64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Met
    nem értem, mi az, hogy mindháromhoz van?
  • Kaplan
    Pl. Abban is hadilábon állok, hogy!
    A videókártyán alul van egy nagyon pici hűtő, van egy az alaplapon/vagy a procin. Egy nagy.
    Meg van a táp hűtő.
    CPU, Rendszer, VGA hűtők... A legjobb az ha mind3-hoz van?
  • Kaplan
    Proci : P4 Celeron 2,4 GHZ
    VGA: Geforce FX 5200 128mb
  • Met
    árakat nem tudok mondani, nézzél ki valamit és nézz hozzá árat
    ha van egy szobaventid akkor vedd le a ház oldalát és nyomasd bele a levegőt, teszteld

de procit meg VGA-t nem írtál még mindíg:)
  • Kaplan
    Mennyibe kerülnek a hűtők kb.?
    Hogyan tudnám letesztelni , h tényleg a hűtők xarok?
  • Met
    PH-n nézzél hűtő teszteket, én Zalmant vennék. Igaz nem írtad milyen procira kell de asszem azok jók mindre. Igazából azt kell eldöntened mennyi pénzed van rá és mennyire vagy zaj érzékeny:)
    A kép villogás szerintem a VGA túlmelegedése miatt van, winben azért nem csinálja mert az elég kis terhelés. Nézd meg rendesen forog e a venti a VGA-n vagy nem nagyon koszos e. Ha ezek mind rendben vannak akkor vagy veszel arra is egy heatpipos hűtőt (VGA-tól függően lehet kell neki plusz venti) vagy beraksz egy házhűt ventit (ami lehetőleg a VGA-ra irányul).
  • ldiablo
    Hi mindenki !
    Kérnék 1 kis segítséget.
    Haver most vett 1 "Acer TravelMate 2355NLM"-et,de nem tudja beállítani az usb2.0-t.
    Nem tudna vki vmi 5letet?
    Ezer THNX.
    eldiablo
  • Kaplan
    Hali!
    Lenne egy 'kis' problémám.
    A gépem áltban befagy , újraindúl stb. magától.
    Most megelégeltem s szédszedtem.
    Látom , h a hűtő egyik csatolója lejött , mert a műanyag széttört. Nos a gépet nem dobálom , ezért csak egy lövésem van : túlságosan felforrósodik a hűtő és a műanyag emiatt tört el. Emiatt indúl újra és a többi.
    Van egy másik problémám is.
    Nem mindegyik játéknál csinálja ezt a gép de nehánynál pl. Fifák.
    Nos EGy ideig tudok játszani velük. Aztán elkezd villogni a kép a játékban eltűnik az egyik fele és a többi. Az érdekes az , h pl. a windowsba semmi ilyet nem csinált.
    Szóval két kérdés . Meg annyi , hogyha tényleg a hűtő xar milyet és mennyiért érdemes venni?
  • Met
    ha van is annyival drágább, hogy inkább betuszkolod:)
  • The Sinner
    ugye nincs olyan monitor szervíz amely kijönne szerény hajlékomba és ott berhelné? Mert hát 21" a drága és 3 ajtós punto anyós ülésére alig fér be.
  • bigapó
    szervíz (de k*rva gyorsan)
  • The Sinner
    köszi, de azért ennél durvább a helyzet. Elég komoly kilengése van a képnek. Tényleg olyan mint egy beragadt defreg-elés.
  • Met
    tedd messzebb a mobilod első lépésben
  • The Sinner
    szerintetek mi lehet a gond akkor ha a monitor képe elkezd vibrálni, nem úgy mint ha magas vagy alacsony frekin lenne, hanem sokkal erősebben! Remeg az egész, viszont kép van, szín van. Talán úgy lehetne legjobban leírni, mintha egyfolytában defregmentálna.

Előre is kösz.
  • raklap
    Köszi szépen!
  • bigapó
    utólag kiderült, hogy valszeg az volt a bibi, hogy egyszerre ment a VLC Player és a BSPlayer:) utóbbit megkavarta az előbbi. érdekes volt mindenesetre
  • Easy Rider
    én a lexmark x1180-at ajánlom, nekem is az van, és tökéletesen működik, tud szkennelni, fénymásolni, nyomtatni (mind színes), és tud faxolni is... /4800x1200dpi, 14/8 lap/perc (fekete/színes), scanner: 600x1200dpi, USB2.0/
  • raklap
    Sziasztok,

Multifunkciós gépet szeretnék venni, tudjon scannelni(szinest is), tudjon fénymásolni(szinest is), tudjon nyomtatni (szinest is) estleg fax-ként is működjön.
    Milyen márkát ajánlanátok, milyen tipust, és mik azok a paraméterek melyekhez feltétlenül ragaszkodjak(memoria,felbontás,sebesség,usb,stb)

