64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Tufa16
    nem elég a saját fantasztikus topicod?
  • Samlee
    Amikor elindítok egy játékot, úgy fél percenként megakad a játék és kb. 10 másodpercig áll, majd folytatódik tovább.Mindegyik játéknál így történik...
    Ez azután van így, hogy formáztam a gépet, majd újra installáltam mindent.
    Ez miért történik?Segítsetek...
    Directx 9.0c;Geforce MX440;
    Nvidia frisítés:71.84_win2kxp_international.exe
    Mi lehet a baj.Kezd meghalni a videókártya?
  • MasterJay
    2,5 3, 3, 7 nekem így van
  • MasterJay
    Na azt próbáld meg az 5 az nagyon kevés
  • Shep
    kipróbálom, szinkronban megy mert 2500+@3200+
    3. 3. 2,5. 5 /lehet az 5ös a gond, feljebb veszem és megnézem úgy is/ 2,5 marad mert ez ilyen ram 3-al el sem indul a gép, 333-nál meg viszi a 2 -t is.
  • MasterJay
    Nekem is volt hasonló gondom nekem az oldotta meg a problémámat ha a ramokat és a CPU-t szinkron órajelben járattam. Azóta is jók semmi baja nincs. Meg a mem időzítéssel is lehetnek gondok. A legidelissab egy 400Mhz-es ramoknál 3.3.3.8
  • PLackó
    én is kérnék helpet.
    elindítom a windows-t és amint betölt minden megfagy az egész.semmit nem lehet csinálni.kb. 10 restart után enged csinálni akármit is.ezt mindíg el kell játszanom.
    vírus,vagy mi lehet?(tűzfal:kerio, vírusírtó: mcaffe,avast! de nem találnak semmit.)
    már csak a win reinstall segíthet?
  • Shep
    Következő lennea problémám, érdekes fagyások jelentkeztek a memóriára gyanakodtam így futtattam egy memtestet, talált is hibát /2x512 DDR400 dual chanel/ egyesével is teszteltem a modulokat akkor nem volt hiba, ddr333-on megint nem volt hiba, ellenben az nvtune folyamatosan memóriahibát okoz, ha a memóriát akarom gyorsítani vele. Ilyenkor mi lehet, cseréltessem ki a modulokat, de melyiket, más gond van?
  • nemcsakfeel
    mer ha szét tudnám szedni, de nem úgy néz ki, mint ami szétszedhető..
  • ollie
    Hmm, talán alkoholban kimosod, de nem vállalok érte felelősséget, ha elromlik.
  • nemcsakfeel
    áááá nemigaz.
    telefonom fülhallgatóját leejtettem a sárba, így az egyik oldal tiszta gány lett. már kb. kiszáradt, kipiszkáltam vékony ézivel amit tudtam, de darabkák "csörögnek" benne. azokat hogy tudnám kiszedni?????
  • HITMorpheus
    Használd a WDCLEART...
  • STLRR
    Köszi
  • ibrik
    Na már meg is lelted a megoldást...
    A "C:" partíciót, ami NTFS fájlrendszerű - ha már van rajta XP - CSAK úgy tudod formatálni, hogy a partíciót törlöd, aztán erre az "üres" partícióra telepíted az XP-t (ami azzal kezdődik, hogy formatálja a partíciót a kért fájlrendszerre).

Természetesen, ha az XP-t annakidején nem NTFS-re, hanem csak FAT32-re telepítetted, akkor elég egy DOS-indítólemezt (floppy-t) csinálni és arról bootolva format...
  • STLRR
    Oké köszi megnézem!
  • reaper4
    pedig van!
  • STLRR
    Azt hiszem nincs!Mikor indításkor bootolok a lemezről akkor csak partíció törlését engedi, ha jól emlékszem!
    És lenne még egy olyan kérdése, hogy nem tudsz/tudtok vmi infot arról, hogy pontosan milyen és honnan tudnám letölteni a plugineket ami nincs benne a Reduced Media Edition Windowsban, mert ha csak a Media Playert teszem fel akkor nem jó!
  • robotnyk
    az xp telepítőjében van format nem?
  • STLRR
    Nem tudná vki megmondani hogyan lehet leformatálni a C: meghajtót?Mármint tudom, hogy hogy kell formatálni de mivel azon van a Windows nem igazán menne úgy!Olyanra gondolok mint pl. Win98-nál volt olyan, hogy Ms-Dos parancssor indítás és ott betudtam írni hogy format c:!De XP-n nem láttam ilyet!
    Köszönöm előre és nagyon sűrgős lenne!!!
  • sheepcz
    nekem amikor rendesen "belassult" a windowsom akkor recsegett a hangom is!
    szoval szerintem megfontolandó.
  • robotnyk
    nem hiszem hogy az op rendszer, vagy driver gond lenne, mert alig hallhatóan, recsegve szól (fejhallgatóval pl az egyik oldal csak), szóval nem szoftveres gond, szvsz.
    amúgy korábban egyik pillanatról a másikra elhallgatott, és csak a driver reinstall segített
  • ibrik
    Mármint a második mondatomból kimaradt, hogy az Audigy kártyák nem szeretik a magyar WinXP-t...
