64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Dr JÚZER
    a monitort most vettem,1 napot ment./másik gépeken mükszik rendesen/.
  • Dr JÚZER
    Hali.Volna egy kis bibi...-)

Úgy döntött a gép hogy nem hajlandó semmilyen kimenő jelet adni a monitornak.Videó kártya jó,winyók formálva,csak az op. rendszer van rajta.
  • phredon
    Véletlenül nem a boot menüt indítod el a bios helyett? bios az F2 a boot menu az F12.
    Kell hogy legyen vhol power beállítás. Biosban asszem F1-el lehet "segítséget" kérni.
  • toto2700
    A laptop pontos tipusa: Fujitsu-Siemens Amilo l7300-x. Kipróbáltam a max. telepet, de semmi változás csak hamarabb kapcsol ki a monitor. A biosban nagyon minimális a beállítási lehetőség. Szinte csak azt lehet beállítani, hogy honnan boot-oljon a renszer. Még power menüpont sincs.
  • phredon
    de sztem energiaellátásnál kéne legyen vmi olyasmi hogy. Intel SpeedStep technology. biosban power menuben power savings hoigy van beállítva?
  • phredon
    winxp-ben alaposan átnézted az energiabeállításnála lehetőségeket? Energiagazd. sémáknál tedd a maximális telepre, és akkor elvileg le kéne vegye a procit.
    Egébként mi a laptop pontos típusa?
  • toto2700
    Hogy pontos legyek ez a processzor van a gépben:Intel C M 1.5 (vagy ez nem támogatja a SpeedStep-et?)
  • toto2700
    WinXP Prof van a gépen! De már több programmal is nézetem(pl. Everes Home), de mindegyik 1500Mhz-t ír ki, és mindig. (természetesen a ringyóz is)
  • phredon
    winxpd van? esetleg ott energiaellátásnál nem leht vmit állítani?
    Nem lehet csak a program nem írja ki vmért? Nézd meg vezérlőpult - teljesítmény és karbantartás - rendszer és ott az általánosnál kiíírja hogy hány hz-n megy.
  • toto2700
    Én is erre gondoltam először! De a laptop bios-ában nagyon korlátozottak a beállítási lehetőségek. Szinte semmit nem lehet beállítani.
  • nemcsakfeel
    Biosban nem lehet beállítani vmilyen energia gazdálkodási dolgokat, amiben ezt pl. külön be kell kapcsolni?
    Vagy esetleg kifelé mindig azt mutatja hogy 1500 on megy ?
  • toto2700
    Sziasztok! Van egy laptopom, egy amilo l7300-as, 1,5GHz Celeron M-el. A gondom az, hogy feltetem a SpeedswitchXP nevű programot,de az azt írja ki, hogy a proci mindig 1,5GHz megy. Ha nincs kihasználva, akkor vissza kéne vennie az órajelet kb. 800MHz-re, még sem ez történik! És nem tudok rájönni, hogy mi lehet ennek az oka. Vki segítsen. Mi lehet ennek az oka?

• ibrik
    Valószínűleg magának a vinyónak az áramköre halt be...
  • phredon
    senkinek nincs ötletele?

AZ mitől lehet, hogy a vinyó adati néha nem jelennek meg? Pl everestben vagy speedfanben a hőmérsékleteknél nincs ott a vinyó, néha meg ott van. És iylenkor haa megnézem a smart adatait üres az egész.

Sőt most már egyszer se jön be...
  • Met
    köszi
    nekem meg ez nem jutott volna eszembe :D
  • nemcsakfeel
    thx.
    ( hogy az életbe nem jutott eszembe a keresősdi, ehh.. )
  • Crokin
    Space-t nyomsz.
  • Met
    a TC-ben ,hogy lehet megnézni egy könyvtár méretét az alkönyvtárakkal együtt?
  • ibrik
    Total Commander-ben odamész abba a mappába, amelynek az almappáinak fájljait akarod buherálni.
    Alt+F7 (vagy: Parancsok - Keresés) és a keresendő sorba ezt írod: *.*, "Keresés indítása", majd az eredményt "Ablakba" rakod.
    Természetesen így kilistázza a mappák neveit is, de ott lesz minden fájl is, amelyeket egyszerre tudsz átmozgatni/másolni bárhová.
  • nemcsakfeel
    Hogy tudom automatizálni azt, hogy alkönyvtárakból minden fájlt egy megadott helyre másoljon ki, majd ezek kiterjesztését módosítsa??

