64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#9663 nem mondok inkább semmit :DDDDDDDDDDDDDD -
#9662 egyelőre ez van, ne kergesd halálba a lapot. Csak semmi kapkodás Gabesz. -
#9661 miva????
függő -
#9660 szal a kischipes memcsik nem jóak az ECS lapba!? -
#9659 jah!és utána? -
#9658 és még egy érdekes dolog: *This BIOS is not compatible with N2U400-A PCB:1.0U -
#9657 Ebből az utolsó rész érdekes lehet -
#9656 az én ifineonom memóriám teljesen normális méretű chipekből épűl fel.
Egy bios frissítést azért meg lehet próbálni.
Ezt találtam a gyártó oldalán az 1.0e verziójú BIOS leírásánál:
1.Support AMD K7 Sempron model 10 2200+/2800+ CPU.
2.Support AMD K7 Sempron 2200+/2300+ CPU.
3.Fixed Seagate HDD install Windows98 will be show user.exe error.
4.Update code for some version chip cause system hanging on boot. -
#9655 -
#9654 sose firissítettem Bios,de csak így szavakban hallottam róla! -
#9653 ne má .... -
#9652 és egy memcsere nem lenne jobb? azaz nagyobb csipű memcsi nem ilyen kicsi? -
#9651 ott kell hogy legyen leírás, hogyan kell csinálni. Igényesebb gyártók úgy csinálják, hogy mellékelik a bios fájl mellé a leírást és az égető programot(awardflash.exe asszem). -
#9650 azt hogyan kell? letöltöm az alaplap honlapjáról az új bios-t?
és utána? -
#9649 prószáljatok biost frissíteni! Egyébként meg én is ilyen ramot használok, igaz kettő ua. ilyen van a gépben. -
#9648 üdv!ide is berakom! :)
az lenne kérdésem hogy haver vett egy 512Mb ddr 400-as memcsit! infineon-t!
az a gond hogy az alapjába(ami egy ECS N2U400-A) na már most ebbe a lapba 3 memcsit lehet berakni!
volt neki egy 256_Mb ddr Samsung memoriája!
És a gond a következő:ha berakom az 512-őt akkor nem történik semmi : bekapcsol a gép és csak a 256Mb-osat ismeri fel!átraktam a másik két helybe is de ott is ugyanez a helyzet!
úgyis megpróbáltam hogy csak az 512-est hagytam benn(akármelyik dimm-be!) akkor felismerte!
ez furcsa egy kicsit!Beraktam egy 128Mb-os memcsit is a gépbe a 256-os mellé de úgy mindkettő működött!
ha csak a 128 és az 512 van benn akkor csak a 128Mb-ost ismerte fel...
valami gáz van az 512Mb-ossal szerintem de egyedül meg tökéletesen megy!Amúgy ezen a memcsin kisebb csipek vannak(olyanok mint a DDR2-es memcsin!)
szal valami ötlet? -
Roll #9647 Srácok, a kikapcsolásnál ha a készenlét gomb nem ég akkor mi a gond?
Felraktam a cd-ről a chipset driver-t elvileg ennek ezzel meg kellett volna oldódnia nem? Vagy megint a biosba van valami ellőve? -
#9646 De ez így nem jó, ugye?
nagyon nem jó -
Roll #9645 Köszi a segítséget. -
Roll #9644 Hát srácok, ez volt a hiba. Hogy nem vettem én ezt elöbb észre.
Persze mikor hozták direkt megkérdeztem hogy mit csináltak vele.
Válasz: Semmit a gyerek játszott vele.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ -
#9643 persze az a gyorsitótár
anélkül csiga lassú -
Roll #9642 A biosban van olyan hogy cpu L1 & L2 cache ez valamiért diasbled-en van.
De ez így nem jó, ugye? -
Roll #9641 Hali!
Hát elég rövid időm van arra hogy megtekintsem mit ír ki, de úgy láttam hogy jól írja ki. 1.8-as p4-es, 256ram, és 60gigás vinyó.
A biosban néztem, ide meghajtók enable-re vannak rakva. Ezen kívül még mit nézzek? -
#9640 1.: Lehet, hogy nem ismerte fel a procit rendesen a rendszer, és minimális beállításokkal fut. A boot képernyőn rendesen írja ki a CPU a RAM és a meghajtók adatait?
2.: A BIOS-ban lehet nincsenek rendesen beállítva az IDE meghajtók. -
#9639 nem vok csellos ... :P -
V Carter #9638 Hello!
