GeForce FX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A vibrálás, villogás szavak eredeti (magyar) jelentésének igen kevés közük van ahhoz, amirõl beszélsz.
"szoval elarulnad mi koze a vsync-nek a poligonszelekhez?"
Mondjuk annyi, hogy ha a képernyõ közepén kezdi a frissitést, akkor nem 1 pixelt csúszik fel a fél képernyõ, hanem lényegesen többet, akár 10-100 pixelt is. Minél kisebb az fps, annál többet. Ez pár kategóriával feltûnõbb jelenség.
"a poligonszelek ugyanolyan vidaman villodznak. Ez 1600*1200-ban is erzekelheto /kb ugye feleannyira mint 800*600-ban, szoval azert meg elegge/."
Elõször is, negyed akkorák a pixelek, általános iskolás tananyag. Másodszor, ha te 1600-ban látod a poligon széli pixelek csúszkálását mozgás közben, akkor gratulálok. Mondjuk 30 FPS-sel lehet, hogy én is látnám.
"Ha nem lenne jo dolog , nem forsziroznak annyira. pl nagyfelbontasu 3d animaciokon se veletlen felejtik rajta 😉"
Azok mondjuk nem realtime renderelõdnek. Olyan szinten lényegtelen a renderelési sebesség. De jó példa volt, gratulálok.
Eddig egyedül a Quadrok jelentek meg, FX1000 1300$, FX2000 2000$.
A legújabb hirek szerint az FX ULTRA sosem kerül a boltokba, csak azok jutnak hozzá akik elõrendelték valamelyik oldalon.
A boltokba csak a sima FX kerül (egyszer majd), tehát a 400/800-as.
szoval elarulnad mi koze a vsync-nek a poligonszelekhez?
a kitoltes nem polik szerint megy, hanem linearisan fontrol lefele soronkent. Vsync mellett a poligonszelek ugyanolyan vidaman villodznak. Ez 1600*1200-ban is erzekelheto /kb ugye feleannyira mint 800*600-ban, szoval azert meg elegge/. Plussz meg brutal monitor is kell hogy jo frissitesben lathasd. Node ezert talaltak ki az fsaa -t. Ha nem lenne jo dolog , nem forsziroznak annyira. pl nagyfelbontasu 3d animaciokon se veletlen felejtik rajta 😉
Ja es boldog vagyok hogy tudod mi van odabent, rosszul ereztem volna magam ha felreismersz 😊
Erre válaszoltam.
Hol van itt az, hogy rece? Meséld már el. Szerinted magas felbontásban látsz bármilyen recét, és ebbõl kifolyólag villogást.
A stílus pedig lényegtelen. Ha visszafogod magad a szóhasználatot illetõen, attól még látszani fog, mi van odabent.
Bocs a kotozkodesert, biztos tenyleg megjott 😊
A menstruálás nem illik hozzád 😊
Különben nem értem, ez pl. miért marad benn. Én a tárgyhoz szóltam hozzá, te személyeskedsz.
A recékrõl nem írtam, azt álmodtad, a mozgás közbeni villogás és elcsúszás a vsync hiánya miatt van, ahhoz már szem is kell, ezért kár beszélned róla.
Itt egy aranyszabaly: elobb tudd mirol beszelsz aztan kotockodj.
tudod mit jelent?
miert ne lehetne talalgatni. arra valo egy forum hogy kommunikaljunk. Ha teged ez ennyire zavar keruld a forumokat es maradj a hir-oldalaknal, ahol csak a temahoz "hozzaertok" irogatnak.
"..new drivers for the Radeon 9500 Pro.. "
"With the shipping 9500 Pro drivers.."
najo ebbol meg nem 100 szazalek egyertelmu a dolog, de lassuk ezt:
ugyanezeket a 9500-re optimalizalt drivereket ra lehet tenni a 9700 -re is , csak nem sok haszna lesz, az eredmenyek maradnak ugyanezek:
"What's interesting to note is that the new driver doesn't change Radeon 9700 performance much at all, but has a huge impact on the Radeon 9500 Pro."
a teszt valoban JAVARESZT cpu limitalt, de mint lathato, az erosebb kartyak kovetkezetesen lenyomjak a gyengebbeket ugyanabban a rendszerben. A 9500 pronak meg !sehol! nem szabadna lenyomnia a 9700pro-t, megis megteszi.
tehat szamomra kezenfekvo hogy a 9700 drivere kulonbozik a 9500-tol, es a 9700-ason meg lehet mit melozni..
