5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
-
Borg #1989 Te tényleg azt hiszed hogy veled egyeztetnem kell mit teszek?
Remélem még egy darabig ebben a hitben leszel, hogy csak én vagyok aki moderál az SGn... -
Cvd #1988 Na itt az első vízhűtéses FX:
http://www6.tomshardware.com/graphic/20030430/index.html
Laza 200 Euro csak a hűtés.. -
Cvd #1985 Csak hogy tisztázzuk, a közös megegyezés úgy nézett ki a gyakorlatban, hogy te azt mondtad és kész. Persze jogod van hozzá, és nem is rossz a dolog. Amihez nincs jogod az az hogy magadra nézve ezt nem alkalmazod, holott rád ugyanúgy vonatkozik. De csináld csak, nekem se nagyobb meló visszamásolni valamit, mint neked törölni. -
"diszpéldányok"
MUHAHÁÁÁ!!! :DDD -
Borg #1983 Azért, mert szükségtelen flamet szitott volna az első, ugye bizonyos diszpéldányok körében itt... Mivel közös megegyezéssel ezt (és a többi) topicot is sokkal szigorúbban fogjuk, az itt elszabadult emberkék elkerülése végett, ezért inkább mind2-t töröltem.
Persze jó poénok voltak attól még:) -
No, elképedtetek? :P -
VGA GeforceFX 5200 128MB TV-out .24 080 ...30 100
VGA GeforceFX 5800 128MB TV-out .89 480 ..111 850
igy tallan jobb...
lapstudio -
Inquisitor #1980 5600-os meg ablakban? -
Inquisitor #1979 De bizony az volt, HF téma ;) -
VGA GeforceFX 5200 128MB TV-out 24 080 30 100
VGA GeforceFX 5800 128MB TV-out 89 480 111 850 -
siman megeri az arat lehet veszek en is egyet :)
igaz hogy 35 Bruttoert 128Mb TI4200 van a boltokban de ez FX emberek rohanok is venni egyet:) -
talan mert nem hw forum tema? :D ha meg nem ott nyilt akkor miert itt kerdezed -
Inquisitor #1975 Miért lett moderálva a két poén oldal az iraki (félre)tájékoztatási miniszterrel? Na mindegy ... -
ennyiert vicc... -
VGA PIXELVIEW GEFORCE FX5200 128MB DDR +TV+DVI 24397 30496 -
Borg #1969 Úgy néz ki ennyit azért tanultak már az iraki információs miniszter esetéből:) -
juniusra mi!! azt hittem mar lehet kapni:DDDD azt mondja:) -
Borg #1967 A pirosbetűs a lényeg:
"Az NVIDIA elnöke, megerősitette partnereik körében Canne-ban, hogy az NV30U aka Geforce FX Ultra, nem felelt meg a cég és a partnerek soksok elvárásának."
Lényeg, hogy korai volt a 0.13 és a DDR2 is szerintük, de júniusra igéri a Geforce FX 6800 Ultrát (NV35), ami majd hűdejó lesz. -
Translate, PLS! I have lost my Universal Translator. ;) -
Borg #1965 Nvidia confirms its errors with the NV30
Too early with 0.13µ and DDR 2
By Fuad Abazovic in Cannes: Sunday 27 April 2003, 12:19
(((I know that Fudo can be a little eccentric, but throwing him off the Nvidia stand at CeBIT was really going far too far - unnamed AMD Euro executive)))
THE CEO OF NVIDIA confirmed in front of a crowded room of partners in Cannes that the NV30 Ultra also-known-as the Geforce FX 5800 Ultra failed to fulfil many of the things that both it and its partners expected.
This is a quite brave statement in into speech that Jen Hsun said in Cannes but we believe it was fair and necessary to say what went wrong to all of its partners.
Many people that we met from Nvidia's clutch or cabal of partners claimed that "the last few months were rough" and some were even fair enough to say that they lost some market share and money.
They now they feel much better now they know that Nvidia has a new card to play. "Nvidia deserves a second chance," some partners said to us, and this is a good statement if you bear in mind that ATI has never been so strong.
