64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Goliath
    azt vágom de nem fog összeakadni az nf4- integráltal??
  • Met
    hát ha nem dugod bele a hangkábelt akkor nem fog hangoskodni:)
  • Goliath
    OK, de meg tudom úgy csinálni hogy a régi kártya csak gameport legyen hang nem??
  • Met
    szerintem első körben a régi hangkártyával kellene próbálkozni
  • Goliath
    Sziasztok!

Egy hatalmas problémával fordulnék hozzátok. Van egy marha jó kis saiotek st110 botkormányom gázkarral. Gameportos. Namost frissítettem gépet és az újban nincs gameport csak usb. Van egy másik gamepadhoz usb-gameport átalakítóm azzal próbáltam életre hívni de nem megy mert a winfos nem látja. Nincs hozzá driver, mivel elvileg a genericet kéne használnia. Nem tudok hozzáadni joy-t mert nem lát gameportot

Kérdés: Életre lehet vhogy hívni?Van működő usb-gameport ? Létezik olyan, hogy gameport kártya? Van egy régi pci-os hangkártyám, lehet csak gameportként használni a meglévő alaplapi hangom mellé?? Köszi előre is a válaszokat
  • Met
    köszi tudom, hogy hol lehet ki-be kapcsolni
    az érdekel, hogy a kikapcsoláson kívül máshogy nem e lehet megoldani, hogy ne faggyon
  • czky
    A bios-ban ki lehet kapcsolni a HT-t. Nézz csak körül benne...
  • Met
    Mit lehet azzal csinálni ha egy progi fagy ha be van kapcsolva a Hyper Threading? Azon kivűl, hogy kapcsoljam ki:)
  • izb
    Idézet...

W32/Sasser.worm.d

A fertőzés menete

A programféreg egy, a vírus megjelenésekor körülbelül három hetes Microsoft sebezhetőséget használ ki, és felhasználó beavatkozás nélkül terjed gépről gépre.

A programféreg véletlenszerű IP-címeken keres sebezhető rendszereket. Amennyiben ilyet talál, az LSASS.EXE folyamat hibáját kihasználva távoli hozzáférést biztosít a támadott gép 9995-osTCP portján. Ezután egy cmd.ftp nevű FTP parancsfájt készít és lefuttatja azt, ezzel a támadott gép letölti a támadóról a programférget. A megfertőzött számítógép ezután már szintén FTP-szerverként használható annak 5554-es portján, illetve aktívan terjeszti a programférget.

A programféreg több szálon fut, melyek némelyike a számítógép alhálózatát, némelyike teljesen véletlenszerű IP-címeket vizsgál. A programféreg nem szkenneli a 10.0.0.0/8 és 192.168.0.0/16 alhálózati tartományokat, hacsak azok nem a helyi hálózat részei.

További részletek és eltávolítás http://www.piksys.hu/vinfo/sasserd.htm
  • Szirob
    Van egy régi 40 gigás vinyóm, amit eddig ha megformáztam NTFS-be vagy Fat 32-be kb 37 és fél giga volt használható. Formázáshoz Partition Magicet használok. Az lenne a gondom, hogy legutóbb amikor formáztam 37 giga használható volt, de a napokban valahogy 32 lett belőle. A Partition Magic pedig azt jelzi hogy nincs formázatlan terület, vagyis 5 giga csak úgy eltűnt. A windows telepítő cd-je is már formázva 32 gigát lát a 40-es vinyón. Hogy nyerhetném vissza azt az 5 gigát??
  • Met
    A NIS2005 mostanában jelez, hogy az lsass.exe-t akarják kintről birizgálni
    letiltottam örökre, jól tettem?
    Nemrég raktam újra a gépet, frissítések fentvannak.

The user has created a rule to "block" communications.
    Inbound UDP packet.
    Local address,service is (0.0.0.0,isakmp(500)).
    Remote address,service is (140.116.54.197,isakmp(500)).
    Process name is "C:\WINDOWS\system32\lsass.exe".

• Met
    Everest
  • Akuma
    akkor viszont eléggé hasítania kell :)
  • mateos
    CSÁ!
    Milyen programmal lehet megnézni, hogy milyen alaplapom van és, hogy még milyen más hardwareim?
    köszi
    csá
  • izb
    Kihúztál egyet a sok teszt lépés közül.
    Nagyon jó proci,na de mégis:)
  • Api11
    Hali! Meg tudja mondani valaki, hogy honnan lehet Magyarország Zip kódját megtudni? Mert van egy programom ami kiírná az időjárást és hőmérsékletet, csak meg kell adni az ország zip kódját. A program neve Object Dock. Előre is köszi a segítséget.
  • NeoMaN
    Celeron M ugyanilyen Dothan maggal van tudtommal....
  • NeoMaN

