48078
-
#9157 berakom, "CF Error" -
#9156 se ír se olvas? :( nekem az eredeti noname-em még mindig jól viseli... -
#9155 tegnap este a Kingmax 256 CF-em pontosan 10 hónaposan feldobta a pacskert, béke bitjeire.... asszem ezután Kingstont fogok használni -
Lateralus #9154 Az mondjuk biztos, hogy ha mindenképpen 500-as obi kell és elfogadod a méretét, súlyát, meg a manuális obival járó kezelési kellemetlenségeket, akkor megéri mert súlyos 100ezreknél indít egy modern 500-as obi. A canon profi szériában meg millióknál.
Az M42-esek amúgy pont nagytelében nem túl erősek. 200-as fölött alig találni ilyen obit. -
Lateralus #9153 Ez ennek a cuccnak kábé a reális ára. 50-60ezer között szokott menni. Szokták szeretni amit művel, de embertelen nehéz és nagy, szerintem ezért szoktak megválni tőle néha. Egyrészt lebetonozott teodolit állvány kell hozzá, másrészt ugye természetfotóhoz jó elsősorban és egy egész napos kirándulást keményen megérezni a mérete és súlya miatt.
A tükrös obi kisebb és könnyebb megoldás, de már nem divatos. Azokat a furcsa, gyűrűs életlenség miatt nem szokták sokan szeretni. -
#9152 hát olyan, mint egy Praktica :) fekete-szürke, darabos, ronda, de megbízható :D -
#9151 55, nemtom annyit megér-e (és ez még csak az első kérdőjel) :D -
#9150 mennyi? -
#9149 hát nem is vmi szép az oldal :) -
#9148 Hmm, tudtátok, hogy a http://www.praktica-users.com/ webmastere egy magyar fotós nő?
Én most vettem észre -
#9147 ja megvan a hirdetés, ez is elég "borsos" (persze mihez képest) -
#9146 szép :DD
-
#9145 huh, elvileg ez egy olyan :D
-
#9144 rulez! ez aktuális? -
#9143 ... Practicar 500/5,6 M42 objektív eladó msg: [email protected] ?
-
#9142 most csináltam pár tesztképet a Zenit-E alapobijával (58mm f2), csak azt sajnálom, hogy a (teljes) kép széle lemarad az érzékelőről, pedig nem semmi "pluszt" ad a képnek az a torzulás a széleken :) -
#9141 aha, szerintem ez olyan, mivel az M42 menetes téma
főleg teleobi kéne, múltkor láttam is Soósnál egy f/8 500mm tükrös cucut 29-ért, de az már nem párezer Ft... -
#9140 ilyen ezaz? (gugli dobta ki) bár lehet a usernév m42? :D
Feladva: October 5, 2004, 8:14 am
Név: M42
Email: [email protected]
Lakhely: Budapest
Eladó szép állapotú menetes MAGINON 28-70mm-es zoom objektív (3,5-4,5-ös fényerejű). Praktica, Zenit fényképezőkhöz.
Irányár: 11 000 Ft.
-
#9139 megvan az EOS-M42 konverter, ki tud jó M42 lelőhelyet? én a Váciban meg a Kálvivon ismerek ilyen boltot, na meg Soósékat -
#9138 másdkérdés az hogy melyik élelmiszerüzletet választják az emberk, ha van lehetősség választani.
Meg megint más ha nem lesz más (reális) alternatíva, csak az egybekonfigot megvenni. -
Cat #9137 én is kizártnak tartom, éppen ezért egyáltalán nem értek egyes cégeket, hogy ez még 4-5 évvel azután hogy bejöttek sem tudatosodott bennük
OFF
pl. most jön be a lidl diszkontlánc, száz üzlettel, és a plus/spar/profi stb. véleménye az, hogy "kiderül majd hogy a vásárlók hosszú távon a magasabb minőséget nyújtó szupermarketeket vagy az olcsóbb diszkontokat részesítik majd előnyben"
ekkora baromságot - most mondjam erre azt hogy anyám képes reggel 6kor felkelni, mert plusban most napi akciók vannak, mindennap más termék olcso, és mindössze 200ftért lehetett guseppe pizzát venni. Oké, nekem vette, szuper meg minden, de én nem kelnék fel párszáz ft megtakarításért szombat reggel hatkor... -
#9136 Megfordulhat a helyzet, de ilyen árérzékeny piacon, mint a magyar, szvsz kicsi a valószínűsége egy ilyen fordulatnak. -
#9135 de ha egy átlag PC-t nézel (amit nem csak cégek tudnak megvenni), akkor megfordulhat a helyzet, erről van szó
-
#9134 Nemtom ennek mi értelme? Mit AKARSZ az ilyen megnyilvánulásokkal? Szerinted tudok olvasni? Szétszórt vagyok, és akkor mi van? Arról nem én tehetek, hogy ilyen nem éppen segítőkészen, mondhatni bunkó módon írogatsz!
