64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#11343 Szoktad verni a monitort? Mert ha igen, akkor lehet hogy meglazult benne valami. Kapd szét aszt' nézelődj benne picit. Vagy adj neki még kettőt :)
Vga kábel nem töredezett, tű nem tört ki? -
Rezdi #11342 Hát nem túl éles de azért még el lehet olvasni. Egyébként már gondolkodtam amúgy is hogy veszek egy másikat mert ez már kb 6-7 éves és már 2x volt szervízben. Ezért nem nagyon akarom már megcsináltatni. -
#11341 Amikor még zöld, akkor egyébként élesek pl. a betűk? Szóval rendben van a kép úgy egyébként? Mert ha igen, akkor javíttasd meg, érdemes. -
Rezdi #11340 Tegnap reggel bekapcsoltam a gépet és azt láttam hogy tönkrement a monitorom, mert csak a zöld színt és annak árnyalatait tudja megjeleníteni. De néhány óra után általában megjavul, legalábbis egy időre, a következő bekapcsolásnál újra szar lesz. Érdemes ezt még megjavíttatni vagy inkább vegyek egy új monitort? -
#11339 Everest fele annyi sebességet mutat a ventikre, ezt meg hiába buzerálom sehogyse akar úgy működni, hogy jó legyen. Vagy pörög, mint állat, vagy teljesen megáll, akkor meg el kezd főni a cucc. Szal uninstall -
#11338 alapbol nálam se irta ki,mi micsoda.
Everest-el azonositottam be, a beállitások menübe,rámész valamire F2,és irhatod is át.
Plussz csak azt tudtam lejjeb venni ami a alaplapon van, a VGA ventijét nem.
Elsö inditáskor,én is egyböl kézzel huzom le 43%-ra a CPU ventijét, nálam is visszaugrik de pár pillanat és visszaesik és beáll a jora. -
#11337 Meg nálam nem írja, hogy mi micsoda, és ha itt a speedet leakarom húzni mindig visszaáll 100%-ra -
#11336 -
Nálam így fest. Ezt az 5000 fordulatot akarnám lehúzni, meg a vkártyát beolvasáskor látja, de nem hoz hozzá eredményt, az miért lehet? -
#11334 nálam igy fest a speedfan:
beállitás-hömérsékleteknél meg 43 c-re van állitva hogy felpörögjön ha eléri
sebbeség ablakban meg 43%-ra van állitva ha a 43 fok alatt van a cpu-m
-
#11333 Speedfan progihoz kéne egy kis segítség. Mit hogy lehet és érdemes állítani venti fordszám csökkentéshez? -
#11332 lehet ram is -
#11331 Hi!
Miért van az, hogy az internetről letöltött fájlok nagyrésze CRC hibásan jön le? Volt már olyan, hogy letöltöttem, CRC hiba, majd mikor megint leszedtem, akkor már jó volt. A konfigommal van baj? Remélem nem a vinyó. -
#11330 Elég lesz? ;-) -
#11329 59.* Mi a kondenzátor feladata?
Elektromos töltések tárolása.
60.* Mi a dielektrikum?
A fegyverzeteket elválasztó szigeteloanyag.
61.* Mi a kondenzátor kapacitásának mértékegysége?
Farad.
62.* Melyek a gyakrabban használatos kapacitástartományok?
A mF, m F, nF,és a pF
63.* Ha egy váltóáramú hálózatba kapcsolt kondenzátoron átfolyó áramot mérjük, a frekvenciát növelve az hogyan változik?
Az áram növekszik, mert a kondenzátor a nagyobb frekvencián jobban vezet.
64.* Hogyan változik egy kondenzátor impedanciája, ha a rákapcsolt feszültség frekvenciáját csökkentjük?
Az impedancia növekszik.
65.* Mit jelent, ha egy tantálkondenzátor feliratán az olvasható, hogy 16 V?
Ez azt jelenti, hogy az alkatrészre maximum 16 volt feszültség kapcsolható, különben tönkremegy.
66. Egy kondenzátoron az átfolyó váltóáram a rákapcsolt feszültséghez képest siet, vagy késik?
"Siet".
67. Mit nevezünk változtatható kapacitású kondenzátornak?
Olyan kondenzátort, amelynek kapacitása mechanikus vagy elektronikus úton hangolható.
68. Milyen mértékegységben kapjuk meg egy kondenzátor látszólagos ellenállásának?
Xc = 1/2p fC
összefüggéssel kiszámított értékét, ha a frekvenciát hertzben a kapacitást faradban helyettesítjük be?
Ohmban kapjuk meg.
