64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • NeoMaN
    fent van az 1.3 peccs, azzal kezdtem...
    de mostmár megnézem, lehet a lyukasarc mappába tette, pedig én a gamesba installáltam
  • [Jakuza]
    Az ATI kartyammal nekem is allandoan ez volt a gondom, amig fel nem tettem a legujabb patchet.
  • NeoMaN
    na ezt a hárdvermauszt megnézem, kösz

Attól függetlenűl megnézem a feszkókat is tényleg...
  • [Jakuza]
    Kotorhiba.
    Patch fel es utana Hardware Mouse opciot kapcsold ki, elmeletileg utana jo lesz.
    Szerintem a masik hiba nem ezzel volt osszefuggesbe, csak pont most tortent meg az is.
  • Borg
    Kondik az alaplapon?
    memtest?
    feszültségek?
  • NeoMaN
    megnézem majd otthon a tápcsatlakozókat, megmozgatom, felcserélem hátha...

A fagyásnál többször észrevettem, hogy kivillan a vinyó ledje, és úgy is marad világítva, mintha menne a vinyó. Így fagyizik.
  • NeoMaN
    Ja, és még 1 elkeserítő dolog:

Tegnap kínomban a 3 felé partizott vinyómat is egybe akartam hozni paticion magiccal.
    Gép újraindítás, műveletet megkezdi, és 14%-nál belefagy az egészbe...
    Itt persze veszett mindenem..

Szal esetleg lehet vinyó, táp vagy mégiscsak (vibyó) túlmelegedés??
    vagymiez......???
  • NeoMaN
    No szasztok guruk!

Nem nagyon szoktam segítséget kérni, de most az őrület határán vagyok!
    A gond a következő:

A KOTOR 1 orrba-szájba fagy bármit is teszek ellene (fastwrites off-on, VGA downclock, vsync off-on, vga driver csere, game patch, gameban eax on-off, friss rendszer, alaplapi driver csere, APIC on-off, rendszerram by SPD-optimal, AA on-off, AF on-off), mindent próbáltam. Nem vagyok kezdő hardver ügyileg, de ebbe már tényleg meghülyülök.

Melegedés kizárva, van amikor 2 perc után megfagy, van amikor csak 1 óra után.

A gép:
    2500+barton, 9800pro (bba), 512/400 ram most már 333-on, nf7-s (soundstorm).

Most van egy ötlet, hogy esetleg a soundstorm hardveres gyorsítását lejebb veszem, vagy full kikapcsolom. Esetleg tápon is gondolkoztam, de fura, mert Quake3 alatt semmi gond, órákig nyomhatom online (az is OpenGL ugye).

Néha úgy fagy le, hogy eccercsak megakad a game, aztán 10-20 másodperc múlva továbbmegy, 1-2 percen belül újra megakad, de akkor már le is fagy.

Jelen pillanatban teljesen szűz a winfos, csak a KOTOR1 van installálva, és még mindig fagyizik...

Egyéb ötlet?
    Meghülyülök.....
  • izb
    Te tényleg pc király vagy:))
  • pckiraly
    nem
  • Akuma
    köszi a segítségeket!
  • izb
    Na mi van király??
    Müxik??
  • izb
    -Odaadják.
    -ott is újratelepítik,de az plusz összeg.A winfosra nincs garancia
    -Nincs ingyen.
  • Met
    Ha telepített winnel veszed a gépet és a számlán szerepel az oprendszer akkor oda kell adniuk a telepítőlemezt, matricát (esetleg a gép oldalára van ragasztva) stb.
    Mivel megvetted a gépet és a wint is Te is újra rakhatod, garanciásan nem hiszem, hogy újra telepítik neked.
  • Akuma
    komplett konfygnál, amin van telepített windows, annál odaadják a win telepítőlemezét és licence-ét? vagy licence papírját? illetve ha elromlik a windows, akkor újratelepíttetni csak ott lehet, ahol lett véve a konfyg? illetve ingyen van ez szolgáltatás?

lécci ne "szerintem" válaszokat adjatok, mert véleményem van nekem is, inkább valami tapasztaltabb választ várok! köszike
  • pckiraly
    R-45 kábel direkt hállózatra
  • maozedong
    PC-PC kábelt használtok?
  • izb
    Állítsd be mindkét kártyát manuálisan ezekre az IP címekre.
    A: 192.168.1.1
    B: 192.168.1.2

