64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#7816 megvan. a temp fileokat a c-re rakja, és ezért nem müködött. átírom d-re... -
#7815 D-n vannak a cuccok, és oda próbálom csomagolni -
#7814 tedd át a d-re a darabokat és aztán extract here -
#7813 nem tudjátok, hogy tudok kicsomagolni egy olyan szét darabolt file-t, ami összerakva 5 giga körül van, ugy hogy nem telik be a c meghajtóm? :) A C-n van a windows, 2 giga szabad helyel. Viszont ott a D 180 gigával, mégsem azt használja :S mit tegyek? (természetesen a d-re irányítom a kicsomagolást...) -
#7812 Ha a házban van az alaplap akkor nem ér hozzá a laptartó tálcához? Úgy értem, hogy zárlatos lesz és azért nem indul. -
phredon #7811 Én is tudok róla... Pont ezért kérdeztem. Mert ha végiggondolom ez az egy különbség van, ha a széken összeszerelve, vagy ha a házban van. -
#7810 de ez az AC97es kártya szivat 1000L :(
sehogy nem tudom elérni,h 5.1ben szoljon,holott mindent átállitottam :( -
#7809 tudod,van már 10 éves hw ismeretem...
az alaplap kézikönyve leirja,hova kell kötni a power switch drotot, és azt a 2 "jumpert" 1 csavarhuzoval összekötöm 1 pillre,mig elindul / leáll...
a reset gomb "megnyomása" is ugyanigy műxik :) -
phredon #7808 sztem mindenképp az sb-t tedd be vhogy! mert ahogy írtad is az inetgrált az "szutyi" -
phredon #7807 és hogy kapcsolod be? a házét rákötöd? -
#7806 vmit félreértettél:
a régi táp zörgött,de oldalba vágtam,és jo lett :)
most is azzal megy az uj alaplap,ami a székre van tákolva :)
szoval az a bajom,h az SB miatt fagy a winf*s :)
ha leszedem,és engedélyezem az integrált szutyit,akkor megy a gép,kül. nem tudnék irni most se :D
ja,és az uj, 350w-os táppal se megy,ha beszerelem :) -
phredon #7805 amúgymeg nem akarlak elkeseríteni de ahogy írtad, sztem a táp leégette az új alaplapot is. -
phredon #7804 most nem értem, ha az új alaplappal nem megy a gép akkor a hangot mire írod? vagy ez még akkor volt mikor jó volt a gép? Amúgy sztem a biosban ki lehet kapcsolni az integrált hangk.-t és akkor nem fog lefagyni. -
#7803 Akkor talán a táp halt meg. -
#7802 nahh,iszonyu nagy segitség kéne
csütörtökön elmentem itthonrol... mire hazaértem,a gépem le volt kapcsolodva... bekapcsolom,semmi...
asus a7n8x-x alaplaprol lesz szo végig...
aztán 4 orányi alkatrész csere bere után kiderült,h az alaplapom halt meg... tegnap irány a garival az üzletbe...
mivel 2 procim van,gondoltam veszek 1 ugyan ilyet,mivel ezzel jol lehet tuningolni az AMD procikat :)
cskahogy...
hazajöttem,beszereltem,ennyit szol a gép (szo szerint idézem): "pfff"
a külön beszerelt venti épphogycsak megmoccan,és annyi...
aztán nekiálltam komolyabban,beszereltem 350W-os tápot... ugyanez,csak a 2. gombnyomás után már "pfff" sincs... ha sokáig nyomom,akkor sincs semmi,de utána ha be akarom kapcsolni,akkor ismét van "pfff" :)
most 1 széken van "összeszerelve" a gép (bizonyos dolgok asztalon vannak)
namost mi a baj? miért nem működik,ha beszerelem a házba???
a másik gond az AC97-es integrált kártyával van...
ha ráteszem az alaplapra az SB kártyám,akkor lefagy,amikor uj hardware-ként detektálja...
gondoltam odanyomom az integráltat,az is tud 5.1-es rendszerben szolni... engedélyeztem,fel is tettem hozzá mindent, át is állitottam,h a bemenet legyen a hátso,a mikrofon meg a center hangszoro... mégiscsak közönséges mezei 2 hangszoroban szol minden...
ja, a hangszorok számánál is 5.1-re állitottam mindent...