Valamint, ha elolvasod, a 9500at már új catalysttel tesztelték, szóval ha a 9700is azzal nézték volna, gyorsabb lenne nála. Valószinüleg UT specifikus bug volt, ezért nyújt ennyivel többet az új driver. Ennek ellenére nem egy korrekt különbözö driver verziókkal tesztelni a kártyákat. Igy csak olyan kategóriájú tesztek születnek, mint ami a chipujságban is anno, egy 2 éves driverrel beraktak egy 8500at (amirõl még azt is elhallgatták hogy LE volt, csak a PN-bõl derült ki a tájékozottabb olvasó számára, ugye), meg egy zsir ujjal gef3ti500at, aztán persze hogy utóbbi gyorsabb volt.
Én személy szerint amúgy anandtechet ugyanabba a kategóriába sorolom mint a tomsgarbaget. Ugyan kicsit árnyaltabban nvidiás, de szakmailag sokszor megkérdõjelezhetõ amiket irnak.
a 9500 regi radeonnak szamit? 😮
😊
Szal driverbõl adódóan 1%-al sem lehet gyorsabb.
1: a lenyeg hogy visszalepes es eszreveheto, legtobb embert a bilinear filter se zavarja.
3: na azt ne mondd nekem hogy nincs mas opengl jatek a doom3-on kivul, mert a vegen meg korberohognek.. /amugy ezzel a teves kijelentessel ugy allitottad be az fx-et mint d3d gyorsitot 😉/
5: r300 driverrel lehet meg jelentosen gyorsitani, erre jo pelda vannak dolgok amiben pl a 9500 gyorsabb mint a 9700.. /a meglehetos kulonbsegek ellenere is, mivel picit jobb a drivere a 9500-nak/
Amúgy én sehol nem láttam összehasonlitást, amiben az oxygen család is szerepelne, de ha mutatsz olyant ahol gyorsabb, elhiszem neked. Csak éppen sokkal régebbi hardver, szóval nemhiszem...
"A 3Dlabs Wildcat VP 970 a tesztek zömében (legyen szó szintetikus, vagy alkalmazástesztrõl) képes volt az elsõ hely megszerzésére. Ha a cégek kártyáit egyben nézzük, a 3Dlabs kártyák többnyire jobbnak bizonyultak az NVIDIA, illetve az ATi termékeinél. A Wildcat VP970 érezhetõen jobb ellenfeleinél – a Quadro4 900XGL és a FireGL 8800 kártyáknál -, s ugyanez mondható el a VP870-rõl és a Quadro4 750XGL illetve FireGL 8700 kártyákról.
Tavaly még úgy tûnt, hogy a 3Dlabs-nak vajmi kevés esélye van a túlélésre, ám a cég stratégiai partnerének – a creative Labs-nak – köszönhetõen a 3Dlabs ismét talpra állt. A friss tõke nagyban segítette a fejlesztõcsapatot abban, hogy sikeresen valóra váltsák ambiciózus terveiket.
A grafikus munkaállomásokba szánt kártyák tesztje egyértelmûen megmutatta, hogy milyen potenciál rejtõzik a P10-es chipben. A P10-ben elég erõ van ahhoz, hogy méltó ellenfele legyen az NVIDIA és az ATi jelenlegi, s a közeljövõben megjelenõ chipjeinek. Ha a 3Dlabs ismét meg tudja vetni a lábát a fogyasztói piacon is, a grafikus kártyák piacán folyó verseny még intenzívebbé válhat."
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Az igazság az hogy te kevered a dolgokat.Én nem a vp sorozatrol beszélek azok a legalja most teljesitményben.De GVX1-es oxigen vagy Wildcat III 6110-töl felfele nincsen ellenfelük egymáson kivül...
A 3dlabs csúcskártyái most a P10-re épülõ wildcat-ek (970), és ha teszteket megnézed, korántsem nyújtanak nagy teljesitményt pl a FireGL X1, vagy a Quadro4 900XGL-hez képest.
Itt az ehhez tartozó összehasonlitó teszt:
http://www6.tomshardware.com/graphic/20030123/index.html
Szal, nemhogy ATIékat nem veri (FireGL-ek) de még nvidiáékat sem (Quadrok). Hozzáteszem, ezekben a tesztekben még nem szerepel a QuadroFX 1000/2000 de a hirek szerint most az a leggyorsabb jelenleg. És a Quado FX 2000 2000$ tehát több mint 450ezer forintnál kezdõdik majd...