In our Cebit conversation with high ATI executives about 0.13 micron/marchitecture, he said: "Now you know why R300 was 0.15 microns" referring to the NV30 Ultra debacle. To remind you, it's still almost impossible to get any cards in late April almost six months after Nvidia introduced it at Comdex.
This statements finally confirms that Nvidia was wrong to blame the press – including the INQUIRER -- for the Geforce FX position on the market. Instead, they have to blame memory availability, noisy cooling solution, too hot DDR 2 and not the GPU as many previously thought and TSMC having a few problems with the trick .13µ (micron) process technology.
The marchitecture was simply not ready for Nvidia design. The INQUIRER certainly didn't make DDR 2 memory hot, or FX flow too noisy or 0.13 microns too hard to develop.
Nvidia has not spoken to us officially since Cebit 2003 because of all of its recent troubles, and the good and bad things that we posted on Inquirer. That's what we do here, we post news whether it's liked or disliked.
The truth sometimes hurts but as the CIA says, it sets you free.
ATI didn't want to cut relations with us even though we leaked more about them in last quarter than about Nvidia but appear to have decided to accept the rough with the smooth, rather than throwing their toys out of the pram.
The Geforce FX 6800 Ultra is the answer to all your prayers, with the NV35 shipping in volume in June all Nvidia partners hope, the most optimistic even saying in late May. µ -
Borg #1964 Nemtom hol emlitett LaaYosht vagy Oldmant, dehát valamibe muszály volt belekötnöd, ugye.
Majd esetleg olvass el pár cikket, a korábbiakból is, pl gamestarból meg chip, magyar pc magazin stb, mindben volt ilyen teszt, volt amiben még csak meg sem emlitették az ATI kártyákat, és volt olyan amiben be sem tudták állitani, mert az illetö csak nvidiához értett. -
Borg #1963 Azért a Quadro FX-ek nem alábecsülendőek... ugyanakkor nem sok közük van a desktop kártyákhoz, nem véletlenül kerülnek ennyibe. -
Inquisitor #1962 Na jó, de miként jön ez ide???
3D Labs-nak vagy az ATI-nak is van 2-4.000$-os kártyesze is, de nem is mezei user-nek gyártják őket. :) -
izb #1961 ja föleg Oldman!!!

-
Forrás: Depo Online Piac
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.::i2k::. .:: Játékmagyarítások Ott-HUN-Lapja ::. -
Hát nemtom srácok, de én nem vennék egy ilyen kártyát:
PNY NVIDIA Quadro FX 1000 128 MB DDR2 SDRAM (275.200 / 344.000 Ft)
PNY NVIDIA Quadro FX 2000 128 MB DDR2 SDRAM (426.400 / 533.000 Ft)
... még akkor se, ha lenne bőven pénzem rá! Iszonyat drága, a semmiért!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.::i2k::. .:: Játékmagyarítások Ott-HUN-Lapja ::. -
Inquisitor #1958 Én is szeretem az NVidia kártyákat, volt is nekem olyan.
De nem szeretem ha át akarnak szabni egy csomó embert a tudásával, értékével kapcsolatban.
Haragudtam a TNT M64-ért, az MX200-ért is.
Nem tetszett ahogy az MX440-es szériával vertek át embereket (pláne a 64 bites SD ramos verziókkal!!! amik lasabbak a TNT2-nél!) és nem tetszik az 5200-es ügy sem. Hosszú vita tárgya volt, hogy maga a gyártó mennyire tehet a visszaélésekről, pláne a "félrevezető" elnevezésekkel.
Egyébként a GF2, GF2MX400, GF3, a GF 4 nagyon jó kis kártyák voltak, az új kártyákból még az MX-nek is szép a 2D-3D képe. -
Cvd #1955 Tényleg gáz volt az eset, csalódtam én is benne rendesen, de ettől függetlenül SZVSZ ott van a szeren. Nem csak cikkeket másol, hanem tud eleget ahhoz hogy írjon is. Ezért nem értem miért másol(gat). Egy ismerősöm szokta is emailekkel zargatni, mindig segít neki. Ami nehéz lenne, ha csak cikkmásolásban lenne otthon.:) -
Inquisitor #1951 "Mellesleg pl. Oldman vagy Laa-Yosh fényévekre van tőled tudásra, ..."
