7782
  • Alexease
    En is ebbol a megfontolasbol eroltetem az extrakat:)) Meg persze azert, mert ha tenyleg jol sikerul, minden "MOD-olhatoan" igy allithato, bovitheto, es ha tenyleg jl sikerulne a fizika, akkor eleg sok mindenre lehetne hasznalni az engine-t. Legyen az kotott palyas, vagy free terep verseny. Esetleg ha jo kiado lesz, ismert, sikeres lesz, vagy "gozomsincs" talan meg liszenszelni is lehetne kesobb az engine-t:)))))))))

Ezzel csak egy gond van. Ezekhez a dolgokhoz tobb ido kell, ahoz tobb penz, ami meg korlatozott gondolom. Mivel nem egy multi ceg, dollar millios tokevel, igy szo szerint a megelhetesre megy a fejlesztes. Bar gozom sincs a hatterrol, de ahogy Shark irasaibol kivettem, nem igazan "ernek ra" evekig fejleszteni egy engine-t:))
  • Gregorius
    Szerintem adjátok meg a módját ha már belekezdtek. Gondoljatok a jövőre! ;-)
  • Alexease
    Koszi! :) Egyek ragasztot? :))
  • sznupi
    Amúgy a logorea már gyógyítható betegség, majd keresünk neked megfelelő orvost. 8-)))
  • sznupi
    Hazudsz, látlak itt mögöttem. 8-))
  • ANT
    Nem
  • Alexease
    Szo fosasom van, tudom:)))))) Bocsi:)) De holnaptol mar megint nem leszek, majd csak esetleg estenkent 1-1 orat:((((((
  • Alexease
    Ha egy mindenre jo editort akatok csinalni, akkor talan ez a lehetoseg meg sokkal egyszerubb is.

Pl. ha terveztek szaraz, nedves palyat, esot, havazast, havas, jeges palyat stb., akkor az ezekhez tartozo osszes uttipust, eleg nehez egyszerre fent tartani.

PL.

Szaraz, normal palyahoz: homok, kavics, ut, fu, szikla, aszfalt stb.

Vizes, normal palyahoz: nedves- homok, kavics, ut, fu, szikla, aszfalt stb. ;)

Havas palya: aszfalt, havas aszfalt, ho, mely ho, latyak, jeg stb.

Ez mar csak igy hirtelen vagy 20:)) Persze, lehet csinalni 4-5 kategoriat, mindegyikbe bele tenni 8-10 tipust a parameterekkel, es palya szerkesztesnel az user kivalaszthatja, hogy melyik tipust akarja hasznalni. Ilyenkor azt a GROUND.IDX-et toltene be, a megfeleo tipusokkal;)

De mindet nem lehet lefedni, es lehetnenek egyedi igenyek is:))

Pl. ha Shark akar csinalni egy szaraz, fuves, kavicsos palyat, de itt ott meg ho foltokkal, latyakkal, sarral, az mar gaz:)))))))) Ilyenkor, letrehozna egy sajat GROUND.IDX-et, bele masolgatna a mar meglevo IDX-ekbol kesz utipusokat, a hozzajuk tartozo texturakkal, hangokkal egyut, bemasolna a palyaja konyvtaraba, es az editorba azt hasznalhatna mint egyedi uttipus konyvtar:))))))))))))))))))))))))))))

Az efekteket (por.cfg, fust.fg) nem fontos, nem is nagyon kell egyedileg modositgatni palyankent.
    Pl. keszul egy fizikalis efekt, pl. por. Ahoz ott a cfg amiben be lehet allitani minden lenyegeset: atlatszosag, meret, sebesseg, szin stb. vagyis arra az egy efektre lehet csinalni egy csomo elore gyartott gyari beallitast. Pl. kis por, nagy por, feher por, voros por, ritka- suru por stb;))))))))))))))

Magyarul:))
    A feher_por.cfg es a voros_por.cfg ugyan azt a por.dat efektet hasznalja, csak a cfg-ben mas mas a szin beallitasuk;))))))))
  • sznupi
    ANT, itt vagy?
  • Alexease
    En ezt az egyedi konfig lehetoseget azert eroltettem, mert ha mar uj editor, uj engine, nem sokkal bonyolultabb beleirni mint plusz lehetoseg. Az hogy nincs, vagy nem lenne most hirtelen kihasznalva, az egy dolog.

Pl. ha valaki egy teljesen uj palya design akar tervezni, mennyivel profibb lehetoseg, hogy legyartja a sajat uttipusait, ami arra a playara lesz jellemzo. Ezeket is hozzacsomagolva a palyahoz, a hangpokkal, texturakkal, cfg-kel egyutt, teljesen kulon allo palya. Es ha a jatek, editor futtataskor a csomagban megtalalja a CFG-ket, a hozza tartozo kepeket, hangokat stb., akkor azokat hasznalja.