A mask marad 255.255.255.0

És próba
  • pckiraly
    Azt tudtátok hogy az AMD Athlon 3400+ egy-két benchmark-teszten az 3,4Ghz Pentium fölé tudott kerekedni. Úgy hogy ha 2400+ AMD van az jobb mint a 2,4Ghz INEL. Csak AMD-t.
  • pckiraly
    Adott egy A gép 100MB/s kártyával, és egy B gép 1GB/s kártyával nem tudunk hálózatot teremteni a két gép között.Az IP cimek:
    A gép:192.168.0.1
    B gép:192.168.0.2
    A MASK:255.255.255.0
    A hálózat nem megy. A hálózati kártyákon lévő égők szerint a kapcsolat él.
    TEHETATLEN VAGYOK. MEGKÖSZÖNNÉM HA VALAKI SEGÍTENE.
  • czky
    Sajnos nem!
  • Banyapapa
    Itt nézd meg ASUS

bár én nem látom
  • madi 9k
    sziasztok!
    Asus K8V Se Deluxe alaplap tudja a dual channel memóriakezelést?
    előre köszi, byby!
  • MiloShee
    Nos szerintem akkor ennek lőttek sajnos... (illetve a memória részének). Ha garis akkor nem kérdéses, vidd vissza!
  • Met
    javaslom az apróhirdetés rovatot
  • maozedong
    csak kompletten árulod?
  • zsoleer
    hello itt lenne egy komplet gép elado ha érdekel valakit A gép: Msi k7n2 delta alaplap, 2600+ amd athlon xp barton magos proci,512 400 mhz samsung ram,innivision geforce 5200 128mb videokártya,lg 52x24x52x lg cd-iro,40 gb 7200 maxtor wincsi 300 wattos táp ház (codgen), 15 ·· prowiew monitor,56k genius modem. a gép nagyon jo állapotu fél éve lett oszerakva minden tartozékhoz garancia. Irányár: 60-65000 Ft
    érdeklödni:[email protected] illetve a 06304336918 telefonon
  • maozedong
    Ilyen fogalmak az edoval kapcsolatban : Simm, Dimm, Bedo
    Az 5 Voltos és a 3.3 Voltos közül melyik az újabb, vagy hogy kompatibilisek?..
  • izb
    szerintem csak egy,de ez tuti nem biztos.
  • maozedong
    Hányféle EDO ram létezik? Mennyire kompatibilisek egymással?
  • peterspeed
    meg free a memory, de mondjuk ha fm-rol akarnek felvenni valamit, akkor kiirja hogy full memory, es automatikusan kikapcsol
  • peterspeed
    nyomtam rajta egy formazast, de a gep meg igy se ismeri fel
  • bigapó
    memtest85, SuperPi, Prime. ezeket szedd le és futtasd a gépen. a memtest alatt rögtön kibukik, ha a memória a bűnös. legtöbbször elég az FBS-en csökkenteni. vagy voltot emelni.
  • gery83
    Sziasztok,az a gondom a gépemmel h. 3dmark 2003-ban lefagy a rendszer és bizonyos játékoknél szintén lefagy a gépem, pedig símán birnia kéne.Vki tudna ebben nekem segíteni?Email címem: [email protected] Esetleg vmi programmal ami leteszteli h. melyik alkatrészben lehet a hiba?
    Thanks!

Gépem: p4 2.8 Northwood,512ram, 6600gt
  • czky
    Nvidia drivert használj. Az ASUS-os semmivel se jobb...
  • akoska76
    Sziasztok!
    Asus v9999GT (6800GT) 256mb os videokártyámhoz Asus oldalrol töltsek le drivert,vagy az NVidia driverét?

• vki
    Hi emberek! Lenne egy kis problámám.
    Van egy ABIT AN8 Ultra-s alaplapom, és a halókártyát a Windows SP2 csak ritkán látja. Ha nem látja, akkor simán megy, de ha látja, akkor töltés közben kifagy. Mi lehet a baj? Aki tud, kérem segítsen!

Bye
  • [Jakuza]
    Elso ketto kozul valamelyik.
    Gyakorlatilag lenyegtelen a kulonbseg.
  • bigapó
    köszönöm a tippeket.

akkor maradok a SATA-I-nél. amiket írtam márkákat, azok közül szerinted melyik jó?
  • [Jakuza]
    Altalaban az Ultras (NForce 4) lapok tamogatjak csak a SATA-II -t, de elmeletileg a SATA II-es vinyo lefele kompatibilis, tehat az I -es lapokkal is mukodik, de egy ket extrem kivetel akad.
    A 300MB/s a SATA II, a 150MB/s a SATA I.
    Altalaban ezt minden alaplapgyarto feltunteti a kontroller leirasanal, vagy a lap dobozan stb.
    Ugyan ez helyzet az Abit AN8 alaplapnal, a sima AN8 csak SATA I, mig a AN8 Ultra SATA II kontrollerrel rendelkezik.

A masolassal nem tudod megoldani a rendszer cserejet, de javaslom neked az "Acronis True Image" nevu programot, ami szerintem jelenleg a legjobb particio mento program. Szerintem magasan jobb mint a Norton Ghost nevu program es eszmeletlen gyors raadasul.
    20GB-s partico mentesevel vegeztem nehany perc alatt.
    Tudja tomoriteni is az imaget.
    Csak lemented pl a regi vinyodra vagy egy boot DVD-re az elkeszult imaget es vagy ezzel a DVDvel vagy egy kisfloppyval bebootolsz, es maris lehet visszamenteni az elkeszitett imaget az uj vinyora.
    Lenyegesen gyorsabb mint ujratelepiteni a windowst.