64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • UnknownAsshole
    Hello! Mijen progival tom megnézni hogy mijen RAM-om van? Mert akarok venni egy újat vagy jobbat, és állítólag nemmindegy hogy mijet veszek! PLS HELP !
  • McHaals
    hopp
    itt ez segít, ha esetleg másnak is ez lenne a gondja
  • Loogan
    Megoldás:
    - az alaplapnak tudnia kell a LBA 48 bites címzést (ez a régieknél volt gond). Ha nem így van, általában a BIOS frissítés megoldja a problémát
    - a Windows az SP1-től kezdve, már "látja" a 130GB feletti winyókat.
  • Tufa
    Nem tudjátok véletlenül hogy az ilyen "kódok vagy nemtom mik":

5B 3B 27 2E 5D 39 34 2D 33 31 3D 3D 2D 25 26 40 21 5E 2B 5D
    5B 78 79 7A 5D 37 36 2D 38 32 3D 3D 2D 25 26 40 21 5E 2B 5D
    40 40 31 25 25 34 32 31 33 31 32 3B 3D 2E 2E 2B 5E 2D 25 5D
    stb stb stb...

mivel olvashatóak ki(mármint hogy épp mi jön be-megy ki)? Egy játék kliense küldi a servernek illetve fordítva. Régebben használtam már de azóta még a nevére sem emlékszem :S
  • McHaals
    ahh, erre gondoltam énis, megpróbálom
    köszi
  • czky
    Ez azért milyen gáz, h még az XP sem képes normálisan felismerni a nagy vinyókat. :(
  • Banyapapa
    200Gb-t akarsz 1 particionak? :-o
    Particionáld,én ugy tom hogy az xp max 127gb-ig látja egybe.
    Én a 160gb-st se láttam egybe,de XP cd-vel fel daraboltam és no gond:P
  • McHaals
    ja igen, maxtor 7200 a vinyó
  • McHaals
    Sziasztok, vettem egy 200 gigás vinyót, de a winfos csak 131 gigásnak látja... miért lehet ez?
  • NeoMaN
    talán olvas el a game rídmíjét....
  • steweee
    frapset használtam régebben de annyira nem kötött le mert a jobb játékokba beépített funció a billentyűre való automatikus saját mappába való mentés. viszont egy régi játékból akartam képeket a blade of darknessből, és villan a led viszont nem találom a képeket, mivel semmi információm nincs a kiterjesztéséről és a nevéről így keresővel sem találtam, bár a rendszer és a játék meghajtóin végignyálaztam a .jpg/.bmp-ket.

úgy fogom csinálni hogy paintba visszalépegetek, ahogy mondtad, mert ez a progi bírja. más játék alatt nem igazán lehet ki be lépegetni desktopra
  • izb
    Ja ja a fraps is jó,de a képlopás független az adott programtól,igy működik mindenhol.
  • Rash87
    Akkor a monitorral van sajna gond.Ha az enyém lenne a gép,simán megnézném...De hát a suliban van,nem akarom jobban elrontani :D

Stewee:

Nem minden játékban lehet használni a képlopást!
    Valamelyik játéknál ugyan bejön a PrintScreen-es módszer,és lementi,de vmelyik nem támogatja,nem fogja lementeni magától a képet.
    Maximum úgy,hogy minden PrintCreent lenyomása után Paint-et megnyitod,és ott Beilleszted a képet :)
    A legegyszerűbb módszer,ha pl képlopót használsz.Úgy tudom hogy Fraps-el is lehet!
  • steweee
    ha játék alatt nyomogatom a print screent akkor ha nincs külön megadva útvonal neki a shotok készítéséhez mint mondjuk a pedal to the metalban volt, akkor hova menti el őket? a documents/képek mappába? csak nekem már nagyon kusza a vindózom, több felhasználós több dokumentum könyvtárral és keresővel sem találom, viszont mivel pillanatra akadt a gomb lenyomásakor és villant a vincsi ledje gondolom mentette vhová
  • NeoMaN
    ill játékoknál, alkalmazásoknál nincs ilyen gond?
    mert akkor egyértelműen a séma hibája, állítsd klasszikus winfosra (és uninstallálj ilyen témabuheráló szoftvereket)
  • Met
    vagy a monitor ment tönkre vagy a VGA
  • NeoMaN
    talán a monitor csatlakozójának (ami a vga-ba megy) egyik tüskéje nem érintkezik rendessen -> elgörbült vagy ilyesmi
    húzd ki nézd meg
    ha jó, akkor sztem a moncsiban van a hiba (kiment egy színpanel)
  • Rash87
    Sziasztok.

