64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • phredon
    csökkentett módban újraindítasz (mikor bootol a gép aktívan nyomogasd az F8-at és válaszd a csök.módot) letörlöd a fájlt, vagy ha gondolod a biztonság kedvéért csak helyezd át egy lemezre.
    Újraindítasz, aztán mivel asszem ez egy windows által is használt fájl csináld ezt: start menü - futattás - beírod msconfig, enter vagy katt ok-ra, és a bejövő ablak jobb alsó sarkában fájl kibontása. Beteszed az xp- cd-t megadod a törölt fájl nevét, elérési útnak a cd-t, kibontás helyének meg ahol volt. Azt ha minden igaz így jó lesz.
  • biomage
    Mikor let véve az alaplap és mi a teljes neve a lapnak
  • DJ Skyline
    szevasztok!
    mitől állítóthat el az óra?
    pl van,hogy 5 percet késik,de van olyan is,hogy egy órával később van...
  • BBking
    Másik v.írtóval probálkozz! Többen is panaszkodtak a nortonra.
  • Novartis
    ööö hát az elérési útvonal: C:\WINDOWS\SYSTEM32\WININET.DLL a virus nevét irtam és még annyi van kiriva hogy "action taken : unable to repair this file"
  • Met
    google
  • Easy Rider
    jól emléxel
  • ibrik
    Azokat úgy tudom, csak FAT16-ra és FAT32-re lehet formázni - ha jól emlékszem.
  • rolcsi01
    Már megvan a megoldás. Computer Management-ben új partíciót kellett létrehozni a flash drive-on és leformattálni. (mellesleg csak fat 32-re tudta formázni, az ntfs sikertelen volt)
  • rolcsi01
    Heló. Az a problémám, hogy vettem egy 256 MB-os LEGEND USB kulcsot. Először még múködött is csak lassan (kb. 150kB/s), igaz csak USB1 van az alaplapomon. Volt rajta egy gformat nevű progi amit elindtottam, és le akartam formattálni, de egyszercsak megállt, hogy nem találja az eszközt a H meghajtón és azóta már nem működik. Vagyis amikor beteszem felismeri ő, mert ott van a device manager-ben, de nem jelenik meg új meghajtó ként. driver nem kell hozzá, mert XP-m van.
    Hogy lehetne ezt megoldani? HELP pls.
  • phredon
    azt írd le pontosan hol áll le és mit ír ki.
  • phredon
    elérési útvonalat nem írja ki hol található vagy a fájl nevét?
  • phredon
    ezt nem értem mi az hogy a szokásost írja ki: "f1 vagy enter setup"??? f1 az nem éppen szokásos, akkor írja ki ha vmi hiba van! Pl. cpu is unworkable v. keyboard not present or... (billentyűzet hiba)
    Ha szerencséd van akkor csak a bill.el van vmi gond és azért nem tudsz továbblépni. Sztem próbáld meg kicserélni egy olyanra ami ps/2-es és nem usb-s nem átalakítós.
  • Novartis
    hy mindenki az léenne a problámám hpogy norton antivirus 2005- öt használok és gey óra altt kb 150 ablakban jelenik meg az hogy a norton talált egy virust! a virus neve: "W32.Desktophijack" és nagyon idegesít :D nem tudja valaki mi a megoldás h ne jelennjen meg ennyizer (az nem megoldás h lehúzom az ablakot a monitor sarkába és nem okézom le és akkor nem jelenik meg többször) előre is köszi
  • Met
    szedd szét megint, lehet valami nem illeszkedik rendesen, az üres vinyó+xp cd-vel se indul?
  • rat
    a biosba nem tudok sajna belépni de ez a gép mindig sima bilentyüzettel ment.
    a vinyót azóta lekötöttem és úgysem indul a régivel amin az oprendszer van
    a régi vinyó van masteren az új pedig nincs jumperelve mert igy automatikusan slave de nem hiszem hogy vinyó probléma mindenesetre a biost nem láttom és ha be tudnák lépni akkor legalább látnák is valamit.
    bekapcs gép elindul alaplap világit proci megy vinyók elindulnak az ugye hallani
    egy csippantás és marad a fekete ablak?
  • Met
    mert engedélyezni kell, hogy tudd használni a biosban az usb-s billentyűt
    természetesen a biosban kell beállítani:)
    Jó helyre raktad a vinyót és jól is van jumperelve?
  • rat
    nem sima de van usb-is miért kérdezed?
  • Met
    nem USB-s a billentyű?
  • rat
    szia

sajna a bios reset sem segített esetleg valami ötlet hogy mi lehet a hiba,?

előre is köszi
  • [Jakuza]
    Eleve a fontos hardverelemeket, nem is igy kene vezerelni, hanem az alaplapra integralt EEPROM-bol.Regen ralehetett fogni, hogy mert draga azert nem oldjak meg, de manapsag egy nehany MB-os eprom eloallitasa fillerekbe kerul.
  • Punkerwork
    nem tom miért nem képesek rendesen megcsinálni a tetves sata drivereket:(
  • Loogan
    Na úgy néz ki megoldódott a probléma:
    1. Meglevő Windows alatt a VIA RAID Tools zavart be neki (az összes variánsa). Leszedtem, és kb 2 perc után a Winfos sír, én meg nevetek, ugyanis megtalálta a Winyót. Illetve 3 perc drivertelepítés után, merthogy megmutatva is eddig tartott neki. :(
    2. A Win XP telepítésnél meg azért nem ismerte fel a SATA drivert, mert a floppy lemez szar volt. 2-ból 2 is. A 3. lemez már nem volt olyan régi és tudta rendesen olvasni a meghajtó. (Mondjuk legalább vmi hibajelzést adhatott volna, na mind1)