69. Mit fejez ki egy elektronikai alkatrész hofoktényezoje?
Az alkatrész valamely paraméterének a homérséklettol függ megváltozását. 70.* Milyen jellemzo számítására alkalmas az alábbi képlet? Q = RwC?
A kondenzátor jósági tényezojének számítására alkalmas összefüggés ahol a R a kondenzátor párhuzamos veszteségi ellenállása, C a kondenzátor kapacitása, w a határfrekvencia.
70.* Milyen jellemzo számítására alkalmas az alábbi képlet: Q=Rw C
A kondenzátor jósági tényezojének számítására alkalmas összefüggés, ahol a R a kondenzátor párhuzamos veszteségi ellenállása, a C a kondenzátor kapacitása, a w körfrekvencia.
-
#11328 A kondenzátor két fegyverzetből álló alkatrész, ami között dielektrum van.
Töltődik-kisül. Röviden ennyi... -
#11327 Hy! Tudna vki röviden és tömören elmagyázni mi az, hogy KONDENZÁTOR? Sajna holnap felelni fogok belőle a 2-esért
1000hálám!!!
-
#11326 én értem csak nem én kérdeztem:) -
Cancel #11325 először is ram, aztán vga -
#11324 Nekem is rá kéne költeni a gépre:Mi éri meg jobban:A mostani processzort felhúatni 1500 mhz-ről 1900-2000 mhz-ra és még 512 ramot venni(ez az olcsóbb megoldás) vagy hagyni a memóriát és venni egy 3000+-os sempront(ami alap 2200 mhz-n megy)?Vagy hagyni mindkettőt és venni új videókártyát?Egy husszassal kevesebbe kerülne az első megoldás? -
#11323 Tehát
Pri master Rendszer vinyó
Pri slave DVD
Sec master másik vinyó
Sec slave másik DVD
Így nem jó? -
#11322 Akkor arra figyeljél, hogy a lap leírásáa szerint hova kell rakni a memókat, hogy ne akadjon össze.pl: 1-3, 2-3. Érted? -
#11321 1 IDE kábelre 1 winyót és 1 dvd-t kötsz sorba. Primary masteren a rendszervinyó legyen, Secondary masteren meg DVDíró, a többi 1 értelmű. -
#11320 Nem tud gyorsító tárazni a vkártya, valszín kicsi a játékhoz és megterheli, ezért lefagyasztja. De lehet memória kevéssége miatt is asszem
-
#11319 Sziasztok.
Valaki segítsen már.Ha egy bizonyos játékot elindítok,akkor a következő hibaüzenetet kapom:
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050915/dd.JPG
Lehet h már találokzott vki ezzel a játékkal,mivel ez a Bet On Soldier SP&MP demo :))
És nagyon sokaknak ugyanezzel a hibával lép ki,stb...
De hátha valaki tudja itt, mi lehet a hiba :)
Előre is kössz! -
#11318 dualos -
izb #11317 Na ezt elnéztem.Azt hittem,hogy ezen a négy eszközön kívül kell még csatlakozó.
-
#11316 aha..
mennyi 1 ilyen? -
#11315 köszi -
izb #11314 Vegyél PCI-ba illeszthető Ide kártyát.
akkor kapsz 2 csatit,amire plussz 4 eszközt rá tudsz kötni -
#11313 ?
Nem értem, léci magyarázd el. Nagyanyám kötött így, hogy 1sima-1fordított:D
De tényleg mondd el mi ez. -
#11312 Két sima dupla IDE kábel, 1 sima 1 fordított. Ennyi az egész -
#11311 Ismerem ezt a szabályt, de mit csináljak, ha van 2vinyóm+2DVD-m? És csak 2 IDE csatlakozó az alaplapon... -
#11310 Két kicsi kezeddel persze. Ez asszem nem dualos, így nyugodtan el fog menni egymás mellett a kettő -
#11309 Amúgy meg egy kábelre nem kötünk két wincsit alapesetét figyelmen kívül hagytad.
-
#11308 lehet egy alaplaba 1db 1gb -os és egy darab 512mb memoriát rakni??
p4p800-e deluxba?
-
#11307 van is pont egy új kábelem :) -
Takezó #11306 oks, a kkor egyébként lehet, hogy közte van a hiba...
de mind1 is, mert egy ide-kábel nme pénz (mi pl. néha ingyen basztuk az emberek fejéhez a bótban), sazl próbáld ki -
#11305 végén -
Takezó #11305 mind1 is, egy ide-kábel nem pénz, mi a bótban ingyen vágjuk az emberek fejéhez :Ð sazl cseréld ki :Ð