48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • FREAK
    kártyával+markolattal itthon 350-370 körül lenne (kivéve a "kiugromértebécsbehakell" online boltoknál)
  • Dzsini
    ráadásul van 2-3 cég (jessops, dixons, currys) - és nagyjából ők azok, akinél lehet kapni ilyesmit... a választék se a legnagyobb, és az árak se a legszebbek...
    tavaly vadásztunk ismerősnek digigépet, és ha nincs akciósan az egyik cégnél, akkor olcsóbb lett volna itt megvenni és kipostázni.
  • Lateralus
    Jaja, sok dologban drágábbak, mint a hazai hivatalos árak.
  • Dzsini
    hát, Jessops sajna nagyon drága... dixonsnál (ha lenne) egy olyan 15-20%al olcsóbb lenne :)
  • Lateralus
    EU-ban is kapható már a 300D fekete változata, egyfajta Delux verzióként + portrémarkolat + 18-55mm obi USM-es változatban + noname 1 gigás CF kártya. Mindez kb. 315ezer magyar forintnak megfelelő brit valuta.

link
  • Dzsini
    "Az ImageMate 12-in-1 olvasó
    A maximális sokoldalúság érdekében a 12-in-1 olvasó a piacon található gyakorlatilag bármilyen formátumú memóriakártyát képes olvasni, adapter csatolása nélkül. Sőt egyszerre több kártya is behelyezhető, amelyek között az adatok szabadon másolhatók. Dokkoló állomása azok számára is kényelmes, akik hordozható számítógépükkel szeretnék használni az ImageMate olvasót. Utazáskor a többkártyás olvasó lecsatolható a dokkolóról és a rövid kábel segítségével a hordozható számítógép USB portjához könnyen csatlakoztatható."

néztem, hogy miért 12...
    CompactFlash, I-es típus
    CompactFlash, II-es típus
    miniSD
    SD
    MultiMediaCard
    RS-MMC
    Memory Stick
    Memory Stick PRO
    Memory Stick Duo
    Memory Stick PRO Duo
    SmartMedia
    xD-Picture Card

háááát szép :) egy ilyen tetszene itthonra, ha a dokkolója beférne a kisfloppy helyére - egy ideig nem lenne gond a memkártyákkal :) (amíg 1 éven belül ki nem hoznak még 1 tucat formátumot...)
  • Blasta
    Szasztokz!

Tudtok olyan helyet, ahol SD-CF átalakítót lehet kapni?
  • G_ArchAngel #9110
    ha lenne felesleges 150e kincsem, akkor vennék a fénymásolóm mellé hifi-t is...:)
    mert turista gépnek nem találtam jobbat....
  • Blasta
    Aszittem még pányászonyikod van!

A fénymásolómárka az más!!!! :-)
  • G_ArchAngel #9108
    a fax, fénymásoló gyártónak mégis design-osabb készülékei vannak, nem hajszárító alakú fényképező masinák:)
  • FREAK
    na azé :)
  • G_ArchAngel #9106
    fax-t:)
  • FREAK
    nem, az asszem izé.... fénymásoló??
  • G_ArchAngel #9104
    a Canon hifitorony márka?
  • Blasta
    Hát ha fényképezőgéped van és nem valami hifitorony-márka kis játékát vetted meg, akkor a manual mód alap!!!!!!!

[NEM KICSIT GONOSZ] :-D
  • G_ArchAngel #9102
    azon van manual? nem is tudtam...:P

[KICSIT GONOSZ]
  • Blasta
    Émmeg 3 hónapja full manualban használom a Z1-et :-)))))))
  • FREAK
    az mondjuk jó, én is szeretem az ilyen fotóboncolgatós könyveket, ahol még a levegő hőmérsékletét is leírják :)

van nálam most kölcsön egy Zenit-E, raktam bele lford 400 B'n'W filmet, itt aztán nincs P üzemmód :D
  • G_ArchAngel #9099
    a lényeg, hogy itt kívételesen minden kép mellett ott az ajánlott beállítás, persze ez a "P"-üzemmód bubusoknak nem feltétlenül előny...

nem rád gondoltam...:)
  • FREAK
    mi újat írnak benne?

[kíváncsi]
  • G_ArchAngel #9097

Természetfotózás - alapkönyv...
  • Z
    DÁSZ ISZT ÁJN TERRORISZT SPÁCÍREN MIT EIN GROSES BÁZÚKÁÁÁÁÁ! :DDDDDDDDD
  • FREAK
    nem digi (sry), de mennyit érhet meg manapság egy Pentacon Six TL alapobival? (80mm f2.8)
  • Dzsini
    igen, ez a dpreview-s cikk első változatának fordítása :)
  • Cat #9093
    http://sg.hu/cikk.php?cid=33930
  • Dzsini
    mert az amerikai siker után hozzák európába a dolgot :)
  • FREAK
    ezt honnan tudod?
  • Dzsini
    és bejön nekik, úgyhogy ne tessék leszólni :)
  • Lateralus
    Sandisk nyakán maradt 10 vagon memóriakártya 4 évvel ezellőtti gyártásból ami már a kutyának se kell mer 16-64 megásak. Elpasszolja bagóért, egy hangzatos nevű reklámkampánnyal.
    Shoot and Store, bahhh !
    :)
  • Dzsini
    egy filmre 36 kocka fér, erre mondjuk 50. - tényleg filmként kell kezelni őket :o)
  • FREAK
    a 64 MB a lol

minimum 1G méretben még lenne értelme
  • Dzsini
    "In an interesting aside Sandisk revealed that its engineers have discovered that current digital cameras cannot access more than 1GB of memory on an SD card, for reasons yet to be fully explained." ez viszont nem kicsit ciki... pedig a specifikáció nem erről szól.

a CF 8gigánál, a Memorystick 4gigánál tart...

ja, és amit itt nem írnak - ezek a shoot and store kártyák úgy néz ki nem lesznek nagyobbak 64megánál. vagyis egy hosszabb kirándulásra egy maroknyi kell belőle :)

ez pedig egy Sandisk kártyaolvasó+video+mp3 lejátszó egy TV kimenettel meg egy távirányítóval ellátva. pont jó a shoot and store cuccok mellé :)
  • FREAK
    hát végül is....
  • Dzsini
    az lényegtelen :) de az értelmesebbjét mi tartja vissza attól, hogy csak ilyet vásároljon ezután?

(ha valakinek nincs számítógépe/egyebe, akkor ráköti a tvre a fotómasinát, és bármelyik régi kártyát belerakva vissza tudja nézegetni az emlékeket... makes sense tulajdonképpen, még egy réteg akiket rá lehet venni digigépvásárlásra)
  • FREAK
    " Az alacsony árnak köszönhetően minden utazáshoz új kártyát vásárolhatnak"

Inkább az a kérdés, mi az értelme?
  • Dzsini
    shoot and store
    ez szép meg jó, de mi a hátránya???
  • Dzsini
    aha, és a tűt kapcsold össze egy időzítővel :)
  • FREAK
    milyen pisztoly? lufihoz elég a tű is vazzeg, azért csak nem állok le lövöldözni :D

bár van egy softair stukim ilyen célokra
  • Dzsini
    szerintem házibarkáccsal egyszerűbb egy kapcsolót betenni a pisztolyravasz alá :) de a zajkapcsoló se rossz.
  • Loál János #9078
    Pl. zajkapcsoló.