48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • DecenS
    A gázért nem kell fizetni?
  • FREAK
    de mondom, én végigmentem a kis csíkkal az összes ablakon, és 2 éve semmi szivárgás, a fűtésszámla meg fix...
  • FREAK
    :))))))))))))))))))))))))))

Olajkályha vagy búboskemence van divatban felétek? :DD
  • DecenS
    Van, hogy az olcsóbb megoldás a drágább. Tudom: frázis. De majd szépen kiköhögöd ugyanezt a pénzt fűtésszámlák formájában. 2-3 tél alatt eltűzeled az új ajtó/ablak árát.
  • tomsolo
    a hornyozást próbáltad már? egy kb 3szobás+erkélyes az kb 30ruppo és hermetikusan fog záródni az összes nyílászáró...
  • mikike
    és van egy erkélyajtó is
    plusz a csere sincs ingyen
  • FREAK
    hű de OFF! moderátoooooooooooooor!
  • FREAK
    naja csak a szigetelőanyag 3000Ft az egész lakásra, egy rendes ablak meg 100k/db :)
  • G_ArchAngel #8949
    általában ablakszigetelést foltozni fusi munka, és csak egy pofont adsz a szarnak, érdemesebb az egészet kicserélni, mert a toldásnál/javításnál később szintén átmehet a hideg...
  • DecenS
    Főleg ha előtte bevizezi a kezét... akkor még a nem-ömlést is észrevenni.
  • FREAK
    tapogasd végig, ha "ÖMLIK", azt árezni (én is átestem ezen 2 éve)
  • mikike
    nem tud valaki kölcsönbe hőképet készítő gépet?
    valahol ömlik be a hideg az ablaknál, de nem tudom megállapítani, hol van gond a szigetelésnél
  • Z
    Jah, igen, az utolsó két sor kivételével arra vonatkozik, amit kiszemeltél, az többi (az utsó két sor) a Sony DCR-HC40-re.
  • G_ArchAngel #8944
    ez melyik is?
  • Z
    Színes éjjeli felvételtől ne várj sokat, ha akarod, feltöltök valahova ilyesmit.

Fekete-fehér kereső sem annyira jó, mint a Sony színese... :D

Viszont ha ez ("Quick start: 1.3 mp (megközelítőleg)"),
    meg ez ("WEB kamera funkció: Motion JPEG 320 x 240, kb. 6 kép/mp ")
    igaz, akkor "+++"-t neki!

És ezek a fontosak még:

S-Video be-/kimenet: +
    AV be-/kimenet: +
    Fejhallgató (M3): HP ki- ill. AV kimenet
    USB: 2.0 (mini B)
    DV be-/kimenet (IEEE1394): +

Mindent összevetve jó vétel.

Bár ha 188-at hajlandó vagy kiadni érte, akkor már csak egy köpésre vagy ettől

Ez pedig egy MEGAPIXELES DV kamera 191 ropiért. A szomorú az, hogy ezt az USA-ban 600 bucks-ba fáj csak... :((
  • G_ArchAngel #8942
    Eddig ez a kiszemelt...
  • FREAK
    Panasonicok elég jók, úgy tudom
  • Z
    Ha miniDV jó, akkor ezt: +5, de megéri.

Sony, 185 ropiért

Ez kb ugyanaz, csak Panasonic: Pana, 175 ropiért

Canon, 180 ropi, 18X optikai zoommal, de lehet, hogy nincs annyi portja.

A másik kettőnek asszem mindenféle in/out csatlakozói vannak.

Még a JVC GR-D típusokat érdemes átnézned.

Szvsz Sony a legjobb kamerák terén. Nekem JVC van. De van miniDV topik, ott le is írtam a tapasztalatokat.
  • G_ArchAngel #8939
    szerintem digitális (dv, digital8)...:)

• Z
    Milyen formátumú médiát befogadó gépre gondolsz?
  • G_ArchAngel #8937
    Sziasztok,

tudom, hogy nem videókamera topic, de a kedvsem szüleinek kellene egy gép max. bruttó 180e-ért, milyet ajánlatok?

Köszi!
  • Galy
    htx!
  • Lateralus
    24-200mm
    Nincs már meg.
  • FREAK
    az a 28-200 (vagy 24-200?) gondolom, már nincs meg, jól gondolom?
  • Lateralus
    Van még ugyanott pár kép ezzel az összeállítással. Némileg azért jobbak, mert ez valami rekkenő hőségben készülhetett és a nagy tele "összeszedte" a forró, vibráló levegőt.
    A többi azért mondjuk fotózz.hu-ra kicsiben elmenne.

