A.S.K. Homework The Buggy - Make, Ride, Win!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

egy kis hiba, amolyan szõrszálhasogatás... vagy mégsem?!?! 😊
szóval: csiálik pl egy dombot. tetejére fûves text. rágenerálom a füvet. ezután csökkentem a domb szintjét up/downnal, és lám a fû lebeg! 😊

football without ultras is nothing

ranGer2
Vááá! alap textura lesz! ok!
elmozdul amivel eddig szenvedtem ok!
ott marad a fû nem ok!

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

és ennek igy kéne kinéznie nálam is?
mert nálam nincs semmi más szin, csak homok! 😞
ATi karesz

ranGer2
ok!

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

M. Tibor
Egy picit a terep modositoval fentebb huzod a ut terepen es egybol az alap textura lesz ismet es nem lesz fu.

(Most mar tudom, hogy nem letezik 100% csak 120%)

ranGer2
Háháá! de találtam valamit 😊 Grass and weed options! 😄

ranGer2
Ezt én is észrevettem! amugy a füvet nem tudom normálisan kirakni! ha megnyomom a G -t akkor mindenhova rak! ha megint megnyomom még 1 réteget rak! az útra is! 😊

M. Tibor
Az utproblema megoldasa. Irany hozassal huzd az utfele a terep hibas reszet, es lam eltunik a hiba.

M. Tibor
Oriasi hibat vettem eszre, benne hogytam veletlenul az en felkesz allapotban elkeszitett palyaimat.😊
A level mappaban vannak, csak az exe mellekkel oket kimasolni es megnezheted oket. ez mind egy eredeti palya alaplyan lesz elkeszitve,
Szerintem kotelezo megnezni, mert lehet sokat tanulni a palyak elkeszitesehez.

A space q, ez azert van igy, hogy meg menjen a gepeteken most. Lehet, hogy kesobb
lesz ra gyogyir, hogy mindent automatan csinaljon, de ez mar szerintem csak kozmetika es szepites. 😊

kulonben objecteket hulyeseg meg kirakni. Ez az utolso dolog, ami a vegleges formajat megadja majd a palyanak.

4 dologra figyeljetek most oda: terep, ut, fu pozicio, es terep szinezes.

Gregorius
Én már alkotok! 😊
Annyi nehézséget találtam csak, hogy módosítok a terepen, utána space, majd az utat updatelni kell, de ez nem elég mert utána vissza ki, megint egy space-t, és utána újra updatelni a pályát, mert csak akkor jelenik meg. Elõször csak így elvágja az utat az elsõ terep redukció után. De ezzel együtt lehet élni.

Azonban van egy rész, ahol az utat egy szûk szirten vezetem végig egy kanyarral, tehát az út szintje magasabban van a környezõ tájénál, egy 1-2m-rel, viszont a kanyarban az útból hirtelen kettõ lesz. Egy durván 1-2 m-es csíkban a fõ csapás mellé csinál egy másik ívet. Ez mindek tudható be?

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Brühü! Ugye lesz olyan verzió is, amelyikhez nem kér shadert? 😞

és a Te/Alex objectjeit nem kapgyuk meg?? 😛
jó, ez is elég... 😊)

petesilver
Remélem holnapra jönnek a szép pályamûvek!!!

Mission Impossible 2010: PRO Class

jah boccs
object megvan, csak nem látszódott a faszerkezet... :9
sry

végre lekuszott....
modemmel fincsi ám ez a 15 mega!
fõleg, h néha 0,0kb/seccel jött tõletek! 😊))
de a lényeg, h megvan
elég jó... bár naon még nem mélyültem el benne
a korlátokat mindig a korlat.dat-ba tárolja? ez ugye majd vhogy máshogy lessz megoldva?!?!
objecteket még nem lehet pakolni?
azért szépet fejlõdött a picike

Balo
Mindenki alkot! 😊

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson

M. Tibor
Tulsagosan nagy a csend. 😊

M. Tibor
Ertem, es majd probalkozunk vele.

M. Tibor
No load! egybol egy uj palyat kezdesz el ha betoltod az editort.😊
Csak akkor tolsd a palyat ha a sajatodat akarod folytatni
A korlat ures.dat atnevezni korlat.dat es nem lesz kint alapbol korlat.

Balo
Ezek a hibák még fennálnak nekem:

- és itt-ott van egy kis korlát eldobva.
- Nem tudok újat kezdeni. Ha arra megyek, hogy új, akkor semmi nem történik, mindegy melyik pálya van betöltve.