Akkor sem tudom ezt elképzelni. Egy IBM 3.0GHz/ATI X800PRO, stb szintű konfigért szvsz még úgy is (nem kicsit) többet fognak elkérni - a supportok, Think Vantage, meg még mittudomén mi miatt -, mint egy alkatrész, garancia, és duitjorszelf gépért. -
#9133 "Dobozos még lesz attól függetlenül"
Olvasni tudsz? Lesz, csak sokkal drágább, vagyis jobban jársz ha full konfigot veszel, ez benne az üzlet... -
#9132 Huhh, OEM-et a zacskós hardverekre mondják. Dobozos még lesz attól függetlenül. És egy ezekből összetákolt config is jobb áron kapható, mint egy pl.: IBM gép. Plusz, ha IBM-től akarok venni egy erőgépet, akkor 2.5-szer annyit hagyok ott, mintha simán szaküzletben vettem volna ( alkatrészekből).
Ha pedig az IBM "fantasztikus ajánlatát" választom, akkor kapok egy irodai felhasználáson kívül szinte bármi egyébre teljesen alkalmatlan gépet.
Bár ahogy törnek előre a laptopok, egyre kevésbé lesz szüksége egy átlagos júzernek asztali gépre. Vannak már 17"-os LCD-vel szerelt, bikaprocis, minden hájjal megkent laptopok is, de egyelőre még drágák ezek. Hiába nem a legjobb márkájúak, drágák a nagy tudású gépek. -
#9131 na ez a hozzáállás fog megváltozni, amikor nem kapsz a boltban oem cuccot :)
a notebook pedig - mivel nem alkatrészenként vásárolod - a lenti válasz alapján logikus. -
#9130 Izéő, sry az offolásért! -
#9129 Brand gép kell a francnak, amíg nem az Rt. veszi meg nekem... :DDD
Hát ez elég gázul hangzik. És a notebook piacon is ilyen a szitu? -
#9128 egy brand gépet olcsóbban megkapsz, mint itt (dell, compaq, stb...) - de alkatrészt csakúgy viszont jóval drágábban, és sokkal kisebb választékban. (csak dobozban lehet kapni mindent - 120gigás vinyó akciósan 40ezer, itthon a 200gigás 29...) -
#9127 Drága a hardver Angliában? -
#9126 majd a sok kis PC-buher telesírja a fórumot, állat lesz!! -
#9125 jóvanna azé' nem kell leharapni a fejem :))
én ha már venni akarok ilyesmit megrendelem neten onnan ahonnan postázással a legolcsóbb, a cég-garancia meg úgyis országfüggetlen :)
(off - hihetetlen mennyire drága angliában pl. a vinyó/ram/ilyesmi... náluk nem lehet OEM dolgokat árusítani csakúgy... csúnya lesz, ha megszűnik nálunk is a nagyker áru kisker eladása) -
#9124 de én ezt nem számítom bele a hazai átlagba, mert elég egyértelműen látni melyik cégnél van tényleg raktáron (ezek nagykerből veszik), és melyik cégnek van szüksége 5-6 napra, hogy hozzon egyet :D -
#9123 MERT AZ A KIVÉTEL!! :DD Már ami a magyar boltokat illeti, akik egyértelműen Bécsi ár+útiköltség+1000 HUF haszon áron adják a cuccot :P -
#9122 te jöttél béccsel :))) -
#9121 csak arról volt szó, hogy HAZAI árakhoz képest milyen drága/olcsó, erre jöttél Béccsel, mintha itt lenne Dunaújváros alatt :) -
#9120 és kit érdekel, hogy melyikföld? :) ha másképp nem 7000 forint a retúrjegy :) -
#9119 lehet, de Bécs régen vót má magyarfőd :D -
#9118 bécsbe' szerintem 300 alatt kellemesen