64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#9543 de menyi a memoria -
#9542 kicsi a memória? eddig elég jól működött, házba nem piszkált senki, akkor mitől kezdené el ezt csinálni magától? XP volt rajta korábban is, és azon egy office, és kb ennyi. Eddig tökéletesen működött, nettől elzárva, kényelmesen. A házba senki sem piszkált bele. Ezek után nem igazán értem, miért kéne az egyik pillanatról a másikra valaminek megváltoznia, és állandóan újraindítania.. -
#9541 Ha lenne sata vinyo -
#9540 csá "Darth sith" nem az a gond hogy kicsi a memoria :) -
#9539 Hali!
Egy érdekes kérdésem volna. Van itthon ősöknek egy régebbi gépe, pár éves, de amire nekik kell arra tökéletes. Pár hete állandóan újra indítja magát. Gondotlam valami vírusos dolog, de mivel elég lassú szegény, fogtam és az egész vinyót 2xer elég rendesen leformáztam partition magic-el. Ezek után totál üres vinyót vissza raktam a gépbe, hogy felrakjam újbó a WIN-t. Sajna Linux nem mehet fel, mert még a WIN is komplikált nekik. Nah mindegy, benn a tiszta vinyó, elindítom rá a telepítőt, de még a telepítő sem tud eljutni a feléig, állandóan újra indítja magát a gép. Leszedtem a ház oldalát, és valami pittyegést hallani mielőtt újra indítja magát. Fogtam, és kikötöttem a reset gombot az alaplapról, hátha beragadt vagy valami. De ezután is, pityeg egyet, és újra indul. De mostmár olyan gyakran hogy a telepítőig se tudok eljutni. Valakinek valami ötlet erre? Sürgős lenne! plíííz! -
#9538 tegyél be egy sata vinyót az optikai mellé és telepíts arra -
#9537 úgy csinálsz mint egy újreg -
akos #9536 .akos. szabályzatot idéz: a NAGYBETŰS írásmód KIABÁLÁSNAK minősül. A hosszas kiabálás fejfájást okozhat és kiválthatja a többi fórumozó ellenszenvét... Ezért csak indokolt esetben kiabáljunk. Köszi...
Iszonyat zavaró a csupa nagybetűt olvasni.
Emiatt nem fog nagyobb hangsúlyt kapni a gondod számunkra. Sőt... nem is fárasztottam magam azzal, hogy végigolvassam. -
TomBond #9535 VOLNA EGY PROBLÁMÁM AMIVEL HOZZÁTOK SZERETNÉK FORDULNI: VAN EGY 120 GB-OS SEAGATE SATA-S VINYÓM AMIN A RENDSZER VAN ÉS EMELLETT VOLNA EGY 60 GB-OS SEAGATE IDE WINYÓM AMI RACK-BA SZERETNÉK HASZNÁLNI! A BIOS RENDESEN FELISMERI MINDKÉT VINYÓT DE A BOOTOLÁS KÖZBEN VAGY "ELVESZIK" AZ IDE-S (AMIKORRA A WINDOWS BETÖLTŐDIK), VAGY MEGY A WINDOWSBA EGY DARABIG AZTÁN A WINDOWS LEFAGY ÉS CSAK RESET GOMBBAL LEHET ÚJRAINDÍTANI. HA NINCS BEKAPCSOLVA A RACK AKKOR MINDEN RENDBEN VAN. A VINYÓ NEM ROSSZ MERT EDDIG AKÁRMILYEN TESZTET RÁENGEDTEM EGY SEM JELZETT HIBÁT! JÓ VOLNA HA MENNE MIND A KETTŐ RENDESEN MERT A 60 GB-ON VANNAK A FONTOS ADATAIM! REMÉLEM NEM VOLTAM TÚL BONYORULT ÉS TUDTOK NEKEM SEGÍTENI! -
#9534 Hát igen...
Sikerült kifognod egy hiánycikket.