Itt monnyuk nem Cerke van, de azért ez is elmondd tán valamit. 2.53Ghz-en veri az egy gigával magasabb órajelen futó P4-et...
  • izb
    Celeron M
  • Akuma
    mellesleg az 1400 celeron-m ott van árban kb ahol a 2500-as sima celeron laptop... ezért is érdekel, hogy tényleg ennyivel erősebb lenne e már ez a proci
  • Akuma
    jól tudod, de tudtommal van sima celeron proci is laptopban, tehát össze lehetne mérni a különbséget
  • biomage
    ugye jól tudom hogy ez a proci laptopba valló igy pasz
  • Akuma
    képletesen:
    Celeron-M 1400MHz = Celeron ? MHz
    tehát hány megaherznek felel meg?
  • biomage
    upsz nem neked ment neoman hanem izbnek
  • biomage
    na lássuk mennyi a proci fsb és a L1 gyorsitótárja
  • NeoMaN
    Nem követem a pentium vonalat, de azt tudom, hogy az "M" jelölésü penyák magasan verik a sima P4 procikat...
    Vagynem :Ð
  • izb
    Tuti semmi köze nincs a prescothoz.
    Se sebességben,se semmi másban.
    Ez egy takarékos proci,tehát a tudása nem mérhető egy prescotéhoz.
  • Akuma
    meg tudná nekem mondani valaki, hogy mekkora celeron procinak felel meg egy 1400MHz-es Celeron-M processzor? ez ugyanis már 1MB L2 gyorsítóval van szerelve, amíg a sima celeron csak 256KB-al... esetleg ugyan azt tudná, mint a prescott, csak HT nélkül??
    nah ez jó furán hangzik :p köszi előre is a hasznos hozzászólásokat
  • giba
    Nagyon köszönöm a segitséget kibpobálom a lemezeket köszi
  • izb
    ridata
    ritek
    traxdata
    tdk
    verbatim
    ezek tuti jók hozzá.- és + lemezek egyaránt
  • giba
    gyerekek segitséget kérek aki tudja,hogy a Toshiba R-5272 R-RW dvd iróhoz a gyártó milyen irható dvd lemezeket ajánl,vagy egyáltalán a Toshibához milyen lemezek valók hivatalosan, az nagyon sokat segitene ha válaszolna most tudtam venni egy ilyen írót és nem vagyok még tapasztalt ez ügyben köszi
  • takraj
    Figyuzzatok, az létezik, hogy, ha egy DVD-RW lemezt elkezdek írni, és utána valamiért félbeszakad az írás (pl. áramszünet) akkor az egész DVD tönkre megy és soha többé nem tudom használni? (írni, újraírni, törölni, olvasni)
  • Bandi 18
    Vidd vissza a srácnak és vegyél egy másikat vagy a hűtést kell rajta kicserélni
  • danihorvath
    Hali!

ISDN modemet keresek. Jó a használt is. Ha lehet akkor Eicon Diva!

Köszönettel:
    D@n
  • maozedong
    táp?:?%
  • fotós01
    Sziasztok, vettem használtan egy geforce fx5600-as videokártyát melyet próbáltam fölrakni a gépemre(ECS Elitegroup KT600-A alaplap 1100-as duronnal ;op. rendszer:Millennium) fel is raktam a driverét egy ideig ment is de ahogy egy kis terhelést kapott(pl. iexplorer vagy media player játékról nem is beszélve) egyből kikapcsolt az egész monitor.Kipróbáltam a gépet egy régi S3-as kártyával avval semmi baja nem volt tehát gondolom nem a gépben van a hiba.Elvittem 2 haverhoz is a kártyát(egyik 1000-es celeronos másik p4-es 3000-es abit alaplappal)de náluk se szuperált, egy ideig ment a játék vele de kb. 5 perc után szétesett a kép(a monitor nem kapcsolt ki).Felhívtam a srácot akitől vettem ő azt mondta neki is volt ilyen problémája vele az a megoldás hogy a biosban nem szabad az agp bus sebességét maxra venni hanem olyan 66 Mhz-re.Megnéztem a biosom de ott nem találok ilyen beállítást esetleg biosfrisítés kellene vagy van valakinek vmi ötlete mi lehet a probléma?Minden segítséget szívesen veszek, előre is köszi
  • NeoMaN
    univerzális az NVidia driver, mindhez jó....
  • Mersh
    talán az whql. én csak ehhez a kártyához akarok, nem olyat, ami 1000 másikhoz is jó, és 30 MB, mert haza kell vinnem. elvileg 8MB körül is van valahol. Talán...
  • [Jakuza]
    xp indításakor hal.dll hiba
  • bigapó
    talán az nvidia oldalán.