64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • rat
    Punker

szerinted az miért van hogy bekapcsoláskor felvillan a billentyüzet de ahogy bejön a kép egyetlen billentyü leütésére sem reagál
  • rat
    szia Punker

köszi aranyos vagy de sajnos nem sőt kipróbáltam azt is hogy ráraktam egy másik billentyüzetet és úgy sem müködik.
    az a furcsa hogy minden müködőképesnek látszik az alaplap is világit de mégsem lép tovább.
  • Punker
    nem cserélted föl az egeret a billentyűvel? :)
  • rat
    sziasztok

esetleg ha valaki tudna segiteni elöre is köszönöm.
    Betettem a gépem még egy winchestert közben kiportalanitottam mikor újra inditottam nem lépett tovább a fekete ablaknál megáll azon a képen ahol az látszik hogy milyen bios van rajta kiírja a proci méretét alul a szokásos f1 vagy enter setup.
    igen ám viszont a billentyüzetett és az egeret sem látja csak egy villanásig mikor bekapcsolom.
    a bekapcsoláskor minden elindul és a szokásos egy csip hang van.
    szerintettek mit rontottam el?
  • Punker
    ha eladod szólj :)))))))))))
  • biomage
    bocs félrenéztem az elözö kérdésel ne is foglalkóz (izb)
  • biomage
    ugy látom elnézted én nem a processzorol beszéltem hanem az alaplapról az éget le a mercury táptol
  • izb
    Most csak sata vinyók vannak a gépben????
  • Loogan
    Nincs, nagyon buta és alap AMI BIOS. :-(((
    Külön van egy bejegyzés, hogy Hard diskek, ott a felsorolásban szépen látszik, de ott semmi külön állítási opció nincs. :(
  • ibrik
    OK. De a SATA engedélyezés/tiltáson kívül még kell lennie a BIOS-ban egy olyannak is, ahol a PATA és a SATA csatornák kezelését együttesen lehet állítani.
    PL. a hagyományos (PATA) legyen a 3-as és 4-es IDE, a SATA pedig legyen az 1-es és 2-es, stb stb...
  • izb
    Alapról nem szabad a pénzt sajnálni.
    Enermax vagy zalman,ez a minimum.
  • biomage
    Az elötem állóhóz csatlakozom nekem volt mercury tápom két vinyomat tönkretette egy ismerösöm (pc guru) sok mercury tápot látot kihalni
    söt még alaplapot is mercuritol
    üdv..
  • izb
    Igazuk van,akik azt mondják,hogy kicsi a rakás.
  • Szirob
    Lenne egy nagy gondom. Most vettem pár uj cuccot a gépembe. Abit Ic-7 alaplap, 3 Ghz-s P4, 2*512 400 mhz Ddr ram és Geforce 6600 8x Agp. Van a gépemben ezenkívül 2 vinyó és 1 dvd író és egy meghajtó. Ezt egy 400wattos Mercury táp működteti. Nekem azt mondták hogy ehhez a géphez ez a táp nem elég jó. Mert nem márkás és csak névleges a 400 watt teljesítmény. Meg hogy vegyek Chieftec, enermax, thermaltake PFC-s tápot. Meg is venném csak nincs rá lóvé az uj alkatrészek után. Ez a táp jó ehhez a géphez? És meddig bírja szerintetek?
  • Loogan
    Összvissz annyi utalás van a BIOSban a SATÁra, hogy SATA RAID enabled/disabled. Ha nem engedélyezem, akkor alapból az egyszem SATA winyóm se látja.

Ja az előbb kifelejtettem, hogy SP2 szervizcsomaggal sem látja a kicsike. Alaplapomon a legfrisebb BIOS van fent, és leszedtem a legfrissebb SATA drivert a déli hidamhoz (ugye az vezérli a SATÁt). Már csak 1 oridzsi WIN XP SP2-ről való telepítésben bízom, ha ez sem jön össze, akkor visszaviszem a szervizes haverhoz, hogy hátha Ő majd, de ha az se akkor: "van egy vadi új 1 napos Samsung 80-as SATA winyó olcsón eladó!" :-)))))))

Szóval, ha Valakinek van tippje, akkor szívesen veszem. Kösz.
  • ibrik
    A BIOS-ban a SATA-beállításoknál kellene beállítanod a helyes működést.
  • Loogan
    Emberek!