http://www.pbase.com/jonlg/d6075300istamron_14x_converter_
  • Lateralus
    Nincs közeli tapasztalatom, de anno eléggé körüljártam ezt a gépet, mert ilyet akartam. Végül nem ezt vettem meg, de nem sok híjja volt.
    Emlékeim szerint jó 3 évvel ezelőtt olyan 700-800ezer körül volt az ára. Ehhez mérten az Olympus digitális csúcsmodellje volt. Szinte teljesen DSLR fíling, fogásra nagyságra, súlyra is. Fém váz, kitűnő összeszerelés, nagyon jó kezelőszervek, a TTL kereső és a gyűrűs zoom és élességállítás is egy valódi DSLR érzetét keltik. Egy kicsit húzták a keresőjét azért, mert tényleg jó, de picit sötét (nem zavaróan) és nehézkes a manuális élességállítás, DSLR mértékkel nézve persze. Szószerint nem nevezhető tükörreflexesnek, bár sokan oda sorolják, mert a kereső képe tök olyan, de nem tükör, hanem egy fixen beépített fényosztó prizma van benne, ami kettéosztja az obin bejövő képet, egyrészt a CCD, másrészt a kereső felé. Így mindig kaphat képet a szenzor, tehát a hátsó LCD-n lehet látni az exponálás előtt is élőképet. Viszont nem túl jó minőségűt. Azért sem DSLR, mert nem cserélhető az objektív. Ami viszont rajta van, az kimondottan hozzá tervezett kiváló fényerejű (F2.0-2.4) és minőségű. "Csak" 4x optikai zoom, ami a legtöbb helyzetben bőven elég is. Van hozzá néhány gyári és egyéb gyártótól származó konverter, amik viszonylag drágák voltak pár éve. Most talán lejjebb ment az áruk, mert nincs már forgalomban a gép. A külső vaku is elég borsos áron volt hozzá, mint bármilyen más kiegészítő is. A kezelése teljesen a DSLR gépekre hajaz, de a beállíthatósága inkább a kompaktokra. Képminőség szempontjából elég korrekt, de sajnos ISO 80 fölött meglehetősen zajos is. Nagyon lassú. Képet gyorsan készít, de a képkezelés, mentés, léptetés, visszanézés lassú.
    A nagyobb testvére az E-20, tök ugyanaz a gép, csak 5 megapixellel, meg talán ki-be kapcsololható a zajszűrés és van benne pixel-mapping. Emlékeim szerint.
    Sajnos jóval többet ér, mint amennyit bárki megadna érte. 130nál többet nem fizetnék érte, esetleg 140-et, ha nagyon jó állapotban van. Majd 2 éve 300 volt újonan, használtan meg 150 körül mentek el néhány hónapja.
  • FREAK
    uhhh :)

hát ez max paparazzoknak lehet jó, full méretben tényleg egy színes hányás :D
  • Lateralus
    Hát, a fényerőcsökkenés az tény. Az biztos. 1,4x konverterrel 1 blende, 2x-vel 2 blende a veszteség.
    Az AF használhatatlansága is az. Több helyen írnak róla, hogy F8.0-nál már nem hatásos, csak az egyszámjegyű Canon gépek autófókusza (pl. EOS-1v, EOS-3, EOS-1D EOS-1Ds). Afölött már ezek sem és F8-nál is csak a középső AF senzor. Márpedig ha alapul veszünk egy kommersz 75-300-at (mindegy milyen márka) az többnyire F4.0-5.6 fényerejű tehát 1,4x-vel F5.6-8.0, 2x-vel pedig F8.0-11-ről indul. Ahhoz, hogy még használható legyen minden funkciója nagyfényerejű obi kell és sajna a felsoroltak azok. Jó, van még olcsóbbak közül is, mondjuk az 50/1.8-as, vagy a 85/1.8-as. Ezek nem L-ek és az előbbi csak 32ezerbe kerül, de minek egy 32ezres 50mm-es optikára 2x-ező 60-100ezerért ? :) Szóval nagy fényerőben maradtak az olyan obik amiknél valóban előrelépés egy ilyen konverter és megmarad a használhatósága - elég fényerejű és elég jó a képe, hogy kicsit-nagyon lerontva is felvállalható legyen.
    A képminőség az tényleg relatív. Kinek mi a jó. Ez csak gyári ajánlás, persze minden obin használható akármilyen konverter, ami felmegy rá.

Itt egy kép Canon 75-300 IS+1,4x konverterrel:

k é p
  • Z
    Hmm, ez elég bőven kifejtett vélemény. :DD
  • Blasta
    :-)
  • FREAK
    lol, "L" mentes nincs is? :D ennek azért nagy része marketing, gondolom :)
  • Lateralus
    Itt egy lista a gyár által ajánlott obikról.
    Persze minden EOS kompatibilis obival működik, csak kérdés, hogyan.

link
  • Lateralus
    2x-ező 2.8-as fényerejű obikhoz ajánlott, ugyanis nem profi vázaknál 8.0-tól nem működik korrekten az autofókusz, és ugye a képminőség is romlik (a kétszerező minőségétől függően). 2 blendényi fényerőt vesz le, tehát pl. 75-300-ra téve, lesz egy elég gyengécske 600mm-ed, f/11 fényerővel és manuális fókusszal.
  • Lateralus
    Nem ismerem, de megijedtem.
  • Galy
    érdemes (még) ilyet venni?
  • Galy
    Olympus E-10-zel van tapasztalata valakinek?

?
    ?
  • FREAK
    mivel (tudtommal) a váz és az obi közé kerül, így minden (EOS) obival használhatod
  • Timber
    nekem se most jon ossze 75e ilyen celra ... gyujtenem kell szigoruan ^.^
  • Timber
    Kerdes: ha veszek egy 2x-ezot akkor az minden obival hasznalhato? Vagy csak olyanokkal amik fel vannak keszitve ra. Egyaltalan hogy mukodik ez? ^.^
  • FREAK
    ok, de az nem ma lesz, mire bevállalok egy ilyet :DDD