Nekem 1 problémám lenne :) a Monitorral lenne,vagyis lehet h csak a asztal sémájával,mert olyan,mintha egy zöld szinű réteg lenne rávíve....
    És egyszerűen nem tudom megcsinálni,már mindent próbáltam :(
    Tudom,lehet h nehéz elképzelni,de nagyon zöld minden ...

Valaki tud erre valami tippet adni?
  • Gabesz amd64
    nincsmit
  • NeoMaN
    túlhúzott vga vagy cpu?
    esetleg a LAN karid szaraxik (irq ütközés, szar driver stb.)
  • [Jakuza]
    Ez az koszi!
  • Gabesz amd64
    erre gondoltál?
  • [Jakuza]
    Tudja valaki annak az oldalnak a cimet, amin a Depohoz hasonloan szamitogepes alkatreszek vannak feltuntetve, hogy mi melyik uzletben kaphato legolcsobban ?
    Sajnos elfelejtettem az oldal cimet es most nem talalom meg. :P
  • atix2
    A winchester meg se moccan.De van felinstalálva 1 progim:RAM IDLE PRO
    Mutatja a szabad ram-ot a tálcán és alatta 1zöld csik van,de szaggatás közben ez a csik sárgára vált.Lehet ez a program csinálná,vagy nincs megfelelöen beállítva? 1csomó dolgot lehet abban állítani target free ram ,minimum free ram ,...stb.Meg probálom leinstalálni és 1 idöre anélkül használni a gépet meglátom mi változik.Ja én is avast-ot használok,és meg vagyok vele elégedve mivel eddig még virus kárt nem tett a gépemben.Nekem bejön.
    Ha valakinek még lenne valami ötlete elöre is megköszönném.
    Thanks!!!

üdv.:atix2
  • steweee
    a vincseszter ledje villog a szaggatás közben? ha igen akkor azért mert "oda figyel" a proci egy pillanatra. nekem az avast antivírus borzolja az idegeimet az automatikus frissítéseivel játék alatt, és nem lehet kikapcsolni. lecserélem, de ezen kívül nagyon bevált. meg lehet még más kémprogi vagy féreg a tettes, azok szoktak csak így belassítani, de nézni kell a vincsi ledjét elsősorban
  • atix2
    nem feltétlenül.(Tökmindeggy ha szerver ha nem úgy is szaggat)Ja és ha dvd-t nézek
    akkor is beszaggat kb.15percenként arra a pár másodpercre.
  • izb
    Hehe
    menni fog.
  • biomage
    még egy valami ez a gép a szerver
  • biomage
    amikor elkezd szagatni nézd meg az everestel a memoria olvasási és az irási sebbeséget hátha az a baj
  • atix2
    Üdv nektek.Lenne egy problémám(nekem is).A probléma játszás közben jelentkezik mikor is 2-3 másodpercre beszaggat pl.:NFSU2,vagy Counter Strike ,föleg ha LAN-on nyomom.Az az érdekes hogy a többi gép (a lanon)eggyáltalán nem szaggat és vannak ott gyengébbek is az enyémnél.Nem hiszem hogy a gépem lenne lassú(AMD Athlon XP 2200+ ,512MB DDRAM/400MHz ,ATI Radeon 9600 Pro 256MB.Már leformátoltam a HDD-t és felöktem ujra az XP-t,még is csinálja.Már az agyamra megy.Hogyan tudnám kideriteni mi okozhatja?Valaki adjon tanácsot.(már azon gondolkodom hogy leváltom az XP-t 2000-re)Please!!!
    üdv atix2
  • Zealot
    mind1, fő hogy értem
    Mindenesetre kiírok mindent DVD-re. Biztos ami biztos...
  • stp4trick
    vmi oknál fogva és rejtetté - ez a kiba billentyű
  • stp4trick
    Valószínű vmi oknál vagy temp-be dobta vagy ejtetté nyílvánította sztem
  • Zealot
    Nem is voltak szerintem kitörülve, mert ahogy írtam le tudtam játszani még a playlisten maradt számokat! Szóval nem értem mi történt.
  • Zealot
    Hát nem vagyok valami nagy PC guru, vagy programozó,
    De hülye azért nem vagyok!
    (ez most nem reklám akar lenni)
  • NeoMaN
    ühüm...
    akkor most végülis nem te törölted őket véletlenűl :Ð ?
  • Zealot
    szóval jó kis progi ez az Easy Recovery Professional
  • Zealot
    Huh, megvan minden! 11GB, 2730 file.
    Met -
    stp4trick - köszi hogy bíztál benne
  • steweee
    köszi
  • Zealot
    Töltöm azt a recovery-t oszt majd látom mi leszen, de ajánlom mindenkinek, hogy aki nem akar így járni ÍRJA KI CD/DVD-re az ÖSSZESET! (én is ki akartam vmikor. Sajnos elkéstem...)