48078
-
#8917 na ha te mar megvetted es kiprobaltad akkor oszd meg velunk az informaciot ^.^ -
#8916 www.erva.hu -
#8915 Freak ... hol lattad azt az obit ennyiert? -
#8914 ja t-mount -
#8913 a 600-1000-es hez is kell? -
#8912 ez tervbe is van véve, 30k körül kapható, szimpi darab
csak kell még átalakító hozzá
-
#8911 és ez az 500-as?
-
#8910 nem, de napfényben meg Holdat fotózni az elég -
#8909 Darab-e az? -
#8908 meg nem egy fényerős darab-e -
#8907 műjanyag? -
#8906 kéne egy tesztkép -
#8905 biztos nem csúcsminőség, de annyira gagyi nem lehet, mint amilyen olcsó (mivel az ilyen kaliberű obik milka fölött kezdődnek)
szal talán az anyaga lehet "spórolós" vagy nemtom.... -
#8904 de jól néz ki! :D -
#8903 a canon 75-300 vole ennyi, szerinted?
MF? hmm... -
#8902 van, csak többe kerül, mint ezek a fényképezőmasinák :) a muvo-kból meg már nem lehet kioperálni :o) -
#8901 4gigás cf van már :D meg létezik md is -
#8900 Lateralus, vagy bárki
van ez:
MF 600-1000mm f9.9-16, az árban még egy kétszerező is van
ultragagyi lehet vagy miért ilyen viccesen olcsó?
Új ára 76 ezer forint. -
#8899 Értem, így korrekt.
(de nekem az első a film! :D ) -
#8898 en nem akarok annyit videozni ... szoval sajnalnam a penzt egy camcorderre ... ezert szempont a video ... arra amire nekem kell pont eleg es nem kell vennem kulon cuccot. -
#8897 Mindnekinek köszi a hsz-eket!!! -
#8896 Ehe-ehe, erre van a JVC miniDV. Fényképezővel csak végszükség esetén videozunk! :DD
Habár nem rossz az 640x480, hanggal, zoomolással, de hát camcordert sem használunk fotózásra, hiába tud 1024x768-as képet csinálni. ;-) -
#8895 Valami ilyen nálam is, de most mondták, hogy s5000 már nincs, s5500 még nincs.
Csak Canon az első. Kihajtható LCD miatt. Ez tuti, mert szoktam úgy fényképezni a családi Pentax 33L-lel, hogy kell az a fránya kihajtható LCD. Egyetlen baja, hogy elég kicsi (1,5 inch).
Kodakról nem olvastam még rosszat. Bár csak a drpreview-on írtak eddig róla, ott is csak egyetlen postot.
FREAK: a drprev-en olvastam, és ott van a commentek között, de több, mint valszínű, h kamu...azt is írja a srác, h a legkisebb zoom-olásra is átállítja az optikát másik végállásba... (" The smallest movement sends the lens all the way to its limit and only by a number of mid-course corrections can you get it to where you want it. ") na ez nem így van, két órája volt a kezemben a gép, és nagyon szuperul lehet vele zoom-olni. Ennyit a véleményekről. :( -
#8894 Pont ezaz, amit nem értek...a fotozz.hu-n is csak jókat írtak a képminőségről...