(Gregorius)

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson

ranGer2
Kezdem érteni is...

petesilver
Shark. Arra gondoltam, hogy nem minden fõ nhelyezkedik el egyenesen, van amelyik megtörik, bagy eleve elterül vízszintesen. Szal lehetne csinálni fûlerakásból egy olyan verziót a mostaniból, hogy mondjuk a magasság egyharmadánál megtöröd a lapot valamilyen szögben, és akkor többet is takar ki a fû a talajból.

Mission Impossible 2010: PRO Class

M. Tibor
Es csak tetszik? Vagy mar kezded erteni is.😊

ranGer2
Húúú egyre jobban tetszik 😄

ranGer2
tudom tudom! boccs!

M. Tibor
auto updatet klikk. 😊
de ezt irtam a #5217

ranGer2
Jah jó rájöttem nem kell hülyézni!!!!

ranGer2
És ezt hogyan lehet lerakni a pályára?

M. Tibor
Tools menupontban Top wiev path tool klikk.😊load palya.😊

ranGer2
Igen!... Nekem is ez a prob... 😊 de én úgy vagyok vele h. valaki ugy is megkérdfezi helyettem 😊

Gregorius
Flood-olom itt a topicot, de megpróbálom újra, hátha sikerül, ez lesz az utolsó próbálkozásom, aztán várok, hátha valaki tudja a választ, hogy hogy kell ezt csinálni.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Gregorius
Ha rra gondoltál, amit priviben küldtél, akkor kösz, igen úgy csináltam, de csak most látom, hogy küldtél, mert most, hogy újra bejelentkeztem nem írja ki, hogy új üzenetet kaptam, csak ha bejelentkezek a fõoldalról és megnézem a postafiókomat, akkor látom, hogy valaki üzenetet küldött. Elég gáz. De azért kösz a választ, most legalább tudom, hogy ez normális. 😉

Gregorius
Nem teljesen erre gondoltam, de azért ebbõl is látszik. 😊)))
Szóval fenn van a galériámban.

Gregorius
Na, kipróbálom ezt az SG galériát, hátha mûködik.

Ez nekem szólt Ranger?

ranGer2
Látom müxik! ugy csnáltad ahogy mondtam?

Gregorius
Tökéletesen érthetõ, csak ez a sorrend nem volt világos, mert egyébként ha neki esek mint birka az új kapura, akkor állandóan keresztbe teszek magamnak.

Már csak az a ráközelítek a talajra és a kamera furcsán mozog dolog maradt megválaszolatlan, meg a betöltés után az út textúra tile szerkezete. Mondjárt csinálok egy screenshot-ot, ha nem világos.

ranGer2
Huh! köszi! 😊

M. Tibor
Megrobalok egy kis segitseget nyujtani, hogy mikeppen kellene hozzaallni a palya megalkotasahoz. Ez egy tipp, en igy dolgozom vele.😊

1. Eloszor egy palya utvonalat kell letrehozni, amit a Tools menupontban talalsz meg, neve: Top wiev path tool klikk.😊 erre mindenki ra fog jonni,
igazan egyszeru a hasznalata. Uj pontok berakasa, a kivalasztott utvonal fele alsz, es a tobbit mar tudod.😊

Vigyazzunk az eles kanyarokkal, mert hibazik es azt nem is lehet javitani, csak kezzel, jobb egergomb a kivalasztott golyon, es mar latod a kanyar hibait. Ja,
ha beklikkelted a auto updatet.😊

Figyelem! Ha mar nyomtal spacet az editorban, es be van kapcsolva update kihuzod a egeret a 3d terpre es nyomol egy ujabb spacet, frissiteni fogja a
terepet, ez mindig igy van. q betut akkor kell hasznalni amikor mar a palya domborzatat alakitod. Ahol nem koti ossze a palyat, ut lesz a start, ezt a
teruletet nem kell mozgatni nagyon.😊 amit keszitettel palyat menteni az utszerkesztoben.

2. Az utvonalt, amit megkaptam azon a teruleten kezdem huzogatni fel es le a t_edit-el, a terepet kisebb es nagyobb brusokkal up/ down menu parancsaval.
ha ugy gondolom, hogy mar jo az ut magassaga, akkor terek ra a kulso terepre es modositgatok.