Ma vettem egy 80GB-s Samsung SATA winyót (típus: SP0812C), leváltani akarom a "régi" 120 GB-s Samsung PATA winyómat, amit más célra szánok. Szóval majd a SATA winyóra szeretném felhúzni a WIN XP-t.
    A gondom a következő: hogy BIOS-ból és boot elején látja a SATA winyót a gép, de Win XP alatt nem (---win xp a pata winyón van---). Még PQMagiccal sem formázatlan lemezként. Felrakom az alaplap SATA RAID Tools progiját, de az sem lát se 1 se 2 lemezt. Hot plug nem műxik.
    A winyón van egy jumperelési lehetőség, hogy SATA I (1,5 Gbps) módot lehessen rá erőltetni, de ekkor alapból a BIOS sem látja. Szóval ez kilőve. A BIOS-ban turkáltam mindent, de ami SATA-val kapcsolatos az mind engedélyezve van.
    Gondoltam kibaszok vele, és hátha WIN telepítéskor lesz vmi. Floppy-n fent van a SATA driver XP alá (viamraid, ...), telepítés elején be is olvassa gond nélkül. Majd mikor a RAMdrive-ba benyom mindent és kezdené a tényleges másolást, akkor kiírja, hogy "a telepítés leáll, ugyanis nincs merevlemez amire lehetne neki...". Na bumm.
    Ugye mivel 1 winyó van a RAID kilőve, bár a boot elején beenged a RAID konfiguráló progiba, látja a winyót is, de ott ugye nincs semmi, amit állítani lehetne. Na de ez nem is gáz, ez OKAY.
    Gondoltam kábelhibára, de akkor a BIOS sem látná a diszket. Próbáltam másik WIN XP install CD-vel, de a hibajelenség: ld. a fent említettek. Másik SATA csatolón is uez a gond.

Alaplapom: ASRock K7UpgradeKT880 (VIA KT880-as chipkészlet). Nem hiszem, hogy az alaplapi chipszet lenne a ludas, azért ennyire tré munkát/inkompatibilitást nem hiszem, hogy kiadnak a mérnökök a kezükből (legalábbis remélem).

Alaplap leírásban szereplőket követem, elvileg működnie kéne, de... Gyártói problem fórumon sem találtam ilyen gondról hozzászólást, szal biztos kibukott volna, ha gyárilag szar az alaplap tervezése.

Nagy örömömben, hogy a 80-as SATA olcsóbb/gyorsabb, mint a jól bevált PATA, megvettem, most meg szívok vele...

Aki tud segíteni, annak előre is kösz.
  • ibrik
    Ja és nem árt mindig letölteni és telepíteni a windows biztonsági frissítéseit a Windows Update-el.
  • ibrik
    Ez egy pénzes tartalom megtekintéséhez emeltdíjas telefonköltségű hálózatba tárcsázó "programocska".
    A problémád teljes körű megoldása:
    - tűzfal használat, amelyet rendszeresen frissítesz
    - vírusirtó használata, ami rezeidens módban is fut és mindig rendszeresen frissíted
    - az AdAware-re így már lehet, hogy nincs is szükség, de biztonságképpen azt is felteheted
  • Falconer
    AdAware gondolom jó lesz
  • Met
    begyüjtöttél egy jó kis férget
  • Novartis
    sziasztok az lenne a prblémám hogy adsl netem az invitel szolgáltatja - bár gondolom ezeknek semmi közük nincs a problémámhoz- és igen sűrű időközönként (kb. 15 percenként)megjelenik egy ablak melynek ez a szövege: "This call is not free, this calls involves dialing a premium rate number, the cost is international rates" két válsztási lehetőség van az igen és a nem ha a nem re kattintok akkor marad a kapcsolat ha az igenre akkor viszont bontja a kapcsolatot egyértelműen mindig a nemre kattintok de nem tudna valaki segíteni abban hpgy megszünjön ez a problémám??
  • Falconer
    Szerinted poénból írok ide? Volt már vmi hasonló problémám és fingja nem volt ott senkinek...
  • Met
    gondolod, hogy olyan megy a játék topicjába aki nem ért hozzá? érdekes logika...
  • Falconer
    Valaki nem eredeti IL2 (FB, és Pacific Fighters) telepítésben tudna segíteni? Beraktam az IL2 és a Pacific fighters topikba is, csak hátha arra nem jár megfelelő ember. Thx.
  • izb
    Sajna sulinetben a vásárlás kicsit dráguska.
    Neked egy 6600 videokarira lenne szükséged,viszont az 50000ft körül lenne mondjuk a digitalmind-nél.
    Kicsit húzós.
  • SIKÁKÁ
    szerintetek milyen videókártyát vegyek 30 000 Ft körül GTA SAN ANDREAS játékhoz sulinetben???
    GÉPEM: 2400 MHZ p4 celeron
    512 mb ddr 400 mhz ram
    Én ezekre gondoltam: Geforce 6200, 6600
    Radeon 9600Xt, x600
    Melyik éri meg? Más ajánlat esetleg?