Batch?
  • phredon
    AZ mitől lehet, hogy a vinyó adati néha nem jelennek meg? Pl everestben vagy speedfanben a hőmérsékleteknél nincs ott a vinyó, néha meg ott van. És iylenkor haa megnézem a smart adatait üres az egész.
  • ollie
    Nekem 1 giga van, de azért így sem kapcsolnám ki a virtuálisat.
  • Vortodox
    Sziasztok!
    Nekem két winyóm van, elmentettem az adatokat az egyikre, és formáztam a másikat! Amikor újra telepítettem az XP-t, akkkor néhány mappa nem mappaként jelent meg, hanem 32kb-os fájlként! Biztos, hogy nem csak ikonok, mert az egyikbe külön másolgattam, a másik se ikon, mert sokáig másolta!
    Légyszives segítsetek, mert fontos adatok voltak!
    Üdv: Vortodox
  • ibrik
    A régi "NAGY" windows tweaker tankönyv szerint (régebbi windows-oknál) az volt az ajánlatos, hogy a wirtuális memória minimuma és a maximuma legyen ugyanannyi és a pontos érték 128MB RAM alatt legyen a memória 2.5x-ese, 128MB fölött pedig 1.5x-ese.
    Az XP-vel ennek a korszaknak vége - kivéve, ha régebbi géped van kevés RAM-al, amelyen XP-t futtatsz. Egyébként - mint azt az előbb NeoMan is helyesen ecsetelte - neked azzal nem kell foglalkoznod. Alapban az XP helyesen állítja be magának az értéket. Akkor kell módosítani, ha időközben bővíted a memóriát.

Hamár a windows tweakelését említettem...
    Biztos vannak sokan, akik emlékeznek még az alap tweak trükkökre (a fent említett virtuális memória beállítása, meg a "\windows" mappából kirakható Start menü, Asztal, Temp, Internet Temporary..., stb stb rendszermappák kívülre rakása).
    A Win2000 és az XP óta már ezekkel nem is kell foglalkozni (pl. már nem csak egy "szimpla" "\Dokumentumok" mappa van, hanem helyette a "\Documents and Settings" mappa).
    Így, ezek a néha terjedelmes mappák nem lassítják azt a folyamatot - amit viszont még mindig nem hagytak el az újabb windows-okban sem -, hogy a windows a működése alatt rendszeresen, bizonyos időközönként végigvizsgálja a saját mappáját.
  • NeoMaN
    de jobb. ha sok a ramod (1 giga vagy több) akkor 0-ra is állíthatod, de sztem jobb az defaulton.
  • phredon
    Pagefile-t szal a virtuális memóriát hogy érdemes beállítani?
    alapban: egyéni méret van és min. 768 max. 1536.
    Az nem jobb, ha a rendszer kezeli?
  • ibrik
    Akkor AWARD BIOS
  • mesor
    nem hanem advanced/peripheral configuration-on belül!
  • ibrik
    Gondolom az "Integrated periferials" résznél találtad meg
  • mesor
    Köszönöm már megoldodott a probléma! Csak haverom nem találta hogy hol lehet kikapcsolna az alaplapi hangkarit, de a gyártó oldaláról leszedtem .pdf fájlban a bios felépítését és tudtam neki segíteni.
  • ibrik
    Nézd, a BIOS-ismeretek általánosak.
    Csak annyi lehet az eltérés, hogy AWARD vagy AMI BIOS - de még így sincsenek túl nagy eltérések, kivéve a különböző hardverelemek megléte vagy nemléte és a paraméterek térnek el.
  • mesor
    Valaki ismeri itt az Asrock P4I45E típusú deszka biosát?
  • ERIK
    Köszi!
  • ibrik
    Több is van. Ezeket a Honosítóműhelyen találtam:

Hide Folder v3.1.2 - shareware
    Lock Folder XP v3.5 - shareware
    Parental Lock Guard v1.2 - freeware
  • ibrik
    Nézd végig a beállításokat - én már nem emlékszem, mi és hogy van benne, mert rég volt rá szükségem.
  • Falconer
    És azt hogy lehet vele megcsinálni, hogy ne ugorjon fel, hanem automatikusan elmentse egy adott mappába? Vagy azt nem tudja?
  • Falconer
    Asszem ezért szokták kiírni a szerveren hogy írd be a konzolba: /rate 2500
    Vagy vmi ilyesmi
  • Falconer
    Oks, kösz, megvásároltam már a licenszt is
  • dardevil
    Kb. 2 hete csinálja - próbáltam már pár dolgot amit ajánlottak v. amire én gondoltam, de nincs változás. A játék közben pedig már nagyon idegesítő!
  • ERIK
    Hali!
    Nem tudtok valami progit ami jelszavas védelmet ad a meghajtóknak!Tehát a winyó egyik particóját csak jelszóval lehessen megnyitni!