Es meg egy nagy elonye ennek... (folyt. kov. :D)
  • Alexease
    Nem az editorban terveztem modositani, az felesleges;) Csak mint advanced lehetoseg;)))
    Ha sok gyarilag beepitett uttipus van, a hozzajuk tartozo jol beallitott efektekkel, akkor nem is kell a modosithatosag. Persze, attol meg lehet igy kulso, szoveges CFG-kben tarolni, hogy ha nagyon akarja valaki, at tudja maganak irkalni;)
  • sznupi
    Viszont szerintem az egyedi configok (por, füst, homok, kavics, fű) szerkesztése az editorban teljesen felesleges, ha valaki ezzel akar majd szórakozni, akkor az majd átírja magának az egész játékra vonatkozóan, szerintem azért teljesen szabad kezet nem kellene adni a játékosoknak, hogy teljesen szétkonfigurálják a jétékot, de majd valami középutat biztos találunk.
  • Alexease
    OK, THX!
  • sznupi
    Ha megoldja ezt a gyorsítást, akkor baromi sok úttipus lehet majd, ennek előnye is meg hátránya is van, ergo az editor lassú lesz, mert meg kell majd jeleníteni minden layert, viszont maga a játék tökéletesen fog futni, mert ott már úgymond egyberakja a layereket és nem lesznek plusz face-ek, vagyis kb annyi poligon lesz a terepen mintha 1 layer lenne, bízzunk benne, hogy ezt meg tudja valósítan ANT. Az pedig, hogy a terepen hol helyezkedik el egy textura, azt pontosan lehet tudni és ez által tulajdonságokat adni neki, de ezt addig nem érdemes elkezdeni amíg nincs meg maga a terep feltexturázva, optimalizálva, plusz nincs meg az ütközés meg a fizika.
  • Alexease
    Es mi az? :)))

Engem most az izgatna, hogy mi lesz azzal a dologgal, hogy egyelore eleg nagy az egy egysegnyi "festheto terulet", keves az "uttipus", es az hogy nem hordoz semmilyen informaciot (tapadas, csuszas, hagok, efektek, FFB stb.).
  • sznupi
    Ez a hétvégi akció jó volt Sharktól, de ANT egy teljesen másik megoldást talált ki a gyorsításra, most éppen ezen dolgozik, ha összejön az mindenkinek jó lesz.
  • Alexease
    Mindig azert nincs igazam:)) De en speciel itt voltam, folyamataban olvastam, es lattam hogy semmi ertelme nincs a dolognak:))

Ha szombat reggel, meg lett volna mondva, hogy ez meg az van, akkor 2 teljes napon keresztul, at lehetett volna rendesen beszelni, hogy mit is kellene, lehetne csinalni. De igy, el ment 2 nap teljesen feleslegesen:))))
  • dav
    És mint mindig, ebben is igazad van :)
  • Alexease
    Sajnos lenyegi dolgot nem sokat fogsz talani:))
  • dav
    Mi folyik itt? 500+ hozzászólás egyetlen hétvége alatt... talán kijött a játék? :) Az egész munkaidő rá fog menni, mire végigolvasom :) Na nem mintha sajnálnám :) Akkor kezdem is...
  • Alexease
    De egyelore inkabb azt kellene kitatalni, hogy hogy lehessen legalabb 8 fajta uttipussal festegetni, ami mar tarolja az "indexeit" is, ami tartalmazza a lenti informaciokat is (GROUND.IDX) ;))))
  • Alexease
    Nem kotelezoen, ez csak lehetoseg;) Az efekt CFG-kbol (pl. amit irtam FUST.CFG, POR.CFG) meg a uttipusokbol (GROUND.IDX) csak egy lenne eredetileg, pl. a jatek/editor SCRIPT konyvtaraban. Ezeket hasznalna alapban.
    Ha legalabb 8 uttipus van, es min. 4 fajta efekt az mar azert eleg.

Csak azert kellene ez a kulso scriptes modosithatosag, hogy konnyebben lehesen tuningolni. Plusz ha megoldhato, akkor ha keszul egy "egyedi" palya, akkor ha az igenyli, vagy ha valaki akarja, akkor tud sajat efekt CFG-ket, es GROUND.IDX-eket kesziteni a palyaja konyvtaraba, a megfeleo hangokkal, texturakkal, beallitasokkal, es ha az korrekt akkor azok kerulnek beepitesre a vegleges osszecsomagolt palyaba is.