3. Kesz a terep domborzat, most valasztok texturat, hogy hol legyen fu. Eloszor is az ut kore rajzolok fu texturakat korbe, de legalabb az 5-os
brush-sal. Az ut kozelebe is rajzolhatsz, ha veletlenul az utra rajzoltal, akkor egy masik texuraval rarajzolhatsz vagy egy picit a terep modositoval fentebb huzod a
terepet, es egybol az alap textura lesz ismet. Figyelem! Space es q betu nyomasa kotelezo, hogy valtozzanak a terep texturai. A fu object mennyiseget lehet allitani tools\grass menuben, kulonben g betuvel
ujra randomozhatod a fuvet.

A p betu megnyomasa csak az en palyamra jo.

korlat ures.dat atnevezni korlat.dat es mar a sajat korlataid lesznek benne. A korlatot mar csak a legvegen szabad kirakni, mert ha a palyat valtoztatod
nem koveti normalisan a terepet. 😞

Ja, a korlat kirakasa bar ikon, egergomb megnyomasaval elkezded es enterrel tudod megszakitani a korlat kirakasat. Vigyazz! Ket fajtakeppen lehet a korlatot kirakni iranyba, de erre majd rajosz.😊

Minden hibat lehet javitani, de mivel ez egy editor, igy neked kell javitani a hibakat. 😊

Egy picit elter a kulonbozo kocsis jatekok editoratol, de a szabadsagnak van elonye es hatranya is, remelem, hogy befogja valtani az editor a hozzafuzott varazslatot es elonyt. 😊

Van meg valami kerdes?

Remelem valami azert csak ertheto a fent irtakbol.

Bocsi, az ATI tulajdonosoktol, ha egy jo par dolog valahogy nem akar mukodni, de majd adunk a pofajaba es meg gyors is lesz. 😊

M. Tibor
Igen.

Gregorius
Na, ez eltartana egy darabig, szóval; roor=root, bocsi 😊
Persze lehet, hogy így kell neki mûködnie, nem olyan nagy gond ez, csak nem igazán látni, hogy mit is csinálok, mi fog kikerekedni belõle a végén. Persze tudom, hogy így mûvészet.

Gregorius
Hát ez marha jó. Eddig nem volt hajlandó elküldeni a hozzászólásaimat. Na mindegy!

Szóval letöltöttem az editort, de valami nagyon nem kóser.
- Nem tudom, hogy milyennek kéne lennie, de amikor elindítom elég gázul néz ki, mert homok az egész,
- és itt-ott van egy kis korlát eldobva.
- Nem tudok újat kezdeni. Ha arra megyek, hogy új, akkor semmi nem történik, mindegy melyik pálya van betöltve.
- Talajt húzogatni csak homokos textúrával tudok. Amint hozzányúlok a talajhoz, homok textúrát pakol rá, mindegy mit állítok be elõtte vagy utána.
- Kamera kezelés közben, ha ráközelítek a talajra, egy idõ után befordul, és nem lehet bezoomolva viszintesbe fordítani a kamerát.
- A 'p' megnyomása után szemrebbenés nélkül átmegy a talajon a kamera.
- Az út texturája egyenes tile módszerrel fekszik az útra.
- Természetesen ha nem a roor könyvtárba pakolom a pályákat, akkor fagy.
- A betöltött pályákon a korlátoknak nem sok köze van az úthoz.

Segítség! Én szúrtam el valamit nagyon?

Gregorius
Mikrofon próba 1, 2, 3, 4, 5...!

ranGer2
Húzz sorszámot és állj sorba!

Szeretnék igényelni egy pályaszerkeztõt! 😄
Pyx
jo lett. szal ebböl lesz a végleges fájl, ami mehet a játékba? cool 😊

#5208: direktikszre optimailzálják 😉

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

arty
RC Cars nagyon tetszett, a merciben nem volt rendes kulso nezet - megis jobban tetszett 😉

RC Carsbol nem lett jatek kiadva... ugye a buggy nem jut erre a sorsra? Mennyiben mas a buggy fejlesztese mint az RC, azert olyan az mintha abban is lenne am melo rendesen!

jah, egy ATIn is normalis editorban szivesen kiprobalnam magam 😊 majd ha tenyleg lesz...

Forza.

arty
nemmondod, h a fejlesztok gefFXeken nyomatjak ezert ATIn szar az editor ... ? 😊

The way it's _NOT_ meant to be played 😉

Forza.

nem is tudtam hogy van ilyen.Jó hogy tudom hátha kellhet még egyszer 😊

Balo
Ez megmentette az életemet! 😊

Gondoltam,hogy nincs,mert másképp csak rájöttél volna.😊