5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
  • Laalee
    csak ott es csak azon a kartyan azon a map on... ez megint ilyen jol hangzik hogy 30%, de legalabb fejlodnek, mar csillagozva oda merik irni hogy milyen esetben :D

amugy nvidia mar le is vette a termekpalettajarol a 5800/ultrat :D ezzel rekordot dontott a leghamarabb kihalt termekeknel :D
  • Laalee
    van szamtalan refresh fix program letoltesz egy et es beallitod

refresh force, pedig a registry be ir bele, igy meg futtani sem kell hogy mukodjon
  • ollie
    Van egy DX override, ha minden igaz a D3D beállításoknál.
  • ollie
    Megjelent tegnap egy új WHQL detonator, és azt írják, hogy 30%-al gyorsabb mint az előzőek...
    Ja, ezt FX5600-ra Unreal 2003 alatt mérték.
    Ha ez igaz, akkor az FX-ek jobbak mint gondoltam.
    Ja és remélem, hogy nem csak UT2003 alatt...

Delivers an incredible 30% increase in performance over previous Detonator 40 drivers*
    *Performance results based upon GeForce FX 5600 Ultra running UnrealTournament 2003 Antalus flyby.
  • Borg
    PS: azért kiváncsian várom, hogy pl #2193ból mit ferditesz ki, ugye, min is futnak bugosan a programok?
  • RelakS
    Azért nem azt mondtam, hogy nv elbaszta, mert lehet fjúcsörmark is. Mellesleg mintha említenék, hogy atin nincs ilyen gixer
  • Borg
    Ezt a témát is csak te ragozod, mert sikerült olybá elferditened anno, hogy ilyennek jöjjön ki amit irtam, holott egyátalán nem erről szólt. Egész egyszerűen carmack nyilatkozta, hogy R300on mentek a DOOM3 fejlesztési munkálatai, az pedig kutyát nem érdekli, hogy a kezdetleges verziójú D3 motor min futott anno.
    Valszeg a stalker motorjának tavaly év eleji verziója egy geforce2-n is elfut, mert nincsenek textúrák még benne. <- látod, ilyen egyszerűen el lehet ferditeni a dolgokat.
    Nagyon gyenge érveid vannak, de engem csak az basztat benne, hogy 47-edszer is lefutod mindig ugyanazt a kört...

A szakmai hozzáértéshez meg szvsz elég csak megnézni miket hordtál össze az FXről annó, és végül mi lett belőle. Most nagy a csend valamiért e-téren...
  • ollie
    Na azért az mégiscsak egy béta verziójú 3dmark volt. Akár a miatt is lehetett a bug.
    Én speciel nem akarok semelyik oldalra állni, de nekem megbízhatóbban működött egy gf4mx, mint a mostani R9100-om.
    Ez most nem fikázás volt, ennek ellenére is jobban örülök ennek a Radeonnak, mert ár/teljesítmény arányában király.
  • RelakS
    Láttam azt a videót. Néztem bazinagyokat, hogy máris gf3?, meg hogy az a pisis szemüveges John Carmack?
  • RelakS
    Valaki valamit nagyon elkúrt :)
  • Cvd
    Márpedig a te részedről felettébb hit kérdése, és nagyon kis részeben a tudásé. Példa (konkrét, tényekkel alátámasztva az én oldalamról, a tiédről azóta se sikerült):
    Jöttél ugye azzal valaha, hogy az egész DOOM3-at R300-ason írták. Ez ugyan eleve butaság, mert nem írják egy kártyán, maximum tesztelik, de ez még el is megy, csak annyit jelent hogy a programozáshoz sincs közöd még elvben se. Nade mikor én bizonyítékot prezentáltam hogy a motorból már tartottak bemutatót közel jó másfél évvel előtte Gef3-on, akkor még véletlenöl se ismerted be hogy nincs igazad, inkább ráfogtad a konkrét, nyilvánvaló bizonyítékra hogy én kamuzok. A bemutatóról készült videót jelenleg is le lehet tölteni. Sőt, akkoriban hatalmas híre volt. Mint tudjuk egy éve még nulla voltál ATI téren, de úgy látszik egyébként se nagyon foglalkoztás az újdonságokkal előtte, gondolom lefoglalt a Gameboy-od vagy hasonló. Ez nem is baj, csak ne akard osztani az észt, amikor nyílvánvalóan és rendszeresen butaságokat írsz.

Na kb. így ferdítek én, meg így értesz te a dologhoz.
  • Borg
    Nem veszed észre, hogy ezt a HIT kérdést te magyarázod csak bele az egészbe? Nem magadból kellene ám kiindulni.
    Senkinek sem hit kérdés itt ez, szimplán csak van aki nem képes túllépni a PR baromságokon, meg van aki nem csak a csikok hosszát tudja leolvasni.
  • Borg
    Egyébként az avault.com -on is van egy jókis teszt a 5900PRO, meg egy 9700!PROról.
    Nézzétek csak végig az eredményeket, átlagosan ugyan vezet az 5900U, de nem egyértelműen. És akkor a 9800PRO még nem volt képben...

