64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • B@dsector
    Segítséget kérek tőletek, hogy miért lehet, az hogy az MSI P4N Diamond alaplapom a bios-ban -> PC Health’s Status-on belül kifagy és resetelnem kell a gépet, mert nem is lehet kilépni belőle? Bios a legfrissebb és load bios default-on is ez a jelenség. Szerintem hibás lehet az alaplap, szerintetek?
  • [Jakuza]
    Legjobb esetben elpukkant egy kondenzator, aminek a csereje egyszeru, na persze ha van valami hasonlo tipusu a szerelonel.
  • Metwork
    szerintem nézz bele a gépbe és nagyjából meg tudod állapítani, hogy honnan jön
    úgy rémlik mintha hallottam volna arról, hogy a tápban a kondik tudnak sípolni is ha kezdenek haldoklani, nem vagyok benne biztos, lehet nagy baromság
  • Ramore
    szerintem a szállítás sem érné meg nekik, lévén, hogy garanciális a tv, habár mint azt már írtam, lehet, hogy mégiscsak megérné nekik......
  • Ramore
    én telefonon tájékoztni fogom őket a problémáról és a lehetséges IC hibáról, talán így felkészültebben jönnek ki.
  • melorin
    Attól függ, hogy milyen IC-ről van szó. Egy U4468-as IC nem biztos, hogy éppen van a szerelőnél...Nem érné meg nekik állandóan minden tipusu TV-hez mindenféle IC-t tartogatni.
  • [Jakuza]
    Ha csak egy IC hiba, akkor azt a helyszinen illik egy jo TV szerelonek megcsinalnia.
    Sajnos manapsag nem igy mukodnek a dolgok.
  • Ramore
    az a dilemma, hogyha valóban IC hiba okozza, akkor azt a szerelő a helyszínen meg tudja-e javítani, vagy be akarják majd szállítani a márkaszervízbe, mivel egy ilyen viszonylag kis hiba miatt nem szeretném, ha a márkaszervíz szétlopkodná a 2 hónapos tv-t, ahogyan azt kell.
  • Ramore
    tudom mire gondolsz, de sajna nem :(
  • melorin
    De egyébként működik a gép, és közben sípol?
  • Bandi 18
    #11407?
  • [Jakuza]
    Nem valami teszt kep az ?
    Mint a regi videokon atkapcsoltad hatul egy microkapcsoloval a keszuleket es kaptal ket fuggoleges feher csikot ?
    Tehat nem kapcsoltal el a keszulek hatan valamit ?
  • melorin
    Gondolom a kábel is ugyanaz...
  • Ramore
    off

Tapasztalt hasonlót valaki?

A tv-n, amikor bármelyik AV-ra rárakom a DVD lejátszót, akkor lejátszás közben 2db fekete csík van a háttérben függőlegesen a képernyőn. Egy félig szakértő ismerősöm szerint valami IC mehetett ki a tv-ben. Létezik szerintetek? A dvd másik tv-n kifogástalan képet produkál.

on
  • Bandi 18
    Nem. Olyan vékony éles hangon
  • Metwork
    hát olyan túl sok sípolni tudó kütyü nincs a gépben:)
    Hogy sípol? Nem állt le a procihűtő?
  • Bandi 18
    lenne gy olyan gondom hogy sípol a gépemben v.mi és fogalmam nincs hogy mi lehet az egy kis help vagy 5let kéne hogy mi a bánat lehet. A konfigom az aláírásomban. Köszönöm
  • vki
    Hát igen. Egy tíz megás fájlnál még nem para, ha újra le kell szedni, de egy 500 megás cuccnál már eléggé, főleg egy 128-as nettel.
  • Banyapapa
    flasgetnél elöfordult nekem is hogy 30 zip-böl 4-5 rox volt.
    Azt valahol olvastam meg kell probálni a hibásakat még 1-2ccer leszedni,lehet letöltés közben történt vele valami,kiprobáltam és müködött.

Ha te is megprobáltad már többször leszedni a hibásakat ujra akko passz.

Má nem használom a flash-t,wellget is megteszi.
  • vki
    Utána kérdeztem máshonnan is, és azt mondták, hogy lehet az a baj, hogy a flashget bassza el. Ugyanis mindíg több szálon hozatom, és lehet a végén nem tudja összerakni. Mint már lentebb írtam, másolásnál, bittorentes letöltésnál tökéletesen megy.
  • Banyapapa
    memtest
  • vki
    És van valamiféle program, amivel esetleg le lehetne ezt ellenőrizni?
  • Metwork
    pfuu, szombaton raktam össze az új gépem, szerencsére nem füstölt el
    miért nem csinálják olyan anyagból azt a tálcát, hogy ne tudjon zárlatot okozni
  • Metwork
    szerintem a ramoddal van baj
  • vki
    OOPS!

