5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
  • Jacek
    csak ugye itt egy ket ember atifanaticozik:)))
    pedig szerintem nincs itt ember akinek csak ATI lett volna:D
  • Jacek
    de ezt akartam is irni csak gondoltam ezzel mindeki tisztaban van:))
  • Jacek
    ok biztos holnapra a Gainward modositja az arait
  • Jacek
    elozo rad is vonatkozik:)
  • item
    hehe, kicsit elverte a doom 3 tesztben a radeont :))
    http://www.hardocp.com/article.html?art=NDc0
  • Jacek
    mhhm neked meg a vissza olvasas nem megy mi? ez a Gainward ma bejeltett NV35 arai szoval kkhhmm:)
  • Jacek
    persze igy van:) csak egybol lekezelo dumat dobtad be:D
  • K.András
    Kis Pistikének meg még gépe sincsen :DDD
  • K.András
    Nem mondtam hogy barom vagy!Asszem kulturáltan beszéltünk, meg is kéne maradni ennél.
    Egyébként most nem mindegy hogy 207 vagy 240???
    Nem a magyaroknak van kitalálva és kész,az ára miatt semmi hátránya nem lesz a cégnek hidd el, mivel kint az a pénz nem annyi mint itthon.Van aki négy honapig dolgozik ezért a pénzért,mig kint ez egy havi átlag fizetés egyharmadának felel meg,el lehet képzelni mekkora az esélye itthon...
  • Jacek
    mondok egy peldat Asus P4G8X kinn atszamitva 37e itthon 50brutto a Bluefishben az nem mondhato draganak na ebbol ki indulva szerinted mennyi is lenne eza itthon mar ha lehetne kapni:)))))de megint biztos en vagyok a barom:)
  • Jacek
    mijen haszorol beszelsz? kit erdekel a haszon az erdekel mennyibe kerulne Kis Pistinek ha bemegyek boltba ithhon!!
  • K.András
    De miért igy számolsz?Hát igy nem lehet, nehogymár az áfát adják a magyar kereskedöknek haszonként, mert akkor tökön is szurom magam :DDD
  • Jacek
    hat mondjuk leveszuk a kinti afat az 10% korul van es hozza adjuk a mienket es a te arfolyamodon 234 jon ki, de nyertel valaoszinu ithhon 110+afa lenne
  • K.András
    Milyen én verziomban?
    899x239=214861 vagy tán nem?
    És ez a legdrágább azok között amit én irtam Ez az MKB ára, nem az MNB-é...
  • Jacek
    mert a te veziodban amennyibe kerul kinn anyiba kerul ithhon is :)
  • Jacek
    te verziodban kb 234e jon ki:)
  • Jacek
    MNB 244:)
  • K.András
    Sorry franc se gondolta hogy ilyen hosszu lesz...
  • K.András
    Figy nagyon egyszerü, megfogod a számologépedet megszorzod a 899-et 232-vel és nem kaphatsz más eredményt, egyébként pedig itt vannak az árak ha a legrádább helyen veszed akkor sem lesz 219 ezer számolj utána...

