megköszönném! ELőre is kösz
  • ollie
    Szerintem ha a boltban körülírod mi kell, tudnak adni.
  • PLackó
    thx all!most mindent megpróbáltam és el is tünt a szemét.
  • Met
    Hogy tudsz rákeresni? Te élsz kint cseszdmeg:D
    esetleg fúrd ki a tartó pöcök helyét és csavarral rögzítsd, persze műanyag alátéttel, hogy ne csináljon zárlatot.
    Mint ahogy a radeonos topicban is tanácsolták, próbáld ki a gyári hűtőt és ha kevés vagy hangos akkor cseréld le a Zalmanra, de a tartópöckökkel óvatosan bánj:D
  • Robin Hood
    Feladsz hirdetést hogy szar s478-as alaplapot veszel kp-ra, aztán lepattintod róla a keretet.
  • CSOCSO
    ohh nagyon orulok neki!!:) vajh angolul hogy tudok erre rakeresni? vagy hogyan tudnek ilyen irant erdeklodni mar csak azt nemtom hogy a zalman zm80d-hp +op1 hutot ecsereljem az x850xt alap hutojevel,,, marmint forditva... mindegy mostmar nem irom at:)
  • ERIK
    Lehet kapni P4-es műanyag hűtőfoglalat tartókeretet!Ha jól értelmeztem arra gondoltál!
  • CSOCSO
    ahoy..van egy nagyobbacska problemam...
    ki akartam cserelni a pentium 478 socketes hutesemet.. a baj az hogy uberfasz voltam kiszereltem az alaplapot es lecsippentetem hatulrol a kis tarto muanyagot...igy az egesz muanyag cuccos lejott az alaplaprol, 10 perc anyazas es idegeskedes utan jottem ra hogy nem az uj hutot adtak el nekem hianyosan hanem azt a muanyag tartokeretet rajta kellett volna hagynom....nah most mijaszart csinaljahtnek azonkivul hogy felkossem magam a villanyoszlopra?????
    gondoltam arra hogy visszapiliragasztozom de az szerintem nem megfelelo megoldas... computer boltban felek nem fognak tudni segiteni.. nomeg ilyen dolgokat szerintem nem is adnak kulon.. max pc bonto de nem is tudok ilyenrol itt sehol (kulfold)
    szal most ilyenkor mivan?
  • Met
    a mekdönciben dolgozol?
  • ollie
    jááj, én állandóan éhes lennék, ha ezt kéne bámulnom

Egyébként tényleg keress spyware-t, esetleg clean registry
  • phredon
    ja az svchost.exe a generic host process
  • Narancs
    Használj FireFox -ot sztem...explorer nekem is művele szép dolgokat annó...
  • phredon
    talán beleírta magát egy vírus.
    Próbáld meg start -> futtatás -> msconfig és ott jobbra alul van egy olyan hogy fájl kibontása. winxp cd-t beteszed vhova elmented és egy másik gépen felülírod, mert menet közben nem fogja engedni. Esetleg ctrl+alt+del-el bezárod de lehet akkor lefagy a win.
  • PLackó
    win még csak 1 hónapos,registryben nincs semmi furcsaság,vírust keresem.
    thx.
  • gt350
    Sziasztok lenne egy érdekes problémám eddig nem túl sokan hallotak ilyet és választ sem kjaptam ebből kifolyólag...
    Na szóval lássunk neki... Van egy "szuper" routerem (E-tech RTBR04)
    mosz szereztem... bevan álítva megy a net meg minden ahogy kell de egy igen zavaró problémám van. mégpedig nem megy a mIRC...
    olyan formában hogy felmegyek ircNETre és beírom hogy /j XYZ és az ott "lakok" MSNen mondtk nekem hogy felmegyek én és ott is vagyok...
    ez érdekes mert én ahányszor próbálok csatlakozni a szobába sose mtörténik semmi... nem ír ki a statusba se semmit mintha be sem írtam volta pedig belép csak én nem látom a szobát mintha benn sem lennék...
    kipróbáltam ezekután hogy /msg #XYZ blablabla és szépen be is üzente a csatira úgy hogy én bent sem vagyok gyakorlatilag vagyis bent vagyok csak én nem látom az egész szobát... ez hogy van? 6666 és 6667 port engedélyezve van valaki 113asat is mondott azt is engedélyeztem stb..
    mi lehet a bibi? előre is köszi skacok
  • NeoMaN
    hát jah, vagy vírus vagy tedd újra a winfost.
  • czky
    Mióta van fönt a windóz?
    Spyware?
    Vírus?
    Registry?
  • PLackó
    most megint megcsinálta velem.