Egy kollégám mesélt valami hasonló csatlakozós audio-kábelről, ami nekik egy Genius 5.1-es hangfal-szetthez kellene - természetesen nekik sem sikerült még olyat találni. -
gin75 #9533 Már próbáltam, meg vagy 10 számtechboltot, és a komojabb hiradástechnikaikat is, de ez nem a szokásos 4 tüs s-video csati, hanem egy 9 tűs!
Lécci ha vki tud segítsen!!!!!!!!!!!!!
thx :-) -
akos #9532 Htxvm a segítségért mindenkinek képlementés ügyben! :) -
#9531 Szükségem lenne egy olyan emberre aki nagyon ért a Bios konfiguráláshoz, illetve tudja pontosan melyik opció mire való, és mit csinál. Szóval egy szakember kellene nekem
A gondom a követező:
Vettem egy Asus P5GD2-s alaplapot, és ami a lényeg hogy nem ismeri fel a Bios a Winyómat, amit belerakok(Samsung 160GB Ultra-ATA133, PATA) és a optikai meghajtómat sem, ami egy pioneer 107D tipusú DVD író.
Mikor elindítom a gépet, akkor még a Scannelésnél mutatja mindkét eszközt, de mikor belépek a Biosba már az nem mutatja! Ez azért nagy baj, mert így nem is bírom feltelepíteni az XP-t a gépemre. Ja és még néha kiírja hogy ATAPI incopatible.
A Bios részét feltöltöttem ide, az alaplap kézikönyvéből
Minden funkció rajta van, és azt szeretném ha valaki ért hozzá, akkor mondja hogy mit mire állítsak hogy működjön minden és felismerje a meghajtókat!
Az alaplapon van SATA csatlakozó és szerintem az zavar be neki(ezért nem ismerné fel a PATA-t?!), de nem tudom mit állítsak, mert már próbálkoztam mindennel.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
#9530 Bemész a teszkóba és veszel 1-et! -
gin75 #9529 Sziasztok!
Vettem egy használt GeForce4 Ti 4200 ViVo-s kártyát, de nem kaptam a ViVo-hoz 9 tűs speckó kábelt.Ha valaki tud adni egy ilyen átalakítót (RCA-ra vagy akármire) azt szívesen megvenném (vmi barátságos árért) De már az is nagy segítség lenne ha kaphatnék egy rajzot, ami alapján meg tudnám csináltatni.
Vagy ha valaki hajlandó kölcsönadni 1 napra akkor ki tudom méretni. (Nyíregyháza vagy környéke előnyben :-) )
Előre is köszi a segítséget!!!!
-
#9528 Ha van elég hely a gépeden, akkor mountolva (virtuális meghajtóban) is tudod használni. Pl. Alcohol 120%, Daemon Tools, stb stb -
#9527 És más megoldás nincs? -
#9526 Kétrétegű DVD! -
#9525 lövésem sincs :D -
#9524 Sziasztok
Van egy játék amit megszereztem,de majdnem 6 Gb milyen progival tudnám két felé szedni ugy hogyha kiirom jo legyen
Várom válaszotokat -
#9523 "A képekhez nincs semmi thumbnail, egyszerü hivatkozás mutat rájuk egy koli honlapon."
Akkor jelöld ki és húzd bele mondjuk a FlashGet-be. -
#9522 Sziasztok
Van egy játék amit megszereztem,de majdnem 6 Gb milyen progival tudnám két felé szedni ugy hogyha kiirom jo legyen
Várom válaszotokat -
#9521 hi!
van egy pogi teleport a neve ,és egyész website-ot le tudsz vele szedni ..
link: http://files.tenmax.com/Teleport_Pro_Installer.exe -
#9520 Szerintem erre az összes offline böngésző megfelel - vagyis nem kell az egész honlapot letölteni, hanem a beállításaikban csak a képeket kell kijelölni.
A programok választéka végtelen. Pár ízelítőnek a Honosítóműhelyről:
Offline böngészők
Megjegyzés: Én a HTTrack Website Copier több verzióját is használtam már, de nemcsak képek, hanem egész weboldalak letöltésére és meg voltam vele elégedve. -
akos #9519 Sziasztok, egy kis help kéne...