Mikrohullámú netem van, ami úgy müködik,hogy a hálókártyám fizikai címét a szolgáltató beregisztrálta,tehát csak ezzel a hálókártyával lehet fellépni.A net az én gépembe jön be,onnan szétosztottam mégegy gépre,de így a másik gépen csak akkor van net,ha az enyém is megy.A kérdésem az lenne,hogy routerrel ami tudja a macadress klónt meg lehet azt oldani,hogy az én kártyám címét klónozza és akkor a másik gép is feltud menni netre anélkül,hogy az enyém be lenne kapcsolva? -
#9637 Miért, az csak jó lenne, nem? mondjuk 30giga helyett 40giga. (vagy nem tom milyen limitek vannak) -
#9636 remélem nem :P -
usa911 #9635 Hali!
Nem tudja valaki véletlenűl , hogy a chello a sávszéllel együtt a korlátot is emeli?
Köszi! -
Roll #9634 Légyszi segítsetek. Kb. este hatra fogja befejezni ha ilyen tempóval halad tovább. -
Roll #9633 Sziasztok!
Egy ismerős odaadta a gépét hogy csináljam meg. Leformáztam a vinyót, particionáltam, eddig ok a dolog, de 2 órája megy a windows xp telepítése.
Nagyon tetvesen csinál mindent, mitől lehet ez? (p4-es gép) -
#9632 TEDD VISSZA A RÉGEBBI DRIVERT! -
#9631 Feltettem a legújjabb nvidia drivert 77.72 és a médialejátszó olyan képet rak az arcomba, mintha szines rajzos negatívumot néznék..:( Van valami megoldás a jelenségre?? ...vagy hagyjam a régit, amivel most rendesen működik...
(XP,SP1, FX5600) -
#9630 hányat sijel? -
#9629 A gép bekapcsolása után ha sijel van akkor hiba van.
De honnan tudom meg hogy mi a hiba oka? -
#9628 Everest a cache méretet kiirja.
Nem hiszem hogy zavarja a különbözö cache méret egymást,sokan használnak 8 pufferest amin a oprendszer van és sima 2-est adatoknak. -
Novartis #9627 hy mindenki az lenne a problémámhogy van egy mobil reckem a mi teljesen jól müködik de nem tudok cd-t irni ha a file amit ki akarok irni az recken van mert az irja ki hogy : "caching files failed"... illetve mmég annyi h ha két vinyónak nem egyező a cache memóriája akkor nem tudnak együtt dolgoni illetve a gépen hol tudom megnézni h mekkora a vinyó cache memóriája?? -
TomBond #9626 Először is mindenkitől bocsi a "kiabálásért"! Segélykérő kiabálás volt! És akkor a problémám:
Van egy 120 GB-os SEAGATE SATA-s vinyóm amin a rendszer van, és emellett volna egy 60 GB-OS SEAGATE IDE vinyóm amit RACK-ba szeretnék használni! A BIOS rendesen felismeri mindkét vinyót de a bootolás közben vagy „elveszik” az IDE-s (amikorra a windows betöltődik), vagy megy a windowsba egy darabig aztán a windows lefagy és csak reset gombbal lehet újraindítani, vagy be sem töltődik a rendszer. Ha nincs bekapcsolva a rack akkor minden rendben van. A vinyó nem rossz mert eddig akármilyen tesztet ráengedtem egy sem jelzett hibát, és kb. 4 hónapig semmi baj nem volt a redszerrel. Mostanában úgy szoktam bekapcsolni a gépet, hogy miután betöltődött a rendszer bekapcsolom a rack-et és a hardver hozzáadása varázslóval megkerestetem a vinyót! Így megy egy darabig aztán vagy befagy a rendszer, vagy egyszerűen „eltűnik” a vinyó! Jó volna ha menne mind a kettő rendesen mert a 60 GB-on vannak a fontos adataim! Remélem nem voltam túl bonyorult és tudtok nekem segíteni! -
#9625 másik gépről nem kell beálltani tudtommal semmit. Bedugod a gépbe a router-ből jövő UTP kábelt, és miután bevan konfigurálva az egyik gépről a router, a net már amgától megy. Bedugod a gépbe a kábelt, és magától felcsatol a netre. Max a hálózati kapcsolatoknál kicsit buherálgathatsz a kapcsolatok között. Ahoz hogy lássák egymást a hálózatot kell beállíani. Sima helyi hálózatot beállítasz varázslóval és már müxik is. De nem 100% hogy működik, de én múltkor így csináltam meg egy ismerősömnél. Illetve nála még a nyomtatást is megcsináltuk, de azt simán intézőben a meghajtót kijelölve simán megosztottam, és máris látták a megosztott adatokat, és még bekapcsoltam hozzá a nyomtató megosztást. -
unit #9624 Köszi sikerült a routert beüzemelni. még egy olyan kérdésem volna, hogy a másik számítógépen is állítsam be ugyan így az internet bejelentkezési adatokat?
Hogy tudom a két gépet beállítani, hogy "lássák" egymást?
Előre is köszi.