1 EUR =
    MKB
    239,39000
    HUF

Raiffeisen Bank
    239,37000
    HUF

OTP
    239,05000
    HUF

Daewoo Bank
    239,05000
    HUF

Commerzbank
    238,97000
    HUF

IC Bank
    238,83000
    HUF

Takarékbank
    238,73000
    HUF

ÁÉB
    238,63000
    HUF

Konzumbank
    238,62150
    HUF

Inter-Európa Bank
    238,36000
    HUF

K&H Bank
    237,99000
    HUF

Erste Bank
    237,91000
    HUF

Deutsche Bank
    237,87000
    HUF

HBW
    237,85000
    HUF

Budapest Bank
    237,69000
    HUF

ING Baring Bank
    237,65000
    HUF

Hanwha Bank
    237,62000
    HUF

Volksbank
    237,36000
    HUF

Credit Lyonnais
    236,73000
    HUF

Postabank
    236,46000
    HUF

HVB
    235,65300
    HUF

CIB Bank
    235,30000
    HUF

Citibank
    234,96000
    HUF

American Express Hungary
    232,76000
    HUF
  • Jacek
    igy 197400 netto brutto 246700 na varom most mia nem jo:D
  • Jacek
    meg a Magyar Nemzeti Bank oldalan mai aron 244 forint de te biztos jobban tudod
  • Jacek
    jo ha leveszed a kinti afat korulbelul marad 15% ugye? nem tudom en egy oldalon valtottam a valutat szoval:)))) na most ha ezt igy nezed akkor megis megsem 207 ezer forint
  • K.András
    1.Ezt nagyon benézted komám,honnan a francbol veszed hogy kint 25% az áfa???
    2.Egyébként pedig a 899 az brutto ár szoval ez nem jött be.
    3.Amrican express Hungary-nél 232 az euro és ha azt megszorzom 899-el akkor az 208568.
    4.Azt meg nehogy kitaláld hogy a kinti árára rászámolsz itthoni áfát mert egyböl ki is röhöglek(márpedig ezt csináltad)...
  • Jacek
    most kerdezem az ultra megveri de a sima 5900 is???? mert az 500 euro nem?
  • Jacek
    na 899Euro=219,738.74 forint +afa 274ezer forint ja bocsi keveset mondtam es ugye ez a kinti ar plusz afa mast nem szamoltam na most akkor hogy is van ez?
  • K.András
    "Ez maximum az "apuciugyiskifizetia15.szülinapomra" kategória lesz majd, aki megvesz ilyent."
    Ez a mondatod maximuma magyarokra igaz,egy külföldi fizetéséhez nézed akkor pedig nevetséges...
  • K.András
    Ezt speciel nem értem de biztos :D
  • Borg
    Erről van szó, senki nem vitatta, hogy az NV35 már sokkal ütősebb kártya, mint az a rakás szerencsétlenség amit GeforceFX 5800 Ultra néven adtak ki.
    Csak éppen épeszű ember nem fizet ki 499$-t, vagy még annál is többet, azért, hogy legyen egy kártyája ami talán pár esetben megveri a 399$-osat, de párban meg egyátalán nem. Max "lehet hogy vezet, mert aszongyák róla".

Ez maximum az "apuciugyiskifizetia15.szülinapomra" kategória lesz majd, aki megvesz ilyent.
  • Inquisitor
    Jacek biztos az USD áakat nézte, és nem tudta, hogy az Euro-hoz képest már szart se ér. Úgy reális lenne az 50.000 plusz, nem? :)
    Egyébként meg aki egy 20%-al gyorsabb kártyát, több mint 2x annyiért megvesz .... az hüje. ;)
  • K.András
    Figy, én még mindig nem mondom hogy hu de jo az fx!De nem is szar, föleg annyira nem ahogy itt állandoan le van irva...
  • K.András
    Hát ami azt illeti 230 az euro ,tehát ha tudsz számolni akkor nem lesz nehéz kiszámolni hogy az a 250-260 az max 207 ezer, drága drága de te azért még hozzáraktál egy ötvenest :DDD
  • Jacek
    lehet de en emlekszem a balanced grafikas F12002-re 5800 Ultran:)
  • Jacek
    Gainward bejeltette az kartyait erdekes naluk a sima 5900-es 549 euro az ultra 699euro:DDDD a szupercsondes "vizhutes:))" az 899euro na ez azert rohejes:) itthon mennyi lenne potom 250-260 juj de jo:)
  • K.András
    Becumiztattak rendesen,ilyen képet utoljára tnt2-ön láttam de még az is szebb volt ennél...
    A vak nem látja csak hogy ez a kép meg van dolgozva photoshopban...
    Berakhatok ilyen képeket én is, egyiket a sharpeningel elcsufitom aztán felrakom hogy hu de szar a 9800pro...
  • Borg
    Látom még mindig fogalmad sincs arról, amit idéztem:)
  • Borg
    A topic elején ki lett tárgyalva, olvass vissza.
    Itt az eredeti fejtegetés:
    "At the moment, the NV30 is slightly faster on most scenes in Doom than the R300, but I can still find some scenes where the R300 pulls a little bit ahead. The issue is complicated because of the different ways the cards can
    choose to run the game.

The R300 can run Doom in three different modes: ARB (minimum extensions, no specular highlights, no vertex programs), R200 (full featured, almost always
    single pass interaction rendering), ARB2 (floating point fragment shaders, minor quality improvements, always single pass).

The NV30 can run DOOM in five different modes: ARB, NV10 (full featured, five rendering passes, no vertex programs), NV20 (full featured, two or three
    rendering passes), NV30 ( full featured, single pass), and ARB2. The R200 path has a slight speed advantage over the ARB2 path on the R300, but only by a small margin, so it defaults to using the ARB2 path for the quality improvements. The NV30 runs the ARB2 path MUCH slower than the NV30 path. Half the speed at the moment. This is unfortunate, because when you do an exact, apples-to-apples comparison using exactly the same API, the R300 looks twice as fast, but when you use the vendor-specific paths, the NV30 wins.

The reason for this is that ATI does everything at high precision all the time, while Nvidia internally supports three different precisions with different performances. To make it even more complicated, the exact precision that ATI uses is in between the floating point precisions offered by Nvidia, so when Nvidia runs fragment programs, they are at a higher precision than ATI's, which is some justification for the slower speed. Nvidia assures
    me that there is a lot of room for improving the fragment program performance with improved driver compiler technology."

