48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Cat #9037
    mert? hasonlíts össze egy 2000ben kapható elérhető áru digi fényképezőgépet egy mai, ugyanolyan árkategóriában lévővel
    (és most nem csak megapixelre és memóriakártya méretre gondolok, hanem funkciókra, lehetőségekre)
  • FREAK
    erre azért aludj még párat :D
  • Cat #9035
    szerintem azért jók ezek, mert ami most a legdrágább gépekben van az pár év mulva az átlagembernek is elérhető lesz
  • Lateralus
    Nem vettem letámadásnak, főleg nem személyesnek.

Azért szúrtam be, mert érdekesnek tartottam, hogy itt legyen(kint van a főoldal híreinél is).

Valóban a többségünk még csak nem is lát majd ilyet életében, de az is lehet, hogy közülünk senki sem, de szerintem is dögünalom lenne csak a hazai pénztárcákhoz mért technikai újdonságokról beszélgetni. Jó tudni, hogy van ilyen, sőt még a véleménye is meg lehet róla bárkinek...ez tök természetes.
  • FREAK
    enélkül ennyi sem lenne, de ha van kérdésed, dobd be, és diskuráljunk arról
  • Dzsini
    ha mutatsz jobbat-érdekesebbet, akkor arról fog szólni :)
  • tomsolo
    nem akartam letámadni meg semmi (sry - lateralus :P), de kb. ez teszi ki az itt folyó diskurzusok jelentős százalékát... de jó mindegy lehet, hogy csak szar napom van és itt öntöm ki a lelkem ... de hát ez van...

[ELISMERTE, HOGY HIBÁZOTT ÉS NEM KOPIZOTT]
  • Dzsini
    ...és?
    attól még most került elénk, és most beszélünk róla. teljesen mindegy, hogy az ufók vagy a CIA titkolta idáig el :)
  • FREAK
    valamennyire értem, de miért kell letámadni egy sima fényképes, egysoros hírt?

nem azt írta, hogy add el a házad és vegyél ilyet :)
  • tomsolo
    close all! :D

... mindegy egyszerűen csak arra próbáltam utalni a hogy a "világújdonságok" nem feltétlenül jelentenek az átlágember számára VALÓBAN értékelhető hírt... pláne hogy a világ technikai fejlődésének üteme valamint ezek megvalósítása kb. 1920 óta erősen pénzügyileg szabályozott... (úgye mindenki emlékszik még a 90-es évek terrabyte-os cd-ire?:))

...szal ez azt jelenti hogy nem technikailag ez az első hanem ehhez elsőként van már annyi marketing háttér hogy megjelenjen a polcokon...

...ha meg már a hasonlitásnál tartunk érdemes azon is elgondolkodni mekkora hír az pl .a cosmopolitanba, hogy lehet kapni illatgyergyát 27 ezer forintért is...
  • FREAK
    de amúgy miért ne lehetne? aki kicsit komolyabban veszi a fotózást, az azért összefuthat az életben "nagy" fotósokkal (na jó, nagyokkal talán nem, de újgazdag burzsuj MŰ-vészekkel simán), és kerülhet ilyen gép a kezébe, ilyenkor meg talán kellemesebb a helyzet, ha tudod, melyik oldalról kell belenézni...

másrészt meg ezekről van mit tárgyalni, azt te sem akarhatod, hogy kizárólag automata ultrakompaktokkal foglalkozzunk, mert a legtöbb fórumozónak olyanja van... kapcsolják be és nyomkodják az egyetlen nyomható gombot, erről ennyit :)
  • FREAK
    megértheted, hogy ilyen alapon be kéne zárni az összes világháborúval, űrkutatással vagy Pamela Andersonnal foglalkozó topikot, mert a fórumozók 100%-ának úgysem lesz soha semmilyen tapasztalata róla :)
  • tomsolo
    de ha egyszer nem lesz senkinek tapasztalata róla... akkor ez mind csak elmélet...:)
  • FREAK
    erről szól a topik

"digitális fényképezőgép... jó nem jó milyet?"

A Mamiya ZD : JÓ, ILYET! :)
  • Lateralus
    Kábé ugyanaz az értelme, mint a tévés autóműsorokban bemutatni a Maserati legújabb luxusmodelljét. A nézők (itt fórumozók) 99,999%-a soha nem veszi meg azt a kocsit, de álmodozni, hüledezni, vagy a magas árán bosszankodni mindenki szeret.
  • Loál János #9022
    [MEGVETTE]
  • tomsolo
    most komolyan mi értelme van ennek? kizárt dolognak tartom hogy egy itteni normál fórumozónak valaha is legyen ilyene...
  • tomsolo
    ...egy szekérderéknyi lóvéért...
  • Lateralus
    Mamiya ZD

A világ első középformátumú digitális gépváza
    22 megapixel, 48*36mm érzékelő

• Blasta
    Neeeeeee, ennyire ne imággyatok :-D

[VERI MAGÁRA]
  • [Walaki]D`Lair
    pont téged idéztelek fórumozók fényképeiben...:DD
  • Blasta
    Nézmá, tökhülyék vagyunk :-D
  • The Garrett
    na aszsem holnap lesz mit olvasgatni suliban :)
  • Galy
    jeesssz!
  • Dzsini
    Maxxum 7D képekMinolta 7D képek
    ez egyelőre a legfinomabb
    van 2 kompakt masina
    meg SanDisk-ék uralják a memkártya frontot :) sokgigás CF-ek, gigás SD, satöbbi...
    a cégek frontjai sok képecskékkel...
  • FREAK
    kopizgatsz, vagy húzzunk a dipirivjura? :D
  • Dzsini
    beindult a Photokina kiállítás, dpreview-ra ömlenek a hírek... új memkártyák, új optikák, szem száj ingere :)
  • FREAK
    thx, akkor azt inkább csináltatok (ha szükség lesz rá)
  • Lateralus
    EOS-M42 átalakítóban nincs semmi elektronika. Egy darab vasgyűrű az egész.
  • Z
    LOÁL^2-en
  • FREAK
    "-Nem.
    -Hanem?" :)
  • The Garrett
    nah enis ilyen vagyok mar vagy 2 hete :D
    -Keresett valaki telefonon?
    -nem.
    -hanyszor?

:D
  • FREAK
    sehol nem találok emberi áron belső élességállítású 28-135 közötti standard zoom obit EOS-hoz... Nikonhoz van a körúton vagy 5 darab 40-60 ezer között, de Canonhoz semmi (és ez több boltra is igaz, ahol eddig jártam)

más kérdés: lehet kapni M42-EOS konvertert 11 rugó körül, ebben elektronika (érintkező) is van??
  • Z
    Volt már olyan időszakom, amikor a szennyest kidobtam a kukába, a szemetet beratam a hűtőbe...

De akkor eléggé készen voltam, mint a matek házi.
  • Z
    TÉÉÉÉKKKK!!!!

Vagy a szezont a [email protected]
  • The Garrett
    jah és távirányítóval akarnék telefonálni
  • Z
    cemét!

• The Garrett
    de kajak ennel szetszortabb mar csak akkor lennek ha összekevernem a szamitogep monitorjat a Tv vel... a szezont a fazonnal es hasonlok.. :D
  • FREAK
    LOL :DDDDDDD

• Z
    Na baz+!!!!!!!

Szóval LCD-ről...