7782
-
#2530 Most tokeletes, driver problema volt. Most megnezem, hogy egyebb mas jatek megy-e rendesen ezzel is (mivel, eddig mas tokeletesen futott:D). -
#2529 53.03 a legujabb az Nvidianal, teszt... -
#2528 THX! Akkor megnezem a drivert.
Bar valamelyik 5x.xx drivert mar teszteltem, es sajnos lassabb is, es hibas is. Pl az ETCC-hez nem ajaljak mert hibazik (teszteltem is, nem is volt jo). A Nascar meg fagyott:((
De megtekintem, thx. -
#2527 Kiprobaltam en is itthon a viewert, mert nekem is egy GF4 4200-as kartya van a gepembe. Nalam nem hibazik az arnyek (52.16-os detonatorral, winxp sp1 eng, dx9b). -
#2526 THX. Legalabb ezt is tudom (alfavagas) ;))
Tesztelhetnem mas driveren, de minden egyebb tokeletesen muxik, es kedvem sincs;)))))) -
ANT #2525 :))) -
ANT #2524 Ez az alfavagas.Be lehet egy referenciaerteket allitani,es ha ez ala megy a kirajzolando pixel alfaja,akkor nem kerul kirajzolasra.Ez nallad valamiert nem muxik.Most toltottem le a viewert, fx-en tokeletes,bent a gf3-asomon is tokeletes. -
#2523 Alfa kidumcsizva, térjetek át bétára!!!!!! :))) -
#2522 Es a fu alphajan keresztul a masik fu sem latszik. -
#2521 Mashogy is megneztem:) Az alphan keresztul (mindegy hany szazalekos az alpha) nem latszanak az arnyekok. Ezen talan jobban latszik, az elso sarvedon:
-
ANT #2520 Ugy latom ,nem megy az alfavagas .Ahol a fu texturajaban 0 az alfa ,azt nem szabadna kirajzolnia.
Majd megnezzuk. -
ANT #2519 Ez nem ilyen sebessegu lesz a jatekban.Egy programot optimalizalni barmeddig lehet ,csak ido kerdese ,es persze a sebessegnovekedes nem linearis.A stencil arnyekot lehet kevesebb facebol allo objectbol is legeneralni .Nemreg talaltam ket vertexshaderes shadow volume generalasi modszert ,az a procirol kb 50%-os terhet le fog venni.
Egyenlore nem foglalkozom vele ,mivel xboxot buvolom. -
#2518 Megneztem a fu problemamat;) Ugy nez ki, mintha a fu aphajan nem "menne" at a feny, arnyek, nem latszik att, es az arnyek, csak a fu-lapok egyik oldalan latszik, azert toredezett. Ezert is olyan a fu a hatterben, mert csak a tetejuk latszik, ami mogottuk van, az nem (a terep szeleinel jol latszik).
Itt egy kep a lapokrol, bar nem sokat lani, csak mozgasban;(
-
#2517 Ebbol tisztan latszik, hogy ha meg bejon nehany auto, plusz az egyebek, akkor nalam alapbol Shadow:OFF :DDDDD
Ha a palya arnyekolas mashogy lesz megoldva, vagyis hasznalhatom majd, akkor nem nagy gond, mert belsonezetbol, ugy sem sok autoarnyekot latnek (fleg, a nagy porban, fustben):DDDDD -
#2516 Az arnyek kicsit prici igenyes;) A lenti kepnel, nalam alapban ~60 fps-t szamol, de ha bekapcsolom az arnyekot, akkor 25-28 fps kozott ugral;))) -
ANT #2515 Sokszor elofordul, hogy beszelek valamirol ,es igazabol csak en ertem.Mar megszoktam.
A szaggatasrol.Ez egy regebbi enginem,ezt varialja Little Shark.Ez teljesen lefoglalja a processzort,nem hagy idot semminek,ezet minden szaggatni fog ,ami mellette fut. -
#2514 Ez egy nagyon szép szöveg volt! Úgy szeretnék én is ilyeneket írni, meg persze érteni is!! :)))) Megfigyeltem, hogy ha zenét hallgatok, és a wieverben bekapcsolom a shadowt, akkor a buggy forgatásakor olyat szaggat a zene, hogy az csak na!!!!! -
ANT #2513 Ha a COD-ban a fakra is raszamoltak volna az arnyekokat az nagyon brutal lett volna.Mondjuk egy suru erdoben.
Nem veletlenul hagytak ki,kicsit szamitasigenyes. -
ANT #2512 Nalad nem az arnyekkal van a baj,hanem a fuvel.A kocsin jo az arnyek.
Ha megnezed az eredetit,ott a fu nem log ki a korbol,mint nalad.
Mi lehet vele? Majd a fokodolo kitalalja. :) -
#2511 Es nalam akkor mitol lehet, hogy nem jo az arnyek? -
#2510 Ezert is irtam, hogy felesleges a szamitott onarnyekkal foglalkozni. Egyelore luxus lenne.
De texturazassal megoldhato lenne normalisabban a dolog. Pl. ha egy fa all egy torzsbol, es rarakott lapokbol, ahova a lomb texturakat teszik, akkor meglehetne csinalni, hogy nem egy fajta texturat feszegetek minden lomb-lapra, ha nem az alsobbakra, lehet ugyan azt, csak a sotetebb valtozatat.