valaki bármi 5let??? -
phredon #7801 slot csere-bere? ha egyik slotban működik másikban enm akkor nyilván az a probléma. Nem porosodott be vagy ilyesmi? -
phredon #7800 Na erre varrjatok gombot:)
UT2004-ben (azért ezt írom mert nagyjából ez az 1 játék van fent most a gépen) neten szoktam játszani minden oké, viszont ha másodszorra vagy többedszerre tölti az épp következő pályát akkor sokkal hosszadalmasabb időbe telik neki mint elsőre. Ha kilépek a játékból és elindítom újra akor ismét először normális aztán köv. pálya töltésénél belassul. Játék közben amúgy semmi gond. Onnan is látszik hogy ált.ban ketten szoktuk nyomni helyi hálóról, elsőre kb egy időbe telika betöltés, továbbiakban már jóval lassabban jön be ezen a gépen. Fő érdekesség hogy az új vinyó óta csinálja ezt, ami egy 200g sata maxtor 8mb, elző 80g seagate 2mb. Tehát más elvileg nem okozhatja a gondot! -
Bluntside #7799 A komplett sztori dióhéjban a következő, időrendi lépésekben:
1. gépvásárlás gyári noname 512 rammal
2. újabb noname ram bővítés +512vel
3. kb 1 hónapig no problem
4. problémák megjelenése (fagyás, leállás, stb) először ritkán majd szinte percenként
5. az egyik (hibás?) ram eltávolítása, ismét hibátlan működés 512re csökkentve
6. mai napon 2 ugyanolyan vadiúj 512 Kingston ram berakása, a régi, jó ram kivétele, kb fél óra után ismét a régi problémák!
7. egy king ram kivétele, a másik bennhagyása, és slot csere-bere, az egyikben most müxik...
Lehet hogy alaplap (nem tudja kezelni a 2x512-t?) hiba, nem pedig ram ahogy először gondoltam!? Segítsetek, mert abszolút nem értek a témáahoz, és a sírás kerülget! -
#7798 Hát ez pedig memóriára hivatkozik. Próbáltad már felcserélni, esetleg ha van több slot, akkor áttenni valamelyiket egy másikba? hátha csak az alaplapon ment ki az egyik, de a jobbik eset a memó-hiba, mert akkor azt kicserélteted oszt kész:) -
Bluntside #7797 Hali!
Ez a hibaüzi milyen elem hibájára utalhat (a RAM tuti zsír, ma vettem, és a régivel is ugyanígy vacakolt).
This application has encountered a critical error:
ERROR #132 (0x85100084)
Program: D:\--- GAMES ---\World of Warcraft\WoW.exe
Exception: 0xC0000005 (ACCESS_VIOLATION) at 001B:0071782F
The instruction at "0x0071782F" referenced memory at "0x01F866A0".
The memory could not be "read".
MSI K7 N2DELTA ALAPLAP, 2X512 KINGSTON RAM, AMD 2.6, WIN XP PRO, RADEON 9600 XT
-
#7796 1. Ugyan az ATI kártyák TV-kimenetének működést nem ismerem (nekem mindig is GF-eim voltak), de én a feliratos AVI filmeket simán a windows Médialejátszóval játszom le úgy, hogy fel van telepítve a VobSub is, ami a háttérben furva a TV-n is kiteszi a feéliratot.
(Megjegyzés: Ha BSPlayer-el együtt használod a VobSub-ot, akkor (csak) a monitoron kétszer íródik ki a felirat, mert mindkét progi egyszerre kiteszi)
2. Más kártyáknál is megvan ez a jelenség, nem kell vele foglalkozni - a számítógép a VGA TV-kimenetével csak egy plusz dolog az alapfunkciójával ellentétben. Ha ennél tökéletesebbet akarzs, akkor használj asztali DVD-lejátszót. Az a lényeg, hogy a látható kép az eredeti képarányban fusson. -
bunkolaja #7795 Lényeg egyszerűen: ha 8 chip van ráragasztva akkor single, ha 16 akkor double:
" it is probably more accurate to say that a single sided DIMM has only eight chips on an unbuffered (common) DIMM. Usually this is arranged as eight chips on one side of the circuit board. There is nothing stopping the memory manufacturer putting four chips on each side however (and I have seen modules arranged just so)."
http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies.cfm?t=309903 -
andoras #7794 Sziasztok!