Sáká! Siká!! SIKÁKÁ!!!

msn: [email protected]

• Loogan
    Szevasztok!
    Nem hardware téma, de tudna nekem Vki mondani egy értelmes C++ fejlesztői környezetet Windows alatt? A DEV-C++ -t próbáltam ki, de nem enged ; (pontosvesszőt) írni. Az meg azért mégiscsak kéne :-))))
    Előre is kösz.
  • PLackó
    nem most már kb. 3-4 éves:) lehet kezd már öregedni meg nagyon kevés ez a 40 giga:) nah megnézem a progit.
  • Met
    le van folytva:)
    van egy HDTune nevű progi, nézd meg azzal is, bár az Everest nem szokott hülyeségeket kiírni, vagy van a maxtools, vagy mi, a saját progijuk csak megmondja az igazat:)
    most vetted? ha igen vidd vissza
  • PLackó
    hi.
    a vinyóm egy 40 Gigás Maxtor.7200 rpm van ráírva,de az everest szerint 5400 rpm.mi az igazság?
  • mury
    IE-m van. Mozillával nem jó, mert pár dolgot nem rudok szerkeszteni, amit viszont IE-ben tudok. Eddig minden előugró ablak normálisan bejött, és kb 2 napja vettem észre, h rohadt sokat kell várni
  • Banyapapa
    Milyen net?
    Deee nem azért,de nem minden link ugrik külön ablakba,plussz nem minden oldal hasit elö ezerrel, pl: kuulnyuuz.

De okozhatja progi is pölö: letöltö program:)

De ha explorer-t használsz,ha jot akarsz mozilla firefox--t probáld ki, hátha bejön.

De nekem eccer egy okos ember azt mondta az a csik azt mutatja alul az explorerben hogy én mennyivel késöbb láthatom azt az oldalt Bill Gates-hez képest:P
  • mury
    ::::Sziasztok! Lenne egy nagyon hatalmas gondom (legalábbis nekem az) :) Ha rákattintok vmire, mondjuk egy linkre, aminek új ablakbna kéne megjelennie, csak rohadt lassan jön be. De ha olyan linkre kattintok, aminek nem új ablakban kell bejönnie, az normális. Mitől lehet ez? Mit tudok tenni ellene? Valamilyen program okozza? Vagy vírus? SEGÍTSETEK LÉGYSZI!!!! :((((:::::
  • biomage
    lehet még alaplap is
    sok alaplapon az agp chipen van venti szóvval az is tönkre mehet.
  • phredon
    winfos betölt? hallatszik, ha tölt a vinyó, stb. Ha igen, akkor csak is a vid.kártya lehet. Vannak érdekes dolgok, nekem attól szállt el, hogy menet közben cseréltem ki az egeret.
    Véletlenül nem állítgattál speedfanben az órajeleken?
  • biomage
    ezt nem értem a speedfan nincs köze a videókártyához legalább is én ugytudom
    ha van másik videókártya akkor probáld ki azzal
    még egyet csinálj meg indistd el a gépet a csipogás után a billentyüzet ledje villan akkor nem alaplap aztán hagyd tovább futni addig mig be nem tölti a windowst(tudom hogy nem látod)
  • Norbo15
    simán csipog egyet olyan mintha normálisan bekapcsolva lenne csak nincs kép megfojton világít a HDD led
  • biomage
    persze ha van csipogás kettö akor nem proceszor hibásodot meg
  • Norbo15
    oks kösz más tipp ha nem jönne be?