5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
  • Jacek
    imnek farasztjatok magatokat ezzel a barommal?
  • Borg
    Szerinem gef4el nem nézték, kifutott széria, nem hinném hogy nekiállnak tesztelgetni még vele.
    Viszont csekkolták pár féle detonatorral, és az nv3x összes deriváltja csinálja.
  • Borg
    Ezt csak cvd kedvéért :)

Gyk: Ez itt Kyle Benett a HardOCP führere. Tudni illik róla, hogy az utóbbi pár napban az egész szakmai világ előtt elásta magát, és a lapját is a fenti kijelentésével. Emelett ahogy nekitámadt a doom3 tesztet kétségbe vonó oldalaknak, már az sem kétséges ki hajtja neki a lóvét.

És, természetesen ezt megint nem én találtam ki.

Látod cvd, igy változik egy oldal hozzáállása... toms, anand, hardocp soroljam még?
    Btw. Ha az SGnek az nvidia (vagy bárki más) lóvét ajánlana érte, tutira ő is pozitiv teszeteket hozna le még a akár az nw-celeronról is, mert igy működnek a dolgok.
  • Borg
    Btw. már mindent törölnöm kellett volna innen ugye, mert megint semmi más nem megy, csak a személyeskedés.
    Egyedül azért hagyom most, amiért már korábban is irtak páran, hogy hagyjam bent a francba, nevessenek mások is azon amit pattogtok itt.
    Persze ne csodálkozzatok ha egyszer csak törlödik minden, elvégre nem csak rajtam múlik a dolog.
  • Borg
    Furcsa dolog amit művelsz hallod, a saját bénázásod próbálod úgy beállitani, mintha az én hibám lenne...
    Aki követte a vitákat, úgyis egyértelműen látja mi a helyzet,
    1. Belinkelek, bemásolok egy hirt. Vagy vitát, véleményt külföldi fórumokról. Mert legalább kettönk közül egy valaki képes cselekedni is, nem csak kötözködni.
    2. Te rögtön elbirálod, hogy nvidia éltető e vagy sem, ezekután ha nvidiát negativ fényben tünteti fel, vagy szerepel benne az ATI szó, máris beállitod úgy, mintha én találtam volna ki. Holott mindenki számára egyértelműek a leirt dolgok, és a mögötte rejlő tények.
    3. Visszavágok neked, mert megint hülyeségeken kötözködsz, feleslegesen, és nulla információval.
    4. Te elferdited, kiforgatod a szavaimat, és megpróbálod úgy beállitani, minhta neked lenne igazad, holott egyetlen észérved sem volt, csak a kötözködés abba amit én irtam.
    Ennyire fáj neked, hogy az nvidia semmi értelmeset nem tud mostanában felmutatni?
    5. Ugyanazt a kötözködési kört eljátszod ezekután ujra és ujra, mintha a 28adik körben már hatással lehetne valakire is, holott már az elsőben is baromság volt.

Ráadásul ez a gebeszkedés itt, meg a gyanusitgatás, hogy kamm én voltam... röhej, ebből is látszik hol a szemellenző...

Ismerős?
    "Tickle us, do we not laugh?
    Prick us, do we not bleed?
    Wrong us, shall we not revenge..."
  • Borg
    Pedig ezt szoptátok, mert nem én voltam... csak szeretnétek:)
    Nem is a stilusom, szal kikérem magamnak.
    Természetesen a múltkor sem én voltam, bármelyik moderátor megmondhatja, IPcimek alapján is. Ezt atinever találta ki akkor is, vagy hivjam Joco-nak?
  • RelakS
    Én már a 9700 miatt is morogtam, hogy nem tudom tőle kioperálni a vinyómat...
  • Cvd
    Sehol nem mondtam hogy te találsz ki minden hírt, csak azt hogy egy részüket igen, amik általában elképesztő butaságok. Egy részüket meg elferdíted (elfelejted pl. megemlíteni, hogy a cikkíró is találgat, te már atombiztos tényként közlöd, ez tipikus), és így tovább.

