7782
  • Gregorius
    A kép, meg hogy halad a dolog, meg jópofa a Buggy benne. Ez már igazi tákolt szerkónak néz ki. :)
  • Carlos
    Mármint mi tetszik?
  • Gregorius
    Nekem is! :)
  • Dante2
    Nekem teccik !!!
  • ranGer2
    LS! gondolom Szombat ra nem kell sokat tanulnod..! ugyhogy pls gyere minél előbb MSN re.. thanx!
  • Carlos
    És a fű?
    LOLLERABLE!
    Talán ha egy kis videó is felkerülne, akkor lehet, hogy hihetőable lenne a cucc, mert ez így édeskevés!
    Retacsvörk!
    MUHA!
  • ranGer2
    #6139 Ok de ha befejezte akkor feltétlen jöjjön!
  • Piksz
    ÁÁÁÁ, HAGGYÁ :DDD
  • Nyiri
    Ezen mit kell nezni? Azt hogy az utkozes vizsgalat maitt a kocsi rafekszik az feluletre? :)
  • M. Tibor
    Na mitlatunk a kepen. :)

"Ranger LS Tanul. :)"
  • ranGer2
    LS! MSN plzzz!
  • ranGer2

Nah csinálni mostmárt az a buggy wiew ert mert baj lesz!
  • Gregorius
    Ez egy Freud-i értelmezés volt, nem szólok bele...
  • ranGer2
    LS! MSN ha ráérsz... thx!
  • YaniMan
    ...vérzik és nyöszörög :)
  • CSOCSO
    atnezegettem az utcso par oldalt!! egyre komolyabb a cuccos!!!!! ZSIIIR!!!
  • Gregorius
    Én azt mondom, hajrá bele kell vágni a fejszét az egyikbe, és majd meglátjuk hogy néz ki. :)
  • dav
    Amikor két autót mondtam, akkor egy kis izgalmas leszorításos akciózásra gondoltam, ahol a két kocsi oldalával egymáshoz simulva száguld. Ilyenkor a gömbök miatt a két kocsi oldala nem sima, hanem "rücskös", ezért kicsit öszeakadnak. Persze buggykkal ilyet nem lehet csinálni, és terepjáróknál sem gyakori :)
  • ANT
    Még nem olyan, mert még nem működik .
  • dav
    Ant, ez azért nekem kicsit furán hangzik. Igazából nagyon kíváncsi voltam, hogy hogyan számítod a poligon-poligon ütközést, mert szerintem azt rendesen kiszámítani lehetetlen :) De ha jól értem, akkor a kocsi poligonjait először egy AABB-be foglalod, majd ez köré írsz még egy gömböt is, és ez ütközik végül a talaj poligonjával. Nem lesz ettől olyan, mintha az autó a talaj felett lebegne?
  • dav
    Na a Race Driver sorozatot inkább ne is emlegessük a fizikával egy lapon :) Na jó, ellenpéldaként lehet :)

Az általam eddig látott pályákat és kocsikat tekintve szerintem a buggyba sem feltétlenül szükséges egy pontos poligonos ütközésmodell. Arra gondolok, hogy a pályák az autók méreteihez képest viszonylag nagy poligonokból állnak, ezért például az autók gömbös lefedése is kellőképpen jól használható. Ráadásul a buggyk sajátos felépítése miatt a karosszéria szinte sosem érintkezik semmivel (csak ha fejre áll), általában csak a kerekek ütköznek. Ezért csak a kerekek ütközésmodelljét kellene pontosra csinálni. Ott viszont talán nem poligonosan kellene, mert szögletes lesz a kerék, és pattogni fog. Persze egy jó rücskös guminál ez akár reális is lehet, csak attól tartok, hogy ez a kicsi, de nagyfrekvenciás rezgés megbolondíthatja a fizikát.

Én már rengeteget törtem a fejem ütközés-modellezésen, és végül mindig arra jutottam, hogy ha két poligon ütközik, akkor bazi nagy gáz van :) Igazából talán valami térfogat alapú módszer kéne, de szerintem egyelőre nincs az az algoritmus, ami azt valós időben pontosan kiszámítja.
  • ANT
    Jelenleg az ütközési fa alján megtalált boxokat a kocsinál gömbként kezelem, mert tényleg felesleges tovább szenvedni vele.
  • FanThomaS
    Hi,

Sikerult erthetetlenul fogalmaznom :) (mennyi?30...)