Tegnap már írtam, hogy kivezéreltem tv-re az ATI Radeon 9550 Asus videokártyámat és nem akarta a filmeket lejátszani. Először is 1000x thx Crokinnak, sikerült a driverben a színház módot beállítani és azóta le is játssza a filmeket a tv-n is. Viszont 2 újabb problémám van:
1.) Ha nem dvd-t játszok le, hanem bármilyen dvd-ripet (divx, stb) (erre bs-playert használok) a képet kivezérli, de a feliratot a tévén nem jeleníti meg,míg a monitoron hibátlanulmutatja. Ez a probléma normál gyári dvd esetén nem áll fenn, annál megjeleníti a feliratot a tv-n is.
2.) DVD lejátszásnál az alsó és felső fekete sávot (szélesvászon, vagy mittudoménmi) kvázi megduplázza a tévén, tehát a tévé alsó és felső kb 5 cm-s vonalában van egy-egy sötétebb fekete csík, fölötte pedig egy újabb 5 cm-s, picit halványabb fekete csík. Tehát a film lejátszására a tévé hasznos felületéből durván a fele marad, amin lejátssza a filmet (azt egyébként teljesen torzításmentesen). Próbáltam a driverben állítani a kép fel-és le irányú hosszítását, de nem történt semmi. Tudna valaki valami okosat mondani ezekre? Thx -
MasterJay #7793 Igen akkor szokott ilyen gond lenni ha rosz a mem. Jártam már én is ilyen cipőben. Futtas memtesztet! Van egy nagyon jó teszt cd-re kell kiírni és boot-os. -
yodee #7792 Szeva! Lenne egy olyan problémám, hogyha pl. ftp-ről töltök cuccokat pár fájl crc-s lesz. Megpróbálom kitömöríteni és nem sikerül de ha várok egy két percet akkor jó! Utána megint nemilrt lehet? Talán rossz a memória? -
#7791 Gondolom, de sajna kisem tudom próbálni, és ez idegesít de nagyon :( -
phredon #7790 Sajnos nem. Vettem sata viyót visszavittem mert kattogott 3 napon belül. Vidéki vagyok autóval autóztam 30km-ert, volt rajta 150giga nem bírták zárásig átmásolni az egészet, mondták menjek vissza érte másnap. Másnap visszamegyek, mondja a srác nem veszik vissza, mert náluk nem kattogott. Ennyit a 3napos visszavásárlási gariról... -
phredon #7789 bár a nem folyamatos olvasásnál ment a dc, szal az könnyen lehet h csak azért -
phredon #7788 bár a nem folyamatos olvasásnál ment a cd, szal az könnyen lehet h csak azért -
Raszkolnyikov #7787 De ha benne vagy a 3 napban akkor visszaviheted akkor is ha nem teccik vagy akármi. Nem? -
phredon #7786 Próbáltam úgy is, hogy nem megy semmi, még a netről is leléptem. Rossz kábelezés alatt mit értesz?
Amúgy az nem lehet, h vmi sz.r hamisítvány a dvd? Mert amikor másolok róla, sokszor villogva olvassa a lemezt, szal nem folyamatosan. -
#7785 kösz, akkor csak imádkozhatok.
Fú de szar, most várnom kell hétfőig,aztán azt se tudom jó e vagy sem.
Itt üdül a 3.4-es P4 oszt nem tudom használni a hétvégén,amikor ráérnék -
#7784 sajna fogalmam sincs most igy hirtelen.. a haverom gepebe pakoltuk..
nem akarlak remisztgetni de szerintem dupla oldalu volt...
mindegy ha megjon a geped.. dugd ossze es ha nem ad jelet a moncsira akkor a ramok nem joak bele -
#7783 nemtom kipróbálni, mert a tápot majd csak jövő héten tudom beszerezni...:( -
#7782 És milyen ramod volt?? -
#7781 hat most pontos adatot nemtok mondani de erdekes, hogy az en ramommal nem indult el a gep. vehettem ujat... -
#7780 Próbáld ki, kiderűl. -
#7779 2x sebességnél is ezt csinálja? -
#7778 Sziasztok, egy kis segítség kellene:
Rendeltem netről egy ASUS P5GD1 PRO alaplapot. Namármost rendeltem még 2 b 512 MB samsung memót.
Még nem próbáltam ki, mert nem vagyok otthon. De az alaplap kézikönyvébe ezt olvasom:
Double-sided x16 modules are not supported in this motherboard
A ram 2 oldalú,mindkét oldalán 8-8 IC. Ezekszerint buktam a dolgot??? -
#7777 rossz kábelezéstől is lehet, fut más proci igényes progi írás közben?