"A driverrel kapcsolatban meg, TE állitottad, hogy a detonator nem végleges volt, amivel teszteltek, én meg állitottam rá, hogy a 3.4 sem. Na itt a másik oldal.
    Persze sokkal egyszerűbb elferditeni, szokásod szerint." - Még mindig hazudsz és ferdítesz, ugyanis ÉN sem mondtam hogy béta lenne a detonator, csak azt, hogy nem biztos hogy a legújabb 44.03-asban már tökéletesen kezeli az 5900-ast, meg hogy az Etech tesztben akár bétával is tesztelhettek. Te erre piszkosul nem helyeseltél csak nyomtad a "Béta 3.4" dumádat. Úgyhogy bukta van, hiába akarsz félrebeszélni. Vissza lehet olvasni.

"Majd én is összeválogatok egy egy szót a hozzászólásaidból, aztán olyan dolgokat tudok kiferditeni belőlük amit soha nem állitottál.
    Nem lesz nehéz dolgom, bár ezt neked úgysem kell elmagyaráznom." - Namost te vagy az aki rendszeresen olyan dolgokat adsz a számba amiket nem mondtam (nincs is sehol leírva ugye), míg én konkrét dolgokat idézek tőled a forrás megjelölésével, vissza lehet olvasni az eredetit is. Ha ferdítenék, akkor én is azonnal labuknék vele mint te. példának ott a #2258 vagy a #2213. De ez persze nem akadályoz meg abban, hogy legközelebb is előgyere ezzel..

". Illetve csak azért pártatlan egy oldal, mert az nvidia lett jobb benne???
    Ez miért nem jut eszedbe? Na hol a szemellenző?" - Egy szót se szóltam pl. a THW-tesztekhez, ott tényleg rezeg a léc. Csak épp te olyan oldalakat is lenVidiázol, akik eddig abszolút semlegesek, ez a külömbség. Ráadásul egy teszt alapján, holott régebben te magad mondtad, hogy nem nVidia pártiak.

"Még mindig a SEMMIRŐL vitatkozol, de egyre gyengébben...." - Hát, szerintem te biztos hogy MINDENRŐL egyre gyengébben vitatkozol.:) Csak két jótanács: 1. Ne írj hazugságokat, azonnal lebuksz vele. 2. Ha tévedsz (vagy mégis hazudsz), akkor ismerd be, ne kapálózz még több hozzászólással később is a dologhoz. Ettől "felnőtt" valaki stílusa.
  • Cvd
    Borg, Borg, hihetetlenül átlátszó vagy.:) Multkor is azonnal lebuktál vele, akkor minel álnevezel megint? Érdekes hogy amikor nagyon megfognak, akkor mindig előkerül ez a kamm, de csakis akkor....
  • Jacek
    Nv is urulne ha tudna egy olyan arhitekturat csinalni ami megy 0.15micronon 450Mhz:))))))))))
  • Jacek
    Szerintem emg mehetsz marketingesnek az nvidiahoz nyugodtan:)))
  • Borg
    www.vr-zone.com

Érdekes eredmények születtek az 5900 reviewben...
  • Borg
    Pont a te nickeddel hőbörögsz itt, na menjél már...
  • Zoldalma
    Valamit szerintem alapvetoen elszurtak....
    Asszem ez a szeria kimarad nalam :o)
    Mondjuk a kezdetekkor a P4 architektura is kohogott....talan ez is kinovi.
  • Borg

Fentebb az NV35, illetve NV30 kártyákat látjuk. Tisztán kivehető melyik mennyit fejlődőtt, ráadásul ezek ugye kisebb csikszélességgel készülnek már.
    Mint kivehető, itt már a power connectornál sem attól kell félni, hogy a szomszédos kártyával ütközik majd a csati, hanem a gép elejével:) Ennek megfelelően már 90fokban van.