Dav irta le, amit mondani akartam. Autot lehet automatikusan gombokkel befedni. A 2 auto kozotti utkozesnel a gombos lefedes pontossaga hatarozza meg a pontossagot. Nem kell nagyon kis gomboket hasznalni ahhoz, hogy ne lehessen latni a 2 auto utkozesekor a problemat.

Amit viszont nem vettem szamittasba: az autok nagy resze nem zart karosszeriaval rendelkezik :(
  • dav
    FanThomas szerintem azt írta, hogy csak az autót fedd le gömbökkel, a pálya maradna poligonos. Ez tényleg egyszerű és gyors lenne, és valószínűleg elég pontos is, amikor az autó a pályával ütközik. Szerintem ez csak akkor gáz, amikor az autó másik autóval érintkezik, mert olyankor a két test "rücskös" lefedettsége esetleg fura erőket eredményezhet. Bár ez inkább rendes, zárt karroszériás járművek esetén számít, buggyknál valószínűleg nem.
  • ANT
    A pixeles árnyék régen kész van, csak gépfüggő lesz, mivel állandóan renderelni kell az árnyékot.
  • ANT
    Ja..
    ".. gondom az, hogy lehetne ezt jobban, gyorsabban, egyszerubben is, "
    Nem, ez a leggyorsabb módszer sok háromszögre...
  • ANT
    Általában nem ilyen ütközési modellt használnak, mivel nincs mindig szükség rá, és nem is egyszerű megvalósítani. Lásd Race Driver 2 Demóban a kocsi téslatestként ütközik. Ilyen volt az RCCar proginkban is.
    De a Flatout már ezt fogja használni, és a mi proginknak se fog ártani, ha tud ilyet is. Ha nem jön össze, akkor marad valamelyik régi technika.
  • ANT
    Ismerem ezt a gömbös módszert is.Az egyik fő probléma ezzel akkor jön elő, ha az user szerkeszt majd pályát, neki kellene beeditálni az ütközési objectet ,ami szerintem amatőr dolog.
    Amúgy ebből az AABB fából is lehet gömbökkel kitölteni az objecteket, csak nem kell lemenni a fán teljes mélységben, és a kockák befoglaló gömbjét kell venni.
  • Gregorius
    Üdvözlet, és legmélyebb tiszteletem! ;)

Amúgy ez az információ engem is érdekelne, meg, hogy milyen FPS-en dolgoztok most? PErsze biztos Classified, de hátha valami...! :)
  • petesilver
    jesszus!!
  • M. Tibor
    Gondolom a S4x4 textura domborzattal volt megoldva a terep, es ott nagyon gyors utkoztetest lehetett felepiteni.
    Sajnos nalunk ez nem igy lett megoldva.:(
    De szepen alakul a pontos es a gyors utkozes, nem lesz vele semmi gond.
    Megneztem a felhasznaloi informaciodat.:)
    3 ev es 4 honap alatt kemeny 8 hozzaszolasod volt.:)
    Szaporithatnad a hozzaszolasaidat egy kis eszmecserevel, ha van kedved. :)
  • Toya
    Hello FanThomaS!

Meg amúgy is mi van a Steel of Haste-al? :D
  • Alexease
    HI!!!!!!!

Nem akartok csinalni egy jo szimet?!?! Esetleg Screamer 4x4 2 vagy hasonlo?! :))) Azota fent van amiota megjelent, neha-neha megyek vele egy karikat, teljesen jo a mi napig!!
  • FanThomaS
    Hi,

Miert nem probalod meg gombokkel lefedni az autot ? ;)
    Nem 100%-os a pontossag, de jo eredmenyt adhat. (lasd S4x4)

bye,
    Fnt/Clevers
  • Vers
    3D-intersection
  • Gregorius
    Az világos, de én is ritkán szoktam az összes tpoicot nézegetni, mivel modemes vagyok. Inkább beteszem őket a favorites-be, és onnan szelektálok.
  • skristof
    ha beírsz a topikba, legfelülre kerülsz
  • Gregorius
    Bocsi, tudom, hogy ilyet nem illik, de sajnos ha úh topicot nyitok, amit mindenki elolvasna, akkor leanyáznak, hogy ilyen már van 1000, ezt nem akarom elcsúfítani ilyen mellékszállal, de ha meg egy régibe írok bele, akkor nem jár arra a kutya sem. Úgyhogy ha valaki megszánna, és átjönne ide egy picit segíteni nekem, azt nagyon megköszönném. :)

Egyébként mi ez a nagy csend. Mi az, hogy StarGate-en kívül ma nem hallani semmiről? :))
    Persze Kellemes Ünnepeket! ;)
  • arty
    marmint stargate ;)
  • arty
    sg rulz :)