(+ ezek OpenGLre vannak hegyezve, szal aligha lehet 3dmarkban vakitani velük😊
Vegyél ilyet ha neked ez kell csak ne sírj hogy á nekem csak 15k-t ad 3dmark 2001-ben
http://www.3dlabs.com/product/oxygen/oxygen_gvx1pro_index.htm
Viszont amit a 3dlabs csinál az nem ez a kategória amit mi itt tárgyalunk.
A 3dlabs 99%-ban professzionális kártyákat csinál, úgymint az ATI FireGL-jei, vagy az nvidia Quadro-i. Utóbbi kategóriában viszont semmivel sem jobb a 3dlabs a többinél...
1. Technikailag visszalépés, de léphetett volna elõre is. Azt mondta, hogy csak néhol kellene a 24 bit, ott meg használhatna helyette 32-õt, csak az plusz meló lenne. És mivel kis részben okoz hátrányt, valszeg kevésbé is látszik mint az általad említett FSAA használata, ami folyamatosan ott van az orrod elõtt a teljes képen.
2. Ez ugyanaz volt mint az elsõ pont. De egye fene. Ha kijön a cucc és tényleg látni a különbséget, akkor vihetitek a pontot.😊
3. (ami az elsõ 4-es😊) Tudod mi is az az ARB2? Ne keverd bele az idén megjelenõ játékokat, tekintve hogy pár %-ukat érinti csak. Ugyanis az ARB2-nek semmi köze a D3D-módhoz, a játékok döntõ része pedig D3D-t használ. Nem is nagyon tudok más céget az ID-n kívül, aki ennyire ragaszkodna az OGL-hez.
5. A következõ az állás C. szerint: Õ már teljesen kihasználta az R300-at, csak drivertõl várható még gyorsulás. Ami már nem valószínû, tekintve hogy jó ideje kint van már. C. se a sebesség miatt említette az ATI drivereket, hanem megbízhatóság szempontjából. NV30 oldalon meg még dolgozik a kódon, meg szinte biztos hogy jönnek még gyorsabb driverek az nVidiától.
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
Ha megnézed a korábban belinkelt gyártók oldalait, szépen sorjában tûnnek el az ULTRA verziók az oldalukról, és csak 400/800as verziót lehet kapni.
Algihanem csak azok jutnak hozzá FX ultrához, akik elõrendelték...
najo tenyleg nem tudtam hogy 24 biten szamolt ezvan 😊 Viszont teny hogy a kepminosege altalaban borzalmas volt a konkurenciahoz kepest. Az nvidia 32 bitre optimalizalt kartyaja alatt a tnt2-t erted? 30-40 szazalekot bukott a kartya 32 biten, a 16 bithez kepest. Ezt nem neveznem optimalizacionak. Az s3 savage4 -e pl kb semmit nem veszitett a tempobol, ezt mar felfoghatjuk optimalizacionak. Node mindez offtopic.
Ez a 96/128 dolog: Talan rosszul emlekszel, de te lefikaztad az atit hogy fejletlenebb mint az fx, mert nem kepes 128 bit-re. De mint kesobb kiderult ez egy olyan feature amire csak elmeletvben kepes a kartya, gyakorlatban eleg erosen elverzik. 50 szazalek fps vesztest lehet ugy hivni hogy megallt az elet nem-e? 😊
Nezzuk a kamm-nak irt szoveget:
Maradjunk a technikai reszeknel, az alnevezos temahoz nem tudok hozzaszolni.
tehat a #981 -re:
1: "most people won't be able to tell the difference without having it pointed out to them."
a legtobb ember egy anisotropic filtert se vesz eszre csak ha ramutatsz az olyan helyekre ahol gagyesz a grafika nelkule. attol meg nem rossz az a dolog. Ha annyira lathatatlan lenne a jelenseg, carmack nem hivta volna "stepback" -nek a doom3 eseteben.
2: na itt ez a 24 versus 16 bit. Mivel tenyleg csak 16 bit es tenyleg rondabb , nem ertem miert tied a pont. Biztos valami homalyzonaban vagyunk 😊
4: - ez ketszer fordul elo, eleg rejtelyes, na mindegy mindkettot 4-nek fogom hivni 😉
Az optimalizacio pontosan azt jelenti, hogy olyan dolgokat csinalsz amit az adott kartya kepessegei lehetove tesznek. Ezt ugy erheted el hogy kihasznalod az extra utasitasait. Ez az nv30 path. Pont errol szol a dolog. Ez a nem egyedi utasitasok, hanem legoptimalisabban hajtja meg a kartyat- szoveged kicsit homalyos es ertelmetlen. olvasd vissza, lehet te is jot nevetsz majd rajta. Az arb2 a "default", elvileg minden kartyanak ezzel kell kompatibilisnek lennie. Majd szamold ossze hogy iden hany jatek jelenik meg ami nv30 -ra lesz optimalizalva.. /jatekokat tomegcuccokra optimalizaljak/ Ami arb2 -es lesz abban meg szepen elverzik a 32 bites uzemmod miatt /nagy savszelesseg-igeny/.