Habár nem hw téma, de ha már segítség topic, hadd legyek egy picit off.
Szükségem lenne egy programra, ami egy honlapról szépen le tudná tölteni a képeket, anélkül, hogy nekem végig kéne klikkelgetnem az összeset egyenként.
A képekhez nincs semmi thumbnail, egyszerü hivatkozás mutat rájuk egy koli honlapon.
Lehetőleg legyen freeware a program, de nem gáz, ha nem az... Mivel csak most lenne rá szükség, elég ha van belőle demo, vagy trial.
Htx előre is -
#9518 Hát mi ilyenről nem tudunk - de ha a szervízben ezt mondták, akkor vidd el nekik az egész gépet - hátha ők tudnak valamit... -
susubaba #9517 Sziasztok!
Vettem 1 új ASUS A8V alaplapot.
van benne 2 256-os ram igy minden rendben.
Ha mellé még beteszem az 2-es 4-es helyre 256 ramot nem indul el a gép.
Azt hittem rossz a ram de letesztelték szervizben és kifogástalan.Azt mondták ott hogy a biosban kell állitani valamit.
Akérdésem az hogy pontosan hol és mit?
Kérlek segítsetek!
Réka -
#9516 Sajnos az sem nyerő, sok file-al akadt már össze nálam sajna, úgyhogy külön-külön vannak inkább fent a codec-ek. Pepecs dolog, de most működik. :) -
#9515 Ja az OGM-hez telepíteni kell az OGG DirectShow Filter-t (vagy MPC = Media Player Classic) -
#9514 Olyan nincs.
Ugyan vannak "rokon" kodekek, mint a DivX és az XviD, amelyek lejátszák a másik formátumot is - de ezzel ki is fújt az ilyen kodekek listája.
Amire te gondolsz, az valami giga-mega kodek pakk lehet... - azoknak meg van előnyük és hátrányuk is.
Amúgy .MKV videók tekintetében (és még sok más formátum esetében) próbálkozhatsz a Media Player Classic-al - ami nem más, mint a Médialejátszó meghekkelt verziója, sokkal töbet tud az alapváltozatnál. -
BBking #9513 K-lite c.pack -
steweee #9512 ok.ezzel tényleg megy. de honnan tudsz ilyeneket ? utálom a sok rohadt codec-et meg lejátszót, írhatnának már végre egy olyat ami MINDENT lejátszik, tök mindegy mekkora a mérete -
steweee #9511 próbáltam azzal is, lehet a legújabb kell neki, bár sztem régi a fájl amit meg akarok vele nyitni, úgyhogy ezért volt furcsa. meg találtam egy .ogm-t is, azt mivel lehetne megnyitni? -
#9510 A .mkv a Matroska Video-t takarja, pl. a BSPlayer lejátsza.Egyébként nézz el ide. -
steweee #9509 az .mkv -filét mi tudja lejátszani -
#9508 hmm,köszi szépen.akkor inkább maradok a sima ata-nál :)
meg az alaplapom is via-s. -
#9507 Nekem két PATA Seagate mellett van egy SATA Samsung-om. Sebességbe érezhetően gyorsabb, de azért nem gigászi a különbség. Ha az alaplapodnak normális a SATA része (állítólag a VIA-nak vannak gondjai, legalábbis lent erre jutott valaki, nekem nForce 4-es deszkám van, gond semmi), akkor én akkor a SATA-t javaslom. Arra ügyelj, hogy a SATA-s vinyóknak másfajta a tápkábele, ha nincs ilyen átalakítód (vagy a tápnak nincs ilyen csatija) akkor venned kell egyet. -
#9506 hi.nagyon kinőttem már a 40 Gigás maxtoromat,ezen a héten venni akarok egy 160 gigás maxtor vinyót mellé.a SATA-s inyó mivel jobb mint a sima ata-s?mert drágább.melyiket érdemes megvennem? -
Novartis #9505 öö egy darabig el jutottam de a csökentett módban voltam és törölni akrtam de nem tudtam pont azért mert a fájlt a windows is használja -
#9504 nekem nincs bajom vele