48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Dzsini
    oda szerintem késleltetett vaku kell, és összehangolni a pisztolyravasszal :)
  • FREAK
    mondjuk arra talán 5-tel sem lennék sokkal beljebb....
  • FREAK
    vízcsepp ok, de lufisra már nem vállalkoznék 2fps sorozatfelvétellel :)
  • Dzsini
    te már csináltál pár ilyesmit a mostani masináddal is... csak egy gyors vaku kell
  • FREAK
    Én is szeretném (csinálni) :)

De ehhez már kelleni fog egy 20D :)))
  • Dzsini
    kár hogy az eredeti EXIF info nincs benne - bár akkor az reklám lenne a fotomasina cégének. de azért mókás képek :) szeretem ezeket az elkapott képeket (kipukkanólufi/átlőttalma és társai)
  • FREAK
    lol az egész
  • The Garrett
    HAt ha ugy vesszük a kártya a robbanás alatt "védve" volt a gépben, aztán miután az darabokra tört a kártya csak a földreesett.
    de jó tudni hogy ha a felszereles ripityara törik a képek azért még sikerülnek :D
  • Lateralus
    Le lehet tőteni, természetesen a Sandisk honlapjáról. Az összes kép zipbe van csomgolva. 6Mb.
    De nem látni sokkal többet, mint a kis képeken. Az ojbjektív valami Nikon lehetett, így gondolom a gép is az volt (talán). Az picit furcsa (de lehetnek véletlenek), hogy a kártyán kb. annyi sérülés van, mint bárkinél aki kb. egy éve használja. A papírcímkéjén alig van valami, csak alul pár karc, egy kis gyűrődés, de az sima használattól is leválik. Érdekes módon a 15ezer dolláros felszerelés, ami az árából ítélve valami profi fém váz lehetett darabokra szakadt.

Itt a link:
    link
  • The Garrett
    gondolom nem 10x ennyit kapott a sandisktol a nemvart ingyenreklamert ;)
  • Dzsini
    kellemesen marketingszagú az írás, de azért azt a szanaszét repülő objektíves képet megnézném közelebbről..
  • Lateralus
    "...a robbanásban kb. 15 000 dollár értékű felszerelés ment tönkre. Mindenesetre bölcs nyugalommal tekint a veszteségre. "Az a tény, hogy a SanDisk kártyám mindezt túlélte, egyszerűen csodálatos..."

LOL :)))
  • Dzsini
    hát ha olcsóbb nem is, de elpusztíthatatlan lenne ;) a kés kicsorbul rajta...
  • Blasta
    Hát persze.
    Ez nem reklám, minden tökéletesen úgy történt mint ahogy leírták, a képek nem megrendezettek, a sandisk kártyák túlélték már hirosimai robbanást is és Frazier úrnak semmi köze a sandisk céghez... :-)
  • Cat #9063
    Ha a SanDisk kenyeret gyártana, még az is olcsóbb lenne mint a hagyományos!
  • Cat #9062
    A SanDisk kártyán található filmkocka a fényképezőgép utolsó pillanatát rögzítette. Ezen az látható, ahogy a híd felrobbantásából származó törmelék a lencse felé zúdul. "Pontosan olyan volt mint egy puskacsőből leadott lövés", mondta Frazier.

De nem ez volt az egyetlen, ami meghökkentette az ötvenéves fényképészt, aki a Southeast Missourian hírlap fotósa. Mikor a sajátja mellett két másik fotóállványon elhelyezett digitális fényképezőgépet is megvizsgált, egy újabb figyelemre méltó képet fedezett fel. A saját fényképezőgépéről készült felvétel volt az, amint épp darabokra szakad a levegőben.

A közeli két gépből, melyeket egy barátjától kért kölcsön, az egyiknek összetört a lencséje, míg a másik kisebb sérülést szenvedett. A robbanás ideje alatt Frazier barátja a híd fölött tartózkodott, hogy egy helikopterből légi fényképeket készítsen. Innen sikerült felvételeket készíteni arról, ahogy a híd egy 90 méteres szakasza por- és füstfelhőbe burkolózva összeomlik.