4: /a masodik 4-es 😄/
Mikor bemasoltam anno egy szoveget, amiben mint kesobb kiderult voltak okossagok, te elbagatelizaltal par kerdest /mi koze a fp precizitashoz a doom3-nak mikor az csak dx8.1/..
Nos onnantol hogy r300 -ra is , es nv30 -ra is optimalizalt, onnantol tokmindegy mi van adirectX -ben. nv30 -nak kihasznalja minden speckojat, ami a doom3 megjelenitesehez kell. Ugyanez vonatkozik az r300-ra, csak neki nincsenek extra feature -jei.
5:
r300-rol nem irta hogy mar maxon menne, olvasd vissza a carmackos szoveget. driver teren is var az atitol meg fejlodest, sot egyelore meg szarabbak is mint az nvidia driverek. Bocs most nem keresem ki az idezetet. 😊 Bar mindezzel egyutt annyi igazat adok neked hogy nv30 meg valoszinu nagyobbat fog meg fejlodni sebessegben.
No emberek, ez az unatkozas csucsa mikor ilyen szorszalhasogato hulyesegre vetemedik az ember 😊
Az meg hogy ki moderátor itt, és ki nem, egyátalán nem függ ettõl, és még kevésbé téma itt.
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
viselkedj normálisan.
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
Bár cvd-nek jó lesz, õ az NV30ról is meg van gyõzõdve hogy jobb mint az R300😊
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
#416 - Borg felveti, hogy az FX képminõsége gyenge lesz az ATI-hoz képest.
#417 - Itt említem elõször a 96/128 bit-dolgot, mint példát, hogy a képminõségre ment rá az nVidia.
Aztán innetõl fogva vagy 5-10 hozzászólásba telt, míg Borg felfogta, hogy hiába keres kibúvókat meg magyarázatokat, akkor is igazam van. Én csak annyban fikáztam az ATI-t, hogy az FX precizitása jobb. Azonkívül már vagy 100 hozzászólással ezelõtt leírtam, hogy ez a gyakorlatban egyenlõre nem jelent semmit, úgyse fogják kihasználni. Te meg most akarsz ezzel jönni?
"Amugy pl a voodoo3 is 32 biten szamolt, azt tette be egy 16 bites bufferbe, ezert volt kevesbe lathato kulonbseg kepminosegben mint a full 32 biten" - hülyeségeket azért nem kell írni. A Voodoo3 soha nem számolt 32 biten. Gondolkozz, mi értelme lett volna 32 biten dolgozni, és aztán a végeredményt 16 biten megjeleníteni? Az igazság az, hogy a V3 belsõ 24 bittel dolgozott, aztán azt konvertálta a megjeleníthetõ 16-ra. Tény hogy veszettül szép képe volt, minden vetélytársát magasan verte 16 biten, és megközelítette a 32 bites minõséget, de azért a 32 bit láthatóan szebb volt pl. TNT2-õn. Ettõl a trükktõl várta a gyõzelmet a 3DFX, csak nem számított arra, hogy az nVidia meg kijön egy full 32 bitre optimalizált kártával.
"😊 Mivel eleg elvakult vagy tanacsom a kovetkezo: " - Miért vagyok elvakult? Nem egy alkalommal bíráltam az nVidiát, míg az itt jelenlévõ ATI-sok ezt nem tették meg az ATI-val. Ráadásul én nem járok ATI-s topicba fikázni a céget, ti viszont itt vagytok. Akkor ki az elvakult? Vagy a 98-128-az dologra gondolsz? Én vagyok az elvakult, mert egy csomó hozzászólásamba került, mire megértettem az igazságot mindenkivel? Ha hagyom az egészet a fenébe, akkor meg nem lennék elvakult, csak épp páran itt még mondhatnák a hülyeségeiket?
Ja és kösz, de régebben már írtam, hogy nem tervezek FX-et venni. Nem tudom hogy kell-e majd hunyorítani, hogy lássam a külömbséget. Egyébként megismétlem: Nem vagyok nVidiás, vagyis nem törvényszerû, hogy FX-et kell vennem. Jó kártyát szoktam venni, ami nem függ a márkájától. Legyen gyors, ne legyen drága, és ne legyen vele sok gond. Nem én tehetek róla, hogy ez általában nVidia kártya.😊
1. Abban ugye megegyeztünk, hogy gyorsabb lesz az NV30. Hogy gyengébb grafikával? Carmack:"...most people won't be able to tell the difference without having it pointed out to them." - A pont az enyém, 1:0 nekem.