De ezeket alapban nem kellene modositgatni, megcsinalni, ez csak egy plusz lehetoseg.
  • M. Tibor
    Igen, de ez mar megint egy olyan megoldas ami egy kulso progiaval lehetne megoldani.es nem az editorban.
  • M. Tibor
    Nem,
    Full palya-felepitesel es effektekel. :)
  • Alexease
    X-aktak jo;)) Meg a Millenium:))) Azokat szerettem amig meg volt/neztem TV-t;)))
  • Gregorius
    Nem, névnapot voltam köszönteni. :) De most az X-akták elől álltam fel. :-)
  • Gregorius
    Neked is bocs, de dial-up-om van, úgyhogy majd suliból nekiállok leszedni, de addig sajnos nem fogok tudni róla mondani semmit.
  • Gregorius
    Jó bocs, csak nálam addig állti itt a fórum, hogy te épp akkor küldted el az üzenetet, amikor én gépeltem, tehát csak azután láttam, hogy én elküldtem az enyémet.
  • skristof
    nem
    csak most megyek
  • Alexease
    Hirtelen mindenki eltunt:) Fogadjunk hogy mindenki leult a TV ele?:))))))))
  • ranGer2
    Okk :)
  • Alexease
    Koszi! De en ismertem, hasznaltam.
  • Alexease
    Mar ezt is egyszer leirtam valamikor:)) Igy konfig file-lal egyutt;))
    Ezek vannak oda irva az efektekhez: por.cfg, fust.cfg. Ezekben lehetne beallitani, hogy menetkozben es csuszasnal milyen gyari efekteket hasznalna. PL.

FUST.CFG
    roll=none; // Gordulesi efekt semmi;)e
    roll_color=none // Hogy milyen szinu legyen.
    roll_end=none; // Mekkorara duzzadjon nullarol az efekt
    roll_time=none; // Mennyi ido alatt nojon meg es tunjon el.
    roll_alpha=none; // A megjelenesnel hany %-ban atlatszo. A vegen mindig nulla;)
    slip=fust.dat; //Csuszas. Ebben van hogy fust, por jelegu az efekt, vagy reszecske (fu, kavics)
    slip_color=195,195,200 // Hogy milyen szinu legyen. Ez szurke, halvany kek
    slip_end=300; // Mekkorara duzzadjon nullarol az efekt
    slip_time=3; // Mennyi ido alatt nojon meg es tunjon el.
    slip_alpha=30; // A megjelenesnel hany %-ban atlatszo. A vegen mindig nulla;)

POR.CFG
    roll=fust.dat; // Gordulesi efekt semmi;)e
    roll_color=160,160,160 // Hogy milyen szinu legyen. Ez szurke
    roll_end=200; // Mekkorara duzzadjon nullarol az efekt
    roll_time=5; // Mennyi ido alatt nojon meg es tunjon el.
    roll_alpha=50; // A megjelenesnel hany %-ban atlatszo. A vegen mindig nulla;)
    slip=fust.dat; //Csuszas. Ebben van hogy fust, por jelegu az efekt, vagy reszecske (fu, kavics)
    slip_color=160,160,160 // Hogy milyen szinu legyen. Ez szurke, szuke
    slip_end=400; // Mekkorara duzzadjon nullarol az efekt
    slip_time=6; // Mennyi ido alatt nojon meg es tunjon el.
    slip_alpha=70; // A megjelenesnel hany %-ban atlatszo. A vegen mindig nulla;)
  • ranGer2
    Nem sértődtem meg de azt mondták hogy kell kell meg muti aztán semmi.. ezen lepődtem meg..
  • ranGer2
    Nem szokások megsértődni nemtudom honnan veszed..
  • skristof
    remélem ezen is megsértődsz.....
  • ranGer2
    Látom nagyon érdemes volt belinkelnem...
  • Gregorius
    Ha nem egyforma a layerek felbontása, akkor manuálisan elég gány munkát lehet csak végezni. Persze tudom, hogy azért van ott az editor, és ez csak kényelmi szempont, de azért felvetem, mint hátulütőt.
  • Gregorius
    Na milyen színű most odakinn a Nap?

És akkor kell tudni állítani azt is, hogy mit hányjon föl. Például lehetne olyan fű, ahol fel lehet verni a sarat, vagy a frissen levágott füvet, meg a fű sűrűségét is, amit legenerál az ember. Akarom mondani a gép. Jó lesz, jó lesz, csak így tovább!
  • Alexease
    Igen 80 fps hangok, efektek, autok, AI, utkozes, fizika nelkul:)))))))))