Előre is köszi!
  • MasterJay
    Szerintem AMD-t végy, ha jót akarsz magadnak. Azzal ne foglalkozz, hogy kevesebb a valós órajele mint a plusszos. Az nem számít. Az csak annyit jelent, hogy egy ugyanakora órajelű intelnek felel meg.
  • GSanya
    jah arra viszont rajottem hogyha nem akarok felorakat varni mig betolt egy palyat a legjobb ha lecserelem a procit (1.1GHz),ez nallam alaplap es memo cseret is jelent, csak azt nem tom mit vegyek AMDt vagy Celeront. Az utobbiban tom hogy pl 2.4GHz az 2.4GHz de az AMD az kevesebb mit erdemes venni?
  • GSanya
    Hat igen igy utolag mindenki okosabb (en is) jobban jartam volna egy 9250-el de mostmar ez van. DE megoldottam !! az uj detonator a 71.20-as mar jobban mux es felraktam a tv tools-t is es minden ok, nemi beallitasi hianyossagok vannak de az a fo hogy megy !! Jah a doom3 az szaggat de allitolag az mindennel beszaggat ugyhogy ezen nem is stresszelem magam, majd kiprobalok vmi mas jatekot is.
    koszi a segitseget
  • NeoMaN
    www.nvidia.com

amúgymeg 5200-t nem szabadott volna megvenni...
  • GSanya
    segitsetek !!!!!!!
    vettem egy fx5200-ast es eleg xarul mux, a DOOM3 ugyanugy akad mint GF2MX400al, de a legnagyobb gondom nem is az hanem hogy a filmek csak clone modban jelennek meg turhetoen a tv-n , dual modban elxarja a felbontast alig vannak szinek . Valami Forceware-t adtak hozza , telepites utan a dx9.0c mar nem telepszik , a dualmodban a tv tulajdonsagait nemtom kinyitni sem! A gepeb p31.1 256sd... fx5200 128/128 mi lehet a baj?
    Leszedtem vmi detonatort "nvidia 71.20 2k-xp beta detonator.exe" meg vmi ujabb firewaret "nvidia forceware 8126beta 2kxp forceware.exe"de nemtom hogy jok e , ha vkinek van 5200 irja mar meg mien progit hasznal hozza meg nem artana egy link ahonnan letolthetem.
  • Metwork
    nincs engedélyezve másodlagos megjelenítő? pl. tv
  • NeoMaN
    CTRL+numpadon a számbillentyűkkel mozgathatod a képet a media player classicban....
  • bigapó
    akkor is ha más filmnél nem jelentkezik?
    ja, csak hogy tisztázzuk. a kép bal széle kb. a képernyő 1/3-ánál kezdődik, így a jobb széle lényegében átcsúszott a bal oldalra...tehát nem késik vagy ilyesmi, hanem pozícionálási hibája van.
  • Cancel
    hello. kérdés: áramszünet okozhat valamilyen meghibásodást? volt egy nekem ma és azóta belassult a gép.
  • czky
    Használj Media Player Classik-ot.
    Próbálj ki más codec-et, mint amit használsz...
  • bigapó
    Hi!

Szeretnék megnézni egy filmet, de el van csúszva a kép. Mit lehet vele kezdeni?
    BsPlayer alatt van és avi-s film.
  • Rash87
    Sziasztok.

Egy nagy kérdésem lenne:
    VaN valaki nagyon érti ezeket a számrendszereket?(előjeles egész szám,lebegőpontos..) azt pls írjon ide,vagy küldjön PM-et,fontos! :)
    Előre is kössz.
  • Met
    láttam:)
    csak esetleg akinek nincs ilyen FW-s cucca..
  • Narancs
    Köszi, de most már műxik firewirén is faján...
  • Met
    létezik olyan átalakító amivel a laptop vinyót rá tudod dugni ide csatira
  • Narancs
    Wow!
    1000 köszönet, most már műxik!!!
  • biomage
    mert az xpnem azt használja igy a tartalmát törli
  • Nonoo
    Hi!! Nem tudja valaki, miért törlödik a config.sys tartalma a gépemen minden ujrainditásnál??

• hmhm
    ez esetleg?
  • Narancs
    Hellász!
    Érdekes problémára keresem a megoldást.
    Van egy régi notebook vinyóm (IBM 6GB), de nincs leformázva. Notim nincs, de van egy ilyen átalakítóm hozzá amivel FireWire-én át lehet PC-re csatlakoztatni. Igen ám, de az XP nem látja, csak a firewire eszközök között találom meg. Kiírja a méretét, meg hogy nincs rajta partíció.
    Kérdés: Hogyan tudnám leformázni ezt a vinyót noti nélkül, ezzel a firewire cuccal?
  • Metwork
    ja, hogy az alaplapit akarod használni? javaslom azt kapcsold ki és használd a PCI-ost
  • Banyapapa
    ha zavar csak ki lehet kapcsolni BIOS-ban a alaplapit.