64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Scape
    Belenéztem csak akkor az utolsó hozzászólásod vagy másfél órával azelött volt, azért gondoltam.
    Egyébként az okát én sem tudom, csak segíteni akartam.
  • steweee
    ha bele is néztél volna láthtattad volna hogy meg is találtam és írtam is bele. csak azért kérdeztem megint, mert kíváncsi voltam a fórumkereső általi nemmegtalálás okára, mert korábban nem találtam és vki berakta a linket
  • NeoMaN
    valami PCI latency-t kell állítgatni a biosban, ill. apic on vagy off módban van a gép (szintén bios)? be vagy kikapcsolása segíthet, de vigyázz,olyankor újra kell tenni a winfost.
  • Kapocs
    Gondba vagyok egy integrált hangkártyával. Azelőtt win98 volt a gépen és jól működött, de miután telepítettem egy XP-t a hangkártya recsegős, szaggatott, torz hangot ad ki magából. Próbáltam már egy rakás drivert, de egyik se tetszett neki. Az a poén, hogy mikor beinstallálom a drivert szépen szól, miután újraindítom megint rossz.
    Ha találkozott valaki hasonló problémával, vagy tud segíteni, az tegye meg…
    Alaplap: Gigabyte GA-7ZXE, lapkakészlet: VIA VT8363A Apollo KT133A, Hangkétya (integrált): VIA AC’97 Audio Controller
    [email protected]
  • Tatyla
    de akkor közben miért recseg a hang,és terhelödik le a gép?
  • Met
    akkor az olvasó szar

mondjuk nem ártana ha az összes információt leírnád és nem úgy kellen kihúzni belőled
  • Tatyla
    de ez csak akkor van ha lemezröl-lemezre kopizok,winyórol no problem...
  • Met
    akkor az íróval van gond
  • Tatyla
    tegnap még minden jo volt,ma bekapcsoltam és már ezt csinállta...
    lehet döglödik az alaplap?
    ja de a hang csak akkor recseg ha írok...
  • Met
    nem lehet valami eseményhez kötni, hogy mióta recseg? hardvercsere, progi install
  • Tatyla
    minden hang ami a hangszoróbol jön...
  • Met
    mi recseg?
  • Met
    vidd vissza
  • Tatyla
    segiség!
    mi van akkor ha a dvd írás ideje a duplájára nött,és a hang is olyankor recseg-ropog,meg ugy álltalában a gép is belassul?
  • Aspyrin
    Az én maxtor vinyóm is kattogott annó, aztán előkerültek a szektorhibák stb. Soha többet maxtor.
  • Borg
    Hangosan sípol és kattog? Hát az minden, csak nem normális...
  • phredon
    most vettem egy vadiúj 200GB maxtor sata vinyót és másolásnál van hogy elkezd kattogni sípolni, ilyenkor be is lassúl. Mitől lehet ez, vagy normális?
  • BaLeeX
    Köszi szépen.
    Ha újra előjön a hiba kipróbálom ha hazaértem.
  • Scape
    Dominions 2
    Esetleg ezt keresed?
  • steweee
    elképzelhető olyan hogy a fórumkereső az esetleges túlterheltség miatt ne találjon találatot a beírt szóra? a dominions esetében nekem nem adott találatot, pedig tényleg van ilyen topic már. sőt én is írtam bele korábban csak elfelejtettem
  • NeoMaN
    tessék
  • BaLeeX
    De akkor azt mondd meg miért fagy nekem ki az aplak tcp/ip-nél ha beállítottam egy ip címet hasra meg hagytam a 255 255 0 0-s alhálózati maszkot?
    Vagy az alatta lévő egy sort is ki kellett volna töltenem, meg a DNS címet is?
    Írd már le neked milyen számok vannak ott és melyik mezők vannak kitöltve.
  • NeoMaN
    Nem lehet. 100%, hogy ez a win gondja (ez miatt áll) bootolás után. Keresi a helyi hálózatot, megpróbál IP-t kiosztani, de nem tud (mivel a net van bedugva ide).
  • BaLeeX
    Én kipróbáltam, írtam be neki egy ip címet meg alhálózati maszkot majd alkalmaz után fagyott az ablak...
    (tenap óta 3x minden gond nélkül elindult a Win, nem volt lassulás)
    Ezután a művelet után viszont újra előjött a hiba, viszont most bármeddig vártam nem töltődött be.
    Annyit még megpróbbáltam, hogy biosban kikapcsoltam a hálókártyát de úgy sem változott semmi szóval lehet, hogy ennek nincs is köze a dologhoz!? (ráadásul nekem nincs rádugva semmi az egyetlan alaplapi hálókártyára)