Laa-Yosh még okés, de Oldman aki a tudását mindenféle HW oldalakról összeollózott cikekkel bizonyítja, hát izé. :) -
Cvd #1949 Hónapok óta az ATI kártyákat ajánlják a felső szegmensben. Meg se lepődök rajta hogy megint vagy hazudsz, vagy csak a közelébe se voltál az újságnak mostanában. Mellesleg pl. Oldman vagy Laa-Yosh fényévekre van tőled tudásra, talán nem kellene őket lebuzgómócsingozni..:) -
Most 3dmark stb teszteket közöltek, ami eléggé elfogulatlannak tűnik.
Esetleg holnap beszúrok néhány eredményt. -
Borg #1945 Bizony nem jól teszed, bár meglepő, mert általában a radeonokat húzzák le ezekben a lapokban, a buzgómócsing szerkesztők...
Ilyen szempontból szerintem a nyomtatott média már csak a naprakészsége miatt is felejtendő... -
hat ha a gamerbol akarsz informalodni, azthiszem nem jol teszed :D -
Olvassátok el a legújabb GAMER-t.
Van egy teszt a FX-ekről a 9700-asokkal összehasonlítva.
Sajnos nem vet jó fényt az FX-re.
-
Borg #1941 HWSW:"[DigiTimes] Az NVIDIA a május 14-16. között Los Angelesben megrendezésre kerülő Electronic Entertainment Expo (E3) szakkiállításon jelenti be következő generációs grafikus processzorát. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a jelenleg NV35 kódnéven ismert lapkára épülő videokártyák mikor kerülnek piacra.
Az internet-szerte keringő pletykák szerint az NV35 az NVIDIA jelenlegi csúcskategóriás grafikus processzorának, a GeForce FX 5800-nak átdolgozott változata. Magukat jól értesültnek feltüntető források tudni vélik, hogy a 0,13 mikronos technológiával gyártott chip 130 millió tranzisztort tartalmaz, 256 bites memóriavezérlővel rendelkezik és első generációs DDR memóriát használ (szemben a GeForce FX 5800 128 bites memóriavezérlőjével és DDR-II memóriájával).
Azt ugyanakkor nem tudni, hogy az NV35-re épülő videokártyák a hivatalos bejelentést követően mikor kerülhetnek a boltokba. Amint az ismert, a GeForce FX sorozat közel öt hónappal a tavaly novemberi nagyszabású bemutató után bukkant fel az üzletekben, akkor is csupán korlátozott mennyiségben. Az NV35-öt az IBM-mel kötött megállapodás ellenére továbbra is a tajvani TSMC gyártja majd.
A videokártya-gyártók azonban bíznak abban, hogy az új grafikus processzor hamarosan nagyobb mennyiségben is hozzáférhető lesz. Az egyik vezető tajvani gyártó képviselője lapunkat úgy tájékoztatta, hogy a GeForce FX 5800 sorozatú kártyák -- az ismert problémák mellett -- azért kerültek csupán korlátozott mennyiségben piacra, mert a termék életciklusa az NV35 korai érkezése miatt lerövidült."
-Valszeg nem lesz NV35 nyár-nyárvége előtt (TSMC miatt).
-Még mindig a TSMC gyártja, tehát az IBM-el tényleg nem idénre terveztek (ugye)
-Na akkor mi is a helyes út, ugyebár. DDR2/128 vagy DDRI/256bit... most kezdik megtalálni az utat, amit lassan 1 éve kellett volna... -
Borg #1940 Egyébként meg véget fogok vetni ennek itt.
Még nem döntöttem el hogyan, de az is lehet hogy nemes egyszerűséggel bezárom a topicot. Ezt leginkább csak azért nem tartom jó megoldásnak, mert atinevernek nem lenne gumiszobája.
Szal akkor inkább áthelyezem a gumiszobába az egészet?
Vagy egyszerűen csak törlök mindent ezentúl, ami a #1939-es hozzászólás utolsó 2 bekezdésében leirtaknak megfelel, illetve a reakciókat is azokra.