  • ibrik
    Nem véletlenül kérdeztem, mert sejtettem, hogy valami a hangkártyával lehet.
    De addig is míg kicserélnéd, nem ártana kipróbálni eredeti angol WinXP-vel, mert ha jól emlékszem, az Audigy nem szereti.
    Vagy nem jól tudok valamit, és ezt már az Audigy 2-vel már megoldották?
  • robotnyk
    számítógéppel, de közben kiderült hogy - az amúgy 2 hetes - audigy2vel lesz gond, mert a 3as lineouton semmi sem szól. szóval nem hangfal, csak hangkártya csere lesz ezekszerint. addig nyomtam egy elosztót a kettesbe, amíg nem lesz új kártya addig megteszi.
  • ibrik
    Számítógéppel vagy asztali DVD-vel van gond a center hanggal?
  • robotnyk
    hátha képben van valaki hangfal ügyben...
    egy ilyen szettet vettem, szép meg minden, csakhogy a center b@szik szólni... ha hangosabbra tekerem, akkor hallatszik a basszus helyén ilyen cincogás/sistergés, de amúgy nulla. kipróbáltam másik kábellel, de nem volt jó, újra blankoltam a kábeleket, ez se segített. rákötöttem egy másik helyre, azon szólt. szóval valószínűleg az erősítő csatlakozója lesz rossz.
    a cucc garis, de ha valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a gáz az szóljon, hétvége, meg ünnep meg ilyenek miatt egy ideig még ugysem tudom visszavinni...
  • STLRR
    Sziasztok!
    A tanácsotokat szeretném kérni!Szerintetek melyik Windowst tegyem fel?
    A magyar windows xp prof. sp2 vagy az angol windows media player nélüki windows prof sp2-t?
    Köszi
  • HITMorpheus
    Tápegység?
  • Tufa16
    kiderült hogy azért nem reagált a reset után (nyomd meg az f1-et vagy del-t) mert a billentyü csatlakozója szétment :D
    Viszont a kérdés továbbra is adott, mitől csinálta ezt a gép :S
  • Tufa16
    Kéne egy kis segítség. Az aláírásomban látható confignál, ma reggel arra ébredtem hogy csipog valami halkan, folyamatos rendszerességel. (nem olyan hangerejű a csipogás, mint amikor bekapcsolod a gépet).
    próbáltam resetelni de még a reset gombra sem akart reagálni, ugyhogy ki a 220V-ból. bekapcs ujra, épp kezdi be bootolni a windowst amikor ismét lefagy. megint egy restart, itt már a proci és a gép egyéb tulajdonságainál(bekapcs után) is csipogott. jó, csináltam egy bios resetet (elem ki...) visszatettem, azon kivül hogy a procit lehuzta 11*0 mhz-re, más nem történt. bár a csipogás elmult, ugyanugy ált a gép. Most ott fagy le a gép folyton, hogy a reset után irja ki nekem hogy a bios beállítások(alapok) vissza töltödtek, és nyomjak vagy F1et a folytatáshoz, vagy DEL-t a biosba lépéshez. Akármelyiket nyomom, nem megy tovább. Mit tegyek? segítsetek.
    ui.: procit megnéztem, nem sült meg. ramokat próbáltam egyesével, ugysem ment. nem tudom mi lehet
  • ffxi
    Nem tudja vki, hogy miképpen ment tönkre az agp foglalatom? Azon kívül, hogy leállt a vga-ámról a hűtő és az alapom mindenféle biztonsági leállítással van felszrelve? K'életbe, ezért vegyek új alaplapot?!
  • CSOCSO
    vagy legalabb az egyik.....
  • CSOCSO
    ramok meghaltak!!!! 2 napja ugyan ez volt a bajom
  • Scape
    Sok alaplapnál van hogy egy kis led mutatja ha áram alat van. Ha van ilyened nézd meg hogy világít e.
  • phredon
    vagyis attól függ: biztos csak a képpel van gond, a gép elindul? csipog egyet a speaker indulásnál ahogy kell? windowst el kezdi tölteni?
  • nemcsakfeel
    táp él?
    bootoláskor szokásos dolgokat látni a gépen, csak képet nem ad ( bill numlock led, floppy zörgetés, vinyó kattogás, stb.. )
  • phredon
    power save mode-t azt a monitor írja ki, mivel nem kap jelet a géptől. Sztem alaplap csere a megoldás.
  • Dr JÚZER
    még a bot menü se gyün....-(
  • Dr JÚZER
    hali. Kipróbáltam egy másik kártyával is,(vadi új) de azzal se megyen...toszogatom,fujogatom,rángatom de semmi./power sawe mode/ezt írja ki vagy valami ilyesmi.
  • phredon
    videó kártya jó? biztos? ki lett próbálva másik gépen, miután nem ment vele a monitor? nem lazult ki a vid.kártya nem poros a foglalata az alaplapon?
    vinyónak meg semmi köze hozzá, mielőtt vinyót megkeresné már azelőtt is kell legyen kép.