Szal korántsem egyértelműek az eddig elhangzott teszteredmények itt...
  • Borg
    Nem tettem. Ha olyan lennék, már rég nem görcsölnék itt az ilyen atinever félék hülyeségein:)

Egyébként meg nem mondtam, hogy érteni kell hozzá, de a topicnak van cime, és ha véleményed van, akkor avval kapcsolatban tedd meg. Azzal nincs is semmi gond, amig kulturált.
  • ollie
    Szerintem se szívd mellre. WauWau inkább poénkodott mint hogy meg akart volna bántani.
  • Borg
    WauWau <- ismerős?
    Nem beugatni kell folyton, hanem hozzátenni a témához, de ez ugye meghaladja a te képességeidet.
  • Borg
    És egy újabb próbálkozás a téma elferditésére...
    Kár hogy a cat3.4 nem a DOOM3 miatt jött elő, hanem mert az anandtech tesztjében bugosan futott vele a 9800pro256...
    A doom3ban nem a 3.4, ami miatt gyorsabb az nvidia, de azt hittem ezt már pár hónapja felfogtad, mikor ugyanigy befürdött vele az nvidia, "NV30 codepath" ugye.

Nem kellene már ezt tovább ragozni, semmi mást nem csinálsz mint az egyértelmű dolgokat próbálod ferditeni ujra meg ujra, és közben meg jön a hülye duma az atifanatikusságról, holott egyátalán nem arról van szó.
  • Borg
    Folytasd csak a mellébeszélést, mitsem változtat azon, hogy fogalmad sincs arról mi hogy működik, csak a csikokat látod...
    Témaelterelésből jeles, akárcsak cvd.
  • Cvd
    Persze, amikor felhívom a figyelmed a butaságaidra, akkor rögtön ezzel védekezel.
    Csak egy megjegyzés, egyébbiránt tény, ott van a tesztben: a DOOM3-at a 3.2-es Catalyst-tal futtatták éppen azért mert a 3.4-esnek egyenlőre gondjai vannak vele ("We actually ended up using ATI's Catalyst 3.2 instead of 3.4 for our Doom3 tests simply because the Catalyst 3.4 drivers we had were significantly slower in Doom3 and were much more unstable than the 3.2 release.
    " - szabad elolvasni az eredetit is). Vagyis nem egy félkész driverrel "fogták vissza, csaltak" vagy akárhogy hívod, hanem egy kész driverrel futtatták. De ez megint csak az én kitalációm ugye?
  • ollie
    A vallásról inkább ne...
    A vallás hitről szól, nem fps-ekről. A hit azért hit, mert nem látható, nincs rá bizonyíték.
  • Jacek
    valaszolok en jelen pillanatban nem:D
  • RelakS
    Az a problémám, hogy a csillag nekem is megjelenik 3.2-es Catalysttel. Játék alatt nem feltünő mondjuk, de akkor is!! Mindenesetre fura nv-éknál, hogy egy drivercsere után megváltoznak lényegesen az eredmények.
    A buzi csíkozást viszont tényleg okozhatja a bugos driver, 3.2-vel meg állítólag nem lehet a 256MB memcsit használni. (#2166-os hozzászólás oldala)
  • ollie
    Hát igen. Nekem az R9100 128M király, bár egy kicsit szomorú, hogy amióta megvan, nem akar működni a GTA3...
  • Borg
    Egyébként a topic valóban szórakoztató, főleg mikor belinkelnek egy tesztet, ami egyértelműen bunda, vagy nem megfelelő módszerrel teszteltek, de végre van egy teszt, amiben az áhitott kártya a jobb, gyorsan belinkelni, és hurrogni mellé egy sort.
    Aztán mikor kiderül az igazság, mint ugye az megtörtént az 5800U esetében is, akkor előbb jön az atifanatikusozás, aztán meg gyorsan elhallgatnak, és mellébeszélés kezdődik...:) Nem probléma.
  • Borg
    Nem is mondta senki.
    Ezek a jelenleg kapható csúcskártyák, ennek ellenére semmi szükség rájuk. Én is jól megvagyok a rendkivül bugos és szar 8500asommal, aminek a havonta újonnan kiadott, és optimalizált WHQL driverével a legtöbb program el sem indul, vagy bugos ugye.