Bar, ha jelenleg csak 1 texturat hasznalnak egy fa lombjaihoz, akkor kellene 2-3, vagyis memoria igenyesebb lenne a dolog;(
De egyszeru palyaepitesi trukkel is megoldhato. Ha egy bokor az erdobe, fak koze- alakerul, akkor ne legyen mar tok zold, homogen az egesz, mert nagyon gazos;( Akkor annak a bokornak, legyen 1 de sotetebb, eredetileg arnyekolgatott texturaja. stb. -
ANT #2509 A stencil arnyeknal barmi bekerul a stencil object belsejebe ,az 'bezavarja' a stencilbe rajzolast.Emiatt megjelenik rajta az arnyek magatol.Eddig azert nem hasznaltak,mert a stencil object /volume/ kiszamolasat a processzornak kell vegeznie,es ez elegge lassit.De latszik is a lassulas a viewerben. -
ANT #2508 A jatekokban az alfas dolgokra ,pl mint a fa, nem lehet stencil arnyekot rakni, mert itt facekbol kell felepiteni egy olyan objectet,ami majd a stencilbufferbe rajzolodik ki,es ezt ugye texturabol eleg nehez lenne felepiteni.Az onarnyek masik modja a hwshadow map,amit eddig nem surun alkalmaztak ,mivel pixelshader kell a z-ertekkel rendelkezo textura lekezelesehez.
A legjobb modszer jelenleg az arnyekokra a COD-ban is alkalmazott light-map,amit elore letracelnek .Ez sokkal jobb minosegu mint a realtime modszerek ,akar mennyi fenyforras lehet,es gyors is./csak egy plusz texura van mindenen/ De sok texura kell hozza ,es nem egyszeru leszamolni,egy raytracert kell irni hozza. -
#2507 GeForce Ti 4200 64Mb, Detonator 45.23, Win XP Eng Prof, DirectX 9.0b. -
ANT #2506 2475-os kep nem render,hanem ugy kellene kineznie.Ott pedig a foldon is van arnyek,ugyanis meg veletlenul se lapra van renderingezve.Ez stencil arnyek ,ami egy kicsit bonyolultabban mukodik .
Lehet hogy mar leirtad ,de milyen 3d kartyad van?
-
#2505 De persze, mondhattam volna a Stalker-t is, ott is hasonlo a helyzet;( Minden egyes bokor- vagy falevel, ugyan ugy van megvilagitva;( -
#2504 Tessek, pl. az allitolag super-giga-mega Far Cry. Hogy nez mar ki?!?! Mint egy rajzfilm:((((
-
#2503 Termeszetesen jo otlet lenne - persze ha birja az engine - hogy a fu objektumokra is vetul az arnyek, es nem csak a talajra. De a talajra mindenfelekeppen kellene;)
Ez az egyik, amitol altalaban falra maszok, pl. egy extra FPS-ben is. Mindennek szuper vetett arnyeka van, de onarnyek egy gram sem, es pl. a fak-, bokrok koruli reszek teljesen homogenok, arnyek nelkuliek;((
Persze, az onarnyek elegge eroforas igenyes, vagyis felesleges, de trukkel megoldhato lenne. Ez meg a legujabb, hardcore FPS engine-nekben is gagyin van megoldva;((
Pl. egy fa tobb elforgatott, pozicionalt lapbol all, amire ramappolnak egy-egy lomb vagy ag texturat, levelekkel. Ami teljesen jo lenne, ha szamitasba vennek, hogy a lombok, agak, levelek, sajat magukra, egymasra is vetnek arnyekot! De mivel nem, igy az eredmeny mindig, egy teljesen szep, zold, arnyekmentes fa:(((
Persze, mint fanak, vetett arnyeka van - ha kell, alphas levelekkel egyutt - de akkor is a fa, nagyon gagyi:(( -
#2502 Es a kaszni tetejen tukorben van a textura.
-
#2501 Na megegyszer;))
Az arnyekot egy lapra szamolja ra, ami a fu tetejen van, es csak ott latszik, ahol fu obj is van. Vagyis, a talajra semmilyen arnyek nem vetul, az arnyek a levegoben van.
-
#2500 De az nem szerepelt skin versenyen, etért ezzel indítottam bemelegítésnek. Az csak egy prewiev volt felirat nélkül. Ez hivatalos!! :)))) -
#2499 MI?A terepen kivul nem lehet fu!Az arnyeknal mi az a adarabolos!Was? Ich fide es ganz blöd, wenn ich shadow blöd! -
#2498 Az elozo verziokban jo volt, de ahogy megjelent a fu, az arnyekot a fuobjektumok tetejere szamolja, darabosan;((
-
#2497 Csak szolok, hogy nalam total hibas az arnyekmegjelenites, es van akinek el sem indul ez a Buggy Viewer verzio;( -
#2496 Tűz. Tűz. Tűz. :) -
#2495 Skin. Skin. Skin.. :) -
#2494 Viz, viz, viz, viz...:)))) -
#2493 Valaki dobjon mar meg egy uj skinel mert mar herotom van a kekszintol. ami rajta van a kocsin alapban. :)
-
#2492 Ez a skin elég teccetős, csak az a baj, hogy ez az előző buggy-kon is szerepelt. Miért nem csinálod meg más alakzatokkal és szinnekkel? -
#2491 Okszi, köszi. Na akkor majd a finomított változatot remélem sikerül rendesen berakni.