Lehet késziteni a fűrészeket, aki FXet akar:)
  • Borg
    Szerintem nem meglepő.
    Ott volt pl a beyondon a shadermark teszt is, abban is asszem 27ből 26ban elverte az ATI az FXet.
    3dmark03 eredményeken is látszott, hogy a PS FPS elég alacsony.
    Pedighát ugye, sokkal de sokkal fejletebb PS van az NV3X-ben...
  • Zoldalma
    Mondjuk az igazsaghoz hozzatartozik h a kb. 30 grafikonbol ez az egyetlen ahol az Nvidia huz elore....

De pl. kizartnak tartom h Vertex es Pixel Shader 2.0ban ilyen gyenge lenne az FX. Ez vicc....

• Zoldalma
    Hmm, en megneztem a RightMarkot, pl. ez is onnan volt. Erdekes:

• Borg
    MSI GeforceFX 5900
  • Borg
    Ez gyenge volt, ráadásul olvasni sem tudsz:) Bár nem vártam többet ugysem...
  • ollie
    ja, egyébként a 2-re gondoltam nem a 3-ra a linkkel kapcsolatban, mert én is olvastam ,hoyg még nem jelent meg.
  • Borg
    Te már csak tudod:)
  • Borg
    Nem hiszem hogy azaz, mivel az AquaMark3 a weboldala szerint még nem jött ki.
    Régebbi verziókkal meg nem nagyon találkoztam még, azok nem annyira elterjedtek...
  • Borg
    Biztos ez lesz az 5700...

Hát lássuk csak, value szegmens by nvidia, idén: NV30,31,34,35,36...

Nem kellene már végre valami ami a csúcskategóriában is megállja a helyét?:)
  • Laalee
    meg iden kijon az n36... egy butitott 5900 as ez iden pontosan hanyadik kartya a value szegmensnek? :D az ok hogy igy a selejtet is el lehet adni, de esszel is lehetne
  • ollie
    http://www.pcshow.net/microcomputer/wzdrive/AquaMark.exe

Ezt a linket találtam és 68M. Ez lenne az?
  • ollie
    honnan lehet letölteni az aquamark 2.3-at?
    a weboldalukon nem lehet
  • Borg
    Helyesbitenék, az induló kép alapján R300, R200 stb, mindenre volt render path, de tesztelési célokból már csak az NV30 render path van benne. Ezért azt használják az NV3X kártyák (ugye, 16bitFP stb), a többi ATI, matrox, stb meg az ARB2-t.
    Carmack részéről nem igazán volt részrehajlás eddig, és most sem azért maradt benne az NV30 cucc.
  • Borg
    Ne vedd fel, számára az intézetben más a valóság :)
    Ott már a Kozso is az FXről zeng örömódákat, ahogy árad a szeretet, meg minden jó belőle...;)
  • Borg
    ja bocs, nem vettem észre.
    Ezt asszem a nem-futuremark, meg UT, D3, Q3 stb progik alapján irTÁK, pl rightmark meg ilyenek. De ha megnézed a teszteket, megtalálod őket.

PS: Igazán kijöhetne már az az AquaMark3, kellene már egy új tényleg DX9es játékteszt...
  • Inquisitor
    ???????
    Miért is?
  • RelakS
    "Igen érdeke, és ez is van a gyakorlatban"
    Nem tudom, de a programozó egy ritka lusta figura (én az is vagyok, úgyhogy tudom :), úgyhogy ha van olyan módszer, amivel több hardvert lefedhet, akkor azt használja. Az egyedi driverek is (pl glide, bár itt a hardver is kipusztult) ezért tűnnek el. Ha megnézed pl az unreal motrot. Unreal1-ben valami 6 féle cucc volt. Abból 2-3 kihalt, a szoftveres használhatatlan, az ogl-t hanyagolják, szal maradt az egyetlen d3d. Ne mondd nekem, hogy azt majd minden kareszhoz optimalizálják! (persze az induló kép alapján az nv-hoz igen :)

Apropó: nv csip alatt is használhatatlan az élsimítás és aniso filter Unreal1 motor alatt?
  • BBking
    Hát öreg sajnállak, már előre látod hogy a géped kiköpi azt a 150e forintos szart ami lesz belőle,de azért látom te legyűröd.Elötte előételnek tudom javasolni 5600 vagy 5800 as sorszámmal kezdődőeket is, de ha gondolod az egyik lehet desszert is.
  • Borg
    Semmit nem változott a hozzáállásod.
    Még mindig abból indulsz ki, hogy a hireket én találom ki, egyes egyedül én fikázom az nvidiát, sőt, az FX összes nyűgjéért én vagyok a felelős.