Csak sokan még mindig bedőlnek az fizetett szaklapok tesztjeinek, álomba ringatják magukat azzal, hogy milyen fasza kártya rejtőzik a hangzatos név mögött, mert fingjuk nincs arról mi ogy működik.
    Dehát ugye, mondani szokták, aki hülye haljon meg:)
  • Borg
    Ugyanaz vonatkozik erre is, #2166.
    Nem véletlenül _nem adták még ki_ a 3.4-es drivert.

(Ellentétben cvd rendkivül okos és értelmes megjegyzésével ami az ATI driverre vonatkozott,ugye)
  • ollie
    Egyébként jókat szoktam röhögni ezen a topicon.
    Ne mondja senki, hogy egy 2G+ proci mellett kell egy GF4Ti-nél jobb kártya a mai játékokhoz.
  • ollie
    Nem omlik össze, csak nem működik megfelelően.
  • Borg
    Jólvan, nem csalódtam benned:)
    Sikerült a felét újból sokadszor félremagyaráznod, jó szokásodhoz hiven, a másik felét meg nem is neked irtam, ugye, amin fennakadtál.
    Ezen már nem is lepődök meg.
  • RelakS
    Ezt már 66-an belinkelték, de valami elkerülte a nép figyelmét:

How NOT to Benchmark(hogyan NE mérjünk)
    (... kép, amire a nép veri)
    If you were saying to yourself that something is not right here, we would have to agree with you. It seems that ATI's latest Catalyst driver is broken when it comes to running DOOM 3.
    (valami olyasmi, hogy: Ha azt mondod, hogy valami nem stimmel, akkor egyet kell értsünk. Úgy látszik, az ATI legfrissebb Catalyst drivere "összeomlik"[jobbat nem tudok] ha a DOOM 3-mat kell futtatnia)

• RelakS
    Ja, és feltűnt valakinek, hogy az nvidia nem használ FSAA-t? Éehet, hogy csak az Unreal2 motorja okozza, de ha maszkolt textúra éles peremét nézem, akkor az nincs elmosva, csak a poligonok széle, az viszont aránylag szépen
  • RelakS
    "de amellett meg elsiklik, hogy az nvidia meg még ilyen szintű AFre is képtelen, amint a mellékelt ábra mutatja..."
    NANA!!

Akkor linkelem újra a képeket, csak most egy másik oldalról, ahol frissebb drivert használtak, vagymiatököm, de az eredmény meggyőző:
    ATI: (csillag ) 8xaniso Quality

nagy

NVIDIA: (huba...) 8xaniso, Quality

nagy

Igaz, hogy tomshardver, meg hogy az atis kép gyanusan néz ki (vékony kis képhibák az oldalak találkozásánál), de akkor is, ha az nvidia képe valódi, akkor az eléggé meggyőző (csak sajna cserébe csigalassú...)
  • RelakS
    Az enyémre csak 16MB jutott, de a textúrák folyamatosan ugrálnak rajta, rossz esetben akár fél texelt is... :(
  • ShaiHulud
    nah most latom mar linkeltek ezt is :)) na nem baj ismetles a tudas anyja, en meg huzok aludni.
  • ShaiHulud
    hmmz en masik tesztet olvastam, de itt is irjak hogy szar a 3.4 es driver na itten van egy nemkicsit komolyabb teszt!
    http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1821
  • ShaiHulud
    igen csak eppen ha elolvasod a cikket figyelmesen akkor latod hogy irva vagyon hogy ati uj drivere a cata 3.4 elbaszott szar...es degradalta a teljesitmenyt foleg doom3 nal...es ezek a buzik azzal teszteltek...igazan megnezhettek volna 3.2 es driverrel is...
  • Cvd
    Na írtál megint egy halom hülyeséget:

"De arra jó volt, hogy legyen min lovagolniuk megint itt egyeseknek" - Bezzeg te nyomtad a 9800 infókat hónapokkal a megjelenése előtt, neked úgy látszik szabad "lovagolni".:)

"Naja, de afelett könnyű elsiklani, hogy az nvidiának tavaly augusztus óta nem sikerült WHQL drivert irnia." - A helyzet az, hogy a nVidia oldalon nem kötelező azonnal felrakni a legújabb drivert hogy rendesen menjen egy játék, vagy egyáltalán elinduljon. pl. a 30.82-es még mindig tökéletesen visz mindent lassan egy éves létére. Így meg már nem biztos hogy akkora előny az ATI-k halom WHQL drivere. Ha tudnának normális drivert prezentálni, akkor nem lenne náluk se ennyi, mert nem lenne rájuk szükség.

"Csak felhivnám a figyelmet rá, hogy a Q nem Compatibility, hanem Qualityt jelent, és abban benne van a 3D is (D3D révén), illetve az ott nyújtott képminőség." - Hiába kapálózol, ott van feketén-fehéren a WHQL oldalán leírva minden. Persze te nem fogod elolvasni, inkább nyomod a hülyeségeidet.