Ott meg is néztem a beküldött képeket. És szvsz nagyon szépek. Canon S1IS képek
Most voltam a vlr computerben (a kevés boltok egyike, ahol engedik, hogy kipróbáljam , Extreme computert felhívtam, és azt mondja a telefonba a t.munkatárs, h. akkor lehet kipróbálni, ha kifizetem, ergo megveszem...loller ezek tényleg hülyék, vagy csak továzzák magukat?), fogdostam, bekapcsoltam, nyomkodtam, masszív, kényelmes fogású. Zoom-ja tényleg nagyon ott van. ÉÉÉÉÉSS lemerült az aksim....amikor képet akartam volna csinálni, nekik pedig nem volt feltöltött..brühühühühü. De sebaj, hétfőn még elnézek a Megapixel-be, ott is ki lehet próbálni. Meg pár másikat is megnézek (s7000, Kodak). -
#8893 ...ráadásul emiatt a 640-es videózás teljesen kihasználatlan marad, tapasztalatom szerint eddig mindig elég volt 320*240... ha meg nagyon akarok filmezni akkor elő a videókamera... -
#8892 megnézném azt a memkártyát amire elfér 60perc 30frame-es video :) fuji-s filemérettel számolva kb 5gigás kártya kellene hozzá :) -
#8891 S1 egyik nagy elonye szamomra meg az is, hogy tud 640es videot 30Fpsel 60 percig es felvetel kozben lehet zoomolni is! -
#8890 nálam a preferencia sorrend ez lenne:
S7000, S1IS, Z3, S5000... kodak felejtős szerintem :) -
#8889 "Komoly hibának felróttak olyat a Canon esetében, hogy nem éles a képe"
dpreview-n ritka éles és tiszta a tesztképe -
#8888 Na emberek:
ezek közül választanék Karácsonyig:
#1 - Canon PS S1 IS @ bruttó 124.500_HUF
#2 - Fujifilm Finepix s7000 @ bruttó 122.000_HUF
#3 - Kodak DX7590 @ bruttó 127.375_HUF
#4 - Minolta Dimage Z3 @ 115.000_HUF
#5 - Fuji FP s5000 @ 87.750_HUF (esetleg az újabb 5500, ha kapható lesz hasonlóan korrekt áron)
#6 - Kodak DX6490 Zoom @ 98.000_HUF
Elég sokat olvasgattam róluk. A legjobb vélemények az S7000-ről, és a Canon S1IS-ről szólnak. A Kodak gépe még nagyon új, és kevesen használnak ilyet, de a technikai paraméterek alapján pariban van a többivel.
Komoly hibának felróttak olyat a Canon esetében, hogy nem éles a képe. Mások meg lehurrogták, hogy vagy géphiba (nem típushiba!), vagy a fotós hibája. Aztán probléma még, hogy nincs AF segédfény, és a vaku nagyon lassan (teljes kisütés esetén 9 mp alatt) tölt fel. Az objektív csendes, gyors, és nagyon sok fókusztávolságot lehet beállítani. Plusz van optikai stabilizátora. Van még egy extra, ami szvsz nagyon jó, ha nincs affinitásom/lehetőségem pl: lehasalni a sárba, vagy nem tudok felmászni egy létrára: a kihajtható LCD.
Fujinak láttam is képeit, valamint próbálgattam is az s7000-est, tehát arról egy kis tapasztalattal is bírok már.
S5000-esről is sok jót hallottam, és mivel én is amatőr szinten akarok fotózgatni, elég lenne a 3MP is.
Kodak 6490: jó optika (10X opt. zoom ez is!), nagy LCD, 4 MP, majdnem fokozatmentes fókusztáv állítás, kétféle zoomállítási sebesség. "AF segédfény helyett hibrid AF szenzort kapott, aminek hatására a DX6490 szinte teljes sötétségben is képes az élességállításra", egyetlen geccaó a Kodakkal az, hogy saját aksija van, amiből pótot beszerválni valszeg drágább, mint a már meglévő AA aksi garnitúrák közül egyet elszeparálni. :(
Ha van tapasztalat, vélemény, indok valamelyik mellett/ellen, várom soxerettel! :DD -
#8887 A75-öshöz tud valaki magyar leírást? Canon.hu-n nincs :( -
#8886 ooo.. best buy... ez nem csak amerikaban van? no mindegy.. amugy amerika... ooo..azt hogy alapbol nagy kartyaval kerd.. nah azt nemhiszem bar lehet hogy vannak ilyen akciok mikor.. mondjuk 128 assal veheted azonnal... -
#8885 tessek batran kerdezni? :) -
#8884 Van 1-2 dolog ami nem tiszta. Nem vagyok még járatos az apró részletekben és a fotózásban sem :) -
#8883 akkor nem kell? mert meghirdetném -
DecenS #8882 Ok, valami ilyesmire voltam kiváncsi :) Htx -
#8881 Köhömm... :-) -
#8880 gari, doboz van
milyen szempontból mennyire van használva? nagyon-közepesen-kicsit választ kell adni vagy adjam meg percben a használati időt? mert azt nem tudom :)
de talán megnyugtat a tény, hogy ez nem nagyon "kopik", a lencse karcmentes, mechanikai hiba nincs -
DecenS #8879 Garancia? Mennyire van használva...? -
Pill #8878 Megneztem es igazad van. JO kis gep. Nem igen kulombozik az A85-tol egyedul abban hogy nem tud olyan nagy felbontasban videot folvenni. DE ez nem olyan fontos.