A driverrel kapcsolatban meg, TE állitottad, hogy a detonator nem végleges volt, amivel teszteltek, én meg állitottam rá, hogy a 3.4 sem. Na itt a másik oldal.
    Persze sokkal egyszerűbb elferditeni, szokásod szerint.

Majd én is összeválogatok egy egy szót a hozzászólásaidból, aztán olyan dolgokat tudok kiferditeni belőlük amit soha nem állitottál.
    Nem lesz nehéz dolgom, bár ezt neked úgysem kell elmagyaráznom.

Csak azért nvidia pártiak mert szerinted nekem nem tetszik ami kijött? Ezt ugyanigy meg lehet forditani: csak azért ATI párti egy oldal, mert neked nem tetszik az eredménye. Illetve csak azért pártatlan egy oldal, mert az nvidia lett jobb benne???
    Ez miért nem jut eszedbe? Na hol a szemellenző?

Még mindig a SEMMIRŐL vitatkozol, de egyre gyengébben....

Ismétlem: Nyugodtan hozzá lehet tenni a topichoz, hirekkel, infókkal. Én belinkeltem csomó mindent, teszteket, infókat, hireket (és állitásoddal ellentétben nem a saját kitalációimat, ugye).
    Te semmit nem tettél (a kontrásodról nem is beszéve), a fikázáson, és kötözködésen kivül.
  • Inquisitor
    A nagy vitatkozás hevében ne tessék elfelejteni, hogy az NV35/GF5900 egy ráncfelvarott NV30/GF5800.
    Sok mindent optimalizáltak rajta, és végre 256 bites a memória kezelése.
    Ellenben még mindíg 4pipe x 2TMU van benne, ami nagyon visszafogja az FSAA teljesítmény (ami a kisebb baj), viszont a Pixelshader teljesítmény is.
    Ez az utóbbi volt az oka, hogy nem volt "annyira" gyors a 3D Mark 03-ban, mert az egyik legfontosabb tesztrész.
    Viszont az FSAA-val szemben a Pixelshader teljesítmény (ha tetszik, ha nem) igen sokat számít a játékoknál, és most NEM a jövőről van szó, mert már most is elég sok ilyen van.
    Ha jó árban lesz az 5900-es, akkor érdemes lesz megvenni, mert azért az 5800-nál sokkal jobb. Meg kíváncsian várom az 5700 (kamu?) híreit. :)
    (De aki 5900 value-t vesz, annak most szólók, hogy megérdemli ...)
  • Jacek
    lol majd megnezzuk a full verziot:D
  • Zoldalma
    Talan mert tul snassz lenne. Sokan mar nagyon varjak a D3at. Nekin nem penz egy uj kartya, csak kerdes melyiket vegyek....nah a teszt mutatja :o)))
  • Jacek
    ez az egesz DOOMIII nem gyengen lol kesz sincs a game alpha verzioval tesztelni komoly:))UT2003 betaval mert nem tesztelnek:
  • Cvd
    Ja és hogy mennyire korrekt az Anandtech: Ugyan tesztelhették volna a Doom3-at a 3.4-el is, de ezesetben kivételt tettek, és a gyorsabb/stabilabb 3.2-őt használták, amit világosan le is írnak. Meg azt is hogy volt némi problémája a kártyának a memóriakezeléssel is, de ezt is betudják a tesztkártyának, és hogy a dolgot minden bizonnyal megoldja majd az ATI a bolti verziókig, már ha nem csak kizárólag ezzel a példánnyal volt valami. Na ez a korrekt hozzáállás, nem a tiéd, aki tesztpéldányoknál tapasztalható problémákat azonnal hatalmas és megoldhatatlan problémaként hozol ide.
    És ezek után még veszed a bátorságot fikázni az oldalt. Gratula.:)
  • Cvd
    "Uhum, akkor ugyanott vagyunk ahol a part szakad. Szerinted még mindig én vagyok a hibás azért, hogy az nvidia nincs túl rózsás helyzetben mostanában. HA NINCS POZITIV HIR RÓLA, NEM IS TUDOK POZITIVAT BERAKNI. Tudod? Ennnyire egyszerű. De egész nyugodtan tehetsz valamit te is a topicért, az örökös NULLA tartalmú kötözködésed helyett, ugye." - Te már akkor fikáztad az FX-et, amikor még szinte semmi hír nem volt róla. Az én hozzászólásaim meg nagyrészt nem lennének, ha hen írnál hülyeségeket. Ugyanis nem szokásom beszúrogatni híreket, mivel a topicot olvasók elolvassák őket az eredeti helyükön is. Szokásom viszont helyreigazítani a butaságaidat.