"Gyk: Itt meg pont hogy leelőzi a 9800PRO az 5900U-t ÁTLAGOS játékteljesitményben." - Áruld már el mit értesz te átlagos játékteljesítményen és hogyan számolandó az szerinted? Fognak 100 játékot aztán átlagolnak?:) Ugye megint semmi értelme nem volt ennek a képnek, tipikus "az én apukám akkor is erősebb" hozzáállás..

Doom3: Ismét feleslegesen hoztad fel, ott van a teszt. Ugyanazzal a képminőséggel sokkal gyorsabb az NV35 mint az R350. Innentől kezdve feleslegesen jösz egy hónapokkal ezelőtti agyalással. Persze a 9800 drivere nem volt optimalizálva a motorra, de az 5900-asé sem. Ez is le van írva. Ráadásul még mindig alapvető hülyeség van az okfejtésben:
    "Ha viszont az NV30-as sajat path jatszik, akkor TUTIRA 16 bites mindossze" - Még ki is emelted a lényeget. Miért is nem tud saját kód használata mellett 32FP módban menni?

A két képrészlet megint érdekes.. Feltűnt hogy az egyik jelentősen fel van nagyítva, így homályosabb is? Majd ha ugyanerre a szintre nagyítod a másikat is, akkor lesz értelme összehasonlítani. Addig csak két dolgot jellemeznek: téged meg a "szaktudásod".:)

"hogy cvd előtte nem az AFről hanem az AAról próbálta bemagyarázni, hogy a rotated grid pont arra lett rosszabb, mint amire kitalálták hogy kiküszöbölje:) Meg persze hajtogatja az AFes hülyeségeit, mintha repülőgép szimulátorban lenne értelme az AFnek, de amellett meg elsiklik, hogy az nvidia meg még ilyen szintű AFre is képtelen, amint a mellékelt ábra mutatja..." - Már megint próbálod kiforgatni az egyébként halál egyszerűen megfogalmazott mondanivalómat. Az ATI megoldása a foktól függően kis %-ban szarabb, nagy %-ban jobb eredménnyel dolgozik az nVidia átlagos minőségétől. A multkor is ezt mondtem, most is. Az FSAA pedig gagyi megoldás, habár jelenleg ez van elterjedve. De teljességgel felesleges a teljes képen alkalmazni, viszont még sem az ATI sem az nVidia nem oldotta meg hogy csak ott használja ahol kell. Ennyi. Semmiféle, ismétlem: SEMMIFÉLE repülőgépszimulátort nem említettem.

"Csak éppen épeszű ember nem fizet ki 499$-t, vagy még annál is többet, azért, hogy legyen egy kártyája ami talán pár esetben megveri a 399$-osat, de párban meg egyátalán nem. Max "lehet hogy vezet, mert aszongyák róla". - Két kiegészítés:
    - Nem pár esetben veri meg a 399-est, hanem szinte minden esetben megveri a még a 256 megás 499-est is.
    - Egyébként igaz, nem ez a kategória viszi a prímet az eladásoknál. De akkor miért jöttél a 9700 megjelenése után az "nVidiának befellegzett" dumával? Az ugyanez a ketegória. Nézd meg az eladásokat, nincs előrébb az ATI mint tavaly ilyenkor, hiába vezet a felső kategóriában jó fél éve. Azonkívül ne felejtkezzünk meg róla hogy vanmég két kisebb típus is, amik olcsóbbak, és ugyancsak okozhatnak még meglepetést. Ráadásul ez a 499 dolláros kártya is fél év múlva 100ezer alatt megvehető lesz MO-n is.
  • Jacek
    nekem ami sokaig volt az egy Diamond Viper TNT2 32mb volt azt szerettem nagyon, meg mindig megvan:)
  • Jacek
    dee en eleg ritkan emlitem meg foleg azert mert mast irital:) pedig nem kapom hanem en veszem a keresetembol:)ez igaz egy reszrol amit mondasz hogy felesleges de vannak fanatic emberek "en" akik raszanjak a let ez van tudom hogy hulyeseg ,de van az eletben meg erre pelda jocskan:D
  • Jacek
    Nekem volt minden ugymond nem profi kartya gyartotol:) szoval nem tudom milyen fanatic vagyok:)
    En orulok hogyha az nvidia valami utoset csinal mert akkor az ATI valasza is utos lesz:D
    de ez vicces hogy orulget 1-2 ember maganak hogy vegre leveri az uj kartya a novemberben vett 9700PRO-mat koszonom az Nvidianak hogy csak korulbelul 10 rugot bukott a kartyam az arabol:)))))
    Meg valszeg ez lesz az elso vidkartyam ami 1 evig siman uzemel a gepben es nem erzem hianyat a powernek:)))kicsit elmentem mas iranyba ez van:)