Hát komolyan mondom, ha ez nem velem történik meg el se hiszem... Ekkora szívást, háááát ezért szép az informatika. :-)))))

Kösz mindenkinek, aki ötletekkel látott el, és segítő szándékkal volt felém. THX!

ps: örömmel látom azért vannak még olyan fórumozók, akik kicsit jobban "benne vannak" a témában és érdemleges tanácsokat tudnak adni. Sajna sok az olyan 'szakértő' emberke, aki csak annyit tud tanácsolni, hogy: "szar a lapod, vegyél újat", "hát ezt megszívtad", "mé nem xyz-t vettél", stb... Most ezt úgy általánosságban mondom, nálam nem volt hasonló eset, szerencsére.
  • Punkerwork
    a VIA-nak :)
  • Met
    tőled van? ez nem túl jó reklám:)
  • Punkerwork
    hozd vissza, kitalálunk valamit.
  • Loogan
    Win XP SP2 telepítés is hatástalan. :((((
    Továbbra sem látszik a winyó, csak BIOS-ban. Max még keresgélni tudok a neten alternatív forrásból származó drivereket, más ötletem nincs.

Samung 80 SATA + VIA KT880 + Win XP párosítás NEM NYERŐ!!!
  • phredon
    SZtem csak akkor vegyél vid.kártyát ha ramra is marad pénzed. 512nem vmi sok, nekem is amióta +512 van a gépbe mintha szárnyakat kapott volna. Jelentősen kevesebb töltés, játékok közben semmi szaggatás, stb...
  • gator
    HI all !
    Volt egy virusom ami teljesen letorolte a c meghajtomat !
    Voltak mentve kepek a masik meghajton , amiket most az uj rendszerrel nem tok megnezni ! virusellenorzest is csinaltam de semmi fertozes !
    Nem tudjatok hogyan nezhetnem meg a kepeket ?!
    Megnyitom es azt mondja h nincs villamnezet !
  • Loogan
    Ne legyen igazad! :-)))
    Azért kösz a helpet.
  • [NST]Cifu
    Hát szvsz az aligha fog segíteni. :(
    Mondjuk ez tényleg érdekes probléma.
  • Loogan
    Lentebb már írtam, hogy SP nélküli és SP1-es Win XP-vel is próbáltam. Most írom ki CD-re a SP2-es Win-t, és azzal hátha. Floppyn kint van neki a SATA driver, amit telepítéskor be is olvas.
    Most meglevő op rendszerem Win XP SP1 és utólagosan pakolt SP2 szervízcsomag. De így se látja. Most próbálom, hátha a gyári eredeti SP2-es Xp jó lesz-e.
  • [NST]Cifu
    Eddig milyen winnel próbálkoztál? Sima XP vagy SP1?
  • Loogan
    Ja még annyit, hogy a Linux látja a SATA winyót. Pedig csak egy egyszerű mezei 2.6 -os Knoppixról van szó. Mountolni nem tudom, mert ugye nincs rajta filerendszer (NTFS-t meg nem tud a mkfs), de ott van és LÁTJA!!!
    Csak a WIN NEM látja!!! A hurka Winfos alá miért nem tudnak rendes VIA-a SATA drivert kreálni? Nem értem. Pedig éppen ezt akarom a windows-os gépnek hagyni. :-(((

ibrik ezer köszönet, hogy próbálsz segíteni.
  • Loogan
    Úgy is próbálom, hogy egy 120-as PATA Samsung mellé berakom, meg úgy is, hogy a SATA magában van és arra föltolni a Win-t. De semmi. Nem látja, csak a BIOS. :(
    Most majd egy SP2-es XP-vel fogok próbálkozni, kaptam egy olyan tippet, hogy abban jók a SATA driverek. Csak meg kell várni amíg lejön DC-ről (hurka lassú). :-))))
  • rat
    lehet hogy nem mai de full jól müködik a célnak megfelel hálozatba van rakva arra tökély a másik gépem az komolyabb de amikor azt összeraktam ezt sajnáltam eladni egyébbként a másik gépem egy asus p4 c deluxe p4 2,8 procival az sokkal többet szarakszik mint ez az abit bd7-es.
    De azért köszi : )))
  • Punkerwork
    BD7? az nem mai darab, szal......
  • czky
    Igen. Vedd ki az elemet. De előtte a tápcsatit húzd ki a tápból...
  • rat
    elég ha kiveszem a bios elemet?
    egyébbként ez egy abit bd7II raides alaplap az a tipus amiben áll a bios tarto
    nem lehet hogy takaritás közben valamit megsértettem?
    Ámbár már töbször szétszedtem és sosem volt gond, három éve hibátlanul müködik az alaplap
  • czky
    Csinálj egy BIOS resetet!