2. Na itt két pontot is kiosztottál. Az elsõt az NV30 gyengébb grafikájáért, tekintve hogy néhol 24 bit helyett csak 16-ban dolgozik. Igaz ugyan, hogy ezért pontoztál az 1-ben is, de sebaj, így ez a pont is az enyém, 2:0 nekem.
A második felében meg Megint jösz az ABR2-vel, ahol gyenge az NV30. Talán ne feletkezzünk meg róla, hogy nem kötelezõ ezzel a móddal futtatni a cuccot, úgy meg gyorsabb. A pont megint nem a tiéd, 3:0 nekem.
4. Amit tõlem idéztél, nem tartalmazza azt, hogy az R300-nak lenne bármi spec. módja. Az "agyon van optimalizálva" idézet volt régebbrõl Zsoltee-tõl, ezt nem sikerült felfognod. Egyébként a ráoptimalizálás nem azt jeenti, hogy a kártya saját egyedi utasításait kell használni, azt is jelenti, hogy egyszerûen a legoptimálisabban hajta meg a kártyát. Mivel ez minden kártyacsaládnál más, ezért van értelme külön mindenre optimalizálni. De ezt neked tudnod kellene, nézd meg a #958-as hozzászólásodat, szerinted mit takar pl. az NV30-path vagy az R300-path kifejezés? Itt is egyértelmûen az enyém a pont, hogy az ovodás módszerednél maradjunk. Tehát eddig 4:0 nekem.
4. Na akkor koncentrálj erõsen. Szóval egészen eddig úgy volt, hogy a Doom3 motor csak a DX8-8.1-es feature-okat fogja használni. Az OpenGL ugyan nem tartozik a DX-hez, de a kártyákat ugyanúgy OGL-támogatásra is optimalizálják mint DX-re. Szóval most elõjött a motorral kapcsolatban a FP színprecizitás, amiviszont már nem fér bele a DX8-8.1-be. Igaz, dem kellett volna belekevernem a DX-oldalt, de így volt egyszerûbb és érthetõbb. Mondhattam volna egyszerûen azt, hogy FP precizitásról régebben nem volt szó, mert az nem tartozik azokhoz a feature-okhoz, amit régebben emlegettek. Ettõl függetlenül hibátlan a hozzászólásom. A DX9+FPP kapcsolatáról meg csak annyit: Az FP precizitás nem csak a DX9 része, de DX oldalon itt jelenik meg elõször. Ezt a pontot is buktad.
5. Az én angol tudásomat fikázod, miközben már az elsõ beszúrt Carmack mondattal cáfolod a saját álláspontodat. Nem kell mást tennem, mint megismételnem azt az egy részt: "At the moment, the NV30 is slightly faster on most scenes in Doom than the R300" Le tudod fordítani, vagy lefordítsam neked. Ezután hiába jösz azzal, hogy hol gyorsabb az R300. Világosan le van írva, hogy a legtöbb részél az NV30 a gyorsabb, ha nem is sokkal. Aztán írta még Carmack, hogy R300-on már nem nagyon tud gyorsítani, míg NV30-on igen, azonkívül ott várhatóak még gyorsabb driverek is, tekintve hogyúj a cucc. Ennyi. Egyértelmû, hoy ezt a pontot se te viszed.
Azt meg ne firtassuk, hogy ki lõtt mellé. Ja és még egy javaslat: Ha azt akarod hogy ne ismerjenek fel, nem elég unreg nicket használni. Ugyanaz a gúnyos stílus, amikor nyeregben érzed magad, ugyanaz a tudás nélküli vagdalkozás.. Azt hiszem mindenki tudja, hogy ki rejtõzik a név mögött. Nem is meglepõ hogy unreg névvel írogatsz, hisz a régivel rendszeresen beégtél.😊) Ráadásul más is észrevette a dolgot a #971-ben, érdekes módon eltûnt a hozzászólás. Miért, offtopic volt? Akkor a #961 maradt, pedig annak sincs semmi köze a témához. Az miért van még ott?
Azt kell hogy mondjam, a moderátorunk, Borg munkája sz*rt se ér. Elfoglult, és a saját érdekében használja a hatalmát, vagyis nem tud tisztességesen élni vele. De nem baj, fiatal még, an ideje megtanulni.
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu