64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Dr JÚZER #7656 a monitort most vettem,1 napot ment./másik gépeken mükszik rendesen/. -
Dr JÚZER #7655 Hali.Volna egy kis bibi...-)
Úgy döntött a gép hogy nem hajlandó semmilyen kimenő jelet adni a monitornak.Videó kártya jó,winyók formálva,csak az op. rendszer van rajta. -
phredon #7654 Véletlenül nem a boot menüt indítod el a bios helyett? bios az F2 a boot menu az F12.
Kell hogy legyen vhol power beállítás. Biosban asszem F1-el lehet "segítséget" kérni. -
toto2700 #7653 A laptop pontos tipusa: Fujitsu-Siemens Amilo l7300-x. Kipróbáltam a max. telepet, de semmi változás csak hamarabb kapcsol ki a monitor. A biosban nagyon minimális a beállítási lehetőség. Szinte csak azt lehet beállítani, hogy honnan boot-oljon a renszer. Még power menüpont sincs. -
phredon #7652 de sztem energiaellátásnál kéne legyen vmi olyasmi hogy. Intel SpeedStep technology. biosban power menuben power savings hoigy van beállítva? -
phredon #7651 winxp-ben alaposan átnézted az energiabeállításnála lehetőségeket? Energiagazd. sémáknál tedd a maximális telepre, és akkor elvileg le kéne vegye a procit.
Egébként mi a laptop pontos típusa? -
toto2700 #7650 Hogy pontos legyek ez a processzor van a gépben:Intel C M 1.5 (vagy ez nem támogatja a SpeedStep-et?) -
toto2700 #7649 WinXP Prof van a gépen! De már több programmal is nézetem(pl. Everes Home), de mindegyik 1500Mhz-t ír ki, és mindig. (természetesen a ringyóz is) -
phredon #7648 winxpd van? esetleg ott energiaellátásnál nem leht vmit állítani?
Nem lehet csak a program nem írja ki vmért? Nézd meg vezérlőpult - teljesítmény és karbantartás - rendszer és ott az általánosnál kiíírja hogy hány hz-n megy. -
toto2700 #7647 Én is erre gondoltam először! De a laptop bios-ában nagyon korlátozottak a beállítási lehetőségek. Szinte semmit nem lehet beállítani. -
#7646 Biosban nem lehet beállítani vmilyen energia gazdálkodási dolgokat, amiben ezt pl. külön be kell kapcsolni?
Vagy esetleg kifelé mindig azt mutatja hogy 1500 on megy ? -
toto2700 #7645 Sziasztok! Van egy laptopom, egy amilo l7300-as, 1,5GHz Celeron M-el. A gondom az, hogy feltetem a SpeedswitchXP nevű programot,de az azt írja ki, hogy a proci mindig 1,5GHz megy. Ha nincs kihasználva, akkor vissza kéne vennie az órajelet kb. 800MHz-re, még sem ez történik! És nem tudok rájönni, hogy mi lehet ennek az oka. Vki segítsen. Mi lehet ennek az oka?
-
#7644 Valószínűleg magának a vinyónak az áramköre halt be... -
phredon #7643 senkinek nincs ötletele?
AZ mitől lehet, hogy a vinyó adati néha nem jelennek meg? Pl everestben vagy speedfanben a hőmérsékleteknél nincs ott a vinyó, néha meg ott van. És iylenkor haa megnézem a smart adatait üres az egész.
Sőt most már egyszer se jön be... -
#7642 köszi
nekem meg ez nem jutott volna eszembe :D -
#7641 thx.
( hogy az életbe nem jutott eszembe a keresősdi, ehh.. ) -
#7640 Space-t nyomsz. -
#7639 a TC-ben ,hogy lehet megnézni egy könyvtár méretét az alkönyvtárakkal együtt? -
#7638 Total Commander-ben odamész abba a mappába, amelynek az almappáinak fájljait akarod buherálni.
Alt+F7 (vagy: Parancsok - Keresés) és a keresendő sorba ezt írod: *.*, "Keresés indítása", majd az eredményt "Ablakba" rakod.
Természetesen így kilistázza a mappák neveit is, de ott lesz minden fájl is, amelyeket egyszerre tudsz átmozgatni/másolni bárhová. -
#7637 Hogy tudom automatizálni azt, hogy alkönyvtárakból minden fájlt egy megadott helyre másoljon ki, majd ezek kiterjesztését módosítsa??