Lemaradt: Torrenten minden faszán lejön hibátlanul!
  • vki
    Hi!

Lenne nekem egy kis problémám. Most vettem új gépet, és az a baj, ha leszedek valami nagyobb fájlt az internetről, mindegyik valami oknál fogva hibás lesz. Ha viszont csak simán másolok vinyóra, akkor minen OK. Mi lehet a baj? Létezik valami program, amivel ezt le lehetne tesztelni?

A válaszokat előre is köszönöm.
  • yas
    Továbra sincs senkinek ötlete?
  • stp4trick
    Esetleg kösd össze a kamera hang kimenetét a hangkártyád bementével. AZ S-video az csak képjelet visz hangot nem.
  • azirafael
    CSá skacok egy kis segítségre lenne szükségem!

Normál kazis kameráról S-video kábelen keresztül szeretnék felvételt gépre digizni, de sehogyan sincs hang hozzá. Pinnacle TV tuner kártyán keresztül PCTV vision-ön keresztül digizném, beállítom az inputot S-videora, és jön is szépen a kép, rögzíteni is tudom, de hangot sehogyan sem tudom előcsalogatni!

Ha valakinek van valamilyen ötlete, vagy tud más progit ajánlani a dologhoz, pls segítsen!

• aleeex
    Szerintem az alaplapod hozzáért a mögötte lévő fém laphoz. És rövidzárlatot okozott.Mikor én is raktam össze egy haverommal egy gépet, akkor nekem is felhívta a komám erre az apró (ám komoly dologra) a figyelmem. Vigyázni kell. Az alaplapon kívül valószínű, hogy nem sérült semmi más.
  • czky
    Az alaplap az 100% h kukás lett. A többi nagy valószínűséggel nem károsodott. Én is jártam már igy és az alaplapon kívül nem szállt el semmi.
    De h mi miatt, az passz!
  • Mersh
    sziasztok, nagy gondban vagyok.... vettem darabokban 1 gépet, összeraktam (alaplap a házban, proci, mem benne, bekapcsolom a tápon lévő kapcsolót, pattanás + füst. a 2 utolsó PCI aljzat közt 1 kis tirisztorszerű valami felpuposodott, onnan jött a füst. utána nem indult el, csak ha kiszedtem az egészet a házból. Nem értem, nem ez az 1. gép amit összeraktam, meg nem is a 2. azóta csak a táp és a proc hűtő indul, se csipogás, se kép. Azt gyanítom hogy az alaplap kuka, de a proc a táp és a mem is?

szerintetek? miért és mi miatt?

köszi
  • Easy Rider
    sztem halódik a táp...!!
  • MasterJay
    Annak elégnek kéne lennie nekem is 300W-os tápom van 1G rammal meg 9600XT-vel és semmki bajom nem volt vele. Lehet az is hogy poros belül a táp és a por ég róla de lehet haldoklik a tápod. Végy egy nagyobb tápot és ved le a gép oildalát hogy legyen szellzése.
  • Darukezelő
    mármint a konfigra gondolsz?
    256MB + 512MB RAM
    Gigabyte S478 alaplap
    P4 2.4 Ghz proc
    ATI 9550 128MB vid. kártya
    hangkártyát nem tudom most így fejből
    80GB Maxtor HDD
    300W-os táp
  • czky
    Kezdetnek vedd le a ház oldalát, h ott ki tudjon jönni a meleg.
    Vagy tegyél a házba annyi ventit, amennyit csak lehet. Lényeg h legyen ami befelé szív és legyen ami kifele fúj.
    Az is lehet az égett szag, a tápod nem bir a hardverekkel. Erőlködik és hamarosan le fog égni. Vegyél bele legalább egy 450w-osat.
    Nézd meg h a procin, ill. a videokártyán mennek-e a ventik...
  • MasterJay
    Mik vannak a gépedben?
  • Darukezelő
    szevasztok!
    szerintetek az mitől lehet,hogy a gépem hamar melegszik? tehát egy óra alatt elég meleg lesz a gépház,és leginkább a tetejénél...meg ma elég furcsa volt,enyhe égett szag jött valahonnan,aztán eléggé a táp felől jöhetett,mert ott volt a legbüdösebb!:) füst nem volt,csak furcsa szag...égés nyomát nem láttam,nem olvadt el semmi...a gép alig 3/4 éves,táp 300W-os...és amiket kiveszek CD-ket azok is elég melegek,másnál meg épphogy langyos...szóval nem tetszik nekem ez a hirtelen felmelegedés,meg ez a mai szag sem!
    thx
  • izb
    Ezt álltalában akkor csinálja,ha a gép írás közben terhelve van.
    Magyarár a vinyó foglalt,és nem folyamatos az adat átvitel.
  • csicsa
    nem hiszem hogy dvd író beteg,mert a cd meghajtónál is ugyanezt csinálja