Az 1928-ban épített híd a Girardeau foknál halad át a Mississippi folyón, összekötve Missouri és Illinois államokat. Mivel a híd közelében átadtak egy újat, Missouri állam Közlekedési Minisztériuma elrendelte a négy régi híd felrobbantását. A tudósítások szerint mintegy 300 kg dinamitot helyeztek el az illinoisi oldalon, azzal a szándékkal, hogy olyan robbanást idézzenek elő, amelytől a híd összeomlik, és nem darabokra törik.

Frazier olyan pontot talált az első betonpillértől mintegy 70 méterre, ahonnan reményei szerint kiválóan meg tudja örökíteni a robbanást. Úgy tervezte, hogy a robbantási területtől 240 m távolságra lévő biztonsági zónában lesz majd, és egy digitális adó-vevő berendezést használ majd a fényképezőgép zárszerkezetének elsütéséhez. Rájött azonban, hogy a távirányítók 180 méteren túl már nem működnek, így hát engedélyt kért a Közlekedési Minisztériumtól, hogy közelebb mehessen. Végül földmunkagépek mögött bújt meg.

"Fogalmam sem volt, hogy ilyen hatás éri majd a fényképezőgépeket, máskülönben nem állítottam volna őket oda," mondotta. Frazier szerint a robbanásban kb. 15 000 dollár értékű felszerelés ment tönkre. Mindenesetre bölcs nyugalommal tekint a veszteségre. "Az a tény, hogy a SanDisk kártyám mindezt túlélte, egyszerűen csodálatos. Tartósságát és gyorsaságát kiválóan bizonyítja, hogy megörökítette a szanaszét repülő híddarabokról készült képet, mielőtt a fényképezőgép tönkrement volna," tette hozzá.

A Frazier által használt CompactFlash kártya a SanDisk régebbi, standard flash kártya termékcsaládjából való. A cég most kétfajta professzionális színvonalú, nagy teljesítményű flash memóriakártyát gyárt, ezek a SanDisk Ultra® II és a SanDisk Extreme™. Az Extreme kártyát úgy tervezték, hogy robusztus szerkezete kibírja a szélsőséges körülmények okozta kemény bánásmódot, a hőséget és a fagyokat is.

"Meséltek már a kártyáinkról néhány elképesztő történetet, melyek légi katasztrófákat vészeltek át, és havonta kapunk 'az Önök kártyája túlélte a mosógépemet' című e-maileket, de ehhez hasonlót még mi sem láttunk soha", fejtette ki Tanya Chuang, a SanDisk Ultra II és Extreme termékcsaládokért felelős marketingigazgatója. "Amennyiben szabványos analóg filmet használt volna, az valószínűleg cafatokra szakadt volna. De a SanDisk flash memóriakártya segítségével szerencsére szert tehettünk egy ilyen rendkívüli digitális képre, mely bemutatja egy fényképezőgép utolsó pillanatát."
  • Cat #9061
  • Cat #9060
  • Blasta
    ...és hamarosan a mobiltelcsik ALAPTARTOZÉKA LESZ!!!!!!!!!!

Blasta 2010-ben:

"Mivan? A Nokia 872310-ben NINCS IS??????? Kell a fenébnek, amikor a Samsung S572212-ese már alapból tudja és még 67.1-es hangzással csörög is!!!!!!!"
    :-)
  • The Garrett
    Asszem ma megszerettem az antishake systemet!
    1/13, 1/10 zaridokkel sikerült viszonylag "jó" kép az én remegős kezeimmel... ez kisebbfajta csoda ;) egyben megváltás minden bizonytalanekzűnek :D
  • tomsolo
    biztos nem jött rá hogyan lehet kikapcsolni a lapon a zenét..:o))))))))))))))))))))))
  • Dzsini
    "Mióta ez a Borisz nem iszik, egész jó fotós lett, nem ?!"
    :DDDD
  • tomsolo
    htxwm :D!
  • FREAK
    van

tomsolo, híresek leszünk!! :DDD
  • Dzsini
    ígyjártál, most majd felpörög rendesen a hit-számláló :) (ha van)
  • FREAK
    ingyenreklám mindig jól jön :)
  • tomsolo
    vazz...:D