A lenyeg: az ARB2 versus NV30 proprietary extensions path.
    Az NV30 sajat kodjat hasznalva KETSZER olyan gyors lesz, mintha general ARB2-t hasznalna. Ugyanez a 2x gyorsasag egy egeszen kicsivel gyorsabb, mint a 9700 a general ARB2vel. Erdekesnek tunik, de logikus a magyarazat : az NV30 tobb precizitassal szamolha: 12bit, 16bit es 32bit. A 12 kiesik, mert az fixed, marad a 16 es 32 bit float.
    Na most a Radeon 9700 MINDENHOL ezektol elteroen, 24 bit float-ot hasznal.
    [b]A fentiekbol egyertelmuen a kovetkezik: ha a standard, general ARB2 path jatszik, akkor az NV30 tutira 32bites (per channel, ugye) precizitassal szamol - amitol bitang kurva lassu lesz a 9700-hoz kepest, hiszen az - ugye, ezt mar tudjuk - MINDIG ugyanazon a 24biten oszt/szoroz.
    Ha viszont az NV30-as sajat path jatszik, akkor TUTIRA 16 bites mindossze, ami viszont lathato minosegromlast eredmenyez - igaz, igy mar egy arnyalatnyit gyorsabb lesz a Radeonnal.

Konkluzio: szarabb kep es par szazalek sebessegelony KONTRA Radeon-szintu avagy ta'n szebb (bar senkinek nincs szuksege 4*32bitre, meg JCnek sem, tuti) minoseg, sokkal lassabban a 9700nal - ezek a leendo NV30-tulajok kilatasai D]|[-ugyben.

PS: azt mar meg sem merem emliteni, mi marad abbol a rosszabb/gyorsabb kombobol az NV30-on, ha bekapcsolunk majd egy 4XAA-t pl...
    "
    Amúgy itt egy kis csemeg az AFezőknek:
    4XAA,8XAF
    5900U/9800PRO

No comment.
  • ollie
    mi az a codepath?
  • Borg

Csak hogy látható legyen, mennyire is ottvannak ezek a tesztek ugye.
    Gyk: Itt meg pont hogy leelőzi a 9800PRO az 5900U-t ÁTLAGOS játékteljesitményben.
  • Borg
    Naja, de afelett könnyű elsiklani, hogy az nvidiának tavaly augusztus óta nem sikerült WHQL drivert irnia.
    Csak felhivnám a figyelmet rá, hogy a Q nem Compatibility, hanem Qualityt jelent, és abban benne van a 3D is (D3D révén), illetve az ott nyújtott képminőség. És amig a gef4ek sok esetben 16bites textúrákkal számolnak a beállitások ellenére, meg az FX 16bitFPn ugye, annak ellenére amit tud papiron, addig egy vagon pénzbe fog kerülni az nvidiának a WHQL... bár ez nem gond neki ugye, mint ahogy párszor már a DX kapcsán tanusitotta:)
  • Borg
    Le van irva az is. Nincs még se driver, se optimalizálás se semmi a DDRII-es 9800hoz, sok az overhead, és még artifactok is vannak. Nem véletlen nincs még a piacon, a sapphire ultimate edition is csak DDRI 256M, amit most bejelentettek passziv hűtéssel.
    Még egy pont amellett hogy totál nem mérvadó a teszt...
    Sem driverek, sem kártya ügyben nem konzekvens, sem nvidia sem ATI részről.

De arra jó volt, hogy legyen min lovagolniuk megint itt egyeseknek, csakúgy mint az FX bejelentése előtt kiszivárgott tesztek alapján... Ugye, 2x-3x gyorsabb...
    Aztán mikor valaki előáll érdekes infókkal, amiktől már a hosszú csik nem is hosszú csik, akkor atifanatikus. Atinevernek azóta sincs lövése hozzá, mi is a codepath, miért gyorsabb doom3ban stb...Még azt se veszi észre, hogy cvd előtte nem az AFről hanem az AAról próbálta bemagyarázni, hogy a rotated grid pont arra lett rosszabb, mint amire kitalálták hogy kiküszöbölje:) Meg persze hajtogatja az AFes hülyeségeit, mintha repülőgép szimulátorban lenne értelme az AFnek, de amellett meg elsiklik, hogy az nvidia meg még ilyen szintű AFre is képtelen, amint a mellékelt ábra mutatja...

Dehát jó hosszú csik, oszt'jóvan:)

Lassan inkább nem szólok bele, inkább bizok benne, hogy józan paraszti ésszel is fel tudják itt mérni az emberek, ha hülyeséget beszélnek... Ha én nem, más úgyis kijavitja őket...