Batch? -
phredon #7636 AZ mitől lehet, hogy a vinyó adati néha nem jelennek meg? Pl everestben vagy speedfanben a hőmérsékleteknél nincs ott a vinyó, néha meg ott van. És iylenkor haa megnézem a smart adatait üres az egész. -
#7635 Nekem 1 giga van, de azért így sem kapcsolnám ki a virtuálisat. -
Vortodox #7634 Sziasztok!
Nekem két winyóm van, elmentettem az adatokat az egyikre, és formáztam a másikat! Amikor újra telepítettem az XP-t, akkkor néhány mappa nem mappaként jelent meg, hanem 32kb-os fájlként! Biztos, hogy nem csak ikonok, mert az egyikbe külön másolgattam, a másik se ikon, mert sokáig másolta!
Légyszives segítsetek, mert fontos adatok voltak!
Üdv: Vortodox -
#7633 A régi "NAGY" windows tweaker tankönyv szerint (régebbi windows-oknál) az volt az ajánlatos, hogy a wirtuális memória minimuma és a maximuma legyen ugyanannyi és a pontos érték 128MB RAM alatt legyen a memória 2.5x-ese, 128MB fölött pedig 1.5x-ese.
Az XP-vel ennek a korszaknak vége - kivéve, ha régebbi géped van kevés RAM-al, amelyen XP-t futtatsz. Egyébként - mint azt az előbb NeoMan is helyesen ecsetelte - neked azzal nem kell foglalkoznod. Alapban az XP helyesen állítja be magának az értéket. Akkor kell módosítani, ha időközben bővíted a memóriát.
Hamár a windows tweakelését említettem...
Biztos vannak sokan, akik emlékeznek még az alap tweak trükkökre (a fent említett virtuális memória beállítása, meg a "\windows" mappából kirakható Start menü, Asztal, Temp, Internet Temporary..., stb stb rendszermappák kívülre rakása).
A Win2000 és az XP óta már ezekkel nem is kell foglalkozni (pl. már nem csak egy "szimpla" "\Dokumentumok" mappa van, hanem helyette a "\Documents and Settings" mappa).
Így, ezek a néha terjedelmes mappák nem lassítják azt a folyamatot - amit viszont még mindig nem hagytak el az újabb windows-okban sem -, hogy a windows a működése alatt rendszeresen, bizonyos időközönként végigvizsgálja a saját mappáját. -
#7632 de jobb. ha sok a ramod (1 giga vagy több) akkor 0-ra is állíthatod, de sztem jobb az defaulton. -
phredon #7631 Pagefile-t szal a virtuális memóriát hogy érdemes beállítani?
alapban: egyéni méret van és min. 768 max. 1536.
Az nem jobb, ha a rendszer kezeli?
-
#7630 Akkor AWARD BIOS -
#7629 nem hanem advanced/peripheral configuration-on belül!
-
#7628 Gondolom az "Integrated periferials" résznél találtad meg -
#7627 Köszönöm már megoldodott a probléma! Csak haverom nem találta hogy hol lehet kikapcsolna az alaplapi hangkarit, de a gyártó oldaláról leszedtem .pdf fájlban a bios felépítését és tudtam neki segíteni.
-
#7626 Nézd, a BIOS-ismeretek általánosak.
Csak annyi lehet az eltérés, hogy AWARD vagy AMI BIOS - de még így sincsenek túl nagy eltérések, kivéve a különböző hardverelemek megléte vagy nemléte és a paraméterek térnek el. -
#7625 Valaki ismeri itt az Asrock P4I45E típusú deszka biosát?
-
ERIK #7624 Köszi! -
#7623 Több is van. Ezeket a Honosítóműhelyen találtam:
Hide Folder v3.1.2 - shareware
Lock Folder XP v3.5 - shareware
Parental Lock Guard v1.2 - freeware -
#7622 Nézd végig a beállításokat - én már nem emlékszem, mi és hogy van benne, mert rég volt rá szükségem. -
#7621 És azt hogy lehet vele megcsinálni, hogy ne ugorjon fel, hanem automatikusan elmentse egy adott mappába? Vagy azt nem tudja? -
#7620 Asszem ezért szokták kiírni a szerveren hogy írd be a konzolba: /rate 2500
Vagy vmi ilyesmi -
#7619 Oks, kösz, megvásároltam már a licenszt is -
#7618 Kb. 2 hete csinálja - próbáltam már pár dolgot amit ajánlottak v. amire én gondoltam, de nincs változás. A játék közben pedig már nagyon idegesítő! -
ERIK #7617 Hali!
Nem tudtok valami progit ami jelszavas védelmet ad a meghajtóknak!Tehát a winyó egyik particóját csak jelszóval lehessen megnyitni!