Ekkor meg jön majd hogy részrehajlózás stb. De legalább 1, hülyeségeket sem terjesztenének itt 2, flame és 0 tartalmú hozzászólás sem lenne.
Ez lesz, oszt majd lehet sirni rini jobbra balra, hogy ez mér volt, meg az mér volt, meg mér tűnt el.
Ezen túl amit nem törlök ki innen:
-beszúrt hirek,tények,tesztek
-ezek megvitatásai, és véleményezése amennyiben a vélemény épitő jellegű, tényekre alapul, és nem személyeskedés, vagy 0 tartalommal biró akadékoskodás.
Akiknek ez nehezére esik, megnyitottam a Geforce FX topicot a gumiszobában. Továbbiakban itt senkinek ne sirjon a szája ha törlöm a hozzászólásait. -
Borg #1939 Persze, majd tisztelt atinever meg cvd kérésére ezentúl nem hasonlitunk semmit össze a konkurrens termékkel.
Mert ugye van akinek fáj az igazság.
És ez egy szent topik, ahol csak pozitiv dolgokat lehet leirni az FXről, ha bárki is merészel negativumot irni, az ati-buzi.
Aki tényeket mer felsorolni, az meg egyes egyedül felelős azért, hogy az FXről semmi jót nem lehet elmondani.
És akkor persze jön a szemellenzőzés, meg atibuzi, meg offtopicnak minösités.
Komolyan mondom ennyire birka embereket még nem láttam, és amit még jobban csodálok, hogy sorozatos leégések után, még mindig lefutják ugyanazt a kört, újra meg újra...
Cvd semmi másra nem képes, mint valaki (pl én) belinkelek egy tesztet, amiben a 9700PRO (vagy akár újabban a 9800pro) elveri az FXet, mert ugye erről szól ez a topic, mert ez a tény, kijelenti hogy offtopic. Ha az FXről napvilágra kerül hogy valamiért szar (és erre is bőven van példa) akkor azt én találtam ki a szemellenzőmmel, meg különben is offtopic az is, mert nem pozitivan szol az FXről. Ekkor belekezd egy tök más téma kapcsán taglalni a baromságokat a 9700al kapcsolatban, aminek semmi köze az eredeti felvetéshez. És ezt újra, és újra, és mindig előlröl.
Atinever meg benéz, fikázik egyet, isteniti az FXet, holott minden érv, és minden ember ellene szól már itt, csak ő nem veszi észre. Én elhiszem hogy 15 éves öcsifasz fejjel most lázadó korszakodat éled, csak észre kellene venni, hogy nem mindig az a birkaság amerre a többség megy. Tudod te mi az hogy teszt, meg tény, meg információ? Ezekből te soha semmit nem olvasol, egyetlen infónak sem vagy a birtokában, soha egy infot nem tettél hozzá semmilyen topichoz, főleg ehhez nem. Egyes egyedül a kötekedés megy neked, de inkább még az se, mert egyetlen értelmes érved nem volt eddig, csak te gondolod ugy max.. -
Jó lesz cégeknek, de azok meg integrált alaplapot vesznek :) -
Cvd #1937 Lemaradt a végéről hogy nem megsérteni akartam, hanem elgondolkoztatni. És ne vegye mindenki magára csak akinek kell, de az nagyon.. -
Cvd #1936 Atinever sokat szidott stílusától hihetetlen egyszerű megszabadulni: ATI-s létünkre nem kell idejárni fikázni egy nVidia topicba, és máris nem találkoztok vele. Ő ugyanis nem fikáz ATI topicban. Egyébként se tudott még senki választ adni arra, hogy miért jár ide, az ATI-s topicokat meg hagyják elsüllyedni a francba. Miért? Közben "fanatikus nVidia-ások"-at kiabálnak itt, holott az nVidiások nem jártak fikázni ATI topicokba. Akkor ki az elvakult?
A csúcs meg az, hogy már tiszta ATI híreket szúrogatunk be ide, holott semmi keresnivalója itt. És teszi ezt az, akinek pont ennek az elkerülése lett volna a dolga, sőt ígéretet is tett rá. Na ezek ám az érdekes dolgok! :)))