...de miért?

ez tuti vmi ellenség...
  • Lateralus
    Én vennék de most nincs pénzem digitális fényképezőre. Majd jövőre valamikor, akármit.
    Hobbira tényleg nem éri meg, de ha hosszú távra, munkára tervez az ember, akkor sokkal jobban mint egy 20D.
  • Dzsini
    hmmmm....
  • FREAK
    vagyis fasz tudja, tényleg attól függ, mire kell

ahogy mondod, munkára jó, egy napilapnak fotózni elég a 4mpx, és jól jöhet a sok profi fícsör :)
  • FREAK
    hmmmm

én se vennék már olyat, az az igazság
  • Lateralus
    Amúgy az 1D egy 8000 dolláros gép volt, itthon meg jóval 2 millió fölött. Nemrég vett valaki az Index fórumról egyet használtan 430-450 ezer körül. Itthon ! Most van egy másik az apróneten 680-ért, de nincs egy éves sem. Pár hónapja már ott van, de nem viszik el. 750-ről indult az ára. Nem hiszem, hogy túl széles réteg venne ennyiért gépet, aki Canont akar venni, az megveszi a 20D-t feléért oszt elvillog vele a haveroknak. Akinek munkára kell, az lehet, hogy már vett ilyet, vagy inkább az 1D Mark II-re szavaz valamivel többért ha új gépet akar.
  • Lateralus
    Hát a digifényképezőgép vásárlása nem tartozik a legnagyobb pénzcsináldák közé, max akkor ha olcsó helyen meg tudod venni és drágábban elpasszolni. De ha saját célra veszed, akkor együtt kell élni a tudattal, hogy hónapkon belül nagyot esik az ára, éveken belül meg pedig már csak az eredeti ár töredékéért tudod eladni.
    2000-ben vett Nikon kompaktom eredeti ára annyi volt, mint most egy Cano EOS 300D kitobjektívvel. Most ugyanannak a Nikonnak a nagyobb testvére 70 ezer forint újonan. A tükörreflexesekről nem is beszélve. 3 éve 1 millió közelében voltak az új cserélhető objektíves gépek. Aki akart magának egyet, onnan indulhatott. És ez 2001-2002-ben volt, nem 50 éve !
  • FREAK
    oks, végül is az IS egy ilyen dolog, ma már "sok" kompakt tudja
  • Cat #9043
    persze, nyilvánvaló hogy van amit direkt nem hoznak be alsóbb kategóriákba, de amint találnak "fenn" ujabb játékszert, a régieket vki kiadja, és akkor megtörik a jég, muszáj a többinek is beépítenie

ez olyan mint az autoknál, régen az ABS meg a légzsák extra volt még a felsőkategóriában is, majd kisebb kocsikba is lehetett venni, felül széria lett, ma meg már forgalomba se lehet hozni kisautókat se nélküle
    kb. erre céloztam
  • FREAK
    SD10-et kerestem

de tegnap vettem új obit Canonhoz, már beterveztem a további fejlesztéseket is, szóval nem aktuális

pedig jó ára van vaze
  • Lateralus
    Van egy Sigma SD9 eladó az apróneten 215-ért egy 24-70-es obival együtt.
    Nem te kerestél ilyet régebben ?
  • FREAK
    arra gondolok, hogy pl. az EOS-1D egy három éves cucc, és most is kibaszott drága

a szemvezérelt fókusz sem mai találmány, de szintén nem érhető el a mai átlagember számára

persze részben igaza van Cat barátunknak, de a profi fícsörök nagy része még nem jött el közénk :)
  • tomsolo
    vagy megszűnt(ették) a gyártása a hozzávaló kiegészítőkkel együtt..
  • FREAK
    ácsi, az előbb a másik irányból közelítettél

nyilvánvaló, hogy jobb a mai, de ami 2000-ben elérhetetlen árú volt, az többynire még ma is az