"MINDEZEK ellenére mégis CSAL BENNE AZ NVIDIA. " - Vagyis két oldal szerint (akiknek érdekes módon ugyanazok a sajátként kiadott képeik, erre még mindig nincs magyarázat ugye?) csal. Van egy nagyon egyszerű megoldás: Megvárjuk az nVidia válaszát, pl. a következő driver formájában, ami nem hibázik vagy csal, megnézzük az eredményt, és akkor kiderül hogy mi volt. Az fogja majd bizonyítani a dolgot, és egy szót se szólok a témában ha tényleg csalt az nVidia, amire és is esélyt látok. Csak veled ellentétben én nem tartom 100%-nak.

"Komolyan mondom, igencsak gyenge volt azt állitani hogy ATI adta a kezükbe a teszteléshez" - A bizonyos tesztig semmi bajod nem volt az Anandtech-el, te magad írtad. Most meg hirtelen nVidia pártiak, csak mert nem az jött ki ami neked tetszik. Ott van az oldalon feketén-fehéren, de mivel nem szokásod ezeket rendesen elolvasni, beszúrom neked:
    "Both ATI and NVIDIA provided us with new drivers for this review; ATI gave us their new Catalyst 3.4 drivers while NVIDIA provided us with their new Detonator FX drivers (44.03)." - Ez 12-ei teszt, az ATI meg hallgat azóta is. Mellesleg megismétlem: Az Etech egy szót se ír arról, hogy mivel hajtották a tesztben a kártyákat..

"Másrészt, magyarázd el nyugodtan, hogy miért is veszi ki carmack az összes render pathet a doom3ból, ha ennyire okos vagy. Kiváncsian várom, hogy az Ő nyilatkozatát hova ferdited el. " - Erre már válaszoltam a #2223-ban. Nem tudom miért veszi ki, és nem látok rá okot se, de nem is mondtam hogy nem mondott ilyet. Olvasni, nem fikázni..

"Igy utólag megjegyezném, hogy ha ELOLVASNÁD amit irtam, pont azért irtam a béta drivereket, mert MIND2 kártyát olyannal tesztelték. Ezt persze te rögtön elferditetted úgy, mintha azt állitottam volna, hogy csak ATI oldalról volt inkonzekvens a teszt." - Vazzeg te komolyan azt hiszed hogy minden úgy van ahogy te akarod? Akkor tessék, miket írtál eddig:
    - #2213:"3.4-es catalyst mégis mi volt, amivel a te általad dicsőitett anandtech tesztben szerepelt a 9800as?" - Hol a másik oldal?
    - #2225:"vagy a 3.4-es KI NEM ADOTT, BÉTA driverrel készült anandtechesre" - Hol a másik oldal?
    - #2248:", mint a BÉTA, BUGOS, KI NEM ADOTT, 3.4 DRIVERREL készült anandtech tesztben" - Hol a másik oldal?
    Na látod az ilyenek miatt röhög rajtad mindenki. Meg az olyanok miatt, amiket a #2221-ben találsz.