És most ötödszöri újraindítás után nem jött elő a hibajelenség.
  • NeoMaN
    van topikja
    itt
  • steweee
    vki meg tudná mondani hogy hogyan tudom megkeresni a legutóbbi hozzászólásomat? mert már elfelejtettem hogy melyik topicba írtam. a játékosok fórumában volt, nem témábavágólag írtam,de nem akartam egy kevéssé ismert játéknak új topicot nyitni(dominions 2 the ascension war) de már nem találom így a válaszokat sem tudom megnézni. már próbáltam a "keresés a témával" de nincs meg. vagy lehet hogy a moderátor törölte ki?
  • NeoMaN
    Jobbklikk rajta-tulajdonságok-TCP/IP-tulajdonságok-a következő IP cím használata-mindenféle kamu szám, amit elfogad (mindenhová). Én a DNS-hez is beírtam valamit...
  • NeoMaN
    TESSÉK, IDE KELL BEÍRNI AZ IP CÍMEKET MANUÁLISAN.
    Bármi jó amit elfogad... nálam összevissza számok szerepelnek. Ennek beállítása után a windows rögtön működőképes a boot után.
  • NeoMaN
    Majd este ha hazamegyek beszúrok képeket. Amíg nem tettem meg, nekem is kb. 1 percig nem lehetett használni a gépet....
  • barret
    Leírnád kicsit részletesebben?[IMG]http://www.gamestar.hu/gfx/smiley/ty.gif [/IMG]
  • grebber
    De ha az elem kimerül akkor csak meghatározatlan idöközönként csinálja??Mert nekm igen.
    Nem jumpereltem semmit se.
  • BaLeeX
    Jó, de nekem nem szállt el és annyira írtózok a win reinstalltól hogy valami más javaslatot is kérnék. Hozzáteszem, hogy az SP1-et szűz Win-re raktam fel és ott is csak később jelent meg ez a hiba, majd tűnt el. Nekem SP2 felrakásánál semmi gond nem volt.
  • Borg
    Nekem semmi gondom nincs vele. Megbízhatóan működik, és nem befolyásol semmit amit nem kell neki.
  • czky
    NIS helyett miért nem használsz vmi kevésbé memóriagyilkos progit?
    Én is sokáig használtam a nortont, de lecseréltem bitdefenderre és nem bántam meg.
  • Borg
    Én ezt próbáltam angol SP2-vel, és nem javult meg tőle.

Most magyar SP2-es friss XP-m van, és ugyanez a gond... bár igaz, miótra RAID-ről megy a win kissé gyorsult a téma, szal nem zavaró. Kb 20mp mire minden progi beül a systraybe, utolsóként a norton internet security... onnantól lehet használni a gépet.
  • NeoMaN
    lehet értetlenül fogalmazom.
  • NeoMaN
    kimerült az elem, vagy cmos clear volt, és rosszul tetted vissza a jumpert.
  • NeoMaN
    annak a hálókarinak kell beírni a HELYI HÁLOZATHOZ IP-t, amelyikbe a netet kapod. Azt a hálókarit nem tudod helyi hálózatra használni... :Ð
  • grebber
    HELP!!!!

Az mitől van hogy a BIOS visszaállitodik (proci frekvenciát lecsökkenti,dátum visszaugrik,és pl a Floppy meghajtóm bent sincs és azt is visszakapcsolja?????
  • barret
    Van hálózatom,és használom is...Ki van töltve:)